Varför sova när man kan vara vaken?

God morgon vänner!

Här är det en trött mamma Malin som vaknat idag. Jolie verkar nämligen ha kommit in i en ny rutin, en rutin som går ut på att inte sova! Hon vill inte sova på kvällen, hon är vaken halva nätterna och hon vaknar supertidigt på morgonen. Alla dessa tre har vi ju gått igenom förrut men sällan på samma gång. Tidigare när hon varit vaken om nätterna har hon oftast sovit till mellan sju och åtta. Och när hon vaknat tidigt har vi oftast haft en bra natt bakom oss. Men så är det inte längre alltså och jag har lite svårt att förstå det. Jag tänker att hon gör ju av med mycket energi om dagarna nu för tiden. Borde hon då inte vara trött? Hon sover ju inte mycket på dagarna heller så det kan inte vara där skon klämmer...

Jag hoppas vi snabbt passerar denna fasen. För även om inte Jolie tycker hon behöver sova så kan jag garantera er att hennes mamma behöver sova för att fungera, hihi :) Nu blir det kaffe och sedan får vi se vad det blir av dagen. Vi hörs om ett tag igen!


En mindre vanlig syn här hemma ;) Igårkväll somnade lillgumman vid niotiden, har varit vaken till och från halva natten och vaknade sedan strax innan sex imorse.
Kommentarer

Heeej vännen!! Läste din kommentar alldeles innan jag skulle sätta igång med maten igår och så tänkte jag att jag skulle svara sen, men sen blev det visst ingen mer dator - så glad midsommar såhär i efterskott!! :DVerkar som om de flesta små går igenom någon typ av krångel med sömnen runt 5-6 månader, mer eller mindre, men förhoppningsvis är det som du säger - en perid de små kommer ur, för utan sömn fungerar man verkligen inte!Slänger över lite sol, men bara lite för jag vill också ha, haha :D Kram!

Vad jobbigt för er båda! Hoppas det vänder snart och att hon börjar sova mer igen.

Glad midsommar i efterskott på er :)

» Lina

Jag satt och läste din blogg igår när min mamma kom in och hon utbrast: "men vilken söt tjej!!!! oooohhh va mycke hår!!! hon ser ut som en liten docka!!! hon va den sötaste tös jag sett"... jaa hon blev helt frälst, haha:) Kan inte annat än hålla med, hon är ju för söt. Kramar till er.

Det är tungt att inte få sova nångång! Hoppas lillans fas bara går över fort.Kram!

» sarah

svar: Va roligt :) Glad midsommar på dig med!

» sarah

svar: Va roligt :) Glad midsommar på dig med!

Underbart söt liten sessa du har!

Shoppingen blev efter att jag läst ditt inlägg om deras nyöppnade butik. :)Hoppas ni hade en bra midsommarafton och får en fin fortsättning på helgen!KRAM

men vännen då! det där är verkligen ingen hit, man känner sig snabbt ganska knäckt! vi håller tummarna för att sessan snart sover lite mera =)

kram till er!

» Eleni

Ja oftast brukar väl små barn vara väldigt morgon pigga. Får jag sova till 6-7 så är jag ändå glad :) Hihi.Hoppas du får vila lite under dagen! Kramis

Usch vad jobbigt det låter :/ Hoppas att det blir bättre snart!

Mina har oxå haft sådanna perioder, och det är som du tycker mycket jobbigt!

Hoppas att att sovproblemen snart går över och att ni får en mysig dag! =)

» Hanna

Min son är uppe rätt sent och så sover han läänge på morgonen :) Hoppas det vänder snart för er!

Carro -mamma till 6 mån flicka

Min besvärliga dotter har hållt på sådär i 6 veckor nu, vareviga kväll/ natt :( Jag är så trött så jag tror jag gått in i väggen. Livet är inte roligt just nu.

Carro:Styrkekramar till dig!! Det ÄR jobbigt sådana här perioder. Särskilt när de varar i flera veckor. Jag hoppas verkligen du kan få sova lite snart.Kramar!!!

» Ellie

Hon har nog kommit in i en utvecklingsfas. Jag läste en bok för ett tag sedan som hette "växa och upptäcka världen" och det var en superbra bok för enligt författaren (forskningen) så går alla barn igenom samma utvecklingsfaser under exakt samma ålder under det första levnadsåret vilket är 7 st (har jag för mig). Under en utvecklingsfas så kan exempelvis barnet ha väldigt svårt att sova men mycket annat visar att de är just i en sån fas. Jag tycker du ska låna hem den och läsa den, då förstår man oftast lättare varför sin bebis är just som den är vid vissa tidpunkter. Det har iallafall stämt bra med min lilla tjej som nu är 5 månader:)...kram på er

» Eva

Jag blir alltid så förbluffad när jag hör om barn som sover så lite. De borde ju bli trötta liksom! Det blir extra konstigt när jag tänker på min egen dotter som behöver 13-14 timmars sömn per dygn minst. Har hon sovit lite sämre en natt så tas det igen på dagen..På dagarna, har du testat att lägga dig bredvid Jolie i sängen och liksom lura henne till att sova? Det brukar funka för mig när jag är trött och känner att jag bara måste slumra ett tag...haha.. =)Hoppas det blir bättre med sömnen!

Har du några tankar om mitt senaste inlägg "för tjock"?

» Vilma

Hej hej! Jag har lagt in en video när jag sjunger. Så jag undrar om du vill kolla och kanske slänga in en kommentar om va du tycker? http://vilmassfoton.blogg.se/2011/june/me-singing.html#comment

Kram!

» Linda

Vi har också haft en sån period. Segt. Höll i sig 10 dagar typ. I natt vände det och vi hoppas det håller i sig. Man mår ju så mycket bättre. Ha en fin dag. Kram

Kristin

Hon kanske behöver hjälp med att komma till ro? Bebisar i den här åldern (min e ungefär lika gammal) är fullt upptagna med att upptäcka världen och hjärnan går på högvarv. Bebisar VILL sova på nätterna, men många KAN inte/VET inte hur de ska komma till ro och sova vidare när de vaknar till nattetid.

Dessutom kan det vara hunger som spökar på nätterna fick jag erfara. De gör ju av med sjukt mkt energi nu och behöver mycket mat! När jag började ge mat, mat och ännu mera maaaaat på dagarna (alltså sjukt mycket mat vid varje måltid, matpuré ca 1,5-2 dl+1 hel mosad banan+ 180-260 ml flaska havrevälling vid varje måltid) så gav nätterna med sig till slut! Visst kunde han vakna och vara ledsen, men det var inte pga av hunger, utan för att han (precis som vi vuxna) vaknade och inte kunde somna om, så då fick jag hjälpa honom med det. Och nu fixar han sina uppvak själv och somnar om på egen hand!Lycka till!

CHarlie har haft ganska bra nätter på sistone, men han blir snart 5 månader så jag hoppas inte den fasen kommer till honom! Har inte sovit en hel natt på över ett halvår så hans bättre vanor är välkomna :)

CHarlie skulle nog vara vaken mer på dagen om jag lät honom, han kan nämligen inte somna själv för att han är trött. När han börjar visa tecken på trötthet (efter ca 1,5-2 h vakentid) så brukar jag söva honom i famnen eller vagnen. Annars blir han hysterisk efter ett tag.

Hoppas era nätter blir bättre snart!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »