Fråga till er som passerat v.37/38

Hej vänner!

Nu har jag en fråga till er igen över en sak jag funderar på och ni brukar ju vara bra på att svara och ge tips :)

Hur ofta / sällan kände ni fosterrörelser efter vecka 37-38?

Jag tycker att lillan rör sig såå mycket mindre nu än bara för ett par dagar sedan. Jag vet ju att det är helt normalt och att det beror på att det blir mindre och mindre plats där inne såklart. Men jag blir ändå lite orolig (som säkert också är helt normalt...).

Ni får jättegärna dela med er av era erfarnheter av detta så kanske jag blir lite lugnare!
Kommentarer

När jag var gravid med Lucas så kände jag nästan inga rörelser alls den sista månaden. (Gick över två veckor...)

Ibland kunde jag se hur det rörde sig på magen, när han antagligen försökte vända på sig.

Jag tror absolut inte att det är någon fara. De har väl helt enkelt inte så mycket plats kvar att röra sig på, till skillnad från typ mellan vecka 20-30 när dom har massa plats där inne :-)

Nr 1 var ett väldigt livligt barn i magen ända tills hon kom ut ( & fortsatte därefter i samma tempo) så henne kände jag flera gånger om dagen & var lätt att "få igång". Nr 2 är mycket lugnare & det kan gå en hel dag utan att den känns & är svår att "buffa" igång, är ju "bara" i v. 34, denna bebis har aldrig riktigt sparkat så mycket utan buffar & "knölar" mest, känns helt annorlunda mot nr 1.

Men om du är orolig, drick kallt vatten, lägg dig ner på sidan en stund, ta en dusch, buffa på magen. Händer inget så ring förlossningen så får de kolla läget!Lycka till!

Kram

Haha jag veeeet, ändå är det storlek 50 och hon nästan drunknar lillpluttan :P Tur att vi köpte på oss lite i den storleken iallafall, nu är nämligen allt smutsigt mer eller mindre så vi får nog ge oss ut på lite shopping innan jul :) Hur går det med dig då vännen? Hinner liksom inte följa med så bra som förr, som jag skulle önskat :( men jag tänker på dig/er ofta! kramar

» Miii

våran lilla krabat rör sig också mindre än förut, men som sagt de är ju mindre plats där inne o så. men förstår att du oroar dig! vår rör sig lite då och då under en dag, kanske 10 gånger eller nått.. har inte räknat men.. och de känns ju ganska mycket varje gång nu när han börjar bli stor. Om jag inte skulle känna rörelser på en hel dag skulle ja åka in o kolla bara för att känna sig lugn :) allt e säkert som de ska men förstår dina tankar, så tänker ja med! kram kram

så länge du känner av bebisen minst någon gång per dygn så är det lugna puckar :D den rör sig ju mindre när man börjar närma sig :D så det är fullt normalt. menär du orolig så ring förlossningen, vi var upp för någon dag sedan bara för att han inte sparkat på ett dygn, men det var ingen fara alls :D kände mig fånig men bättre kolla en gång för myclet eller hur :Dkram

Alltså jag känner rörelser ofta, det är ju inga direkta sparkar längre utan det är mer, ja rörelser, En fot som dras över magen eller en rumpa som putar ut typ, haha. Jag känner hur h*n sträcker på sig och bökar runt. Men sen vissa dagar är det mindre röresler och andra mer. Om jag inte känt nåt på ett tag brukar jag sätta mig ner lite och då känner jag den oftast direkt. Det där är ju så olika. Min BM sa att bebisen kan bli lugnare mot slutet, för att samla energi inför förlossningen. För förra gången jag var där upplevde jag nämligen att bebisen varit mkt lugnare senaste dagarna, så är man orolig kan man åka til sjukhuset så dom får göra sån ctg på en, kolla bebisen och fostervatten och sådär, men oftast är det ju ingen fara!

» Madde

Jag känenr som dig, orolig ibland över att lillfisen inte rör sig. Hon kan vara liiiite aktiv på kvällarna men annars helt lugn på dagarna. Hickan kan jag känna av ofta men annars ligger hon väldigt stilla. Kanske blir så när de fixerat huvudet.

Frida

Hej! Tänkte slänga in min första kommentar här :) Jag är i v. 39, och har precis som dig känt att rörelserna minskat det senaste. Min BM sa att jag inte skulle oroa mig, att bebis sover mycket mer nu, och såklart att det är mycket trångare där inne nu. Så du behöver nog inte oroa dig så mycket, det viktiga är att man känner något varje dag iaf. Oroar du dig mycket, så tveka inte att ringa din BM eller förlossningen! Det gjorde jag i v.30 och fick direkt komma in och lyssna på hjärtljuden. Tycker f.ö att du har en mysig blogg! :)

Jag svarar fast att jag inte är där än, haha, har ju redan varit där en gång :P och när jag var i den veckan med Alva så tror jag att rörelserna var mindre men dom fanns där, det är ju så trångt då men allmänt så var inte Alva så vild i magen (bebisen i magen nu är jäääääääättevild) man fick liksom buffa igång Alva för det mesta :)Bebisen gör ju sig redo för att komma ut så den samlar väl alla krafter som finns :) är ju påfrestande för den också. Det du kan göra om du vill få igång henne är att dricka iskallt vatten eller buffa på magen, be killen prata med henne osv :) då sätter dom ofta igång. Om du är orolig alltså.Anledningen till att hon kanske är mer stilla nu är ju för att hon är fixerad (det är hon va?) och det är väl inte lika lätt då, haha :DKram på dig sötnos! & jag längtar till flytten men såå mycket att göra så blir stressad också :P hur långt flyttade ni? Blir ju 50 mil för oss och så en liten med på resan xD

Hej!

Oroa dig inte...

När jag väntade min dotter så va hon jätte lugn i magen!

Vissa dagar fick jag puffa o ha mig på magen för att hon skulle visa sig för mig...

Helt normalt!

Jo det är klart man blir lite orolig då. Men som sagt, ju trängre det blir där inne desto lugnare blir dom, och som min BM sa att dom samlar också energi inför förlossningen, då det är jobbigt och påfrestande även för dom, så det är nog ingen fara men jag förstår ändå att du oroar dig. Men skönt att du har tid där imorgon, alltid skönt att få lyssna på hjärta och få bekräftat att dom har det bra där inne:) Man ska väl känna ett par rörelser i timmen eller nåt har jag läst, annars ska man kolla upp det.Ja det är ju supermys med granen! Det är första året vi har gran hemma och det gör ju sååå mkt!

Oh gud nu var det inte meningen att skrämma upp dig! Jag har bara för mig att jag läst det nånstans, men det kan ju ha varit i tidigare veckor. Sålänge du känner rörelser så är det säkert ingen fara! Dom sover ju mkt med.

Varsegoo! :) så lite..

förstår du blir nojig emellanåt, det blev jag också ska du veta :) Men absolut ingen fara..

Wilma när ja väntade henne va dessutom väldigt lugn under hela graviditeten! ofta ja inte kände sparkar osv, men ut kom en frisk flicka för 3årsen :)

Försök koppla av o njuta av sista veckorna istället fastän d är svårt att inte oroa sig...

Snart har ni fullt upp =)

Jag tror din BM kommer säga att allt är finfint och att det är bra att du är uppmärksam. Min erbjöd sig att ringa till sjukhuset och boka in en tid för undersökning när jag upplavde att bebisen hade varit lite extra lugn nån dag, men bara för det så satte den igång utav bara den när jag var hos barnmorskan, så hon tom såg hur magen rörde sig, det var som den sa "hallå morsan sluta nojja, jag mår bra!" haha. Så det är nog iiiingen fara.

Nu är jag inte där än men min bebis är nog ganska lugn. Har inget att jämföra med men tycker knappt att h*n sparkar alls utan mest buffar och rör på sig liksom. Svarar sällan när jag petar på magen utan buffar liksom lite på kvällarna eller om jag sitter framåtlutad så det blir väldigt trångt..

» I

Med den första åkte vi in i vecka 39 för att jag tyckte att hen var så lugn. Det visade sig vara helt normalt :)Med den andra kände jag sällan rörelser alls, mer än i mitten av graviditeten.

Jillian rörde sig mycket in i det sista! En timme innan hon kom ut låg hon å sprattlade! jag tror att du ska börja oroa dig om hon itne rör dig på en hel dag, typ, kolla om hon reagerar när du puttar på henne, då borde det va ok. Eller om du dricker kallt..:) så länge som några reaktioner på beröring å så finns så är d ingen fara tror jag!

hmmm...jag kände mer specifikt runt v36-37 att det blev mer stora som alien rörelser mer än sparkar...det kan nog kanske kännas olika beroende på var moderkakan sitter..min sitter i framväggen och då börjar man känna rörelser i allmänhet lite senare..vet ej varför...nu känns mest sammandragningar och mer "alien" rörelser samt nån fot här och var..skrattar..

kram o sovt gott

Alice tog upp hela magen så jag kände ju henne hela tiden och puttade jämt på mina revben så inte var hon stilla precis. Men rörelserna var inte lika "spralliga" som de var när hon hade mer plats. Dom ska ju bli lite lugnare när man gått längre. Enligt Svenska läkare iaf. En vän i usa sa att där blev läkarna oroliga när hon sa att hon kände mindre rörelse i vecka 38. Vet inte varför men hennes bebis var OK sen iaf.

Sådär var det för mig också, fast sista veckan. Fick spendera många långa timmar inne på förlossningen för ctg o ultraljud. Man blir ju så orolig! :)

» Madde

Du har fått många svar redan men ett till kan ju inte skada. När Filip låg i magen var han jättelugn kände bara nån spark då och då. Alla är så olika.idag är han ett energiknippe som aldrig sover på dagarna men som tur är hela nätter.de säger att man inte behöver oroa sig bara man känner nån spark på 24h

Lykke var lugn också! Men min bm sa att det är för att det är trångt.. :)

För mig var det precis så som du beskriver det. Mindre fosterrörelser runt de veckorna. Jag pratade med min barnmorska och hon sa att det berodde på att det dels var trängre där inne men även för att Cornelis hade vänt sig

då med huvudet nedåt. Men om du är det minsta orolig så ring sin barnmorska o be om att få komma

o kolla hjärtljuden. Kramar!

Jo jag tror hon rör sig mindra här med men det är olika. Som igår rörde hon sig jättemkt. Hela dagen och nu har jag precis vaknat så hon har väl inte kommit igång än. Men överlag så rör hon sig mindre. Men det är som du säger, mindre plats :D

» Eva

Min lilla har varit ganska lugn hela graviditeten. Kände mest runt vecka 28-32 typ, därefter har sparkar mer blivit som buffar. Nu i vecka 37 känner jag väldigt tydligt när hon flyttar någon kroppsdel, mest i toppen på livmodern där fötterna ligger. Om jag till exempel trycker lite mot hennes fot brukar hon flytta den, och sedan flytta tillbaka den igen. =) Vet inte hur ofta man borde känna. Min barnmorska pratade om någon gång per timme, men det beror ju så mycket på vad man gör just då. Känns alltid mest när jag är stilla.

När jag var gravid så sa de att man ska när man lägger sig ner på vänster sida ska man känna att bebisen rör sig 10 gånger på en timme om man inte gör det skulle man kolla en halv timme extra om det blir några mer rörelser annars ska man ringa in till BB och kolla läget...Kramar


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »