För ett år sedan...

Ikväll är jag nästan lite pirrig i magen. Jag sitter och kikar på bilder och läser blogginlägg från denna tiden förra året. Det var ju under den här kvällen den 2 januari 2011 som jag började känna att något var på gång i magen. Förvärkarna var helt plötsligt starkare och molvärken var intensivare. Kunde det vara dags? Som de flesta av er vet så hade vi ett planerat snitt tills den 4 januari. Därför var det väldigt blandade känslor när värkarna satte igång. På ett sätt var jag såklart överlycklig och lättad att graviditeten äntligen såg slutet och att vi snart skulle få träffa våran lilla tjej. På ett annat sätt var jag ganska rädd eftersom jag visste att det var inte bra om förlossningen hann komma igång för mycket då hon låg i säte våran lilla tjej. Kvällen gick utan att det hände så mycket och natten likaså. Men tidig morgon den 3 januari tilltog allt och vi fick åka in till förlossningen för undersökning. Väl där blev vi inlagda med detsamma och vi fick även veta att klockan åtta skulle vi få åka ner till operationen. Oj, så snabbt vet jag att vi tänkte då. Men sedan kom akutfall på akutfall före och då läget var stabilt för våran del så fick vi snällt vänta. Ett tag trodde jag att det inte skulle bli någon bebis den dagen och vid ett annat tillfälle var jag säker på att förlossningsarbetet skulle hinna gå för långt och att lillan skulle fastna på vägen ut... Klockan tolv fick vi återigen höra att det kommit ännu ett akutfall som kirurgen skulle närvara vid och då minns jag att det halvt brast för mig. Men strax efter ett kom våran barnmorska in och sa att en ny kirurg kommit och att nu är det dags. Mattias höll på att svimma på vägen ner till operationssalen och jag minns att all min nervositet för en minut släppte. När vi väl var i operationssalen var ordningen återställd med en lugn Mattias och en nervös blivande mamma. Sedan gick det snabbt. Några stick i armen och ryggen, ett provnyp och sedan hade någon visst börjat skära i mig. Några minuter senare kom det ett skrik från magen och en microsekund senare kl.13:59 var hon ute våran efterlängtade lilla tjej. 364 dagar tog det visst för mig att knåpa ihop en kortare förlossningsberättelse. Jag har tidigare delat med mig av små godbitar från Jolies förlossning som ni kan hitta i arkivet. Åh, kan ni förstå att hon imorgon fyller ett år? Det känns så overkligt och när jag sitter här ikväll känner jag varje känsla jag kände vid denna tiden ifjol och jag kommer ihåg varenda tanke som fick genom huvudet. Så häftigt! Precis som resan vi gjort detta år har varit. Häftig. Otrolig. Fantastik.Kommentarer

<3 Så underbart!

» Sofie

åhhh va fint! höhö tur att M int svimmad ;-)

Kramar

Åååå blir alldels rörd när jag läser :-)

Hoppas ni får en fantastisk dag i morgon!

Kram

Så fint! Jag tog också KS, för två månader sen. Men vi fick inte ha med oss kamera in på operationen, det hade jag verkligen önskat att vi fick. Men är glad för våra foton på en två timmars bebis:)

Svar: Nämen fick du inte? Vad tråkigt... Vi fick ha med kameran hela tiden och både Mattias + sköterskorna tog flera kort därifrån :)
Malin & Prinsessan

Sara Magnusson

Ja det är ju helt fantastiskt när en liten bebis gör entré till världen!! Förstår att du så här vid ett års dagen tänker på allt som hände, det är ju det största man varit med om när ens barn föds - så känslor och minnen finns kvar så starkt =)
Hoppas ni får en supermysig 1-års dag imorgon!! Hälsa GRATTIS till Jolie från tremänningarna Noelia & Casper =)
(ps. koftan som Casper fick på dopet är så himla FIN och han myser i den ofta =) )

kramar Sara

Majis låg också i säte, så fick planerat snitt jag med.. känner igen det där hur man fick vänta för de planerade snitten! visst hade man förståelse för att de fick gå före, men oj så jobbigt det var att vänta! :-)
Gjorde du något vändningsförsök innan snittet?

Åh vad fint! Sitter här med tårar i ögonen. Och jag hade ju alldeles glömt att Jolie och Elliot föddes på exakt samma tid. 13.59. Häftigt.
Och sådär tänkte vi i år på julafton "tänk, förra året den här tiden.....". Fattar inte att det gått ett helt år. Så sjukt!

Ja! Skicka mail! :) Och just ja, haha vad söt du är när du skriver så. När du skrev "våra" kopplade jag direkt och fnissade lite när jag läste fortsättningen och förklaringen:) Vad vägde/hur lång var Jolie vid 10 månader?

Svar: Tack! <3
Hanna Z - Mamma till Elliot

Jag drog och drog och drog på att byta från Explorer, lite för att det blivit en grej mellan mig, Pelle och Micke, haha, men när jag väl bytte så kan jag aldrig mer använda Explorer, typ, det är ju sååå segt och struligt. Chrome it is. Byt du också :D

Nu funderar jag på en sak. Du ligger inte som malinsblogg.se hos BL, utan som LSB/Malins. Bara. Jag har flera olika både på min domän, på blogg.se och på LSB - är det något du klurat med och lagt ihop? Eller är dina läsare bara så fantastiska att de bytt adress hos blogglovin när du flyttat? Hihi :D Ibland krånglar det ju såhär, men då brukar det vara i en dag eller så, nu har det ju varit ända sedan i helgen. Dåligt. Ingen mailadress har de heller. Dumingarna.

Svar: Tack!! Då ska jag nog testa att skjutsa över allting på LSB (även om jag "outar" mig med madeleines.se) och se om det hjälper :D
Madeleine

Och åh, jag känner SÅ med dig när jag läser inlägget. Det är så häftigt. Tiden runt 1-års dagen är otroligt speciell och fylld av så mycket känslor och minnen. Jag minns så mycket tillsammans med dig också vännen <3

Förstår hur du/ni känner idag ;) tänk, imorgon blir Jolie o Alex 1 år =) våra små bebisar är snart 1 åringar<3

Så underbart att läsa, det får mig att tänka tillbaka på vår förlossning i augusti :D

Så hon låg också i säte, precis som Emma. Fick ni själva bestämma om ni ville ha snitt eller var det något annat som gjorde att det blev snitt?

Svar: Okej då förstår jag. För vi fick välja då de upptäkte att hon låg i säte och vi bestämde att vi skulle försöka vända henne också men vattnet gick ju natten innan :) Men de röntgade mig för att se så där var plats för Emma att komma ut på fel håll och det fanns bra med plats (kanske för att hon var 4 veckor tidig)
Malin & Prinsessan

» Lena

Åh blev lite rörd när jag läste. Så fint :) Kramar

Åh, jag blir helt tårögd! Förlossningen kommer man nog att minnas hela livet... :)
Stort grattis till er lilla tjej! I förskott, då jag inte vet när jag har tid att kika in imorrn :)

Kram på er!

Tack för att du vill dela med dig. Blir lite rörd när jag läser. Många egna tankar och känslor som kommer fram, min söta lilla kille blir ett den 9:e jan. Tycker tiden gått alldeles för fort och blir lite tung i hjärtat när jag tänker på det. Har njutit varje sekund sedan han kom men nu är vi ändå här ett år senare:) mitt hjärta är fullt med kärlek och blir helt varm när jag ser min minsting gå runt och leka, busa och prata. Kärleken är oändlig:) förstår helt dina tankar och känslor inför den stora dagen imorgon. Önskar Jolie den bästa födelsedagen. Kram

shit va jag ryser när jag läser detta! Minns själv både skräcken och glädjen över att äntligen få träffa den lilla i magen... Urhäftig men också läskig känsla. O imorgon är Jolie 1 år :) MYS!

Grattis :-D

Åh tänk att lillskruttan blir 1 imorrn, crazy!!
va kul att med en liten förlossningsberättelse! kram på er sötisar <3

ja det gäller att utnyttja alla USA-kontakter som finns ;)

» Eleni

Det är fantastiskt och så häftigt! Exakt samma kände jag på kvällen innan Maya föddes. Vet inte om det är någon dag som jag minns så klart som jag gör när det kommer till förlossningen och timmarna innan. Kände mig alldeles nervös dagen innan Mayas 1 års dag och samma dag följde jag timme för timme! Häftigt! :) Kram!

Sara

Jag har inte heller skrivit ner våran historia men just nu, ett år senare så minns jag det ändå som igår. Jag hade plockat ihop allt julpynt och samlat det på köksbordet. Plötsligt blev jag bara så akut trött och hade tänkt lämna kaoset och lägga mig och fortsätta dagen efter. Som tur var tog jag ett djupt andetag och packade ner det i kartongen. 03.00 på natten gick vattnet och 13.02 var Elliot född!
Måste nog skriva vidare på min berättelse känner jag nu, när man väl kommer igång så går det nog av bara farten. Hoppas ni får en mysig dag imorgon!

Så himla mysigt :) Vilken underbar skatt ni fick!

» Eva

Åh det är en sån upplevelse! Grattis lilla Jolie på din första födelsedag. (Lite i förskott!)

Mäktigt Malin!
Inorgon är det en stor dag. Eller det är ju idag förresten GRATTIS JOLIE!!!

Duktig du är som tränar hemma. Jag ska också börja, vilken dag som helst ;).

Kram o god natt

Grattis till ettåringen och grattis till ett år som mamma. Min äldsta dotter skulle fötts den 2 januari med planerat snitt, men föddes 26 december, så jag förstår precis dina känslor när värkarna satte igång!

Shit, jag ryser när jag läser! Charlie kom ju ut med snitt också, akut visserligen men ändå. Var så grym känsla när man kände att dom drog ut honom och sen fick höra skriket strax efter. Ahhhh!

Grattis lilla Jolie :D Hoppas ni får en fin dag!

Åh, Jolie låg också i säte?! Precis som min Thelma :-) Jag kommer ihåg att jag var rädd att det skulle hinna sätta igång innan snittet var planerat, men det gjorde det inte. Jag har alltså ingen aning om hur en värk känns...Pirrigt som fasen att nu vara gravid för andra gången men ändå förstagångsföderska, skumt :)
När fick du reda på att Jolie låg i säte och gjorde du nåt vändningsförsök? Kram och stort grattis till stora lilla tjejen på 1-års dagen!!

Svar: Hihi, ja jag kan tänka mig att det känns lite pirrigt nu! När vi ni göra det planerade snittet? Vi fick det till den 4/1 och Jolie hade BF den 7/1 så det var egentligen inte så konstigt att det hann sätta igång här innan det var dags...
Vi fick veta redan i vecka 30 att hon låg i säte och sedan vände hon sig aldrig. Vi gjorde inget vändningsförsök då jag tyckte det gjorde ont som tusan när hon vände sig en gång i vecka 29 (vi såg på UL att hon låg med huvudet nedåt, sedan kände jag att hon vände sig och nästa vecka låg hon med huvudet uppåt....) + att läkaren trodde det var 50% chans att det skulle lyckas.

Stort lycka till med allt som komma ska för första och andra gången för dig nu :D
Kram!!!
Malin & Prinsessan

Vad roligt att hitta en till liten Jolie. Min fröken Jolie är nyligen fyllda tre, det går fort i hockey ;)
Må gott.


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »