Angående pumpning, ersättning m.m...

Det kom en fråga....

"Hej Malin!
Kan du inte skriva hur du gör med ersättning mm? Jag har följt din blogg sen graviditeten, jag är också nybliven mamma och nybörjare på det här med att gå från amning till ersättning och läser gärna hur andra gjort. Hur funkar det för dig? Och hur ofta får Jolie mat? Delar du och din kille på matningarna eller tar du de flesta? Vilken ersättning ska man köpa?
Mvh Johanna"

...och eftersom ni är flera som frågat så kommer här ett svar :)

R
edan på BB började jag pumpa ur och ge Jolie mjölk med flaska. Eftersom jag var rätt dålig hennes första veckor så var det mest Mattias som fick ge henne. Att få ut tillräckligt mycket mjölk var inget problem men vi hade ändå ersättning hemma för säkerhets skull.

Eftersom Jolie hade väldigt svårt att gå upp i vikt sina första fyra veckor i kombination med att jag tyckte pumpningen var jobbig bestämde vi tillsammans med BVC att gå över till att bara ge henne ersättning. Och vips så började lilltjejen gå upp i vikt och verkade må mycket bättre! Så även jag.

Så idag äter hon bara ersättning, vi använder oss av Néstles NAN 1. Hon får även Sempersdroppar en gång om dagen och Minifom droppar innan varje måltid. Hon äter mellan 90-160ml varje gång och det varierar väldigt mycket hur ofta hon vill äta. Ibland äter hon med 1-2 timmars mellanrum och ibland kan det gå fyra timmar...

Eftersom Mattias jobbar rätt mycket så är det oftast jag som matar henne idag, men när han är hemma delar vi lika på det. Vi är dock noga med att det bara är jag och han som ger henne mat för att vi tycker att matningen ska vara en trygg stund. Hade jag ammat hade hon ju bara fått mat av mig.

Hoppas du Johanna och ni andra är nöjda med svaret!

K
om ihåg att alla är olika och det gäller att pröva sig fram tills vad som passar en själv bäst. Det här är bara hur VI har valt att göra för att det fungerar bäst för våran familj ♥

Ps. När vi ändå är inne på ämnet. Jag ska sälja min bröstpump så skicka ett mail till mig om någon av er är intresserad. Det är en elektrisk Philips Avent!
Kommentarer
Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=VPVYpWNWjWE

» Emma

Ja hehe :) hoppas ni haft en fin kväll tjejen:)

Vad har ni för flaska? :)

Jag vill amma lite och pumpa lite och mata med flaska.. Vi har en 4 "vanliga" flaskor men också en MAM anti colic flaska och en tomme tippy flaska som också har en luftventil för att minska risken för kolik. Vi tänkte prova båda och så får vi se hru det går!

» Tess

Ja man blir ju det :)Vi har i stort sett ingen snö alls här nere. Vilket inte gör mig något.. :) Kan ja ut å springa utan problem.

Men kallt är här i alla fall.

Jag skulle nog kunna vara intresserad kanske. Vill bara fråga några saker också :)

Men jag hittar inte din mejladress :)

Hej, jag kan göra ett tillägg! BabySemp luktar riktigt illa om de spyr upp, NAN e luktfri. Vi hade BabySemp, nästa gång blir det NAN!

» Fia

Tack så mycket =)Designen var jätte fin så hon har gjort ett bra jobb =)

» Linda

Tack så himla mycket för svaret och länken. Hade inte heller hört så mycket om sprången innan men det låter ju väldigt rimligt, även om jag tror att det kombineras med magont. Vi kör också på Minifom nu och ska köpa hem Semperdroppar imorgon och börja med framöver tänkte jag. Vi flaskmatar också med ersättning fast med Semper, funderar på att testa NAN och se om det gör någon skillnad. Har ni kört på NAN från början? :)Ja, gud, det är oerhört jobbigt att se henne skrika och grimasera. Hoppas det lättar snart. Och ja, gud, vi är grymma som klarar det :D Hoppas ni har en mysig kväll. Kram!

Eftersom inte jag följt din blogg från början. Har du skrivit någon förlossningsberättelse man kan läsa om? Lite nyfiken på varför du gjorde kejsarsnitt :)

Emilia får oxå bara ersättning, jag kunde tyvärr inte amma.Ett litet tips är att använda Dr Browns flaskor, de har en ventil som gör att de inte behöver ta luft mellan sugen och att där inte kommer in så mkt luft.Om du märker att Jolie börjar få lite trög mage så byt till Nan 1 HA, den har vi gett hela tiden, HA är mkt mildare för magen.Gripe Water är ngt som kommer ifrån England där de har gett barn som har problem med kolik i många år.

Det behöver inte endast vara kolik utan har mkt problem med magen.

De fiser väldigt mkt utav det he he, det har hjälpt Emilia från hon var 1 månad till 4 månader.Det är ungefär som fänkålste som man kan dricka om man ammar.

Den innehåller fänkål, fick tips om det utav en vännina, står mkt om det på familjeliv med.Det possitiva med flaska är att just båda kan ge mat, mysigt för pappan med =)


» Elin

Hej vännen!Tack, vi har haft en riktigt skön helg, och tagit det lugnt efter första veckan utan pappan i huset hemma!Hoppas ni njuter för fullt av er myssöndag! Oj, nu måste jag ta lilla damen här, hon är ta mig fasiken expert på mini-sovstunder haha :)Kramar!

Vilket bra inlägg! Skönt att ni började må bättre av det båda två! Amning är inte alltid det bästa så är det:) Får se hur det går för mig. Kram

allt bra?:)

Jouline åt också NAN1 men blev allergisk mot mjölk så vi fick sluta med den =( Hoppas att vi kan fortsätta med den snart.

Kram

Ungefär precis så såg det ut för oss med amningen också. Och det har funkat superbra med ersättningen för oss. Vi kör också på nan1, eller nan2 nu, och så lite olja i varje flaska så att hon inte blir hård i magen.

Min sambo har älskat att kunna vara delaktig i hennes matning. Även fast det oftast är jag som ger henne. Vi är också noga med att det bara är jag och Erik som ger henne mat, ingen annan. För som du skriver så är det nog en trygghet! :)

Kram caroline

Johanna

Tack så jättemycket för ditt svar! Mvh Johanna

NAN och Dr Browns flaskor är en oslagbar kombo! Ha en bra start på veckan!

Brukar ni suga ut luften ur flaskan först? Hört att man kan göra det på MAM flaskorna nämligen.. Ska man göra så?Nu tror jag förresten förlossningen är på G!! :D Hoppas, hoppas!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »