Svar från Bugaboo

Hej vänner! Jag hade ju med mig några frågor från er ner till folket på Bugaboos huvudkontor. Jag hade tänkt att baka in svaren i lite inlägg då och då, men nu kör vi dem så här rätt upp och ner istället. Jag hoppas jag inte missat något och att ni får era svar :) 1) Min cameleon känns plötsligt mindre bekväm med de små swirvelhjulen i jämförelse med dunkens stora framhjul, vilka jag gärna skulle byta emot, vinterhjulen är ack så stumma i vinterlag :( . Finns det någon tanke på förändring när det gäller camens framhjul? /Stina Svar från Aernout, Chefsdesigner hos Bugaboo: Vinter/terränghjulen hos Cameleon är framtagna för det Nordiska klimatet och till våra kunder där. Vi har på senare tid fått in många önskemål om att även vinterhjulen hos Cameleon ska vara svängbara. Tyvärr är detta inte något som kommer dyka upp på marknaden som det ser ut nu då det är mer än att byta ut ett par hjul som måste göras. Dels är det så att för att få plats med stora svängbara framhjul på Cameleon så måste hela chassit byggas om. Dels vill vi även hålla isär våra vagnar - det är därför vi har tre olika modeller för att passa olika behov. Då får man väga av lite vilka för/nackdelar som väger mest. Bugaboo Donkey som har stora svängbara hjul går utmärkt att använda även som singelvagn. Något jag saknar på vår Cameleon är några små förvaringsfickor att slänga ner nycklar, mobil osv någonstans på vagnen? Svar från Aernout, Chefsdesigner hos Bugaboo: En bra tanke men inget som står på agendan att ordna i dagsläget. Då vill jag gärna rekommendera Bugaboo Organizer som är utmärkt för sådana saker. Jag vill ha din åsikt om Donkeyn och sen kanske lite förhandstips om det kommer några nya topsetsfärger? Svar från Linda, Ansvarig för design av accessoarer hos Bugaboo: Nya färger är på gång tills nästa år. Vilka det är kan jag dock inte avslöja ;)

Hjulen + Chassit hos en Bugaboo Cameleon

Aernout frågar "Vilken väg skulle du ta?" Här slås det hål på myten om att Bugaboo enbart gör renodlade stadsvagnar :)

Jag hoppas ni har fått bra svar på era frågor! Ett separat inlägg om mina åsikter om Bugaboo Donkeyn är på gång. Är det något mer ni skulle vilja läsa om? Berätta gärna för mig i så fall så ordnar jag det om jag kan :)
Kommentarer
anna

hej!

jag undrar varför du varit hos bugaboo, jobbar du för dem eller - det framgår liksom inte hur det hänger ihop :P

Svar: Nej, jag jobbar inte för Bugaboo utan jag var där på en studieresa :)
Malin & Prinsessan

Är så sugen på en Donkey, ser fram emot att få veta mer. Kram

Åh, jag blev alldeles irriterad med/åt dig åt kommentarerna i inlägget om BVC, sådär är det alltid och jag väntade nästan på de där kommentarerna, visst är det tråkigt att det ska vara så? Ni gör rätt i att lyssna på er BVC-tant (heter det verkligen så? vad säger ni? här heter det helsesyster iallafal, hehe) och på er magkänsla - såklart vet ju ni tillsammans om det planat ut alldeles för snabbt och då är det ju toppen att man kan använda små medel i vardagen för att göra något åt saken :)

Och det är verkligen tvärtom för oss med det där med Sverigekartan, haha, Sundsvall är ju jättelångt upp och jättelångt från allt för mig, men det är ju som sagt för att jag håller mig mer i mitt- och sydsverige - Karlstad ligger egentligen perfekt, mitt imellan Oslo, GBG och Stockholm, men det är ju så litet och så dåligt med jobb, så det känns inte bra. Ja, vi får se hur det slutar, kanske finaste familjen i Norrland kan locka upp oss? hihihi :D

Puss!

Svar: bvc-sköterska heter det egentligen. men vår (och många andra) är tanter. så då blir det bvc-tant :p haha
Maria mama2alice

» Siri

tack för buggainlägget! och jag ser fram emot dina Donkeyåsikter. Och topsetsfärgerna - det va ju jag som frågade det och jag blir så jäkla nyfiken:)
Sen får jag passa på att skriva här, nu när du får så jäkla många kommentarer så jag inte fattar hur du orkar att svara så fint på alla - du är en glädjespridare och genom det också din blogg! Fortsätt så!
kram från en läsare som går waaaay back haha

Du missade den spännande frågan: Vad är det egentligen man betalar för?

Kunden betalar 10 000 för en vagn tillverkad av relativt enkla material/kompontenter som produceras på löpande band i Kina av arbetare som tjänar en tjuga om dagen.

Hela vagnen kan kosta max 500 spänn att göra.

Så vart går pengarna?

Svar: Fick inte den frågan innan jag åkte så det var tyvärr ingen jag hade med mig ner till Amsterdam. Då jag själv inte arbetar för Bugaboo har jag inte ett svar på rak arm på din fråga! Men som du säkert vet så är det ganska mycket mer än 520 kronor som går åt att göra en vagn innan den når kunden :)
Malin & Prinsessan

Hej Malin!
Tittade runt på dina inlägg om bugaboo för att se om du skrivit något om donkeyn, men hittade inget.
Fick för två veckor sedan reda på att jag väntar tvillingar och önskar helst en vagn som kan konverteras mellan singel och dubbel.
Har du några tankar kring donkeyn? Har du sett eller provkört den?
Vet du var närmaste försäljningsstället från Norrköping är?
Vore jättetacksam om du kan svara på dessa frågorna eller om du kan ge tips på annan tvillingvagn. Känner att det blev mkt att tänka om med när vi fick veta att det finns två små i min mage. Enkelvagnen jag tänkt ut är ju inte längre ett alternativ tex.
Hoppas allt är bra med er!
Hälsningar Kristin

Svar: Åh, grattis till två små i din mage! Jag förstår att det måste kännas otroligt stort för er!

Jag har faktiskt inte skrivit något om Donkeyn - det har fallit emellan inser jag nu. Men jag har provkört vagnen och den är grym :) Vad jag vet så finns det ingen motsvarande tvilling/syskonvagn på marknaden.

Några av fördelarna jag kommer på direkt som du har med Donkeyn:
Du kan ha båda barnen vänd mot dig. Sedan när de växer upp och ena kanske vill sitta framåtvänd medans andra vill se mammas ansikte så går det bra att ha dem åt olika håll.
Det är en smal syskonvagn så att du lätt kommer in i hissar, dörröppningar kan kryssa fram i affärer och liknande :) Detta utan att barnen sitter trångt.
Svängbara stora hjul där fram. Jag har själv en Bugaboo Cameleon och den har endast små svängbara hjul alternativt stora fasta. Jag hade gärna haft Donkeyns framhjul på våran vagn :)
Du kan lätt göra om den till enkelvagn om du ska på "tu man hand" med ena syskonet.

Själv skulle jag gärna ha en Donkey som enkelvagn nu om vi planerade syskon snart. Men eftersom vi inte räknar med syskon förens Jolie är så stor så att hon inte åker vagn så hoppar vi över denna :)

Åh, det finns mycket jag skulle kunna skriva om detta men kommentaren är lång redan som den är nu :) Här kan du läsa en otroligt detaljerad och bra rescenssion om vagnen http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/2011/11/27/bugaboo-donkey/

Stort lycka till och hoppas du fick lite svar :)
Kram på dig
Malin ☆


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »