Lite svar på tal eller vad man ska kalla det...

Hej vänner!

P
recis kommit hem från en lååååång promenad, börjar vara riktigt trött i benen nu känner jag så kanske läge med en vilodag snart? När jag var vältränad och hade vilodag så nöjde jag mig med en promenad, men nu när jag är otränad så kanske jag måste ta en vilodag från promenaderna..

Ser även att det blivit en liten "disskussion" om inlägget nedan. Självklart förstår jag er som har flera barn och äldre barn och är trötta - fler barn kräver mer energi, absolut. MEN bara för att man har en bebis betyder inte det att man kan vila när man vill. Särskilt inte om man som jag har en bebis som oftast är vaken hela dagarna.

Det jag menade i inlägget är att jag just nu är mer psykiskt trött. Som sagt tidigare - nättterna är relativt bra nu för tiden! Däremot så blir jag trött när Jolie har en "gnällperiod" som hon har nu och inget annat än famnen duger. Det tär på psyket, särskilt när min sambo har ett sådant jobb så han inte kan avlasta mig särskilt mycket.

Så snälla ni som tycker att livet med en bebis är så enkelt och att ni aldrig är trötta - jag är glad för eran skull. Men tänk på att alla bebisar är olika, alla förhållanden hemma med mera. Så säg inte att jag har det så lätt, att jag kan vila när jag vill och att jag inte borde skaffa flera barn. För ni känner ju varken mig eller Jolie, och ni har ingen aning om hur det fungerar för just oss.

Punkt slut.

Ps. Detta är ett inlägg med svar på många kommentarer som droppat in senaste tiden. Så det gäller inte bara inlägget nedan. Ni som känner er träffade, ta gärna åt er. Ni andra, ni är grymma ♥
Kommentarer
» Elin

Såklart alla har det olika! Jag förstår dig till 110% vad du menar med psykiskt trött och att du inte får någon avlastning.. Den här veckan har Jocke åkt till jobbet vid halv fem och kommit hem vid sju på kvällen, och även om bebbarna är små så tär det på en att göra allt själv, speciellt när man har en vaken unge som sagt. I'm on your side! ;)Ha en jättebra helg nu! (Skruttan sover så jag borde egentligen inte sitta här haha.) Puss & Kram!

Haha ja, han är en dag äldre än din lilla tjej =)

Jag fattar inte heller varför det ska vara så dåligt med ersättning. Funkar det inte så kan jag ju inte göra så mycket, han måste ju få i sig mat. Dessutom så var det ju en läkare som sa att han skulle få ersättnign för han gick ner för mycket i vikt.Varför skulle man inte kunna vara trött med "bara" ett barn? Jag var nästan tröttare innan än nu. Och som du skriver så kan du ju inte gå och lägga dig hur som helst heller. Folk ska alltid gnälla på något... Skit i dom!

» Linn

Vem säger att livet med EN bebis är lätt?

Jag håller med dig! Vissa perioder med bebisar är lättare än andra. Alla små är olika individer och därmed olika i allt! Från sömn, vakenperioder och mat!

Stå på dig!

Kram

Jag tycker det är så bra att du står för att det inte är så enkelt att ha små barn. Jag har själv en 6 veckors pojke. Jag tycker att alla stora bebis och mamma bloggar bara försöker få allting att låta som att livet med bebis är en dans på rosor! Det får ju tyvärr många att bara känna sig mer misslyckade när dom väl blir föräldrar. Tycker du verkar vara en jätte härlig person och tycker om att läsa din blogg om ditt liv och ditt söta dotter!Ha en bra dag. Kram!

Hur är foglossningen nu? Har tänkt på dig just angående det. Hoppas det är mycket bättre! Kram

Förstår dig till fullo! William har en mage som krånglar och är väldigt gnällig till och från, nöjer sig oftast endast med att vara nära och blir buren på.Dessutom när man får första barnet är det inte bara det att man är trött utan även en otrolig omställning att gå från att "bara tänka på sig själv" till att hela tiden ha någon annan att tänka på, någon att ta hand om. Bara det gör ju en trött.De med fler barn hade säkert ingen dans på rosor med det första barnet heller. Och hade de det så är jag väldigt avundsjuk men otroligt glad för dom.

Är det någon som tycker du inte har rätt att klaga?

Herregud, jag var helt slut i början trots att han sov massa.

Jag är fortfarande helt slut, om inte ännu mer slut. Det är ju mentalt påfrestande att ALDRIG få slappna av, att det alltid är massa saker man måste tänka på.

Tyckte det var jätte jobbigt att amma i början, för det kändes som man inte ägde sin kropp själv. Att man bara var till för någon annan.

Det är en stor omställning man gör.

Vilka super mammor dom är som aldrig är trötta :P.Ang Doce guston, jag har en sån. Älskar den. Skit dnygg och gott kaffe.Kram

» Lina

Bra inlägg! Det är inte alls så lätt med bara EN bebis, Aron är också vaken mycke, har ont i magen, väldigt ledsen om dagarna, om vi sover till sju på morgonen så är det en sovmorgon för oss! Ibland duger inte ens famnen...Kramar

Jag håller med dig, alla bebisar är olika. kasper har sen dagen han föddes krävt 100& uppmärksamhet, aldrig velat ligga i babygym, babysitter etc olus att han de 3 första månaderna hade kolik.

Att man i sådana fall känner sig som ett vrak är inte konstigt. Det är först nu när han kan krypa och ta sig fram på egen hand som han börjar bli nöjd med tillvaron - inget konstant gnäll.

Man måste få klaga!! Bättre att acceptera läget och prata om det än att leva i förnekelse!

Åh du är grym Malin! Känner precis lika, fast ingen har klagat och kommenterat hos mig. Alice bara gnäller och skriker på kvällarna och ingenting duger! På dagarna är hon underbar och mysig.. Livet med bebis är inte lätt. Imorgon börjar Dan jobba och vet helt ärligt inte hur jag ska klara mig utan honom.. Men men, bara att bita ihop och inse att man kan leva med bara 4 timmars sömn också.. Eller inte utan kaffe :PKRAM!

Nej, helst vill jag ju inte bli igångsatt såklart, det vill nog igen i min sits (dvs att jag inte har några krämpor osv). Det kan ju bli en betydligt mer långdragen process om man får igångsättning, så jag hoppas det sätter igång av sig självt snart och att det blir en snabb och enkel förlossning. Drömma kan man ju alltid, haha :)Bra inlägg. Ingen vet ju förutom ni hur NI har det, och jag tycker absolut man ska lyfta fram vardagen så som den är, dvs. inte försköna den. Just för sin egen skull, så man kan kolla tillbaka på den här tiden och se hur det var, hur man mådde osv. Självklart finns det ju en gräns över hur privat man är, men jag tycker att du bloggar väldigt sunt iaf ;)Trevlig helg på er! Kram

» Fia

Vad är det för ena som yttrar sig utan veta ett skit?Att bli mamma är en stor omställning och alla barn är olika när det gäller allt.Att man inte kan bli trött/känna sig slutkörd med 1 bebis var det dummaste jag hört!Kommer ihåg hur det va innan Neo vände på dygnet.Jag var vaken med honom hela natten, ibland ända fram tills morgontidningen kom. Och jag var hur trött som helst!

När tjejerna kom frågade ALLA om det inte var jobbigt osv och det var det inte och är det inte än idag.Visst ibland känner jag hur dom gråa börjar komma haha.Det kändes/känns att bara för det är tvillingar så SKA det vara jobbigt...men som sagt ALLA barn är olika!

Karin: Är man tvåbarnsmor kan man ju vila då barnet är på dagis lika väl, om du är hemma med en andra bäbis?? Eller hur menar du? Varför kan man vila mer med 1 (!) Man har ju bäbisen med sig dygnet runt då dom är BÄBIS. Även om dom som lyckas kan slumra till mitt på dagen (vilket är omöjligt för normala människor då det inte hör till naturen) så är det jätte viktigt med sammanhängande sömn för att en människa ska kunna fungera. Min dotter på snart 2 år väcker oss ca 3 ggr per natt, på det så måste vi JOBBA på dagarna & jag måste själv ta hand om min dotter efter dagishämtning. Med matlagning & allt där till tills då hon ska nattas. Jag är helt slutkörd på dagar & kvällar, men inte faaan är det okej att klaga på trötthet för att man har fler barn än bara en. Så jäkla dum kommentar som kan såra i onödan. Tänk dig för innan en sådan elak kommentar skrivs till en utmattad mamma.Malin: Skit i hennes dåligt formulerade kommentar, Hon är bara avundsjuk, varför annars slänga ur sig något så dumt, eller så var hon bara ironisk.Du gör ett jätte bra jobb & en klen tröst som inte är en tröst :) även om du skulle gå & lägga dig tidigare på kvällarna så kommer du ända att vakna trött, för att du inte får sova sammanhängande. Keep up the good work. Mammor är starka! Köp kaffemaskinen, den är säkert bra :D Mmmmm det svarta guldet


Stina

Bra inlägg! Du har helt rätt..

Man kan vara trött även om man har "bara" en bebis och även fast man får sova hyfsat på nätterna. Det är ju en jätte stor omställning bara att bli förälder med allt vad det innebär.

Jag gillar din blogg och ni verkar vara en jätte fin liten familj:) Ta en till kopp kaffe o strunta i alla som klagar.

» Carro

Så dåligt när man börjar lägga in värderingar i andras liv. Jag har oxå "bara" ett barn. Jag är trött för det. Ibland fysiskt, ibland psykiskt.Jag hoppas iaf att du i framtiden får fler barn, du verkar vara en toppenmamma :)

» malin

Det är din blogg och då får du skriva vad du känner och tycker, stör sig folk på det du skriver så behöver dom ju inte kika in här. Så tycker jag!Har ni gjort nåt kul förutom promenixande?

Väldigt bra skrivet! Trist när människor tycker så väldigt mycket om sådant som de egentligen vet så lite om... Känner igen det, många tror att det är så lätt att ha en liten bebis, att "det bara är att vila när bebis vilar", att det är som "semester" att vara mammaledig och bara dricka latte på dagarna... Så är det inte, kanske för vissa, men inte för alla! :P Håller med föregående talare - du verkar vara en grym mamma!!! :-)Ha nu en fin fredag min vän!! KRAM

Jag förstår precis hur du menar. När vår son var riktigt liten så hade han också "gnälldagar" och det var nästan varje dag. Han sov inte i onödan precis, och skulle bara va i famnen. La jag ner honom så började han skrika.

Min sambo jobbar natt så jag förstår precis hur du känner.

Hoppas ni får en fin helg!

Vad härligt att höra!:). Jag har ingen foglossning alls. Kan ha ont i bäckenet under natten så jag måste vända sida, och tryck mot bäckenbotten på dagen men värre än så är det inte:) Kram

» Fia

Finns dom med för mycket fritid haha ;)Du ska testa att baka dumlekakor också såååå underbart goda.När man väl börjat äta dom kan man inte sluta =) Om du inte gjort dom innan så har du recept på dom i min blogg =)

Bra skrivit Malin.

Jag beundrar alla mammor som har barn som är mkt ledsna eller gnälliga som ändå håller modet uppe.

Jouline är sällan ledsen, peppa peppa ta i trä så när hon väl är ledsen eller gnällig så är man inte alls van och blir helt slut.

Kämpa på tjejen vi står på din sida =D

Kram

» SOFIE

Äh det där är bara bullshit, skaffa hur mycket barn du vill och beklaga dig hur mycket du vill. Bara du inte slutar älska livet, dina barn och dig själv.Det är underbart att få barn.

Men det är också skitjobbigt.Punkt slut.Kramar/ Från en annan som har en veckas äldre bebis som också är vaken nästan hela dagarna och vill vara med där det händer.

Sophie

Håller helt med dig! Ingen känner dig eller din din dotter, ingen vet hur ni har det. Och man får "gnälla" som mammma och förälder. Det är inte alltid en dans på rosor. Jag har fyra barn varaav dem två äldsta är 11 0ch 9 år och mina minsta e 15 månader och 8 v. Min lille skrutt vill bara sova hos mig, hänga på min arm under dagarna , han e mycket gnälligare än vad flickorna har varit,behöver mer närhet,det är inte lätt alltid för min lilla prinsessa behöver också min uppmärksamhet. Känns inte alltid som om man räcker till.Men även om det e tufft så älskar jag att vara mamma och ångrar inget.

Jag förstår dig helt och hållet. Kämpa vidare.Kram

» Katta

Vilken fin blogg! Jag har också en liten dotter som heter Jolie, fast hon är några månader äldre än din lilla tjej. :)

Min dotter hade kolik de första månaderna och min man jobbade jätte mycket, så jag vet hur det är att vara trött och inte ha någon avlastning.

Du har definitivt rätt i att alla barn är olika! Jag har vänner som har haft det hur lätt som helst med barn som sover och sover.

Man kan vara precis lika trött med ett barn som med tio! Sömnbrist är ju sömnbrist oavsett hur många som hållit en vaken!

Alla är olika!

För Anton är det famnen som gäller, då sover han bäst. Men det innbär att jag inte kan göra någonting.

Somnar han i vagnen så tror man att man ska hinna sova själv, hinna äta, duscha osv...men icke! 2 min senare vaknar han!

så ser våra dagar ut!

Tack och lov så sover han bättre på nätterna, men för det innbär det inte att jag är piggare!Du har all rätt att vara trött!

Kämpa på!

kram

angelica

Riktigt bra sagt, tror inte alla förstår hur det är att vara hemma med en bebis själv hela dagarna, och dom flesta som inte vet säger bara; Det är väl inte så jobbigt när dom är sådär små, dom bara äter och sover ju jämt..

Men så är det inte för alla, så jag håller med dig till hundra procent :)

Trist att man ska behöva försvara sig.

Jag tycker du gör ett grymt jobb!

Alla barn, så som djur och vi vuxna är olika, tyvärr fattar inte folk det!

Men många goa kramar till er från mig och min pälsboll :)

Åh kära vän! DU får uttrycka dig precis hur du vill! Vi är ALLA trötta ibland! Du är så bra!

» Linda

Gud så trött jag blir på sånna diskussioner. Skönt att du står på dig. Jag mammabloggar inte så helhjärtat som du gör, vilket kanske är dumt, för ibland behöver man verkligen dela med sig. Hur som helst så förstår jag veeerkligen hur allt är. När jag läser verkar våra små lite lika i humör emellanåt och det känns skönt att inte vara ensam. Man blir ju trött.Just nu funderar jag starkt på att lägga pengar på en activ-sele så vi också kommer ut på promenader. Min lilla L vagnvägrar. Ja, hon vägrar faktiskt allt som innebär att hon måste ligga själv ;)Kram och kämpa på sötis!

Anonym

Jag blir så trött på människor ibland, varför finns det de som alltid måste ha det värre?? Jag förstår dig precis man blir helt paj i huvudet av att inte få sova eller vila när man vill. Jag tycker du är grym och Jolie är fantastiskt söt!

Hoppas du kan sova tidigt ikväll.

Malin

Det var jag som skrev inlägget ovan..

» Tess

Precis, alla bebisar är olika... Å det som är jobbigt för dig kanske inte är jobbigt för mig å tvärt om!Man måste lära sig att acceptera att alla känner, tycker och är olika! :)

Verkar som om många inte tänker på att alla barn är olika och ens vardag inte ser likadan ut som andras. Jag kunde vila hela dagarna med Alice, hon var super enkel att ha att göra med! Hade lätt klarat av en till som henne då när hon var så liten. Nu är hon jätte knepig vissa dagar och jag undrar hur det kommer bli med en unge till nu snart. Men man får ju göra det bästa av situationen och vissa dagar är bara för jobbiga, så har alla de ibland hur många barn dom än har(iaf de flesta jag känner)Trevlig helg på er!

Idag har Viggo haft en riktig gnäll dag, hela dagen. Ingenting funkar, jag har testat allt. När sambon kom hem efter jobbet va jag så trött och ledsen efter en hel dag med gråt och gnäll. Inte så kontigt att man blir trött tycker jag!Jag skrev i ett inlägg för någon vecka sen att jag va trött och tyckte de va jobbigt att Viggo va så ledsen men oj oj vilken predikan jag fick i en kommentar - jag är minsann en dålig mamma och tänk på alla kvinnor som inte kan få barn och bla bla bla! Man blir så less på vissa. Jag skriver om min vardag och verklighet, kan man inte ta det så lär man ju sluta läsa såna bloggar och bara läsa bloggarna om de "perfekta familjerna".Jag tycker du är super duktig som kämpar på! Ha en mysig helg. Kram kram

» Malin

Vad tråkigt att du har fått sådana kommentarer =(

Som du själv skrev i inlägget, alla bebisar är olika och alla mammor framför allt är olika. Det du tycker är jobbigt kanske nästa inte tycker är någonting.

Innan man droppar sådana kommentarer får man faktiskt tänka på sådant-alla är olika!!!!

Och förresten det är DIN blogg och vill du skriva i DIN blogg att du kanske är lite trött en dag så får du göra det, om någon stör sig så behöver dom ju faktiskt inte ens kommentera!!

Jag tycker du är jätte duktig i alla fall!!!Kram!

jag skrev ett inlägg om detta nyss.självklart är det inte alltid en dans på rosor att vara förälder! det är ett tungt jobb och ALLA är trötta ibland och perioderna går upp och ner. det handlar ju inte om att man inte älskar sina barn, det handlar väl om att man är mänsklig!dom som säger att dom aldrig är trötta, det är aldrig jobbigt och förstår inte hur man kan tycka att det är jobbigt att vara mamma. Ja, antingen så ljuger dom eller så är dom några supermänniskor!man är väl inte alltid på topp, oavsett om man har barn eller inte eller hur? som sagt, det är ett tufft jobb och det är tungt ibland, självklart! att säga något annat är ju bara trams. jag vet inte varför det har blivit en sån prestige i allting, men det är nog bara i den här bloggvärlden. man ska vara den bästa mamman, som aldrig är trött, aldrig tycker någonting är jobbigt...Äh, varför låtsas!?

Bara stå på dig. Folk som klankar ner kan ju inte må så värst bra själva.

Klart att man kan vara helt slut att ha EN bebis!

Det är faktiskt en väldig omställning från att bara ha haft hand om sig själv. Och vissa dagar vill man verkligen inte vara med.Kram

Tänk vad folk gillar att lägga sig i saker de egentligen inte vet någonting om. Otroligt! Ameah är en riktigt liten gnällspik och det funkar inte med många andra metoder än att ha henne i famnen för att hon ska vara tyst så jag förstår dig till hundra. Bra inlägg gumman!Ha en fin, fin lördag!

Kramar från oss!

Men att folk orkar! Jag tycker också det kan vara jobbigt med små bebisar, särskilt när inget annat än famnen duger. Charlie är bara tre veckor än så länge, men vissa dagar är värre än andra och det tär på en när man knappt kan gå på toa eller måste äta mat med en hand hela tiden...

» jen

haha hatar folk som ska lägga sig i, alla har det olika, alla känner olika, alla orkar olika. men mest av allt, alla barn är olika !!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »