En barndom utan lek...

En barndom utan bus och lek är ingen barndom. När jag var 16 år blev jag fadder till ett litet barn i Colombia genom SOS Barnbyar. Jag ger 200kr/månad för att mitt fadderbarn ska få ett bättre liv och det hjälper mig att må bra när jag vet att jag hjälper någon annan att få må bra. Även om min egen ekonomi gått upp och ner genom åren så har jag alltid tänkt att har jag inte råd med 200kr/månad till ett fadderbarn så kan jag inte köpa en ny tröja eller en vinflaska på systemet till fredagsmiddagen med gott samvete... Därför tvekade jag inte en sekund när SOS Barnbyar frågade mig om jag vill hjälpa till att uppmärksamma deras julklappar via min blogg. Kanske detta kan vara något för just dig? Eller har du svårt att komma på vad du ska ge till den som redan har allt? Här kommer nu årets bästa julklappstips :)

Lekpaket 56 kronor - En barndom utan bus och lek är ingen barndom. Ditt bidrag går till vår barnby i Siem Reap, Kambodja. Ett hem där trasiga barn kan få en chans att bearbeta svåra minnen genom att leka, skratta och må bra i en familj.

Matpaket 103 kronor - I Ukraina är fattigdomen och den sociala otryggheten utbredd. Missbruk av alkohol och droger, hivspridning och dålig folkhälsa är faktorer som bidrar till att många föräldrar inte kan ta hand om sina barn. SOS Barnbyars mål är att stödja fattiga och utsatta familjer så att de kan hålla ihop och ta hand om sina barn. Köp ett matpaket och ge en familj en kasse med basvaror, som delas ut genom våra familjestärkande program i Kiev. HUI har utsett en matkasse till årets julklapp. Som alternativ föreslår SOS Barnbyar en matkasse som bidrar till att barn i fattiga familjer i Ukraina slipper gå hungriga.

Familjepaket 600kr - Det finns många livsnödvändiga saker ett barn behöver för en trygg och lycklig uppväxt. Årets julklapp handlar om den mest grundläggande av dem – att få kärlek och en familj!

Dessa julklappar och många fler hittar du inne hos SOS Barnbyars julshop. Där hittar du mer information om alla julklappar och även om SOS Barnbyars arbete. Jag hoppas ni gillar detta julklappstips och att ni har någon i eran närhet som skulle uppskatta denna julklapp ♥ En barndom utan bus och lek är ingen barndom.Kommentarer

Det är bra vi sprider lite kärlek i världen, jag och min familj på min sida skippar julklappar till varann i år och ger dom till någon annan istället : ) Den enda som får är Ciara.
Jasså är du från åre jag har gjort två säsonger där, jobbat på wersens och lok&latte och tott hotell jätte kul var det :) När flytta ni?

» Hanna

Kanonbra inlägg!

Tack för tipset Malin! Jag klickade precis in mig på sidan och köpte ett utav paketen eftersom jag hade några kronor kvar att köpa för till min svärfar. Om du inte hade bloggat om det hade jag aldrig tänkt på det! Ha en fin lördagkväll! Kramar

Svar: Vad glad jag blir att tipset kom till användning :) Hoppas svärfar blir glad!
Önskar dig en mysig kväll denna fjärde advent!
Kram kram!
Malin & Prinsessan

» Karin

Gud vilken bra grej! Vi ska byta julklappar på mitt jobb och i stället för att köpa något materiellt kommer jag klicka hem en julklapp från SOS Barnbyar så att vi hjälper de som verkligen behöver det! Jag är själv fadder inom PLAN och känner starkt för barn i fattigare länder!

Svar: Åh vad bra att du gillade tipset och i det syftet är det ju helt kanon med en sådan julklapp :D
Malin & Prinsessan

Heja Malin vilket bra inlägg! Jag har faktiskt köpt ett par såna klappar, fast genom unicef! :) Känns bra! Kram!

Svar: Tack söta Fia! Ifjol köpte jag också genom Unicef, helt toppen!
Kram!
Malin & Prinsessan

Malin

Bra tips! Det är ju detta julen handlar om, kärlek och omtanke om familj, vänner och medmänniskor! Bra Malin! Julkramar till dig!

Svar: Tack vännen och julkramar till er också!
Malin & Prinsessan


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »