vecka 31

Välkommen vecka 31 ♥


v.31 (30+0)

Här är vi nu enligt familjeliv.se;


Mamman: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Jag: Känns mycket bätte psykiskt denna veckan än förra. Kroppen är dock fortfarande stor och tung, men så ska det ju vara :) Foglossningarna har senaste dagarna blivit värre. Sammandragningarna kommer och går, men tack och lov inte så illa som förra söndagen. Lilla prinessan sparkar dygnet runt och det börjar göra riktigt ont ibland... Men det kan jag leva med :)
Kommentarer

Fin du är! Är det vanliga jeans eller mammajeans? Fina iallafall :D

aha , men det låter fint :) ja är nog lite lättare när man bott in sej ett tag. då kommer man nog på mer hur man vill ha det.Fin mage ;)

» Lina

Jag rider än men dock inte så mycke, försöker ett par gånger i veckan i alla fall och det blir mest skritt då, varför kunde du inte fortsätta? Fick du ont eller nåt? :( Jag hoppas och tror att ridningen kommer gynna mig på något sätt under förlossningen, eller så är de bara önsketänkande, haha... Det är så skönt att komma ut i skogen och njuta:)

Camilla - Mamma till Leo

Grattis till nya veckan!!

Åh vilken ljuvlig mage du har!

» Lina

ok då förstar jag :( men de är ju bara för ett tag om man kan säga så:) jag har också ganska ont i mina fogar men jag försöker kämpa på endå, får använda stol när jag sitter upp o sådär, har haft lite ont "framtill" när jag har travat en längre stund men som sagt så tar jag det lugnt nu:)

» Linda

Jag förstår att man upplever sig som tung och klumpig men jag måste bara säga att du är sjukt söt. Och magen ser inte sådär "jobbigt stor" ut på bilderna. Jag gick in i vecka 30 idag och känner igen med att sparkarna börjar bli hårdare. Haha. Ibland känns det som hon försöker sparka sig ut ;)

Äsch bara några veckor kvar nu ju! spännande!!!:D

Du har så söt liten mage :DSV: Nej jag såg det, du får låta det växa ut lite igen helt enkelt :) hihiHoppas ni har en underbar helg!

Jaa uscha :/ Jo jag är frisk nu som tur är iaf, tack! :)

Grattis till en ny vecka! :) Så sööt mage!

Själv så går jag in i v.37 imorrn, helt sjukt vad jag tycker tiden går fort faktiskt :o :)

Hej! Kolla gärna in min sex & kärleksblogg. Det kan ju vara kul med något annorlunda, roligt och lärorikt:)

Där skriver jag verkligen om allt, och jag har en massa kategorier som för henne/honom, mellan våra lakan, gästbloggare, sexnoveller, kontakta mig, veckans sexställningar, sextips, och massa mer:)

Grattis till ny vecka :) kul att du och en annan bloggerska går in i samma vecka på samma dag :D haha, ska bli skoj att se vem som får först :)Du är mkt fin btw :) kram!

gud vad fin mage, avundsjuk!

Snart är det dags då :)... För mig känns det som om det är hundra år kvar till mars månad...haha... Blev ännu ivrigare när vi fick veta att det är en liten flicka vi väntar :)

Nudu så har du fått en riktig gomage! Är det svårt att sätta på sig strumpor & skor?Du är så fin!Tänk vad veckorna går :) Snart är det dags. Spännande!

Ja, dom ser superfina ut och väldigt jeansiga (om man kan säga så) :) Hoppas att du/ni hade en mysig lördag! kram

så fint gravid du är. bara en mage som sticker ut=)

» Linda

ja verkligen att bli lite ompysslad=)inte alls fel!

» Lina

Hej! Vilken fin blogg du har! :)Hoppas det är OK att jag lägger tilld en bland "mina favoriter"? :pVar gärna med och tävla om en presentkort värt 300 kr på sumopix. Kanske en Canvastavla kan passa fint nu till jul? :) Eller en foto-förstoring?Ha en underbar söndag! kram

Tack så mycket! Och grattis till eran nya vecka :) Din mage ser så himla liten ut jämnfört med min hihi :)

» Linda

Å vad vacker du är!

Så mysigt med gravidmage!

Jag börjar verkligen sakna min nu, mn son blir 2 i januari, så för 2 år sedan var jag precis lika gravid som du är nu..HERREGUD, TVÅ ÅR!!! ofattbart att tiden går så snabbt!!

» Carro

Fin du är!Det kommer bara att göra ondare och ondare nu! De sista 2 veckorna är värst, men samtidigt mysigast. Det är då det blir som verkligast att man faktiskt ska få en liten bebis (:


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »