Nya raceråket!

Hej hopp!

N
u har vi varit iväg och köpt oss en ny vagn. Eller ny och ny, en begagnad från Blocket men ny för oss!

Varför? Jo, den vagnen vi har köpt kommer Jolie ligga framåtvänd i - alltså kommer hon inte att se oss. Jag kommer fortfarande se henne genom ett fönster men hon kommer inte att se mig. Detta har tidigare inte stört mig men då jag märkt att Jolie blir ganska orolig då hon inte ser mig eller Mattias känns det mest shjysst mot henne att hon ska få se oss även i vagnen.

Så igår satte jag mig på Blocket och letade och hittade ett riktigt kap. En Nowalex Focus årsmodell -08 som låg ute för 1000:- och vi fick den för 600:- vilket känns helt okej. Jag är fortfarande supernöjd med valet av våran Phil & Teds Explorer, den får bara vänta några månader nu tills Jolie blivit mer trygg! Anledningen till att vi köpte en ny vagn istället för en vändbar liggdel till våran P & T var helt enkelt att det blev billigare med en begagnad liggvagn...

Och ja - jag vet att många av er skrev detta redan då vi köpte vagnen men man är väl inte mer människa än att man kan ändra sig ;)


Ganska snygg, fräsch och mycket vagn för 600 kronor, eller hur?

Så nu är vi redo för första promenaden, hoppas på bra väder och ork så kanske vi kan ta den imorgon!
Kommentarer

Jaaa skall bli intressant på gravidyogan på onsdag, ser fram emot den verkligen!

Vi var o skrev under faderskapet i veckan, så har man det avklarat, alltid skönt;)

Var hos BM idag o nu har vår lilla bebbe fixerat sig..teprovningen ligger uppe nu=)

» Fia

Den var jättefin tyckte jag :) kap!

Skitsnygg ju! :)

tycker de är super bra att ni fixar en ny vagn om du upptäckt detta med att hon blir orolig istället för att hålla fast vid de du skrivit tidigare :) alla är vi mänskliga ...jo de är skönt att vara på plats och att ha kommit igång med studierna. har inte riktigt landa än, men jag tänkte fixa med de till helgen :)

Den ser ju superfin ut!

Men sjukt snygg, dom där vagnarna är så sköna, sån ville jag också ha! Dock var dom lite för dyra å köpa ny för min del.. :)

» Lina

Åh den va ju jättefin!! Ne de finns inte mycke ork nu, jag bara går och väntar på att våran lill* ska kika ut:) Kramar

Jättefin vagn till kanonfyndpris :D Härligt!!Sv: Hihi, tack så hjärtligt :D Hoppas allt är bra med er och att det går bra med lillan <3 Kram

härligt, vilken kanon pris ni fick den till! ser ju helt ny ut :)

tycker det är bra att ändra sig, ibland :) man är ju inte mer än mänsklig :Dkram!!

Hehe tack så jätte mycket :). Jodå kommer gå bra ända jobbiga är att man blir igångsatt och vet inte hur länge det dröjer eller någonting sånt ..

Skit snygg vagn! :)

» Elin

Vad kul att höra nåt från dig vännen!Superfin vagn, och jag håller tummarna för att både ork & väder är på topp hos er imorn! Hoppas allt är bra annars, kramar

EE

Jätte fin vagn! det är helt klart bättre för barnet att sitta bakåtvänt än framåt, tester visar att barn under 1 år bör sitta bakåtvänt.Jag skulle dock inte köpt nowalex focus pga testerna som visat att handtag lossnar, tyget sitter inte åt så barnet kan få de över ansiktet, klämrisker och vassa kanter. I vissa test anses den som livsfarlig.Men de är upp till varje person och jag gissar på att ni kollat upp den redan och inte blivit skrämda av testerna =)Lycka till!


Mormor Mia

Kanonsnygg vagn! Inget fel med begagnade vagnar och ni har ju kvar er nya vagn till senare - eller hur! Huvudsaken är att ni är trygga alla tre <3

Ne man är ju inte mer än människa - och skönt är väl det :P Tycker vagnen ser väldigt fin ut och den är nog lätt värt sina 600 kr. Kanske blir en bra dagis-vagn sen..?Kram!

Åh en sådan skulle vi köpt från första början :)

Jätte fin för att kosta 600.

» frida

Oh ja tyckte den vagnen va skit häftig :P Lite kul å annorlunda å bättre pris kunde ni ju inte fått ! :POch som du säger, man är ju inte mer än människa.. allt är ju nytt å man måste testa sej fram !:)Kram

Hoppas det funkar fint med nya vagnen!:)

» Lisa

Verkligen jättefin liggvagn! 600 spänn - vilket kap. Va mysigt med första promenaden. Finns ju inge mysigare än att gå barnvagnspromenader, hoppas jag får följa med på någon senare i vinter ;)Skönt att du verkar må så mycket bättre förresten. Läskigt att bli så dålig, speciellt när man har en liten att ta hand om samtidigt.Vi får höras nått. Kram kram!

åhhhh vilken fin!! älskar mönstret!nää fy på mig som känner mig stressad! Skärpning :P

Åh man tackar:). Ja en vecka närmare är alltid kul:)

Carro

Barn under 1 år ska ju inte åka framåtvända. De ska se sin mamma eller pappa och att åka framåtvänd ger barnet för många intryck. Så bra att ni valde en annan vagn just nu.

Svar till EE:Jo, jag läste en del om den och det verkar vara 50/50 vad folk skriver. Dom som ägde vagnen tidigare har dock inte haft några problem med den och varit supernöjda. Så jag tror det blir bra, bara man är uppmärksam!

Hoppas ni blir nöjda :)

Marie

http://gt.expressen.se/nyheter/1.1698681/ny-barnvagn-var-livsfarlig

» Fia

Jätte fin =)

Värsta kapet ju! hoppas ni kommer trivas bättre med den då :) vill också köpa en ny vagn, då jag inte alls gillar den vi har nu. men har inte hittat någon "lämplig" begagnad ännu...

Åh vilken snygg! :D

Gud vilken snygg vagn! :D

Mitt läkte på något sätt jätte snabbt, kan inte förstå hur det läkte så fort, jag hade totalt 17 agraffer och 9 tog de bort den 5:e dagen och 8 tog de bort 7 dagar efter och har inte haft några problem med snittet efter heller, klart man kände av det och två veckor efter ville man inte ha något som spände på, men sen gick det av bara farten sen :)

Visst snittar de vågrätt hos er också? Sätter de agraffer eller hur gör de?Kramar

Karin S

Du kommer antagligen att behöva ändra åsikt om mycket framöver :-)

Man har många tankar och åsikter om hur det ska vara innan man får barn... "Jag ska aldrig..." Men så länge man är flexibel och kan ändra sig så... :-)(Antar att du läst på ordentligt innan du köpte en så pass okänd vagn... Inget känt och säkert märke)

» Lixy

Vilket kap!

Svar till Marie;

Och sen när går man med barnvagn i trappor? Är dom byggda för det? Knappast.

Du kanske kör bil i trappor också.. Onödig kommentar, jag tror att Malin och Mattias har kollat upp vagnen innan de köpte den.Förlåt Malin, men var bara tvungen att skriva, blev så irriterad. hehe. Kram till dig och ha en underbar fredag!

Oj, sannerligen en prisvärd vagn! Inte illa =)Jag var på inskrivningen/förbesöket igår på eftermiddagen så nu känner jag mig lite lugnare inför veckan som kommer. Men det är fortfarande läskigt! ;)Ha en riktigt mysig fredag, kram!

Ja men det är klart, hoppas att du läker ihop fort efter snittet :) snittade dom efter bikinilinjen förresten ?Vi ska också köpa en ny vagn trots att vi redan har en, det måste ju kännas rätt eller hur :)

EE

Maria-Längtan efter dig; Men den ska klara av att gå med i några trappsteg enligt testerna som görs på barnvagnar samt så ska man ju kunna åka rulltrappa utan att handtaget lossnar.

Vi måste gå 3 trappsteg innan vi är ute på plan mark. Det är svårt att bära vagnen om man är själv och inte kan vi förvara den utomhus heller....Så jo dom ska klara av att gå i några trappsteg....

Carro

Maria-längtan efter dig:

Klart som f*n att man kör barnvagn i trappor då och då... Det finns inte hiss överallt.

Menar du att du aldrig dragit vagnen upp eller ner för trappsteg? Var bor du om jag får fråga? Funktionshindrades drömställe!!

Och jämföra att köra en barnvagn med en bil var bland det dummaste jag läst på länge!!Sen hurvida Malins vagn är bra eller inte är en annan sak.

Oj, vilken storm det blåste här.Jag har läst den där artikeln och det är verkligen jättehemskt att handtaget lossnade sådär. Dock är det en annan modell än den vi har, och handttag har tyvärr lossnat på även mer kända märken.Sedan vad gäller trappor - att åka rulltrappa eller gå i trappor så är det en skräck för min del och har varit så sedan start. Så jag kommer inte med denna vagn eller någon annan utsätta mig för det utan annat sällskap som står nedanför vagnen.Och för det tredje - de som ägde våran vagn tidigare har varit supernöjda med den förutom att luften får ut ena hjulet så man måste pumpa det varannan månad, men det kan jag leva med :)Så jag är påläst, jag tror denna vagnen kommer bli bra och tänker inte "försvara" mig mer än så här!

Vilken fin! Ser ut att vara ett "kap"!Trevlig helg!KRAM

Amen gud, det är en Nowalex vi ska köpa, vi funderade också på den svart vita, men jag tror vi kör på den helröda eller helsvarta :)

Sandra

Men herregud vilka disskussioner!! Är ju inte ens samma modell dom har köpt. Och dessutom så finns det Emmaljunga-vagn som också lossnat med handtaget! Är som sagt fruktansvärt när det händer men det är ju ren OTUR!Tror detta kommer bli en jättebra vagn för er fram tills du känner att det är dags för Phil & Ted - vagnen!

Klart man får ändra sig! Du är nog absolut inte den första som gör det. Har vänner som avverkat 3 vagnar på under 1 år av olika anledningar.Hade själv gärna valt en Urban Jungle, men tyckte inte att det kändes helt optimalt att en 6 månaders skulle sitta framåtvänd. Så den gick bort av den anledningen. Men kanske som en syskonvagn och behålla bugaboon med.Det är så svårt att veta innan vad man skatänka på när det ärförsta barnet.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »