Barnstolar och Bumbo Babysitter

God morgon vänner!

H
är är det lite bättre i kroppen idag, men det är grått och mulet ute. Lika bra det kanske så jag tar det lugnt en extra dag! Sitter och funderar på det här med barnstolar, till matbordet alltså. Det börjar ju vara dags att köpa en till Jolie nu och utbudet är ju så otroligt stort! Finns ju så många varianter, allt från 149kr på Ikea till flera tusen kronor på olika hemsidor. Jag tror jag kommer prioritera en som är praktisk, och säker då förstås. Något speciellt ni tycker att man ska tänka på?

En sak jag vill att vi ska införskaffa oss ganska snart i alla fall är en Bumbo Babysitter. Har hört mycket gott om denna! Den kommer då såsmåningom få ersätta den babysitter Jolie har idag. Såklart ska den vara rosa, hihi. Finns bland annat hos Jollyroom och Mammashop.
Kommentarer
Anonym

Vi ska välja en barnstol som barnet kan klättra i och ur själv när han blir större och en som funkar även utan bygel...

Barn behöver ju sitta på en annan stol länge, gärna i 5 år, de når ju inte upp så bra annars...Tripptrapp är kanon :-) Men vi ska köpa en på ikea med eget bord som man sedan kan ta bort bygeln på och den blir som en hög stol bara...(Prova gärna Jolie i en bumbo innan ni köper... HHar endel vänner som ratade den ganska direkt, då den tryckte på magen och barnen bara kräktes när de satt i den...)

Ja vi har med börjat fundera på det här med barnstol, börjar ju som sagt bli dags. Funderar på att börja med en billig Ikea-stol och sen köpa nån snyggare i vitt trä när vi renoverat köket! :) Typ en sån variant med "steg" på som barnet kan gå upp på själv sen, tror såna brukar finnas på dagis. Dom är nog rätt dyra (närmare 2000) men bra!

Vi använder en Tripp trapp till Vincent.. Den är sjukt bra och kan användas som en stol sedan ända upp till skolåldern så den är ju verkligen värt pengarna. Den har ju liksom funnits i alla tider :) Och finns nu i sjukt många fänger och massa fina sittunderlägg..Vi har svarta med döskallar på som lillebror får ärva sedan..

Vi har också börjat fundera massvis kring det där med stol.. Vi hör nog en sån där billig på ikea först, de ska tydligen vara lätta att sitta i när de är som minst och sedan blir det nog något trappvariant att växa i :D Kram!

jaa...tripp trapp har vi ocskå funderat på. priset känns ju liiite saftigt men det kanske är värt det? vi fick i och för sig ärva en barnstol från mannens släktingar. inte alls särskilt snygg men den funkar ändå. får se hur vi gör=)

ha det toppen idag Malin!

kram.

Jag har den från Ikea med en sån där "stödkudde" eller vad det heter, men den funkar superbra tycker jag, jag menar, vad har de dyrare stolarna som är bättre? Dyrast är inte alltid bäst! Jag tycker iallafall den duger jättebra. :)

Vi kör på Ikeas billiga just nu. Den är super bra när det blir för kladdigt. Bara att ställa in i duschen och spola av ;).Sen har vi en stokkes triptrapp som står och väntar på att han ska bli lite större.Kram

» Malin

Jag skulle rekomendera en tripptrapp stol med träbygel. Alltså en begangnad tripptrapp stol. Då de ny som säljs i butik idag har bara plastbygel som är väldigt liten.

Jag har också hört massa bra om bumbon och har faktiskt en röd men vi får nog vänta lite innan vi kan plocka fram den :)Ha en fiiiin fredag! Kram

Anna L

Precis som många andra här kan jag rekommendera Ikeas stol när de börjar sitta, ger bra stöd åt alla håll o kanter o praktiskt med bordet när de ska äta o börjar äta själv, man samlar liksom ihoh kladdet. Sedan har vi haft en tripptrapp som även den var mycket praktisk från ca 1 års ålder och sedan har vår son använt den till han var sex. En riktig klassiker med lång användningstid även om den är dyr!!

Okej okej, jo det är många delade åsikter om just de tabletterna... =/

Men ska ringa min BM sen å höra hur jag ska göra..

Jag förstår inte riktigt vitsen med en bumbo, oftast används den endast ngn gång.Mitt tips är att köpa en sådan billig i plast ifrån ikea till att börja med.

Finns stöddyna att köpa till.

Lätta att torka av och en bra början.Sedan är tripp trapp stolarna bra, men dyra!

Finns billigare varianter som säkert är minst lika bra.

Vi har inte börjat titta på dom än, då vi är nöjda med den vita.

Finns även bord till som vi har, det är toppen!

Förstår inte heller vitsen med Bumbo, har hört om massa barn som trillat ur dom och har orsakat alla möjliga skador..Rekommenderar en vanlig barnstol från ikea eller en hokuspokus där det finns stöd åt alla håll och kanter.

» Tanja

Hej!

Kolla gärna in min tävling där du kan vinna en egen namntavla.

Ha en trevlig dag !

http://misshute.blogspot.com/2011/04/vinn-en-namn-tavla.html

Va gulligt, ska hälsa Ellen att hon är Jolies stilikon, hon kommer bli så där lagom mallig ;) Fanns det mkt RL på tradera? det gäller ju bara att hålla koll på se där är äkta.. jag har nog ett eller två plagg du skulle kunna få köpa om du vill... kan mejlas om det!och Klart Bumboon ska vara Rosa ;)

Vi köpte en Hokus Pokus stol till Ellen, de sitter jätte bra i den även när de är små och inte helt stadiga.. hög rygg och inte så bred sits som tex tirpp-trapp stolarna. sen att den både kan bli en liten stol med bord och en bil, det uppskattar Ellen fortfarande! kostade 1300 tror jag.Ha en mysig helg sötisar!!! kramar

JAg tror vi ska slå till med en stol från Ikea. Först iaf sen när Minnah blir större får man kanske köpa en annan. Ikeas är ju bra för man kan lätt ta med sig den. Vi ska till Öland till Midsommar så då ska den med :D

tips och varning! Bumob var kanon!! i början....sen nu när Elna är mån så "ramlade/kravlade" hon ur den...så tips för den är bra från 3-5mån=) sen är den farlig =) tips och varning alltså=)

Malin-mamma till Arvid

Hej! Vi har en trästol från ikea som heter gulliver tror jag, Arvid sitter väldigt bra i den iaf. Och så är den lite snyggare i köket än plaststolen. Men vi har en sån plaststol liggandes i bilen eftersom den är lätt att montera ner, smidigt att ha när man ska till nån, då e den ju alltid med. Vi ville inte ha sånt där bord som man sätter på uta vi vill att han ska "va med" ordentligt när vi sitter vid matbordet. Kladdet är ju faktiskt bara att torka bort. Men senare kommer vi nog oxå köpa en tripp trapp o då kanske ett eventuellt syskon kan ärva denna! =) Kram

» Anna

Vi har köpt en Bumbo och de är super!!

En sån skall vi önska oss till Jouline i dop present =)

» Carro

Vi hade Ikeas till en början. Jättebra när dom är små och smidig att ta med sig om det skulle behövas. Nu har vi bytt till stokkes tripp-trapp. Jättenöjda!

Bumbon är riktigt smidig. Moa använde sin flitigt innan hon kunde sitta stadigt själv och nu mera använder hon den som "duschstol" Hur bra som helst.Ikeas barnstol fungerar toppen för oss.

Vi har kört IKEAs Antilop första tiden då den är bra med bordet, lätt att torka eller duscha av & sen gått över till Tripp Trapp när barnet börjat äta själv med sked. Det gick fort för Gos att lära sig klättra i och ur Tripp Trappen - även med bygeln!

Sarah

Köpt inte en bumbo..vi har en till vår tös, hon har använt den 5-6 gånger, heeelt onödig!

ÄLSKAR DEN! :D den är perfekt. Alva har en i rödKom ihåg


Trackback
Annonsera här »