Smakportioner

God morgon vänner!

H
är har vi sovit gott inatt hela familjen även om det blev en tidig morgon. Men det överlever jag, känns mer viktigt att få sova många timmar i sträck. Idag har vi tänkt att Jolie ska få sin första smakportion i livet! Hon fyller ju fyra månader om en vecka, så vi tjuvstartar lite. Går det inte så går det inte, då får vi pröva igen om ett par veckor helt enkelt.

Så igårkväll lagade jag egna smakisar här hemma. Har även köpt hem några färdiglagade smakisar men de får gärna stå i skafferiet så länge som möjligt. Jag kokade morotspuré och potatispuré, har tänkt att börja ge henne det förstnämnda då jag läst att det är bra att börja med.

När började ni med smakisar och vad tyckte era små om det?
Kommentarer

Hoppas det går bra med smakisarna! =) Hihi..

Mysigt.Vill börja med att säga välkommen tillbaka, vi har alla saknat dig <3Idag ska lilla Joline också få smakis, som jag längtat.Kram på er

» malin

Åh vad kul!! Tänk vad tiden går fort, jag ska börja med lite mer "köttigt" nu till Alma. Vi började också en vecka innan hon blev 4 månader. Jag gjorde även puré på ärtor och broccoli. Och kokade päron och gjorde egen päronpuré, även äpple och mango har jag gjort.Ska bli kul att höra vad hon tyckte om det

Vi började samma som ni nu har tänkt =)Det blev burkar då vi tyckte det var enklast i början.

Jag har testat att göra egen mat till henne, hur mkt som helst men hon har tyckt burkarna är godare ha ha.Emilia älskade mat från första stund, så här har det inte varit några problem =)Om hon skulle bli hård i magen, så ge henne lite katrinplommon puré =)Lycka till!

J dissar helt morot o potatis nu :( hon vill bara ha sin gröt :p tror det kommer Hon är ju bara 5 månader så vi har ingen direkt brådska.

Hoppas det går Toppen för er. Kram

Ååå, roligt :) Så spännande och se vad Jolie kommer tycka om det :)Vi började med gröt till Viggo då han var 3,5mån, i början var det svårt att förstå hur man gjorde, då det var så nytt med nå annat än ersättning, men efter några dagar var det som han inte gjort annat, han älskade gröten ochd et var sååå roligt att få mata med sked :) Längtar till vi ska börja ge Melker gröt... Jag mixade oxå ner potatis och morot, men Viggo tyckte bättre om de köpta, vilket var synd :/ Får se hur vi gör den här gången...

» Sofie

mmmmmmmmmmmmmmm ser ju JÄTTE gott ut, eller inte ;-Phihi!Lycka till med smakportionerna. glöm inte kameran och filma med i-phonen!! =Do sen får du blogga om hur det gick!!

ha en härlig dag sweetie!skönt att du e på benen! va så himla orolig för dig, var nog här inne på din blogg en gång i halvtimman.....KRAMAR!

vi började också ca en vecka före hennes 4 månaders dag och det gick bra, började med 1 tsk och ökade vartefter :)

Potatis var först ut och sen började vi blanda morot och potatis och potatis och broccoli :) Nu får hon även välling och så lite fruktpuréer :)Lycka till :)

Spännande! Jag längtar tills Charlie kan börja med det också :)

Hur gör du puren, mixar du ihop den?

Gud vad roligt! Jag längtar så tills det är dags för Ameah, spännande :D Jag hade också tänkt att laga själv, roligare så och skönt att på "riktigt" veta vad det innehåller. Hört att palsternacka ska vara en hit också :)Det här var ju festligt Malin. I samma stund som jag sitter här och kommenterar din blogg ringer det på dörren och gissa vad det var?! VAGNEN :D Nu är den här och jag är fan otroligt imponerad! Jag beställde den i onsdags. Makalöst!KRAM!

mm, ser fantastiskt smaskigt ut... :) hoppas det går bra med att börja med smakportioner, ett stort steg :)

» Eleni

Oj, känns som vi ligger lite efter här. Alla verkar ha börjat ganska tidigt med smakportioner. Maya är 4månader och en vecka och vi har inte ens börjat med NAN2. Haha. Tänkte Maya ska få göra premiär på smakportion till helgen. Men hon vill inte ens ha vatten än, hon spottar ut det när jag provat gett henne på en tesked. Haha. Men vi får se hur det går :)Vilken dag har du tid för en kaffe? Jag kan nästan vilken dag som helst! :) Kram!

ah. du måste uppdatera oss hur det gick sen! ska bli så spännande när min lille ska börja... lycka till idag =)

» sarah

Gud vad kul, Milton äter som en häst nu!! förresten dom rosa skorna finns på HM för 129:- nästan gratis =).

» I

Vi följde livsmedelsverkets och världshälsoorganisationens rekommendationer att vänta till barnen är ett halvår. Dock tror jag att rekommendationerna gäller barn som helammas....Hoppas att du mår bra nu igen, och får njuta av våren!

Nämen gud så spännande :D Det ser vi fram emot att få se bilder på!

Malin-mamma till Arvid

Arvid började med smakisar när han 5,5 månader ungefär(helammades). Ett tips är att blanda ut med lite vatten så de blir ganksa löst till en början, lättare för dom att lära sig hur dom skall få ner det då. ag lagar oxå allt själv men tänkte att man kan ju ge burkmat när man är nånstans, provade morot på burk en gång o de gillades INTE! o jag kan nog hålla ed honom om att de va inte särskilt gott, hoppas de andra smakar bättre! Kram o skönt o se att du piggnat till

Åh, ja nu ser jag ju. Har inte hunnit läsa bloggar än (vart på föräldragrupp på fm). Jag ska nog med inhandla lite ingredienser och göra egna smakisar tror jag, Vi ska nog börja imorgon. Såååå spännande! Ska bli sjukt intressant att se hur dom reagerar. Du får berätta här sen hur allt gick:)

Vi började när Signe var 4 månader. Morotspurè gillade hon inte men potatis o majs tror jag det var funkade bra men allra mest gillade hon gröt med katrinplommonpurè. Ska bli kul o se vad lillebror kommer tycka. Signe har varit riktigt glad i maten och nu ska det gärna vara välkryddat för lilla damen=)

Vi började med Gröt först, bvc här rekommenderade det. Då va hon 4 månader, men hon gick upp så mkt o bra i vikt så vi slutade o började vid 5 månader igen. och det gick bra från början, hon älskade det :)

Vi började med Gröt först, bvc här rekommenderade det. Då va hon 4 månader, men hon gick upp så mkt o bra i vikt så vi slutade o började vid 5 månader igen. och det gick bra från början, hon älskade det :)

duktig du är som lagar själv, det gör jag också så vi har MASSOR i frysen och Viggo hatar allt han får, förutom gröten. haha!

viktoria

Hej kan man få receptet?:) eller kokade du o mosade bara? har för mig jag läste ett inlägg förr om recept på smakisar? mvh


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »