Vecka 25

Välkommen vecka 25 ♥

Tiden springer verkligen iväg, idag går vi in i vecka 25. Här är vi nu enligt bland annat familjeliv.se (letade information även på andra sidor denna vecka då jag tyckte det var lite information om barnet på familjeliv..)

Mamman: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. I vecka 25 är medelkroppslängden 33 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 800 gr. Huvudets omkrets är 23 cm. Hjärnan växer och utvecklas i jämn takt. Den är under hela graviditeten känslig för och kan skadas av gifter, till exempel alkohol och andra droger. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Jag: Hjärtljudet fick vi höra redan förra veckan vilket var grymt. Lillans puls låg på 142 vilket var helt enligt kurvan! Är nu utskriven från Åres MVC och hoppas på att få skriva in mig i Sundsvall till veckan. Då hoppas vi också få komma med i någon föräldragrupp! Annars känns det mesta bra förutom de envisa och jobbiga sammandragningarna.
Kommentarer
världens bästa syster

Jag saknar dig världens bästa syster! Jävla oflyt att jag är borta när du är här... Men vi MÅSTE ses innan din lilla pluttefjant tittar ut:)

(sv) Idag blev mycket bättre :) Hoppas du också haft en bra dag :)

FRIDA HJÄRTA KEVIN

SV; Okej :D

Jag läser inte heller dom :)

» Anna

Fin header du har :) Vad kul att höra bebisens hjärtljud :)

» Linn

ååååh!! :D

vet ni om det är en flicka eller pojke?

Mamma Mia

Världens bästa mamma mia till världens bästa döttrar vill träffa båda två innan en ny liten prinsessa ta över makten och härligheten :)

FRIDA HJÄRTA KEVIN

Vinnaren av dagens blogg är utsedd nu, gå in och titta om det var du som vann! Om inte så kommer det en ny chans imorgon! :D

svar: tacktack! Dsg hundar är riktigt fina :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »