vecka 40

Välkommen vecka 40 ♥

S
å var den då äntligen här - den efterlängtade vecka 40. Som jag längtat efter denna vecka, det är ju detta man räknat ner till hela graviditeten. Fast nu när den väl är här känns det konstigt nog inte så speciellt. Börjar snarare bli less på att räkna dessa veckor ;)


vecka 40 (39+0)


vecka 40 (39+0)

Lite information från familjeliv.se;

Mamman: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Jag: Foglossningarna tänker jag inte ens nämna mer än så här, det är som det är. Har molvärk till och från hela tiden, senaste dagarna har den dock tilltagit. I natt började det trycka på neråt, kanske kanske är lillan redo att kika ut snart? Jag håller alla tummar jag har!
Vi är redo ♥

Kommentarer
» Linda

Nu ær det inte lång tid kvar.. Snart ræknar du veckor åt andra hållet :o)

» Fia

Ååå nu är det verkligen när =)

Åh, jag tror det är dags snart för dig! :)

Lisa

Vet att alla tjatar på¨dig men nu är det faktiskt nära på RIKTIGT :DSå spännande ska det bli att följa dig närmsta dagarna, kommer logga in här som en galning!

snart är den ute:P ser fram emot när du inte uppdaterar å man vet att bebben är ute<3

Nu har magen vuxit ännu mer:) . Hoppas du slipper räkna ner så mycket mer:) Kram

jag har råkat göra den - att fråga om en tjej va med barn och hon inte va de. så den gör jag aldrig om :)

Vad fin du är med lilla magen! :)

Ska bli så spännande att få se vad som gömmer sig där inne.Kram!

Bara en vecka kvar då tills hon ska bara beräknad? :) spännande..

Jag tänkte inte på att få med själva frukten på bilden, va så ivrig att knäppa på den roliga skylten. Haha! Det såg ut som en apelsin men gröngul och ojämn i skalet eller va jag ska kalla det. Köpte ingen men ångrar mig nu, kul att testa nytt!Grattis till vecka 40! Nu är det sista gången jag gratulerar till nya veckor, hädanefter ska jag beklaga ;) Hihi! Hoppas att ni har en mysig kväll! Kram kram

sv: Förstår det, men har inte kommit tills dess så sägs det att orgasmer fungerar ;) haha!

tackar :) nu är det snart dags för dig hehe.. jag vill också vara så nära nu :)

» Ida

Eller hur! Skit tråkigt.. ^^ Fin mage du har.. en riktig kula! ;)

» frida

Hehe perfekt att gå och hänga på den i affären ;P

Jaa de går ju framåt iaf :)Men ja säger som du har skrivit, de där me å räkna veckor är inget kul längre.

Du är ju iaf verkligen i slutspurten nu :P Hoppas lillan inte vill vänta allt för länge nu :)Tack söta du :)

Kramar !

Sandra

Blir så nyfken varje gång man kikar in och ser att du inte uppdaterat på några timmar. Vet ju att det inte alls behöva betyda något men vi hoppas ju så att det är dags snart!!

så fin du är! lycka till =)

Så fin du är! ser inte ut att ha gått upp ett gram mer än fotbollen därfram =).v. 40 -veckan man längtar till med skräckblandad förtjusning. Förra gången var jag inte alls rädd för förlossningen tänkte "kan inte jag få ut bebisen så kan de" & så blev det ju. Nu vet jag mer vad det är jag ska gå igenom, men jag ska klara det! För ut kommer ju det bästa man kan tänka sig!Kram & Lycka till -det kan ju ske närsomhelst för dig nu!

Sv; Tack desamma du! :) Ja det var otroligt got nyårsmat! Min pappa är jätte duktig i köket! :)

Ja år 2010 var verkligen ett STORT år för mig/oss! :-) Kommer för alltid att minnas det med lite extra kärlek i hjärtat!Jag håller tummarna för dig..Både vad det gäller bebis och ring! hihiKRAM

när man minst anar det... ;)

Gott nytt år på dig med. :) Haha, jaa, det var ju lite typiskt! ;) Hoppas din lilla tjej bestämmer sig för å kika ut snart också! Kram.

Fina du och din fina mage :) Snart kommer bebis, helt otroligt :) Spännande!!Gott nytt år!

Kram

Madde

Har en bestämd känsla av att detta är det sista veckoinlägget och magbilden vi får. Känner det på mig ;) SÅ SPÄNNANDE NU!

Du kommer sakna magen sen:P Jag hade fantomsparkar flera veckor efter de Alice föddes! Skit läskigt för ibland var det så verkligt att jag trodde dom glömt kvar en bebis där inne:PSv:Haha det är precis så tvättningen blev Fredriks syssla! De började med att jag inte orkade bära tvätten ner till källaren. Sen när Alice var född ville jag inte anstränga mig i början. Sen blev hon mammig och jag fick inte gå ifrån henne en minut så då har de blivit att Fredrik nu mera gör de:P Han klagar inte, han har ju gjort de snart 1,5 år, varje vecka så han är la van:PGod fortsättning önskar jag! Hoppas eran tös tittar ut snart. Har inte läst din blogg så länge och jag kan inte minnas att jag sett något namn på vad hon ska heta?

» aimay

Det ser så mysigt ut på bild :)

Kände mig inte lika mysig i morse när man skulle kliva upp och funderade om man hade några fogar kvar över huvud taget... Eller jo visst ja så fort man rörde sig i sängen så va dom fullt påtagliga :P

Hoppas bebben kommer snart/ http://aimay.blogg.se

» Linda

Grattis till v.40!! wieee!!!

Snart bebis!!Jag e uppe med tuppen (känns det som), varit vaken sen 7.30 då jag haft ont imagen....tror inte riktigt det är magknip.

Klev upp för att se om det blir värre eller om det försvinner.

Försvinner det så får jag förföra sambon hahaha

Tack :) Hoppas ni fått en bra start på det nya året!

Men nu borde ju bebis titta ut snart :) Ska bli kul att få se det lilla livet snart! :)

» Maria

åh va mysigt bebisen är nog hos er snart :)

Åh grattis gumman jag hoppas du inte får gå för länge nu, nu är det nog med smärtan!!Fatta glädjen sen när man blir befriad från foglossning, åh det ser jag fram emot!!!!

Super fin är du också, du kommer bli en riktigt snygg mamma! :Dkram

Men gu, så vackert din mage =)

Svar: jaaa
ooooo


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »