Canon Eos .... ?

Hej vänner!

Jag har ganska länge sneglat på ett nytt objektiv till min käre gamla vän Canon Eos 350d. Det jag kikat på är ett Canon EF 50mm/1,8 II då jag tror det skulle passa mig bra. Just nu har jag bara ett standardobjektiv 18-55mm och det räcker inte alls till i vardagen och särskilt inte när ljuset är lite sämre.

Nu när jag läst på lite känner jag dock att det kanske är dags att pensionera min gamla trotjänare och satsa på en helt ny kamera. När 350d:n kom ut på marknaden så var det en superbra amatörfotografkamera men under de 5-6 år jag ägt den så har det faktiskt hänt en del på marknaden. Jag vill fortfarande ha objektivet ovan, men med en ny kamera. Den naturliga uppföljaren för mig känns som en Canon Eos 550d. Men nu när jag kikar runt ser jag att det även kommit en 600d. Är det någon av er kära läsare som är duktig på kameror och kan förklara skillnaden för mig lite enkelt? Jag älskar att fota men är ganska kass på fototermer och så om jag ska vara ärlig. Självklart måste jag in i butik och disskutera med experter också, men det är ju bra att veta på ett ungefär innan vad man vill ha :)

Kommentarer

Vad jag vet är det väldigt små skillnader på 550D & 600D.Canon 550D - 600DVikt: 530g 570g

Sökarförstoring: 0,87 0,85

Vridbar skärm: Nej Ja

Lanseringsår 2010 2011För övrigt är det i princip samma kamera.

Jag har ingen koll på kamerorna, men jag varmt rekomendera EF-objektivet! Blir enorm skillnad jämfört med standard :D Har en 400D och kameran blev som ny med objektivet :) Enda nackdelen är att man är van med zoomen medans detta objektiv är fast och man kan behöva backa mer än vanligt

Kul med nytt objektiv, det kommer du nog gilla mycket! Jag har ett och det är verkligen underbart! Dock måste man backa en hel del ibland för att få med allt, men det är det värt :) Vet inget om vad som finns på marknaden nu. Jag har en 450D och är supernöjd, men ibland önskar jag att jag hade video på kameran också.. Kram!

Jag är gryyyyym på canons kameror nu efter allt mitt undersökande, haha! :DBåda kamerorna är kanon och ger samma bildresultat, 600D har vridbarskärm (men liveview är ju så attans dålig på canon att man gärna inte använder den ändå när man fotar ändå, så det är mest plus för filmning) och större sökare - ligger den bättre i handen så kör på den, det gör så mycket för fotandet och "känslan" i det hela. Den har även små finesser när det kommer till externa blixtar, rankning av bilder, skojsiga små filmer och annat plock - men för mig väger det lika med noll ungefär :)Tycker du att 550D är skönare att hålla och om du inte bryr dig om den vinklingsbara displayen så ska du förstås gå för den. Generellt är det ju som sagt samma kamera, men med en liten uppgradering på 600D (som jag kan tycka borde varit större för att locka mer uppåt).Älskar min kamera, 60D om du tänkt gå ännu lite högre, den är supersmidig i inställningar, underbart grepp och stor sökare - men även här är det ju en smak sak, alla gillar ju olika :DSå, gå till butiken för att klämma och känna, så lovar jag att du kommer att falla mer för den ena än för den andra, priset talar ju förstås för 550D om den känns bra i handen osv :DKram och natti!Och just ja, det är vecka 34 vi kommer upp om jag inte minns helt fel, återkommer :DKram igen, haha!

» Sofie

Det där med kameror är en djungel för mig =) men kul att ha nu så att man kan fota mycket när barnen är små =)

Så bra att kunna vara till hjälp! Vet inte huuuur många kvällar jag suttit med datorn i knät, läst och velat :D Ser att jag skrivit fel här över, inte för det större sökare som gör att den ligger bättre i handen inte, utan det är större grepp, förstås - sökaren är nog den samma (lite liten tycker jag, delvis därför vi lämnade tillbaka vår 550D och körde på 60D) :)Men ja, det låter som om du har en plan där! Kläm och känn! Förstår precis vad du menar med att de små finesserna och "ny-heten" gör att man gärna kikar på den över, jag är likadan, man vill ju ha det senaste, även om skillnaderna inte är så stora, för i grund om botten är det i princip samma kamera :DKram och godmorgon får vi säga nu då, hihi :)

Jag är dålig på kameramodeller, och vet inte vad som skiljer de båda åt. Däretmot kan jag säga att det fasta 50mm:s-objektivet är en investering!

Älskar't!!

Jag har en 40d (äldre semiproffs då jag hellre körde på en sådan än en ny amatör för samma pris).

Jag använder i stort sett bara mitt lilla 50mm på den. Den enda nackdelen är som sagt att man kan behöva backa mer och vid tillfällen som tex minglet på elodie kan det bli lite knöligt att få med det man vill på bild.Lycka till och kram!

Marie

Jag har precis köpt en 550d och jag älskar den verkligen! Den kan jag absolut rekommendera :) Jag ska också köpa det objektivet du pratade om, min syster är jätteduktig på kameror och att fota och hon sa att det var ett jättebra objektiv! Hoppas att du hittar rätt :)

Kram

Marie

Jag har precis köpt en 550d och jag älskar den verkligen! Den kan jag absolut rekommendera :) Jag ska också köpa det objektivet du pratade om, min syster är jätteduktig på kameror och att fota och hon sa att det var ett jättebra objektiv! Hoppas att du hittar rätt :)

Kram

» Hanna

Jag har en 60D Heeelnöjd med den!

Jen

Det du borde göra om du ändå inte kan med fotofinesserna i en ny kamera är att lägga pengar på en rengöring av kameran du har och ett bra objektiv (t.ex det du själv nämnde).

Du blir inte en bättre fotograf men hjälp av en kamera som du ändå inte kan utnyttja till fullo. 350 är en bra kamera och med ett bra objektiv kommer du ta fina och bra bilder :)

Jen:Fotofinesserna använder jag och kan självklart. Jag älskar att fota och använder olika inställningar.. Det jag skriver är att jag inte har helt koll på alla temer = ord man använder. Så jag ville ha det enkelt förklarat för mig :)

jag är egentligen inte så insatt, utan det är min sambo som håller koll på skillnaderna osv. däremot fotar jag mer än gärna ;) jaja... vi har nu ingen av ovanstående, utan en canon 60D och den är vi båda jättenöjda med! :) bara ett litet tips alltså ;)

Vad kul att uppdatera kameran! :D Har kanske inte superkoll.. Jag har en 500d som jag tycker är riktigt bra, men 550d säljs nu för typ samma pris som jag köpte min 500 för. 550 och 600 är nog kanonkameror båda två! :)

Objektivet du pratar om, 50mm/1:8 fick jag i present precis bara någon vecka efter att jag köpt min kamera och det sitter på jämt!! Det är ett riktigt bra objetiv tycker jag! :D

Hej har just nu en grymm tävling på min blogg där du har chansen att vinna en snygg Cykel värd 4495 kr.http://www.lovemercury.se/?p=3960

Just det objektivet köpte jag för två veckor sedan och jag ÄLSKAR det :) Vilken kamera du ska välja kan jag dock inte svara på, du får känna och testa dig fram i en butik så blir det nog enklare.

[...] väger fortfarande mellan en Canon Eos 550d och en Canon Eos 600d. Skillnaderna är små, jag tycker att 550d ligger [...]


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »