En bild säger mer än tusen ord...

Hej vänner!

Denna dagen för ett år sedan var lite småspeciell för oss. Det var nämligen den 22 juli 2010 som vi släppte "bomben" och gick ut med att vi väntade barn. Jag var då i vecka 16 och vi hade bara några dagar innan berättat för närmsta familjen, vänner och även såklart våra arbetsgivare. Det var en härlig kväll och jag minns att telefonen gick varm av samtal och sms! Vi fick även väldigt många gratulationer via Facebook. Åh, vad härligt det är att sitta och minnas tillbaka. Jag hade ju väntat så länge på att få berätta och det var underbart när vi äntligen kunde dela våran lycka med resten av världen ♥

Hur berättade ni för omvärlden? Vilken vecka valde ni att berätta? Kram till er!


Sista veckan innan vi berättade fick jag anstränga mig ganska mycket för att dölja min mage. Eftersom jag var så liten innan jag blev gravid så började lilla kulan synas tydligt ganska tidigt. Tänk att det var lilla, lilla Jolie som låg i magen redan här!
Kommentarer

Ja helt sjukt, va ganska urplockat igår men fanns mycket kvar :) Massa brallor! :) leggings i överflöd! Kram

Men ååh, det hoppade till i hjärtat på mig först! Skummade bara medan jag satt i telefon och fick för mig att du var gravid igen, hihi :D Kram från oss

» Hanna

Det va verkligen kul att få berätta den glada nyheten! Så fin mage du hade! =)

» Eleni

åå mysigt! :)Vi berättade nog också i ungefär samma vecka. För oss blev det när vi kom hem från Kreta och det då var gatufest veckan. Familjerna visste ju redan om det sen tidigare men i v.16 så fick alla veta! :) Det var speciellt var det! :)Kram!

» Mira

Vi berättade direkt för familj och närmaste vännerna. I vecka 6 tror jag. Hade försökt bli gravid en längre tid så vi ville berätta direkt. Åkte runt till våra föräldrar och berättade. Det var underbart, vilken känsla och härligt att se hur glada andra blev oxå :)

Nemen där höll du på att luras hehe , jag trodde du skulle ha en till:D hihi! . Vi berättade i vecka 6 eller 7 tror jag. kram

» Eva

Alla mina vänner fick veta i vecka 10, på min möhippa. De hade ingen aning om att jag var gravid när de planerade den, och jag kunde ju inte hålla tyst då. Jag menar, hur skulle jag förklara att jag inte skulle dricka på möhippan! Mina föräldrar visste i vecka 8, även svärföräldrarna.

vad roligt, jag berättade också i vecka 16 för bloggen och fb! :) längtar tills jag äntligen får träffa vår skatt :)

åh. magiskt! så länge ni kunde hålla er från att betätta för familjen. det gjorde vi redan i vecka 10. på jobbet berättade jag dock i vecka 20. ville få ultraljudet överstökat innan..

kram!

åh vilken söt liten mage du hade där :)

Vi berättade i vecka 18 för alla. Familjen visste sedan v6 tror jag haha

ja aldrig förr har man längtat så mycket efter hösten som man gör nu! :)

Där skrämde du mig allt! Trodde du väntade en till ;) Fnitter....Ha en fin dag !

Här visste typ halva skolan att ja va gravid innan jag själv ens visste det. hahaSamma dag som ja gjorde testet berättade ja för en av mina bästa vänner, hon skulle köra mig till min sambos jobb och jag grät i telefonen när ja ringde o sa att hon kunde komma nu, haha. Jag va i v 5 då.Sen på helgen berättade vi för F`s familj och för min mamma.

Min pappa och dom på den sidan fick reda på det någon vecka senare på min bal. Jag ville inte berätta eftersom ja vissta hur besviken pappa skulle bli. men mamma höll på hela tiden så pappa anade något så då fick ja berätta. Och jag hade rätt, han sa inget om min graviditet förrän han hade My i sin famn första gången. Nu är dom bästa vänner :O)

Vi har berättat tidigt med alla barn. Före vecka 12. OM det skulle bli missfall så ville jag att alla nära och kära skulle veta vad vi gick igenom. Så resonerade vi. Sedan har jag så svårt att "ljuga" också eller undanhålla...hahaha.

Fin mage! :)

Åhå blev ju inte alls pjåkigt med vänsterställd text! Gulligt av dig, nu kan jag latmaskläsa från mobilen :)Tror att jag/vi berättade för familj och nära vänner i vecka 8, mitt jobb i vecka 9 och kungjorde det hela superoffentligt i vecka 18. :)

» Marie

Hehe trodde att du var gravid igen =D

Vilken mysig dag att minnas tillbaka till! :-) Vi berättade tidigt för våra föräldrar, i v 8 tror jag, sen i v 11 för våra syskon och några vänner, sen berättade vi i omgångar för olika personer, på jobbet såg dom det runt v 14! :-)Vi gjorde det officiellt på riktigt så sent som förra veckan! Vi fick också mycket gratulationer på FB och bloggen - jätteroligt! :-) Våra familjer är överlyckliga! Vi är så otroligt lyckliga själva men det är så häftigt att få glädja så många andra med nyheten också! :-)Kram

vi berättade ganska tidigt. typ vecka 5-6 för familjerna. sen någon vecka efter för kompisarna och sen släppte vi bomben i vecka 11 för resten :) gick liksom inte att dölja då partyprinsessan alltid var nykter, hehe :Pkram!

Mamma och pappa fick veta samma dag som vi med dottern och sen avslöjades det för fler och fler. Vi berättade supertidigt för folk. Avslöjade på bloggen redan i v.7=) August dröjde det några veckor innan de närmsta fick veta sen lades ul-bild ut på fejjan från kubet i v.13=)August avslöjade vi lite olika för de närmsta men min pappa fick veta genom att jag visade honom den nya t-shirten jag köpt till Signe. På den stod det-Jag ska bli storasysyter hihi

Mamma, pappa och mina systrar fick veta så fort vi fick veta, i v.6 typ :) Resten av världen fick veta efter ultraljudet i v.18 :)

Vi berättade för närmsta familjen direkt i v.5 och för "allmänheten" i v.14 eller 15 :)

Malin

vad spännande- Längtar tills jag själv kommer att kunna berätta det en dag.

Undrar hur det gick för dig angående alkohol. Självklart blir det ju inget sådant när man är gravid men var det inte svårt att hålla graviditeten hemlig när du under så lång tid inte drack? Menar inte att du drack myckat innan men på sommaren blir det ju lätt att man tar ett glas vin eller liknande och att då inte göra det kanske blir misstänksamt?

Tack för en super bra Blogg :)

Åh vet du att jag läste det här inlägget från mobilen tidigare idag, och då såg jag inte att det var printscreen och jag bara "vaaaa? är hon gravid igen??!!". Höll typ på att dö litegrann, hade ju inte anat nåt alls, haha. Så började jag leta efter Hemlis nr ett-inlägget och blev helt förbryllad. Tog flera minuter innan jag riktigt fattade, haha

Vi berättade för släkt och vänner på midsommar, då hade jag med en vecka passerat de magiska 12 veckorna och det var så underbart att äntligen få berätta om det som upptagit ens tankar konstant veckorna innan :) Det var en mysig tid! Men det är ganska mysigt nu med ;)

Malin

Vad spännande. Längtar tills jag också får berätta en dag.

Undrar hur det gick att undanhålla det så länge. Tänkte mest på att ifall folk börjar undra då man inte drickar alkohol. Även om man inte dricker mycket så blir det ju lätt att man sätter sig på en uteservering på sommaren för ett glas vin..

Malin

Oj. missade att mitt förra hare postas, var inte meningen att upprepa funderingen två gånger

» Ellie

Jag var väldigt snabb på att berätta faktiskt. Jag var i vecka 6 när jag berättade det för familjen och för vissa vänner. Jag var så glad att jag var tvungen att berätta:)..

För familjen berätta vi tidigt, i vecka 6-7. Resten av världen(haha) i ungefär vecka 13 :)

» frida

Mysigt att minnas tillbaka hihi :)

Våra föräldrar fick veta de redan när vi gjort testet å de va i v.3 redan och även mina närmsta tjejkompisar.. resten av världen fick banne mej hålla sej ända till v. 19 när UL va klart:)

Malin:Det gick faktiskt väldigt bra för mig. Fast jag fick hitta på diverse ursäkter, men inte för alkoholens skull utan för att jag mådde så fruktansvärt illa. De allra flesta av mina vänner i Åre (där vi bodde då) var också mina arbetskamrater. Jag jobbade på ett kontor och då den andra tjejen som gjorde samma saker som mig hade semester fick jag jobba dygnet runt. Och då menar jag verkligen dygnet runt. Så de flesta förstod att det inte fanns ork att följa med på ett glas vin efter jobbet :) Enda gången jag blev ifrågasatt var under midsommar men då fick jag säga att jag blivit sjuk, hihi :)Jag trodde det var många som misstänkte något men när vi väl gick ut med nyheten var det INGEN på jobbet som misstänkt det alls. Så jag hade med andra ord lyckats ganska bra :)

Ni berättade ganska sent då :)

Vi berättade för familjen när jag var i vecka tio, började så smått berätta för vänner när jag var i vecka tolv och jobbet fick veta när jag kom tillbaka från semestern och det var nog i vecka sexton. När jag gick ut med det på bloggen minns jag inte och jag hittar inte inlägget nu :)

Vi fick reda på att vi var gravida i v5 och då berättade jag till min syster o sambon sin mamma. Sen berättade vi till resten av familjen i v10.. Men jag gick ut med att jag var gravid i bloggen och Facebook när vi hade varit på andra ultrljudet i v18. :)Det var så himla kul och spännande :)

sv: jasså oj. Men med tanke på hur du formulerat rubriken och första meningen så tror man ju att det är ett stort avslöjande du gör ;)

sv. Jo men även om man gör det så framgår det inte särskilt tydligt vad du syftar på. Men jaja, struntsamma:)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »