Nr.5 + Nr.6

Hej vänner! Nu kan vi välkomna tand nummer fem och tand nummer sex i Jolies mun. Senaste veckorna har hon dregglat, grävt i munnen och tuggat på allt i hennes närhet. Så när jag tidigare i veckan såg att tandsprickningen var på gång blev jag inte förvånad. Den ena har nu brutit igenom och den andra kommer nog vilken dag som helst. Så numer har våran lilla tjej två tänder där nere och fyra där uppe. Stora älskade lilla Skrållan ♥ Hur många tänder har/hade era små vid 10 månaders ålder?Kommentarer
» I

Min lilla fick sin sjätte tand vid tiomånadersdagen. Min stora hade vid den åldern bara två tänder (den första kom inte förrän hen var nio månader).

Jenni

Hihi, det är så sött när de ler med sina små tänder :) Min dotter är snart 10 månader och hon har redan åtta tänder. De två första fick hon vid halvåret men resten har bara ploppat upp senaste månaden. Jaa, allt ska vara i munnen! Ibland försöker hon ta mina fingrar och stoppa i munnen och det kan göra riktigt ont =P

» Eva

Stella har "bara" två, haha.. Väntar med spänning!

Alice har åtta, fast hon är åtta månader :)
Hon är väldigt tidig på den fronten, fick sina två första vid 4 månader. Sen vid 6 kom resten :)

Vad ska ni ha för klänning på Jolisen på jul?

PUSS

Svar: Åh, vi har inte köpt någon klänning ännu... Tänkte kika runt nu när lönen kommer nästa vecka och hoppas det finns lite godingar kvar :D Har ni hittat någon fin än?

Puss på're!
Malin & Prinsessan

Linnea - Mamma till Ludwig

Tror Ludwig hade åtta eller nio då. Den senaste månaden har resten kommit och den tolfte är snart uppe. Men han är iofs 13 månader :)

Jag håller tummarna för dig ända tills du har den i din ägo, hihi :D

Hmmm, få seeee nuuuu, vid 10 månader. Jo men då var det så många som... Noll. Haha :D Nu har hon ju två småttisar där nere och tror kanske kanske att något är på G uppe för hon är precis sådär som de är innan, fast det var ju Loviesen i typ 5 månader innan första kom iofs, haha!

Puss

Minns inte när barnen fick sina tänder ens *haha* Men jag hade iaf 6 tänder när jag var 8 månader, sen tog det flera månader innan det kom fler...

Svar: Haha, åh jag kommer garanterat också bli så då jag varit dålig på att skriva upp när Jolie fått sina ;)
Malin & Prinsessan

Lykka har 9 tänder, dom första kom innan hon var halvåret & sen har resterande kommit nu dom senaste veckorna! :-) Ser så sött ut när dom verkligen tuggar maten nu! Haha.

Amelia har fortfarande bara 2 tänder och dom fick hon i juli....när kommer hennes nästa må tro?

Johanna med Mikalea

Jag väntar fortfarande på Mikaelas tänder och hår också för den delen, men det är glest på den fronten :P Hon är nio månader!

Svar: Hihi, det kommer nog snart till Sötskruttan! :)
Malin & Prinsessan

Jag är inne i en sån period då jag knappt svarar på kommentarer alls - speciellt inte dagtid, men knappt kvällstid heller längre, mer än att jag försöker svara på frågorna som kommit in under dagen :D Men att kunna fota lite med iPhonen istället för att släpa på kameran överallt är SÅ skönt och jag har insett att det faktiskt ser fint ut med mobilbilder om man gör de till kollage sådär som jag gör i datorn innan man lägger in dom (kanske jag så småningom kan bli en mobilbloggare också och sluta tänka på att inläggen blir "fula"? Haha, eller så har jag tröttnat på bloggandet innan dess), även om det såklart tar längre tid att att bara publicera :P Ja ja, jag ska öva på detta så jag inte går in i bloggväggen innan jul ;)

Puss vännen!

femte tanden kom upp här idag med..dock kommer hans där nere!

Anna L

Melker hade sex tänder när han var sju månader. De fyra där uppe passade på at komma samtidigt, kul verkligen jääättekul:) Nu är nr sju o åtta på g vid tio månaders ålder:) Biter bra gör han numera:)!!

Åh Isabelle hade bara två vid den här tiden. Nu är hon 18 mån och tand nummer 7 och 8 är på väg! Tänk så olika det kan vara men saglas det gör det i tid o otid! :-)

Min lilla Leia fick sina första två redan vid tre månader. Idag är hon 9 månader och har åtta tänder och yttligare två påväg.

Kram

Svar: Jolies första lilla kom vid två månader, men tack och lov dröjde det sedan innan det tog fart på riktigt :)

Kramis!
Malin & Prinsessan

[...] skoj att läsa om era små och deras tänder. Det är så fascinerande med barn, någonstans är de alla så lika [...]

Jag tror min lilla hade 6 tänder vid 10 månader. Det var då tandgnisslingen började. Fy vad det låter äckligt. :):) Tur att det är så gulligt med tänder. Kram

Svar: Haha, tycker du? Jolie gnisslade också ett tag men det gick över ganska snabbt :)

Kram!
Malin & Prinsessan

» Sara

Här finns det 4 st just nu. Två uppe och två nere och han har liksom börjar gnissla dom mot varann. Obehagligt ljud och knappast bra för tänderna :-S

Svar: Det gjorde Jolie också i en period men tack och lov gick det över när nyhetens behag la sig ;)
Malin & Prinsessan

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Min lilla kille är 9 månader och är fortfarande tandlös hehe :)

Svar: Hihi, så kan det också vara! Rätt var det är har han munnen full av små bissingar :D
Malin & Prinsessan

» Siri

Lorens fyllde 10 månader i måndags och har tre tänder nere och fyra uppe.
Du, jag hade typ 300 besökare den dagen du länkade mig och EN kommentar - folk är så snokiga:) Funderar starkt på att låsa då jag egentligen skriver för och till familj långt borta...
Stor kram!

Svar: Åh, jag kan förstå din tankeställare. Ofta är det ju tyvärr så - jag brukar ha runt 10-30 kommentarer i varje inlägg och det är inte många med tanke på hur många tusen som läser min blogg. Gör det som känns rätt för dig gumman!
Stora kramar!
Malin & Prinsessan

Oj där går det undan! Alexander är snart 1 år och har 3 tänder.. men har har 3 på G till där uppe och två där nere! Kram

Svar: Ja, om det går undan vet jag inte men tänder har hon :)
Kram på er!
Malin & Prinsessan

Åh vilka söta små bissingar!
Nova är snart 9 månader men här har inga tittat upp ännu :)
Kram

Charlie är nio månader och har ingen tand ännu :)
Men han har en knöl i nederkäken och man ser tanden under tandköttet så vi får se hur lång tid det tar innan den bryter igenom. Han har tuggat och dreglat på allt i sin väg sedan han var två månader och vi har många gånger trott att det varit tand på gång, men det är först nu den syns :) Och den stör nattsömnen, jag blir galen! Han vaknar minst varannan timme och gnäller och klagar...

Min minsta är 9 månader nu.. och han har 7 stycken - 4 där uppe och 3 där nere.
De fyra där uppe sprack igenom samtidig allihopa. Det var ingen rolig tid för lillskrutten!=/
Skrek otröstligt nånstop i 3 dygn!

Oj oj, redan 6 stycken tänder? :)
Viggo blev 10 månader i tisdags. I söndags tittade första lilla risgrynet fram. Bättre sent än aldrig, haha!

Här hemma har jag en som kanske också håller på att få tänder, får se om det dyker upp några. Hon har nämligen den senaste veckan blivit ledsen mycket mer (och hon är typ aldrig ledsen annars), tuggar på mina fingrar, dregglar som bara den. När fick Jolie sin första tand?


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »