Vilodag

Träning i all ära mina vänner men ni glömmer väl inte bort vilodagarna? Det är så viktigt för att kroppen ska få chans att återhämta sig och det är ju faktiskt under vilan som musklerna växer. Idag är det vilodag som gäller för mig men då jag är så himla trött tror jag att jag ska ta en lättare kvälls-PW för att rensa tankarna och få lite frisk luft. Tror det är den där ständiga sömnbristen som spökar och längtar så efter att få sova en natt igen. Det går så upp och ner med orken - ibland tänker jag knappt på hur lite vi sover medans det andra dagar kan ta kål på mig. Har ni träningsdag eller vilodag idag?

Bygger ni upp bålmuskulaturen igen efter graviditet? Var inte rädd för att planka (nästan) varje dag, även vilodagar. Ett litet undantag :)
Kommentarer

Haft träningsdag idag, en vanlig springtur på 4 km. Men vila igår =) Hatade att springa i början av sommaren, nu springer jag 3-4 dagar i veckan. Känns jätte bra och kul för första gången. Vad har jag missat, varför sover du inte på nätterna?

Svar: Åh vad härligt att du är igång och att det känns skoj. Precis så det ska vara :D

Det är Jolie som vaknar om nätterna och därför håller oss vakna. Ingen nyhet egentligen utan så har det alltid varit men det går väldigt upp och ner hur mycket jag orkar :)
Kram!
Malin ☆

Anna L

Idag har jag kört backintervaller, härligt svettigt!!! Och så har jag dragit igång MammaBootCamp-terminen här i JönköPing med ett gäng härliga mammor:)
Vilodag blir det pÅ lördag är planen:)
Ha en bra kväll! Kram Anna

Svar: Åh, älskar backintervaller :D Vad kul att ni är igång med MBC i Jönköping! Här drar vi igång igen om ett par veckor och jag längtar!
Stor kram
Malin ☆

Emelie

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Hon är ju en stor tjej nu. Knas att hon inte sover hela nätter?

Svar: Nja, inte alls så knas utan ganska vanligt både enligt BVC och vänner :)
Malin ☆

Christina

I dag ska jag på mitt första spinningpass i mitt liv! så träningsdag för mig :)

Svar: Åh vad kul! Lycka till, jag hejar på dig :D
Malin ☆

» Maria

Har haft träningsdag idag. Testade en motsvarighet till mamma-boot-camp som startat här i Alingsås. Var bara jag och instruktören ( och lilltjejen i vagnen då). Var som att ha PT men alldeles gratis! Lyxigt :)

Svar: Vad kul för dig :D Ska du köra flera gånger nu i höst?
Malin ☆

Hade planerat träning ikväll, men kroppen (och knoppen) är såå trött efter några intensiva dagar... Så jag kör vilodag idag och laddar för imorgon istället :-)

KRAM

Svar: Helt lov att göra så med :) Hoppas du är piggare imorgon!
KRAM <3
Malin ☆

» carro

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Måste bara säga att jag är jäkligt imponerad av dig, visserligen ser man ju bara en bråkdel av ditt liv i bloggen, men med vad du delat med dig av när det gäller sömnen och Jolie så har man ju kunnat förstå att det är väldigt kämpigt men ändå håller du alltid en sån positiv attityd!

Tycker det är starkt av dig. Och jag förstår verkligen varför du inte ventilerar det i bloggen, folk ska alltid tycka och tänka så mycket och det är det sista man behöver ibland. Så tummen upp för en bra blogg skriven av någon som verkar vara väldigt glad och positiv! :)

Svar: Tack snälla Carro för en ärlig och positivt skriven kommentar som gick rakt in i hjärtat <3
Malin ☆

Jag har typ vilovecka denna vecka! Blir inte alls så mycket träning. Peter har jour o jag kan inte lämna bort Lucas. Sen jobbar jag ju o hämtar Lucas på dagis 18.30 o då blir de ju ingen träning. Brukar annars gå till brandstationen, ligger om hörnet typ. Om de då får larm så hör ju jag det o kan springa hem o möta Peter som springer dit... men nu håller de på o renoverar träningslokalen :) haha... intresseklubben antecknar ;) Hann med en PW idag på min lediga dag o sen får jag väl längta till fredag då peter är pappaledig o jag kan springa innan jobbet ;) haha.. Tror de är nyttigt att ha de så här ibland också. Man får upp suget o längtan efter att träna lite mer...

Tack för din ord innan! Jag är helnöjd med mig själv o min viktnedgång :) hihi nu trivs jag äntligen! kramar

Svar: Haha, ja, och du är ju så duktig och har hängt i så bra hela sommaren så du kan ha en vilovecka med GOTT samvete :D Förstår att du är glad och nöjd - det ska du vara!!!
Stora kramar <3
Malin ☆

Matilda

Brukar ha ungefär en till två vilodagar i veckan oftast med aktiv vila. Kör istället 2-3 muskelgrupper åt gången varje pass och på så sätt får musklerna sin vila för att återhämta sig. Kör du igen alla de stora muskelgrupperna under ett och samma pass, eller hur lägget du upp det? Har du några specifika mål med din träning?

Svar: Oftast kör jag precis som dig - ett par muskelgrupper åt gången så att de kan vila nästa dag men att jag ändå kan träna något annat den dagen. Men då och då kör jag "killerpass" och kör igenom hela kroppen.

Nu i sommar har jag tränat för att underhålla/inte tappa för mycket men håller på att utforma större mål för hösten nu som jag tänkte dela med mig av här på bloggen inom kort :)
Malin ☆

Mina muskler måste växa hemskt mycket... har väldans många vilodagar jag! ;) Hihi... skämt åsido... måste skärpa till mig! Kram

Svar: Hahahaha :D
Malin ☆

Vi sover inte heller särskilt mycket så jag förstår precis hur du känner! Ibland har man verkligen ingen energi... och vissa dagar går jättebra :)
Här är det vilodag nästan jämt, haha :) Jag försöker komma igång nu efter sommaren, men de dagar jag jobbar känns det inte som om tiden eller energin finns. Där gör sig ju sömnbristen extra påmind, jag är så slut efter en dag på jobbet!

Och för att kommentera ett gammalt inlägg, men på fel plats...
Jag förstår hur du känner angående förskolan också. Det var tungt när Charlie skulle inskolas! Som tur är (?) vänjer man sig och jag är säker på att det kommer att gå bra.
Men jag undrar, varför har ni valt förskola om du ändå skulle kunna vara hemma, som du skrev?

Svar: Ja, alltså jag har ju mitt företag som tar en hel del tid. Som jag skrev har jag hittills skött det under kvällstid när J somnat men det ska bli så skönt att kunna göra det dagtid istället. Sedan hoppas jag ju även att jag ska få en anställning inom kort - därav förskola.
Malin ☆

Läser om era backintervaller, hur gör ni dom? Nyfiken... :) Jag försöker planka varje dag, är det som Olga sa i söndagens Nyhetsmorgon, att plankan ger resultat (kan ge) på bara någon vecka... tycker inte det händer så mycket med magen inte :/ även om jag minskat 3 cm i midjan sen jag började träna... Men på något sätt känns det ändå som att man står och trampar... mer tips Malin, MER MER!!! :)

Svar: Åh, det Olga menade är att man blir starkare på bara ett par veckor. Sedan om det syns eller inte beror på vad du äter :) Ska försöka komma igång med mer tips igen!

Backintervaller kan se olika ut men är väldigt enkelt. Ta en backe - spring upp och ner i intervaller :D
Jag hejar på dig!
Malin ☆

Sama

En liten (dum fråga bara) - när du visar bilder där du gör plankan brukar du stå med benen isär, jag har fått lära mig att man ska ha dem tätt ihop - så jag indrar om du vet om det spelar någon roll?
Måste bara säga också att jag är imponerad av dig som har fokus nog att träna på lekplatsen, det hade jag aldrig haft! Inte för att jag har barn tyvärr, men ändå;)

Svar: Åh, det är nog olika om jag har benen isär eller inte beroende på vad för slags planka jag gör, men kanske bara de breda har fastnat på bild. Men har du benen bredare isär så blir plankan lättare och har du dem smalt/tätt så blir den svårare/tyngre. Står jag i vanlig planka brukar jag ha smalt men "vandrar jag med benen" så har jag lite bredare mellan :D
Sama

Jag har inte sovit en hel natt på mer än 9 månader. Först pga av graviditet och nu för att jag har en 4 månaders. Vissa dagar är tröttheten näst intill övermäktig och jag skulle kunna somna stående nästan och andra dagar går det bättre. Jag drömmer om att få sova en hel natt, helt ostört. Man får ändå göra det bästa av det och som tur är så har jag ju mina barn som verkligen håller igång mej på dagarna så jag inte får en chans att slumra till ;)
Kram

Svar: Förstår dig så himla väl Therese <3 Kämpa på, du är grym! Stor kram
Malin ☆

Det fick bli 20 minuter hoppande av hopprep för mig :-)
1 minut hopp, 45 sek vila - totaltid 35 minuter. Riktigt roligt och lagom jobbigt! :-)

Svar: Åh, hopprep är ju SÅ kul! Tyvärr kan jag inte göra det pga min foglossningsproblem men jag önskar jag kunde. Skoj och SÅ jobbigt :D
Malin ☆

Här vilar vi oss i form till Tjejmilen på lördag.. Åkte på förkylning förra veckan som nu äntligen nästan är borta så tjejmilen blir det att lunka runt..

Kram

Svar: Vad härligt med tjejmilen! Många vänner som ska springa/gå den också, verkar vara en så rolig grej :D Lycka till!
KRAM
Malin ☆

Ja det förstår jag måste vara tufft till och från även om man vänjer sig. C vaknar också ibland, inte varje natt men då somnar hon om i vår säng. Hoppas förskolan tröttar ut henne sen och att det vänder då. Läste föresten ditt senaste inlägg om förskolan och jag känner precis lika. Har skrivit ett liknande inlägg i utkastet om mina känslor. Nu ska inte hon börja riktigt ännu. Ha en fin dag! Kram

Svar: Ja, fy, dessa känslor för dagis är verkligen över allt. Ut och in, in och ut :( Hoppas verkligen det känns bättre när man väl är igång...
Önskar dig detsamma finis! Stor kram
Malin ☆

Här tränas det 3-1-3-1. Träna 3, vila 1. Det är verkligen ett perfekt upplägg för mig. Kan ge allt under dessa dagarna och blir helt utvilad på vilodagen =)

Svar: Toppen Sara! Du är så grym och jag blir så peppad av dig :D
Malin ☆

» Sanna

Jag fick min dotter för lite drygt 3 veckor sedan och saknar träningen nåt så oerhört!! Jag är dock lite "rädd" för att träna än så länge då jag lyssnat på en massa skrämselpropaganda om just träning efter en förlossning - framförallt magövningar... Då är min fråga till dig: Hur snabbt kan jag börja träna? och vilka magövningar ska jag börja med respektive undvika? Situps? Än så länge har jag ingen möjlighet att gymma, så det är hemmaövningar som gäller.

Tacksam för svar, om du har :-)

Svar: Fram tills du varit på efterkontrollen (6-8 veckor efter förlossningen) räcker knipövningar och promenader gott. Efter det kan du sätta igång (men fortfarande lyssna på kroppen) lite hårdare. Vad gäller magövningar så är det plankan som gäller. Planka, planka, planka! Börja med 3*30 sekunder på knä och ha som mål att klara 3*1 minut på tå. Absolut inga situps eller crunches!

Bara fråga om du undrar nåt mer, kan jag så hjälper jag gärna :)
Malin ☆

Länge sen jag kikade in här men du är ju lika pepp å härlig som vanligt! har precis fött mitt andra barn jag, och vill träna igen å självklart kom jag ihåg dig;) tips? plankan förstår jag?:)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »