NAN2

Hej vänner!

S
enaste veckorna har vi upplevt det som att Jolie aldrig blir riktigt mätt/nöjd när hon äter. Hon får äta hur mycket hon vill, men gnäller ofta när det är slut och blir hungrig snabbt igen. Så då började jag fundera på om vi kunde tjuvstarta med NAN2 (hon äter i dagsläget NAN1) som egentligen man ska ge från först 4 månader.

Blev ganska förvånad då jag läste på NAN2's förpackning att man kan ge de från födseln till barn som inte ammas. Sagt och gjort - igår köpte vi med en förpackning NAN2 hem. Tänk om hon varit hungrig helt i onödan alldelles för länge min lilla skrutta? Dåligt samvete.

Hur som helst, vi har nu börjat blanda NAN1 och NAN2 fifty-fifty (vi blandar pulvret, tre skopor av varje) och jag tycker redan man märker skillnad. Hon är glad eller somnar när hon har ätit istället för att skrika för att maten är slut. Kan det varit så lätt? Tänker fortsätta blanda ett tag till, vet inte riktigt hur snabbt man vågar gå över helt?

(För er som vill läsa om varför Jolie äter ersättning kan ni göra det i detta inlägg)
Kommentarer
» Sofie

Vi ger nu tvåan (fast Sempers) på kvällen och det funkar prima! :) Men vi (och Tuva) är ju nybörjare/riktiga rookies vad gäller ersättning, men vi bara bytte o det funkala finfint! =) (fast hon får ju bara det en gång om dagen så..)Kramar

» Eleni

Vad passande att du skrev om det här precis idag. Jag tänkte också skriva ett inlägg om Nan2, men har inte gjort det. För jag funderade på när man kunde börja byta ut. Har ju hört att man ska byta ut något mål åt gången så magen vänjer sig, men hur snabbt ska man byta? Byta ut ett mål i veckan eller vad tänker ni göra? Kram!

Madelene

Hej!

Vår lilla kille är också "uppvuxen" haha på ersättning, är nu 7mån....

När vi bytte till tvåan så bytte vi rakt av fast vi minskade lite på mängden i början eftersom det är lite mer mättande och sen ökat på i ml. Har ej märkt ngt med mage eller så av att vi bytte så snabbt. Men ni märker ju själva hur hon reagerar konsistensen kan till en början också vara att dom inte vill ha och då kan det vara bra att blanda.Ni gör ju såklart vad som passar er lilla tjej, men det bruka alltid vara skönt att höra från andra också och detta funkade för oss:)Fortsatt trevlig dag Mvh Madelene

Lykke har ätit ersättning sen hon var 1 vecka gammal och det har funkat utmärkt. NAN har aldrig funkat men sempers. Och jag vad jag vet kan man byta direkt från 1-2 (råd från bvc) 2-3 osv. Ingen skillnad tydligen, och mättnaden håller i sig längre. Jag testade aldrig 50/50 men däremot kan man göra det när det gäller välling som man ofta blir hård i magen av. Skönt att hon blir mättare nu iallafall och är nöjd tjeja :-)

Läste kommentarerna här, och först tänkte jag bara byta rakt av, men sen efter att ha googlat (innan vi pratade om det) så fattade jag att man får ta det lite pö om pö. Men när du säger hälften/hälften då menar du pulvret va? Att du tar lite pulvet från 1an och lite från 2an? Eller kör varannan? Bad Jens köpa en 2a på hmvägen från jobbet så ska nog vi också börja så smått...Boken heter Att växa och upptäcka världen. Har länkat i inlägget nu så finns en bild på den:)

Jo enligt boken är ju den här perioden låååång! Den började igår och enligt boken ska den ju börja redan i v 14/15, så jag hoppas att han hoppas över slutet med:) Så den inte blir så lång... Men han har vart på lite bättre humör nu så vi får väl se..

Hihi =)

Kanske den kikar ut 1 juni :)

Våga du inte gissa kön ?=)

Nu är jag inte expert på ersättning. Det ända jag har hört är att i babysemp 2 är det mer järn än i 1an, och det kan göra att dom blir förstoppade. Därför man inte ska byta rakt av.

Jag tror att ni får känna efter själva, köra som ni gör någon vecka, sen kanske köra på att öka 2an 1 sked i veckan om allt fungerar.

Maja är också "ersättningsbarn" haha vi har så kul åt den benämmningen ;)

skämt å sido..hennes mage är verkligen SUPERKÄNSLIG men vi fick rådet att bara byta, för det är inte alls stor skillnad mellan ettan o tvåan. så kör blandat tills ettan är slut nu och sen kan ni nog gå över helt utan problem!

annat är det med vällingen sen kan jag lova ;) men den tiden den sorgen... :)

Jag har börjat med NAN2 nu när Noel blev fyra månader och jag började bara rakt av och körde inget fiffty fiffty och han har inte reagerat något på magen. Men kör fiffty fiffty tills NAN1 har tagit slut och sen kör bara på NAN2!Lycka till :) Kram

Vet du om att skillnaden mellan NAN 1 och NAN 2 ENDAST är järn?

Alltså där är mer järn i 2:an, ingen annan skillnad.Vår bvc sköterska sa att man oftast inte bytar till 2:an utan de kan äta 1:an hela tiden.Skillnaden sedan mellan NAN 2 och NAN 3 är endast vitaminer.Så det där med att bli mer mätt är lite märkligt =)Så ni behöver inte ta 50 50 då de innehåller samma typ =)

Här står lite info om NAN med:

http://www.nestlebaby.com/se/baby_nutrition/products/produktandringar_for_nan/

50/50 kan de ju dock behöva ta ändå så att lillans mage hinner vänja sig vid att få mer järn. Annars finns nog risken att hon blir ganska förstoppad.

Ja så är det säkert. Jag testade faktiskt mild välling första gången och inget hände, blev faktiskt riktigt paff... över att lykke inte alls blev hård, men eftersom vi bara kör på välling nu och en del mat så är det mycket förstoppningar för stunden.. men det går väl över i sinom tid också!kram

Anna

Jag ringde faktiskt till Nestlé och frågade för på vårat BVC hade dom inget bra svar. Då rekommenderade dom mig att börja blanda precis som ni gör. Min lilla var i och för sig bara två månader då. Dom påpekade också att NAN2:an var avsedd för att vara mer mättande så det var rätt tänkt av mig. Annars hade man ju kunnat köra på samma hela vägen om det bara skulle vara järnet som var skillnaden.Lycka till hur ni än gör!

Ah, där ser man, hoppas det hjälpe för er. Kan ju vara värt att tänka på om man själv märker att My inte verkar bli mätt. Vi kör oxå med NAN1 just nu :)Kram

Ifall det fungerar bra så kan du säkert byta ut NAN1 mot NAN2, jag vet att på Neonatal så ger de NAN2 redan ifrån början för den enda skillnaden ska vara att det är mer järn i 2an har jag för mig :)Kramar

OM hon blir hård i magen finns Sempers Bifidus på Apoteket, fick rådet av läkare idag att ge 1-2mskskedmatning mellan måltiderna för bättre tarmfunktion.Följ ditt mammahjärta & ge Jolie det som känns bäst, många ger majsvälling redan vid 4 mån oxå!

» frida

Jaha de visste inte jag heller.. de ska jag oxå testa på Noel nu då som oxå bara äter ersättning. Tack för tipset, nästa gång blir det att köpa me en kartong nr 2 :D

Vi har använt semper och där övergår man också till 2:an vid 4 månader, till en början så blandade vi som du gjorde, men det gick inte med Tindra, hon tyckte det var blä, så vi började så att vi två första dagarna hade ett helt mål med 2:an, sen tredje och fjärde dagen 2 mål och sen fortsatte vi att sätta till ett mål varannan dag för att sen helt och hållet vara över till 2:an som hon är nu!Kramar!

Va skönt att du märker skillnad så snabbt =)

Med Viggo körde vi ettan HELA TIDEN, till han blev 6mån, då bytte vi till välling istället för ersättning...Men har nu börjat fundera på att byta till NAN2 ibland, mesta dels för att Melker inte verkar vara nöjd på det han får nu. Han orkar inte äta MYCKET åt gången, blandar nu till 5 skopor och det är inte alltid han får i sig allt, men han kan bli hungrig redan efter 2tim, tycker dom ska hålla sig mätt på 3-4tim :p Så frågan är om Nan2 inte skulle passa Melker bättre, eftersom den är mer mättande i den än ettan... Då skulle han nog vara nöjd på lite bra länge, istället för att blanda till mkt av ettan som han ändå itne orkar äta upp... Eller, aja, jag vet inte faktiskt... Han är inte så nöjd just nu på matfronten iaf...


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »