Sova i eget rum

Hej vänner!

Jolie har redan från födseln somnat och sovit i sin babykorg och nästan aldrig i våran säng. Både jag och Mattias tyckte det nästan det var läskigt att ha henne i sängen när hon föddes. Vi var rädda att det skulle bli för varmt, att hon skulle få vårat täcke över huvudet eller att man skulle råka slå till henne i sömnen. Därför bestämde vi från början att hon skulle sova i sin korg. Det har fungerat jättebra från starten! Det är klart att ibland har hon varit ledsen, drömt mardrömmar och liknande och då har hon fått sovit hos oss.

Nu har hon dock vuxit ur sin babykorg så senaste veckan har hon fått sova i våran säng. Igår bestämde vi att det var dags att flytta över henne till spjälsängen som står i hennes eget rum. Fy vad det tog emot i mitt mammahjärta att hon inte ska sova i vårat rum längre. Men jag vet ju att i längden kan det vara skönt både för oss och för henne att sova i separata rum.

Hur som helst så somnade hon bra igårkväll i sitt rum. Vi har ju tränat på att hon ska sova där på dagarna, så helt främmande var det inte för henne. Men hela natten har jag sprungit fram och tillbaka mellan vårat rum och hennes. Hon har tappat nappen, velat äta och varit ledsen. Det är ju ganska normalt om nätterna här men inatt var det extra mycket. Så vid fyratiden lyfte vi över henne till oss igen. Nu på morgonen fick vi en liten förklarning till det hela - lillskruttan är sjuk. Förkyld, feber och hosta :( Inte konstigt att hon var ledsen inatt då!

Tror vi väntar tills hon är frisk innan vi gör ett nytt försök att låta henne sova ensam. Blir nog tryggast för henne så. Tack och lov att det är svalt och regn idag och att hon slipper vara sjuk i den kvava värmen som varit senaste dagarna.
Kommentarer

Åh stackarn, hoppas det inte är långvarigt!Krya på dig Jolie!Kramar!

» Sara

Krya på dig Jolie!

» Hanna

Du har ju så mycket söta kläder till Jolie. Vart brukar du köpa kläder till henne?

Camilla - Mamma till Leo

Usch stackars liten! Hoppas det är en snabbt övergående förkylning. Kanske även kan vara tänder på gång? Dom kan ju få förkylningssymptom då också. Kram

Anonym

Men stackarn! Tycker hon är lite för liten för att sova själv i sitt rum.

Anonym:Jag var själv lite kluven i frågan, om hon är för liten eller inte. Mattias ville dock att vi skulle pröva så då gör vi så. Vi är ju faktiskt två som bestämmer här hemma :)

Hur gammal är Jolie nu? 5 månader? Min BVC sköterska sa att bebisar under 6 mån ska sova i föräldrarnas rum - i spjälsäng eller med föräldrarna för att barnet behöver den tryggheten. Jag tror att det ligger något i det hon säger annars skulle hon inte säga så MEN.. det stora MEN:t, haha :P det är ju såklart individuellt :) och om det går bra så varför inte. Hon kanske sover bättre.Alva sov inne hos oss (vi hade bara en tvåa då) fram tills vi flyttade hit till denna lägenheten och då började hon sova i eget rum direkt - gick galant från början, var då 1,5 år. Hon sover MYCKET bättre i eget rum för hon störs inte av hur vi rör oss. En del bebisar gör ju det. Min systers barn började sova i eget rum vid 3 mån tror jag och sover skitbra så.. det är nog olika :) känns det bra för er och Jolie så kör på!!! :)

Lilla skrutten då! Hoppas sjukdommarna ger med sig, tycker ni åker på så himla mycket skit nu.KRAM!ps, en mugghållare är på väg hem till mig :D:D:D

Gud vad söt hon är, precis lik en docka!! :)

» I

Stackars lilla J. Hoppas att hon snart mår bättre!

Lova har också sovit i egen säng sedan dag ett och jag har nog inte förstått fören nu hur tacksamma vi ska vara fö att det funkat. Vissa sover ju med sina små varje natt för att barnet enbart sover så och det måste vara ganska slitsamt i längden. Här är det likadant som hos er, vi är helt enkelt lite för mesiga fö att ha henne hos oss hela natten och sova lugnt - men någon dag så ska vi allt ha henne där imellan en hel natt, då och då verkar så mysigt :D

Och skickar över massa krya-på-dig-kramar till min lilla vän där uppe i Sundsvall!!

jag hade inte alls tänkt att henry skulle sova i vår säng men nu har han gjort det ända sedan han föddes. jag tycker det känns tryggast (och mysigast :). märker att jag inte alls rör mig i sängen som innan, jag sover typ stel som en pinne mellan amningstillfällena :)

» Sara

Haha jag fasar också lite över när Ida ska "åka" in på sitt rum ;) men någon gång ska dem ju sova själv hihi kram

Jag tror att ni har superbra koll på vad som passar eran dotter bäst :) vi ska flytta Juni till eget rum också, jag ska bara förbereda mig mentalt några dagar till haha. Jag tror inte att barnen bryr sig så mycket, det är nog värst för föräldrarna!

Hoppas Jolie kryar på sig!!

Kram till er

August har aldrig sovit i vår säng över natten. När vi kom från Astrid Lindgrens barnsjukus till neo-iva i Linköping så ville jag att August skulle sova brevid mig i dubbelsängen H skulle sova hemma. Då sa personalen att om vi skulle samsova ville dom koppla upp honom på överrvakning pga risk för psd när man samsover. Likadant när jag gjorde gosigt i hans säng då sa dom att för gosigt med saker nära ansiktet och för varmt ökar risk för psd. Kram!

Kan ni inte ha spjälsängen i sovrummet då? Det har vi. Fast på sistone/den senaste månaden har Charlie sovit väldigt mycket i vår säng, Jag liggammar på natten och då somnar vi båda så fort :P


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »