Sammandragningar.

Behöver lite tips och råd från er mina vänner!

Har haft sådana fruktansvärda sammandragningar idag. Vi hann knappt komma ut till Matfors innan det började. Till en början bara när jag rörde mig men sedan kom de hela tiden och gjorde riktigt ONT. Mattias fick köra hem mig och låg på sängen hemma i en timme utan att det släppte. Kom varannan minut och kunde inte röra mig alls..
Till slut blev det längre och längre mellan gångerna och övergick till en slags molande mensvärk istället. Somnade ett tag och nu när jag vaknat igen känns det rätt bra. Lite "träningsvärkskänsla" i magen bara...

Försökt läsa på internet om detta men det står ju olika överallt. Någonstans står det att man ska ringa / åka in för att titta att allt är okej och på ett annat ställe står det att man inte ska göra någonting, att allt är normalt.

Vad skulle ni gjort? Någon som har egna erfarenheter att dela med sig av? Lite orolig blir jag ju...Uppdatering; Jag vet alltså att det är vanligt med sammandragningar. Hade mina första onda redan i v.23... Det jag undrar över är om att det är "normalt" att det gör så ont så man inte kan röra sig?Kommentarer

Det är ju vanligt med sammandragningar även fast ingenting är på gång.. Är det första gången du fått sammandragningar? Jag har inte fått det än (vecka 24) men räknar med att det kommer om några veckor, verkar vara rätt vanligt. Vet dock inte mer än att det är rätt vanligt... :P

Jag har hört att om dom gör ont ska man åka in. Men om det inte gör ont så är det ingen fara för livmodern "tränar upp sig" inför förlossningen..Men alltså hur gör man för att tidsinställa då? Jag testade med att välja datum och tid men det funkade inte. Provade både att spara i utkast och publicera.. Vilken ska man välja?

Tack så mycket, jo jag längtar också som en tok efter lill grabben!Tycker du ska ringa och höra om du är orolig. Säkert inget farligt men man vet aldrig och för och vara på den säkra sidan! :)

Hej. Jag tycker att du ska ringa och prata med dom så får dom avgöra=) Tycker de är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

Det finns ingen anledning att INTA ringa BB så det är mitt råd ;)

Självklart kommer bilderna upp sen! :)Hoppas det löser sig och inte är något, det är så lätt att nojja upp sig i onödan men jag hade ringt, hellre ringa en gång för mycket än en för lite! Kramar!

När du får sådana skall du lägga dig och vila precis som du gjorde.

Men håll koll så inte de kommer för tätt och för ofta.

Kram

Hej! Jag började få sammandragningar i vecka 24 och blev såklart oroligt. Men de kom inte regelbundet och gjorde inte ont, men barnmorskan sa ändå att jag skulle ringa till förlossningen. Där sa de att det inte är någon fara om de inte gör ont.. så jag hade nog ringt förlossningen och berättat som det var, för säkerhets skull. Men det är nog ingen fara ska du se! Men du kanske blir lite lugnare av att ha pratat med dem.. Kram på dig!

:)

Låter som mina sammandragningar. Jag hade så starka så det var då jag blev sjukskriven för när dom satt igång så föll jag ihop på golvet. Var obehagligt då jag var på jobbet, för det verkligen krampade! Som om jag skulle föda.Men det är bra med sammandragningar inför din riktiga förlossning. Det tränar upp inför start :)När jag öppnades så kände jag ingen skillnad mot för sammandragningarna som startade i v.20.Men tycker ändå du ska kolla upp det. Alla kvinnor är olika. Du vet ju att dom missade min havandeskapsförgiftning. Sånt som inte får hända. Så kolla upp minsta lilla tycker jag.Det råd jag fick när sammandragningar blev så starka var att sjukskriva mig & bara vila.... vila vila vila.


» Åsa

Alltså har du anknytning till Finland?Kramar

Jag tycker att du ska ringa in till BB om du är orolig! Det finns aldrig dumma frågor.Jag hade mycket sammandragningar men INTE onda så jag kan inte svara på din fråga :S MEN som jag skrev ovan, ring in :) dom ger dig bäst svar inne på BB!Kramar!

Du kan ju vara "en sån" som har mycket förverkar! Min mamma hade inga med mig och mina systrar, men MÅNGA jobbiga med min bror, vill inte skrämma dig, men har höll på att komma ut hemma. håller med några innan, om du är orolig ring! hellre en gång för mkt:)Jag själv hade INGA förverkar alls, fick bara värkar när hon kom ut! Men jag tror att man känner av bäst själv när det börjar bli dags.. fråga dig själv hur du känner liksom:)kram

charm anna

tycker du ska ringa till förlossningeneller bm i morgon...efter att ha pratat med någon så känner man sig tryggare:) låter ju lite läskigt att dom håller i sig så länge..kramkram

» Malin

Hur har det gått?

Jag hade nog också vilat och känt efter men så länge du är orolig så ring in! Alltid bättre att ringa en gång för ofta.

Jag har haft sm men då har de inte gjort ont fast samtidigt när jag var in på förlossningen sist så sa de att jag hade värkarbete och jag kände inte av det förutom att magen blev hård.Kommer det igen så ring o kolla eller så hör du med din bm i morgon.Kram

Jamen det var ju så jag gjorde, men då publicerades det direkt. Hmm, måste testa igen.Hur har det gått med sammandragningarna? Om du hade så ont så du inte kunde röra dig, tycker jag du ska kolla upp det, ring din bm eller nåt iaf, bättre att kolla en gång för mkt:) Det är säkert ingen fara..

händer? :D

Oh vad mysigt med bebis. :) om inte sammandragningarna släpper så ska du åka in.. Bättre att åka in någon gång för mycket än för lite :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »