Förberedelser

Idag har jag haft en sådan där riktig fixardag här hemma. Ni vet städat, lagat massor av mat till lillan, vikt tvätt, plockat och donat. Tråkigt kan tyckas men idag var det faktiskt ganska skoj då jag gjorde det för en speciell anledning. Resten av veckan ska jag nämligen lägga energi på att börja julbaka och att pynta lägenheten inför advent. Så himla mysigt! Och det är ju alltid roligare att börja med sådant om "grunden" är ren, eller hur? Åh så mycket mysiga inlägg jag kommer ha att skriva till veckan, hihi :)

Vi försöker oftast ge Jolie samma mat som vi själv äter. Men det är alltid bra att ha förrådet bunkrat :)
Kommentarer
Lisa - Mamma till Alva och Noah

Tänk om en annan var så där duktig ;) däremot bakar jag hela tiden haha :D matbröd och bullar!

Puss!!

BloggMamman

Gud vad duktigt! Sådär gjorde jag med L och ska börja med det åt LillaA också!
Jättebra och praktiskt!
Kram
BloggMamman
http://bloggmamman.com

Önskar att vi också hade stor frys, går inte alls att frysa in matburkar här, för då får vi inte plats med annat :( Och haha, ser att du precis bytt bild (gud vad elakt det lät, men det kommer en fortsättning...), tänkte på det förut, att jag ska göra det ikväll (nu) :D Ni är förresten världens finaste, du och Jolie!!

Puss

Duktiga du! Så himlans bra att ha ordning gjorda burkar ibland också! :)

Åh mysigt med julpynt! :)

duktig du är:-)

Vi har lite olika mall där tror jag, för jag har ingen ram runt bilden, men för att få den centrerad i själva spalten skriver du

och
i början och slutet av bildlänken :D
Svar: Men hallåååå, vart tog texten vägen då? haha gör mellanrum i början då :D < center> och < /center>, fast utan mellanrum då ;P
Madeleine

Härligt det ser jag fram emot! Kommer också ha en del julinlägg framöver!:) Kram

Mums för Jolie!

Samma här! Ny header är nästan ett måste snart, min är ju så vårig/somrig... Hmm... Får lösa det när snön kommer tror jag, vill ha något liknande (fast utan elkjøppåsen, haha), men bara i lite mer vintrigt landskap - och førmodligen med Lova utanfør vagnen - æsch, norska!

Förresten tycker jag att det är lite tråkigt att vi har begränsad WP, Pelle som är grym kan inte hjälpa mig (oss) eftersom att de plockat bort det riktiga redigeringsverktyget så att vi inte ska råka förstöra något, vilket iofs är ganska logiskt, men ändå - jag hittar inga guider (eller så letar jag inte tillräckligt noga)

Jag är i full gång med julbakandet, man vet ju aldrig när vår lilla bebis vill komma ut och då är det ju skönt om så mycket som möjligt inför julen är fixat! :-)

Kika förresten gärna in hos mig och gissa när bebisen kommer! :-)

Ha en bra kväll!
Kramar

Gud vad duktig du är!! Själv var jag lat morsa och gav burkmat det mesta fram till 1 år ;-) Men oj vad mycket smidigare det är nu när hela familjen äter samma mat, samma kryddor, etc!

Kram & Gonatt

Haha, du är ju så söt! Det kommer bli kanon, när du väl får till det med crewet du behöver ;D Vet du hur man gör för att lägga in ett eget typsnitt? Vill ha annat i sidomenyn... hmmm...

Bra jobbat!!

Men vad söta ni är! Det tar ju faktiskt relativt lite tid att göra mat till Skruttan så länge man gör storkok :D

Kram & god natt på er!

men vad duktig du är ! :) jag har inte ens testat att göra mat till Alva än, m å s t e göra det snart !! :) hihi . kram på er

Svar: Ja, det är ju SÅ mycket billigare att göra egen mat nu när de börjar äta lite mer våra små :)
Kram på er sötisar!!
Malin & Prinsessan

duktiga du :)

fin profilbild :)

Svar: Tack sötis!!!! :)
Malin & Prinsessan

Emma Danielsson

Hej såg att du hade lock till gamla barnmatsburkar..vart har du köpt dom? kram /emma och Theo i Kallrör*

Svar: De heter LidoDido och finns att köpa hos bland annat Babyproffsen och Barnens Hus. Där kostar de runt 15kr/st men jag har fyndat mina på Tradera :)
Kram på er!
Malin & Prinsessan

Malin

Vad duktig du är! Vår Jolie får hålla tillgodo med vår mat eller burkmat, jag hittar inte tiden. =) Här hemma är det kaos, vi håller på att renovera . Alla i familjen ska byta rum, (har man inte jobb så hittar man på...) Våra "stora" barn ska få flytta till nedervåningen och vi ska ta Williams gamla rum och Jolie får ta över Novalies. Så just nu känns julmys långt borta...=(

I slutet av veckan ska hantverkarna vara klar med sin del så då hoppas jag att vi kan få lite ordning i helgen. Jolie fyller ju 1 år om en vecka så till dess vill jag verkligen ha fint här hemma. Julgardiner, julbelysning och lussebullsbak måste jag försöka hinna med i helgen.

Hoppas att det gick bra hos naprapaten. Och vilken fin ny profilbild. Snyggingar! =)
Kram!

Svar: Åh vilket projekt ni dragit igång med där hemma! Kan tänka mig att det känns lite stressigt såhär innan födelesedag och jul... Att lilla tjejen fyller ett år då, lillskruttan blir stor :)
Själv måste jag ned i förrådet och gräva efter adventskartongerna. Gruvar mig något då förrådet är så fullt så man knappt kommer in där. Stort behov av rensning med andra ord ;)
Stora kramar!
Malin & Prinsessan

Vad duktig du är som gör egen mat till Jolie! Jag gjorde det i början, när det bara var grönsaks- och fruktpuréer, men när man skaulle börja med kött, fisk och kyckling i maten då ville han inte ha det jag gjorde. Så jag gav upp ganska fort och han äter bara burkmat nu. Förutom när det är frukt, det gör jag själv fortfarande :) Och han smakar gärna vår mat, men vill inte äta den. Har du några bra tips på recept eller så? Och när Jolie äter er mat, mixar ni den då, och spär ut? Barnmaten är ju väldig "kladdig" eller vad man ska kalla det, och det är ju inte alltid vuxenmaten :)

Svar: Jag använder mig av det som finns hemma och fantasin ;) Blandar alltid med lite matlagningsgrädde för att få mer barnmatskonsistens på den! När hon äter av våran mat så brukar jag mixa på lite med stavmixern (beroende på vad det är såklart) så det blir lagoma bitar och sen blanda i lite matlagningsgrädde...

En period när jag var lat så fick Jolie också bara köpmat. När jag sedan började laga egen igen ratade hon det totalt... Så då fick vi sätta hårt mot hårt, min mat eller ingen mat - hon är knappt elva månader och kan inte bestämma själv vad hon ska äta. Här är det mamman som bestämmer ;)
Malin & Prinsessan

Härligt att bunkra upp lite så man har att ta av när man kanske inte riktigt hinner laga nått eller kanske inte äter så barnvänlig mat :)

vart ifrån kommer burkarna med de ljusblå locken? verkar vara en bra storlek om man ser dem bredvid icas geleburkar (som vi också använder :))

Svar: Det är faktiskt mjölkburkar från när jag pumade :D Men det är riktigt bra burkar och vi använder dem till allt möjligt här hemma. Kommer från Philips Avent! Mycket bättre än geléburkarna :)
Malin & Prinsessan


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »