Hemska, otäcka nässug!

God morgon!

H
ör och häpna vilken drömnatt vi har haft. Jolie har sovit från 20:30-06:00, vaknat då för att äta och sedan sovit från 06:30-08:00. Vårat lillhjärta ♥ Vi behövde verkligen få sova och nu känner vi oss pigga och fräscha! Kan ju dock bero på att lillan är lite förkyld och därför lite extra trött. Men jag hoppas såklart att det är en ny vana ;)

Nu när hon är snuvig har vi fått köra nässugen i kombination med näsdroppar. Och Jolie HATAR verkligen nässugen, skriker rätt ut så snabbt hon ser den... Vi försöker undvika att använda den så långt det går men tillslut måste vi ju för att hjälpa henne. Har ni några tips på hur vi kan göra det lättare för henne? Så hon inte tycker det är lika hemskt?! Skär ju i mitt mammahjärta att höra skriken och se henne när hon är så arg/ledsen/rädd. Hoppas ni har något tips till mig!


Min lilla goa tjockisunge!
Kommentarer
» Carro

Jag tror de flesta barn hatar nässugen... Men det går lättare om ni vänder på Jolie på skötbädden.. Så att hon ligger med huvudet där hon brukar ha benen & så suger ni då. Samma när ni ger näsdropparna :) Det var en barnläkare som visade oss det trixet. Hoppas det funkar för er också!

samma problem här :(

så söt bild :D

Uha, de kan jag förstå!

Melodifestivalen var rätt så bra igår faktiskt, även om inte min favorit vann =)

Vad händer idag då?

» malin

Vad härligt, då har vi haft en liknande natt. Och jag hoppas med att det är en ny vana =)Lät som du hade en kul utgång också, härligt. Och drinken såg smarrig ut ;)

» Eleni

Ser att eran lillan och våran lillan har likadan pyjamas!! Så fiin så! :) Är det saltlösnings droppar ni har? Jag frågade på BVC så Maya var så täppt i näsan ett tag och dom sa att det även finns typ "nässpray" fast i droppform som man får använda på bebisar om dom är väldigt täppta. Kanske löser upp bättre än med saltlösning om dom är förkylda. Prata med dom på apoteket! Kram!

Jag tror nog att de allra flesta barn inte tycker om nässugen men ack så bra den är! Vi har fått använt den ett x antal ggr på Jamie då han har varit sjuk och ibland skrattar han för att det kittlas och ibland vrider han bara bort huvudet och småskriker. Efteråt tycker dom nog att det är bra härligt att kunna andas igen! Finns nog inget tips att ge förutom att försöka roa med leksak medan! :)

Naw stackars sötan som är snorig=(Men hon verkar lika glad för det på kortet iaf;)

Ja alltså för dom pengarna så är det verkligen ett grymt porträtts objektiv. Det kostade 995:- & det är klart värt det! Sedan finns det ju dyrare.

Ef 50mm 1,4 kostar 3296:- & EF 50mm 1,2 14.290:- hehe

Så nu kommer det komma många porträttsbilder framöver bnär man testat sig fram lite..Oj vilken bra natt! Gud va härligt!

Annie

Din bäbis är det sötaste som jag någonsin skådat, blir helt varm i kroppen av att läsa din blogg!

Annie :)

ja kortare blev det:)

Hoppas du får en fin söndag:) kram

Hej är allt bra?:)Tänkte bara tipsa dig om en sida där du som bloggare kan sälja/byta kläder/skor osv du inte längre har användning för! nämligen bloppfashion.se! du får även mer trafik till din blogg om du blir medlem där.

Just nu säljer jag två par högklackade skor, en aftonväska och en leopardtröja, om du vill kika på de kan du klicka här:

http://lavitadilovisa.blogg.se/2011/march/bloppfashion.html#comment

Minna hatar också nässugen.. Har inga tips tyvärr, väldigt svårt för oss också att lyckas suga!

Sara

För oss funkar det bra om vår prins är nyäten och på bra humör när vi gör det då vrider han bara lite på huvudet. Är han dt minsta hungrig eller missnöjd innan så blir det panikskrik

Va söt hon är!! :D

herre vilket HÅR hon har! Jag är sjukt avundsjuk, jag älskar det och blir lika imponerad varje gång jag ser en bild på henne.

I LOVE IT!!

Vad söt :)

Grattis till nattsömnen!

Nässugen brukar ömsom ge gallskrik ömsom skratt, brukar inte spela så stor roll vad man gör, men det är lättast att suga när bebisen har öppen mun!

Kram

Malin

Så söt hon är er lilla dotter!

Om hon är täppt i näsan, testa att droppa lite bröstmjölk i näsan istället för näsdroppar och koksalt. Använd en tom och ren pipett och sug upp lite bröstmjölk i den. Droppa sedan några droppar i näsan på Jolie. Det låter konstigt men det fungerar fantastiskt bra. Fick tipset på BVC. Hoppas att hon kryar på sig snabbt!

Minnah skriker ocskå åt nässugen. Den är inte rolig! Men som du sa så måste man hjälpa dom lite ju :D

Är det en sån här näsfrida du använder eller en du trycker ihop och släpper för att det ska sugas? haha svårt det var att förklara :)

Jag brukar använda näsfrida sugen (dvs jag suger upp snoriset i en slang haha fy låter skitvidrigt) :P

Malin:Tack för tipset, har hört att det ska vara bra. Men jag ger ersättning så har ingen bröstmjölk...

Jag skrev lite om den i min blogg, samt bild :)

Ta en titt :)

Jag rekommenderar den verkligen, har fått ut massa snor.

Första gången jag använde den kändes det jätte äckligt men nu har jag vant mig och Anton blir inte lika förbannad :)

en bild man blir riktigt glad av :)

Anonym

Stackars liten. Verkar lite läskigt med nässugen. Min BM sade att man ska vara försiktig med den eftersom små bebisar har så känsliga slemhinnor. Jag brukar även varna alla jag känner för nässpray eftersom jag själv skadade min näsa en riktig förkylningsvinter när jag överdoserade nässpray (har nu inget luktsinne och mkt torra och sköra slemhinnor som blöder lätt) så skulle undvika allt utom koksaltlösning till bebis om det går. Men det är klart, om man är jätteförkyld så kanske det inte räcker. Man måste ju kunna andas också. Hoppas hon blir frisk snart!

Linnea

Glömde visst skriva namn i min kommentar ovan.

» Maria

Gu så söt hon är så härligt hår hon ha :)

Skönt att hon sover mycket om nätterna :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »