När räknas det som feber?

Hej mina fina läsare!

N
u har jag en fråga till er - när räknas temperaturen hos bebisar som feber? Jolie brukar ligga stadigt på 37,5 grader men nu när jag kollade har hon 37,8 grader. Hon är även tröttare och sover mer än vanligt. När hon är vaken är hon "klängig" och vill bara ligga i famnen.

När jag googlar på det så får jag som vanligt tusen olika svar överallt. Så vad är era erfarenheter? Vad tror ni? Förstår ju att man ska ringa sjukvårdsupplysningen om den stiger eller om hon blir dåligare på något sätt men än så länge lär det ju inte vara någon fara på taket.. Eller?


Mammas lilla hjärta ♥
Kommentarer

Oja :) Tänkte försöka hålla mig till slutet av månaden, men det kliade bra mycket i fingrarna förut :D Sen så borde vi inte köpa allt för mycket flick-kläder heller eftersom det "bara" var till 80% en tjej, men det är bra svårt att hålla sig! :)Vilken kalufs hon har :D så söt :)

Camilla Asplund

tror att det är över ca 38 det är feber...

men våra ligger på ca 36.7 i normaltemp och våra brukar få alvedon när de kommer över 39 i grader...

så jag tror nog att du kan vara lugn, men kolla tempen när hon vaknat. barn blir varma i sängen.

söt!!

fin blogg :)

Frågade samma fråga på barnakuten när vi va där. Hon svarade att allt under 38 är bra tempratur och ligger de över 38 så är de feber.

» jen

38 är feber, men du ska inte ge alvedon förens vid 38,5 säger dom.

Vad jag har läst, så är 38 grader feber när det gäller barn. Vilken gosig bild!

Camilla - Mamma till Leo

Tror också gränsen är vid 38 grader. Håll lite koll under dagen kanske ifall den går upp? Kram!

» Emma

på förskolorna brukar man ha som standard att en halv grad över är lätt feber. (Alltså om har du 37 i vanlig temp, så har du lätt feber vid 37.5..) men det är väldigt olika från barn till barn hur man reagerar!!

över 38 säger min bm och alvedon vid 38,5.

letade upp det här till dig;

Barn under sex månaderSmå barn har svårt att reglera kroppens temperatur eftersom deras temperaturcentrum i hjärnan inte är fullt utvecklat. Det betyder att deras kroppstemperatur snabbt kan svänga både upp och ned. De påverkas dessutom lättare av omgivningens temperatur. Därför är det viktigt att små barn är rätt klädda och inte vistas i för varma eller för kalla miljöer. Om barn under sex månader har feber ska man kontakta en läkare. Ge inte barnet febernedsättande medel utan att ha talat med en läkare först, eftersom medicinen kan dölja andra symptom. Barn under tre månader kan ha en infektion utan att få feber. Därför ska man låta en läkare undersöka barnet om det:* inte äter som det brukar

* verkar trött eller slött

* inte beter sig som vanligt.hoppas det hjälper!

Feber är när kroppens temperatur är 38 grader eller högre. Det är mycket vanligt att infektioner ger feber hos barn. Små barn får dessutom ofta högre feber än vuxna.glömde det där:P

Tusen tack! :) Jättefin blogg här också! Hoppas lillan din blir piggare snart, det gör ju så ont i hjärtat att se dom små vara dåliga :(

38 och över är feber sa min BVC-tant. :)

» malin

När Alma fick sina 3 månaders sprutor så sa hon på BVC att jag bara skulle ge alvedon om febern gick över 38,5. Om den var lägre så jobbade kroppen själv mot febern, sa hon. Men om ni märker att allmäntillståndet är påverkat så borde det inte vara nån fara att ge det ändå, tycker jag.Kram

Stackars liten :-( Min yngsta har ju varit sjuk väldigt ofta och på sjukhuset sa dom att 37,5 inte räknas som feber på barn. Men han har typ 36,5 i vanliga fall, så jag märker ju skillnad på honom... Det kan dock vara bra att veta att barn kan ha 39 grader utan att det påverkar dom jättemycket. Köp hem lite suppar att ha inför kvällen, så att hon (och ni...) får sova om febern ökar.Kram!

Det där har jag med undrat, har dock aldrig tagit tempen på Elliot, men kan ju vara bra att veta vad som räknas som feber och inte.

Stackars lilla Jolie, hoppas hon blir bättre från förkylningen och att det inte blir nån feber...

38 grader har de sagt åt oss här, men men, det är säkert olika detdär också...

Men Tindra har kroppstemperatur vid 36,6-36,8.. så när hon fick sprutorna gick det upp till 37,5 och då var hon varm och vi gav en supp när hon inte var som hon brukar...Kramar!

» Tess

Junies huvud är sjukt varmt ibland..det känns som omhon bränner mig när hon har huvudet intill min kind..

Men när jag trodde att hon hade feber så låg hon bara på 36 och ngt komma..har läst att de dessutom skall ha feber i 3 dagar för att det skall räknas som att hon är sjuk pga att deras temperatur inte riktigt är fastställd..

Junie säger tack tack! :) Kram!

» sussi

Jag jobbar på en förskola och vi fick gå på en kurs som handlade om barn infektioner. Och då sa dom att feber gränsen ligger på 38 men det kan också variera från barn till barn det viktiga är att veta barnets normal temp. För ett barn kan också få låg temp.Kram s

Usch då, stackaren.. Men man måste utgå ifrån sitt egna barn, (över 38 räknas oftast som feber) men känner man att sitt barn inte mår bra alls så utgå ifrån det..

Krya på er <3

Över 38 grader så räknas det som feber

hon är så söt! hoppas hon inte är sjuk!

Ska man vet normaltemp på sin bebis? Jag har aldrig kollat Charlie... :P

Men på BVC sa dem att runt 38 i temp är helt normalt hos en bebis.

» Lina

va söt hon är :D o va mycket hår hon har..


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »