SVAR

Här kommer lite svar på era frågor och funderingar ni haft senaste veckorna + de som dykt upp nu ikväll!

Fortsätt gärna att fråga. Jag gillar att få era frågor, åsikter och kommentarer. Och ja, smaken är som baken - man kan inte alltid tycka lika :)

♦ Har fått många frågor och funderingar angående vårat val av barnvagn. Så samlar mitt svar och tanke kring detta i ett svar här.

Svar:
 Jag visste redan från början att jag ville ha en vagn på tre hjul och av den modell vi nu köpt. Har dels kört den en del själv då jag varit barnvakt och har dels flera vänner och bekanta som är väldigt nöjd med vagnen. Efter att dessutom läst flera bra recensioner på nätet var valet lätt! Det stör absolut inte mig att lillan åker framåt och jag kommer se henne genom ett ”fönster”. Dessutom är det inget som säger (vad jag läst och har hört av min BM) att barnet ska ta skada av att ligga framåtvänd hela tiden. Det finns så mycket myter och skrönor vad gäller gravida och små barn och man kan inte lyssna på alla :) Ett stort plus är att vi inte behöver köpa en ny vagn när lillan blir äldre och kommer det eventuella syskon i framtiden kan de åka i samma vagn. Nog sagt om vagnen nu, ni har bett om min åsikt – nu har ni fått den!

♦ Namn som din pojkvän föreslagit men du rådissat och viseversa?

Svar:
Haha, ja innan vi visste om det var en kille eller tjej så kom det en hel del förslag här hemma från min sambo. För att nämna två: Sam-Lage och Earl Burke (Ölburk). Kan säga att det rådissades, ja!

♦ Har ni bestämt er för lillans namn än?

Svar: Japp, det är bestämt, klappat och klart! Vad det är kommer jag dock inte skriva ut i bloggen förens hon är här :)

♦ Sämst vs bäst med att vara gravid?

Svar: Sämst – alla krämpor, hormoner som spökar, osmidighet, kläder som inte passar med mera…
Bäst – att vi får den finaste skatten och belöningen av alla i slutet av graviditeten. Våran redan så älskade dotter!

♦ Jag som inte har barn och är så insatt funderar också på vad en mjuklift är?

Svar:
Okej, en till vagnfråga. Detta får bli den sista :) En mjuklift är själva liggdelen i vagnen kan man säga. Men man kan lyfta ut den och bära barnet i den. Perfekt för oss som kommer på bo fjärde våningen utan hiss – då kan man bädda ner henne inomhus i mjukliften!

♦ Kan du inte lägga upp bilder på hur stödbältet ser ut! / Är också lite nyfiken på hur stödbältet fungerar?

Svar: Självklart kan jag det! Lägger upp ett separat inlägg om det senare.

♦ Varför flyttade ni till Sundsvall???

Svar: Vi hade pratat om det fram och tillbaka under ganska lång tid. Men eftersom jag ÄLSKADE mitt jobb i Åre och ville stanna och utvecklas där så länge som möjligt så var inte flytt aktuell. Men sedan när jag blev gravid kändes det som att var ett bra läge att flytta. Jag saknar mitt arbete otroligt men trivs jättebra i Sundsvall. Ångrar mig inte en sekund att vi flyttade!
Kommentarer

Jag har inte känt av fogarna sedan i förrgår, så jag tror det berodde på överansträning då. Men om det blir värre får jag ringa BM .)

Camilla - Mamma till Leo

Finns alltid människor som tycker olika och tur är väl kanske det egentligen!Tror den där vagnen kommer bli toppenbra för er och lillan eftersom den passar era behov och önskemål.Kram

Det är nog helt sant! Tror kanske jag själv tycker annat om 2 år då jag t.ex. för 2 år sedan inte ens kunde tänka mig att skaffa barn någonsin. Förvisso har jag kanske inte heller haft samma drag då jag ej har yngre i familjen/släkten än mig själv +att många i min släkt avstått från barn.Ja gör absolut det! Ett bra tips är exempelvis Tradera. Annars kan du kika på lokala loppisar! :-) Tror kag betalat ca 200 kr för samtliga av dessa 4 ljusstakar.

Åh, så du bor i SUndsvall? JAg har min släkt där och har varit där massor som liten. Jag älskar den stan :)

Alla tycker olika, och som min BM sa så är det sällan man får så mycket åsikter östa över sig (såväl önskade som oönskade) som när man är gravid. Man kan som du säger omöjligen lyssna på allt =)Ha en mysig fredag, kram!

Anonym

Hahaha, Sam-Lage?? Så himla dåligt!!! Haha.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »