Jolies nya favorit

Hej vänner!

Även om jag lagar den mesta maten själv till Jolie så älskar jag att gå och kika i barnmatshyllan på Ica Maxi.  Utbudet är ju enormt och det finns mycket smaskigt att välja på till de små! Av någon anledning är jag dock en sådan som oftast håller fast vid ett märke. T.ex har ju Jolie ätit Nestlés modermjölksersättning vilket har fungerat jättebra. Och då håller jag gärna fast vid Nestlés mat så som puréer, välling och gröt. Fråga mig inte varför men det känns bäst med ett märke som jag vet att fungerar. Precis som att vi kör MAM's nappflaskor och nappar rakt igenom och har gjort så sen start. Känns dumt att ändra ett vinnande koncept även om jag vet att det förmodligen inte är någon större skillnad på t.ex Sempers mat.

Hur som helst, när vi var och handlade sist så var pappan i familjen med och valde mat till Skruttan. Jag bad han välja en ny fruktpuré +6 månader så hon skulle få smaka en ny smak. Då väljer han HIPP Röda Bär & Äpple med Yoghurt. Lite tveksamt fick han lägga ner den i vagnen, hihi :) Dels så var det ju inte Netlés mat och dels hade jag fått för mig att man ska vänta med mejeriprodukter ett tag... 
 
Jaja, det jag vill komma fram till är att jag från och med nu lovar att inte låsa fast mig så vid ett märke. Jolie ÄLSKAR nämligen denna för henne nya fruktpuré! Tidigare var favoriterna mammas hemmagjorda Jordgubb/Äpplepuré och Nestlés päronpuré. Dessa är slagna med hästlängder nu kan jag meddela :)
Kommentarer

Mellanmål har jag alltid gjort själv. Om jag in glömt ta med. Så himla smidigt att frysa ner i tärningar och sen bara lägga i glasburk =)

jag förstår om hon gillar den för det låter galet gott! det där med mejeriprodukter har jag tyckt är lite krongligt också..vet att barnet inte ska dricka mjölk men det är ju för att det inte ska bli mätt på det och sen inte vilja äta, mjölken i sig är ju inte farlig för barnet. så från sex månader är det väl okej? Tiger har fått smaka lite mjölk på sked av mig på morgonen när jag äter gröt och det verkar ju inte vara några problem.

hoppas att dagen blir bra för er med ett fint avsked!

kramar.

Ja tältet var ju asbra! Vi har liksom inte använt det innan. Men det var perfekt att ha ståendes i skuggan under ett äppelträd så det blev svalt och skänt där inne:)Den där efterrätten har vi med hemma, har dock inte gett E så mkt röda frukter än, har hört att man ska ta det lite lugnt med det då dom kan vara allergiska. Testade ni lite i början eller har hon ätit mkt direkt? Och det där med mejeriprodukter har jag med hört, men Elliot har ätit päron och babayoghurt (i sån burk) massor och så får han smaka glass ibland när vi äter det:)

Kan du inte lägga upp några "recept" på barnmat och puréer? Tycker att det är så svårt att få till bra konsistens på maten, blir mest bara blask känns det som :)

» Hanna

Bra med yoghurt med som mättar lite mer än de vanliga puréerna :)

jag trodde också att man skulle vänta med mejeriprodukterna, men den där blev jag sugen på att prova till Isabella! :)

Vad bra att det finns så mycket gott att välja på till de små! :-)Kram

» Lina

Hailey gillar också mellisburkarna. Tycker de e så bra att ta med då man ej behöver ha den i kyl. Det jag har hört ang mjölkprodukter är att de inte ska dricka mjölk innan 1 år för att det tar bort järnet ur maten. I "boken" man fick från bvs finns mjölk i mat från 8 mån och som sagt så är det ju yoghurt redan tidigare i mellisburkarna. Vi har kört yoghurt till mellis sen innan Hailey va 6 mån och har funkat bara bra :)

Det kan va skillnad på tex semper o nestlès mat faktiskt. En kompis, hennes dotter kunde inte äta sempers mat, den förstoppade henne. Samma sak med gröt o vällingen.Jag va likadan fram till my va 1. Mysan hade lite magont som mindre och vi körde på sempersmagdroppar. Jag började med nestlès mat o gröt och den va inga problem. så då blev det att ja fortsatte med det märket. Men nu köper jag alla märken i mat.

Samma sak va det med nappflaskorna o napparna, hon tog ingen annan flaska än mam`s så då fick det bli så :) Nappar hade vi esskas först, men hon va så tuttig så fick ett tips av en kompis o byta till mam`s nappar, och tuttet försvann direkt :) Så kör mest på dom också fortfarande. :)Brukar bli så att man fäster sig vid nått. Jag va likadan med kläder till mysan, ibörjan va det nästan bara h&m,cubus och family house som hennes kläder kom från. Lindex o kappahls kläder passade inte henne när hon va kort och tjock :) Antingen för smala eller så va bodysarna korta men breda. Så det är först nu hon har från dom affärerna med. Och just nu älskar jag kappahls kaxkläder och lindex nya kläder som kommit in :)Kramar till er <3


De där youghurtpurérna brukar ju gå hem hos alla barn i princip :-) Jag brukade och kommer nog att igen också varva turkis youghurt med mosad frukt eller fruktpuré i, det brukar jag köra från c.a 6-7 månader. Helt Ok även det.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »