Lekmatta?

Hej vänner!

Senaste veckorna har vi använt "golvet" från babygymmet som lekmatta till Jolie. Men nu räcker inte den till längre då hon rullar och förflyttar sig ganska långt och dessutom snabbare än blixten. Därför funderar jag på om vi ska införskaffa en lite större så kallad lekmatta till henne. Har ni några bra tips på vart man kan få tag i sådana? Och ni som har en, tycker ni att det har varit värt det eller kan man lika gärna lägga några filtar på golvet?


Dagens Jolie i favvisdressen från Newbie. Stora tjejen som både kan sitta och använder napp för barn +6mån, hihi :)
Kommentarer
» Mira2011-07-18 @ 14:54:13Postat av: Rosahjärtan

När barnen börjar krypa så tog jag bort filtarna jag hade på golvet, de hade lixom fyllt sin funktion då...Länkar förresten till dig i dagens inlägg! Hoppas det är ok!KRAM

» Mira

Hade visst lite bråttom nyss och skickade svar utan att skriva nåt ;-)Vi har haft en turkos lekmatta från Ikea. Den var bra för att den var färgglad, många olika saker att upptäcka och utforska såsom en spegel, ficka med spegel i, groda som lät osv. Jag var jättenöjd med den och Ella trivdes på den.

Risken med att bara ha en filt är ju att det kan bli halkigare när hon försöker krypa osv.


Vi använder pusselmatta alltså en lekmatta i pussel och den är super bra och rolig tycker theja :P =) Hoppas ni hittar någon bra iallafall Kram

Jag kör på duntäcke till lilla Embla , funkar super :)

Ella

Vi köpte en barnmatta på IKEA (Fabler prickar). Plus för halkskyddet under och att den kan tvättas i maskin!

hej!

skulle verkligen betyda guld om du gick in och röstade 5stjärnigt på min klänning, det är sista dagen idag och jag behöver verkligen alla röster jag kan få! förlåt om jag redan tjatat på dig men som sagt, varje röst betyder verkligen mycket nu.

tusen tack!http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=cDDvmbb1DxgQwTHmAMTcRXxwg2bpk1yC42vdQMRS9yiuFnUFznfE

Vi har ett vanligt täcke i vardagsrummet, som hon kravlar runt på, men det är jättesvårt att krypa på. På sitt rum har hon en vanlig matta och den går mycket bättre att krypa på!

Vi köpte en pusselmatta också men den gillar hon inte alls, hon vill inte vara på den...

Vi har ju en sån där pusselmattan och den är jättebra även om det är lite jobbigt att vi bor så trångt och att vi måste ta ihop den varje dag. Den är ju mer som skumgummi eller vad man ska säga, så den är bra när de små ska lära sig krypa också eftersom det är så bra grepp och skön att ligga på. Den kostade typ 179kr eller något sånt och hade jag köpt en sån där svindyr finare "filt-lekmatta" för en femhundring som jag kikade på först hade det nog känts ovärt :DKram!

» Siri

Vi har två duntäcken på varandra och på dem lite olika mindre fina täcken som Lorens fått i present. Funkar superbra förrutom att han har börjat krypåla och helst vill bort bort bort från mattan. Snart får vi köpa bur till ungen:) Men annars är duntäcken toppen då man själv får plats att ligga bevi och leka eller läsa en bok för honom

kram

Och just ja, mammaledigheten! Visst är det svårt att veta hur man ska göra och hur det ska gå ihop när man liksom inte har något att komma tillbaka till utan kan göra "som man vill" (fast absolut inte eftersom att framtiden är så oförutsigbar). Kan ni göra så att ni förlänger mammadagarna genom att sänka dagarna du tar ut, så att du har rullande inkomst ända till nästa sommar? Fast lägre då. Här är det ju slut i November så ska jag vara hemma längre måste vi lyckats spara undan + att man får ett bidrag på 3400 för varje månad för att de uppmuntrar till att vara hemma med barnen istället för att lämna på dagis. Har en del på sparkontot, men det borde ju läggas på handpenning på köp av lägenehet/radhus eller hus (förmodligen lägenhet till att börja med) och antingen får vi plats till huvudupptaget i Januari, men förmodligen inte eftersom Lova är född så sent har hon inte krav på dagis fören Augusti 2012. Man börjar liksom antingen januari eller augusti, vilket är lite dumt, vill jag ha plats från Mars så måste jag betala för jan och feb. Hmm jaja, rörigt är det, men vi får väl försöka att inte tänka för mycket på det, utan ta det som det kommer, även om både du och jag är lite dåliga på det - perfektionisterna som planerar och tänker på allt alldeles för mycket (men i denna situation kanske det är bra att bestämma sig i och för sig? Hur nu det ska gå, eftersom man inte vet om man får jobb, haha, rörigt som sagt!) ;P

åh goaste Jolie ! Jag har inte kikat in här på jättelänge men har saknat er :) hon kan ju sitta alldeles själv tösabiten, men det kasnke hon kunnat ett tag ? Jag har njutit av ledighet men nu är vi tillbaka på banan igen :) haha ! kram

Så söt:)

Lekmatta är väl inget måste...

Snart är hon såpass stor så hon inte kommer va på den iaf... går väl lika bra o leka direkt på golvet :)

suuuper söt liten tjej ni har iaf :)

Vad gullig hon är på bilden:) Kram

Vi köpte ju en lekmatta här när Tindra var typ 4 månader och då var det bra, men nu har vi inget, ibland har vi en filt men nu har hon ju börjat dra sig fram så det är liksom ingen vits att ha något...Kramar!

» I

Jag sydde en lekmadrass till mina barn. Vi tog dock bort den när den lilla började krypa (runt sex månader). När de börjar röra på sig mer är de ju ändå aldrig på det stället som man själv har tänkt :)

Jag hade nog faktiskt skippat lekmattan... När som helst kommer hon att vilja vara ÖVERALLT, och då är inte mattan så intressant :-) Om hon bara ska ha något att sitta/ligga på medan hon leker just nu, så hade jag satsat på ett vanligt täcke tror jag.Kram på dig!

Vi har en lekmatta som man pusslar ihop. Roliga färger att titta på för dom små också. Finns på leksaksaffärer lite överallt tror jag.

Så go hon är :)Vi gjorde också så,tog "golvet" till bebygymet. Sen när hon börja ta sig bort därifrån så la vi bara ett täcke på golvet. Det funka perfekt :)

Vi hade en sådan matta som jolie har på bilden, men vi övervägde att köpa en lekmatta. Vi tog bara ett täcke och köpte ett fint påslakan och så har hon det som "lekfilt" sen har vi två korgar med leksaker som hon får plocka i och ur hur hon vill som vi alltid ställer på "lekmattan" nu som andra skrivit så är hon överallt och täcket ligger bara huller om buller när hon är i farten :)Kram på er

Vi har en lekmatta till Viggo som är i något matrial som ligger mellan yogamatta och sådana leksaker man lekte med i badhuset som liten. Haha, bra beskrivning.. Iallafall så är det större än botten på ett babygym men Viggo ålar sig av den snabbt ändå, den är bra när de sitter upp för råkar de ramla så gör det inte så ont, den är ganska tjock.Filtar hade iaf inte funkat för oss, de klumpar ihop sig under Viggolajnen när han ska åla runt så de är mer krångligt och jobbigt än smidigt, för oss iaf. :)kram.

» frida

Noel har fått en lekmatta i sånt där typ skumgummi eller va man ska säga som e så popis nu, som man bygger ihop som ett pussel!:)

Den e mkt uppskattad :) Vi köpte våran på biltema för typ 80 kr, ist för 500 på babyproffset;)

Den e mkt bra att ligga på men även för sitt träning, ja gillar den gör mkt iaf då Noel började vilja sitta redan vid 4 mån ålder å nu när han kan sitta själv så är den kanon bra ! :D

Jag fyndade en pusselmatta på loppis (en sån som Madde har tror jag) för 40 kr och den känns mjuk och bra, men ändå stabil. Dock känns den nästan onödig eftersom Charlie ålar sig bort från allt han ligger på så fort han rullar över på mage :) Så jag vet inte om det behövs egentligen? Charlie är i alla fall allra helst på golvet verkar det som :)

haha men gud så fruktansvärt söt :D


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »