Välling

Godkväll vänner!

Som jag skrivit lite om senaste dagarna så har vi rätt jobbiga nätter med Jolie nu för tiden. Dels för att hon sover oroligt och vaknar ofta men även för att hon vill äta 1-2ggr/natt. Nu är hon ju bara knappt 6 månader och här hon hungrig så får hon självklart mat. Men eftersom hon för ett par månader sedan klarade hela nätterna utan mat så skulle det vara skönt att komma dit igen. Efter rådgivning med BVC för ett par veckor sedan bestämde vi att börja testa med välling som kvällsmål. Vi har tidigare testat med gröt + ersättning och hon äter det glatt men vaknar ändå hungrig mitt i natten. Eftersom hennes mage klarar gröten bra tyckte BVC att vi kunde pröva välling trots att det var några veckor för tidigt.

Första kvällen vi gav henne välling drog hon i sig 200ml och sov sedan hela natten. Gud vad skönt och vad enkelt det var tänkte vi då! Men nästa kväll totalvägrade hon vällingen och likaså kvällen efter det. Så vi gick tillbaka till ersättning som kvällsmål och pausade med vällingen. Efter ett par veckor prövade vi igen och då med att blanda 50/50 mellan ersättning och välling. Men även det totalvägrade hon! Vi har nu väntat en dryg vecka igen och ikväll prövade vi att ge henne 80/20, alltså 80% ersättning blandat med 20% välling och *peppar, peppar* så åt hon med glatt humör!

Nu är tanken att vi ska smyga på lite mer välling varje kväll. Förmodligen är det konstistensen hon inte tycker om men jag hoppas vi nu kan vänja henne vid den sakta men säkert. Och att det sedan hjälper henne att sova bättre om nätterna då hon håller sig mätt längre. Sen är det klart att hon kan vakna ändå, men slipper hon vara hungrig har vi ju i alla fall tagit bort en jobbig grej.

Oj, vad långt inlägg det blev här nu. Tänkte bara uppdatera er lite om läget, men blev visst massa svammel som vanligt, hihi :) Gillar era små välling?
Kommentarer

hoppas på en hel natts sömn inatt hos både er och oss :)

vi har inte provat välling än, kör bara ersättning och lite smakisar :)kram!

Liam gillade inte alls vällingen från början, det tog nästan en månad innan han kunde äta BARA välling utan att det var blandat med ersättning. Hehe men nuså glufsar han i sig 200ml och sover från 21 till mellan 6-8 :) Underbart :)

Anonym

Gud sicket pysslande det är ibland! Så skönt att man finner sina knep och får till det till slut :)

Det kommer snart ska du se :)Hehe jo vi ska me sova nu.Godnatt! (:

Håller tummarna för att det funkar med vällingen nu och att ni kan "lura" i henne succesivt. Gud vad hemskt det låter, haha, men de vet ju inte sitt eget bästa de där små skruttisarna :DJag kan ångra att vi inte riktigt förstod viken av ,magläge och träning redan från dag ett. De borde ha pushat och berättat mer från dag ett tycker jag, inte bara "man ska inte sova på mage, men man kan träna lite på dagen" - men det häftiga i att vara förälder är ju ändå att man lär sig så mycket från vecka till vecka och i slutändan vet man alltid vad som är bäst för sitt eget barn just DÅ och sen kan det ändra sig tusen gånger framöver :DStor kram!!

» anna

Lowa hade med svårt för välling i början. Vi fick lura henne med blandningar ett tag innan hon vänjde sig. Nu älskar hon sin lelling!! :)Kör ni på sånna förpackningar som på bilden? Det gjorde vi i början innan vi upptäckte storpacken med 30 liter för typ 130 kronor! :)

» Linn

Våran lille kille har börjat strula lite med vällingen på sistone, han verkar inte gilla smaken. Så vi provade päronvällingen och den slinker ner. Den är från 8 månader.

Hoppas att ni får sova hela nätter snart!! = )

Eftersom MiniGos är en spyis så kör vi redan med Havrevälling son är tjockare i konsistensen och mer får stanna kvar. Han fick jag truga i ersättning, men Mild havrevälling tog han från första stund. Hoppas hon oxå fattar tycke för den!

Tack snälla för gratulationen.

Håller tummarna att det fixar sig med vällingen.

Kram

Vi har inte testat välling till Elliot än. Men vi ska göra det nu i dagarna, har köpt hem ett paket men ville kolla lite med BVC först (ska dit imorgon) och se vad hon säger. Men han är ju över ett halvår och han har ju inte haft problem med magen ALLS i hela sitt (lilla) liv. Så det borde ju inte vara nåt problem. Han sover ju 12 timmar nonstop (17.30-5.30/6.00, nej vi får honom oftast inte att somna senare än så, haha), vaknar, äter och somnar om två timmar till. Så tänker att med välling kanske han slipper vakna för mat och sover 14 timmar nonstop. Ja, kanske inte men det vore sköööönt! :) Så ska nog testa imorgon, hihi.

» Ellie

Jag började med välling väldigt tidigt (någon vecka innan min dotter blev 5 månader) och detta med råd från BVC. Heiley kräks ofta efter att hon drack ersättning vilket jag tyckte var så jobbigt och enligt min BVC så får min tjej äta "det vi äter nu" så vi började med välling innan hon somnade och nu är hon beroende!. Hon har aldrig haft problem med maten och äter väldigt mycket med god aptit. Hon vet nu att innan läggdax så får hon välling och därför väntar hon glatt på den även om hon är supertrött!. Direkt när vi gett henne den somnar hon som en stock (vid ca 21,30) och sover fram till ca 6 varje morgon då hon vill ha yttligare mål men somnar sedan om och sover till 9-10. Hoppas tjejen gillar vällingen snart för det är verkligens könt när de kan somna med den:)...kram

Hoppas ni får en hel nattsömn (:

Testa att köpa nappar med större hål. Det blir ett bättre flow på drickandet då. Hoppas ni får sova i natt. Kram

» Tina

Vi hade sån tur att Nellie tog vällingen på en gång. Jag hade räknat med att hon inte skulle vilja ha men icke det gick jättebra. :) Får hoppas Jolie snart vänjer sig men det tror jag allt. :) Det är som du skriver att konsistensen känns lite ovan för henne. Men det kommer hon vänja sig vid. :)

Sara

1-2 ggr vore rena drömmen för oss då vår prins som är 6 månader vaknar ca varannan timme pä nätterna, ibland för att käka och ibland bara för att vyssas till sömns igen. Han vägrar ta flaska (har verkligen provat med allt) han började med den "ovanan" när vi började med smakportioner...

Hade också svårt med att få min dotter Elvie att dricka välling.. Men läste på nätet att nån provat med kall välling, vi prövade det o Elvie smaskade i sig för glatta livet :) Tyvärr så blir dom inte lika "sömniga" av det som de blir av varm, men efter nån månad så började vi värma vällingen mer å mer och nu dricker hon den varm!Så underbart söt hon är Jolie!!

Ellen var "besatt" av vällingen när hon var mindre, gillade den från första klunken och drack 3 stycken om dagen, varje gång hon såg flaskan började hon sprattla/hoppa ja hon såg fan nästan galen ut ;) nu blir det bara kvällsvälling och ibland en på morgonen, men den är inte lika poppis längre!

Sara:Om Jolie bara vaknade 1-2ggr/natt vore det en dröm här med :) För att förtydliga så vill hon alltså 1-2ggr/natt men vaknar mycket oftare än så.Hoppas ni också får sova lite mer snart!

Mina fick nestles godnatt välling men ratade den. Provade sempers godnatt välling och den gick mycket bättre. Den har en annan bladning, tror det är mer ris än havre så det är ju en mildare smak på den. Havre smakar ju inte super gott precis ;-)

Nina

alltså...runt 5-6 månader går bebisar igenom en fas då dom sover sämre på natten och vill ha mer närhet. vår dotter vaknar också en del ggr, nu för tiden stoppar jag bara i nappen och lägger henne på sidan och vyssjar en stund...har alltså upptäckt att hon faktiskt klarat sig utan mat, ibland vaknar hon ur en dröm eller nåt. nu äter hon bara vid 4-5 på morgonen och somnar sen om hos mig:)

Wilda gjorde EXAKT likadant. Öka försiktigt mängden välling så ska ni se att det snart går ner

Va skönt att hon tar det. FÖrstår att det blir en himla omställning att gå upp på nätterna igen. Nova har börjat sova fler och fler hela nätter nu, så jag hoppas att det går åt rätt håll ;)Sv: Ja det blev massa fina presenter, och den mätstickan är ju jättesöt :)

Kram

Svar: Ja kvällarna nere på stranden är underbara och speciellt när man sitter där till solnedgången :)Ja hemmagjort iste är verkligen att rekomendera, jag tycker det blir godare än det man köper :D

» malin

Jag har köpt hem den vällingen nu men har bara kört på sempers så får se om hon gillar nestlés =)

Som jag skrivit tidigare så har våran tjej också varit sådär, pendlat mycket fram och tillbaka. Varit vaken mycket, sovit hela nätter, ätit flera ggr per natt och ibland inte alls. Så varierande! När hon var 6 mån provade vi välling, men det ville hon absolut inte ha;) Det var först vid 9 mån som hon började tycka om det...men om det har påverkat hennes sömn att hon dricker välling ist för ers? Det skulle jag inte påstå. Tyvärr. Det är fortfarande väldigt upp och ner :-)Man får prova sig fram och ta det för vad det är het enkelt:) Lycka till!

» Lotta

Lillan totalvägrade dricka välling tills hon var dryga 7 månader. Då trugade jag från fröken blev 6 månader. Jag provade alla sorter och blandade med ersättning, men inget dög. Sen en dag så slog det bara om. Jag provade med päronvällingen från 8 månader och det sa bara slurp. Så ge inte upp. Det går tillslut :)

Kristin

Hon kanske behöver hjälp med att komma till ro? Bebisar i den här åldern (min e ungefär lika gammal) är fullt upptagna med att upptäcka världen och hjärnan går på högvarv. Bebisar VILL sova på nätterna, men många KAN inte/VET inte hur de ska komma till ro och sova vidare när de vaknar till nattetid.

Dessutom kan det vara hunger som spökar på nätterna fick jag erfara. De gör ju av med sjukt mkt energi nu och behöver mycket mat! När jag började ge mat, mat och ännu mera maaaaat på dagarna (alltså sjukt mycket mat vid varje måltid, matpuré ca 1,5-2 dl+1 hel mosad banan+ 180-260 ml flaska havrevälling vid varje måltid) så gav nätterna med sig till slut! Visst kunde han vakna och vara ledsen, men det var inte pga av hunger, utan för att han (precis som vi vuxna ibland, speciellt nu när det är så varmt) vaknade och inte kunde somna om, så då fick jag hjälpa honom med det. Och nu fixar han sina uppvak själv och somnar om på egen hand! Tänk ävn på att det inte är vad hon äter som sista mål som är avgörande för nattsömnen, utan det som går ner under hela dagen. Alltså satsa på att få i henne mycket mat under varje måltid, inte bara till kvälls.Lycka till!

Kristin:Tyvärr går det inte att få i henne mer mat på dagarna. Hon äter redan allt hon kan få i sig :) Får alltid mat när hon är hugrig och får alltid äta sig mätt. Och får även mellis däremmellan!Och visst spelar det roll vad hon äter som sista kvällsmål. Välling eller gröt mättar ju länre än ersättningen. Så är det ju :)Men jag förstår din tanke med mera mat på dagarna. Tyvärr är det något om vi redan prövat!Men som sagt, hon är bara knappt sex månader. Så vi hinner nog :)

Carro

Min Leon älskade (älskar) välling från första stund. Började med det när han var 5 ½ månad. Sempers mildhavrevälling åt han till han var 1½ år, sen gick vi över till Semper fullkornsvälling från 1 år.Hoppas lilltjejen vänjer sig vid välling snart, det är guld värt tycker jag. Perfekt på sommaren dessutom, då vet man att dom får i sig vätska och perfekt när dom är sjuka oxå.

Här gillas välling :) Både morgonmål och kvällsmål är välling här :) Vi började med välling när hon var lite på 4 månader, det finns en sort här i Finland som är från fyra månader, men nu kör vi sempers kvälls och morgonvälling :)Kramar!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »