Morgontankar om tvättning

God morgon regniga måndag! Sundsvall bjuder idag på lika tråkigt väder som när vi lämnade våran kära stad för semester. Det är grått och regnigt vilket känns så tråkigt men just idag kanske det passar ganska bra då en sådan där "göra-efter-semester-dag" väntar idag. Packa upp, tvätta och storhandla. Apropå tvätta så ogillar jag verkligen att vi inte har en egen tvättmaskin i lägenheten. Dels är det ett stort projekt att tvätta varje gång men framför allt har så många av våra kläder blivit förstörda när vi tvättat i BRF:ens maskiner. Tråkigt! Vi funderar på att göra en lättare renovering av badrummet och då sätta in en liten toppmatad tvättmaskin men frågan är om det är värt det då målet är att flytta a.s.a.p... Återkommer i den frågan.

Handtvätt kör vi på idag...
Kommentarer

Åh, förstår att det måste vara sjukt jobbigt att inte ha egen tvättmaskin, och eftersom att ni har köpt så kanske det kan vara värt och göra att lägenheten stiger vid salg? Även om ni inte tvättmaskinen kanske följer med (jag vet inte hur sånt funkar i swe) så gör det ju att se ser potentialen iallafall? Tråkig utgift såklart dock :(

Puss och tack hjärtat <3

Svar: Ja, vi ska ringa mäklaren och höra ungefär hur mycket lägenheten kan tänkas stiga i värde om vi gör en lättare renovering - typ nya våttapeter, handfat, toalettstol och sådant. Oftast måste man göra en påkostad renovering med att helkakla och sånt för att lägenheten ska stiga mycket men det orkar vi och vill inte lägga energi på... Så vi får se hur det blir. Men OM vi gör en lättare renovering så ska en tvättmaskin in. Den i sig kostar inte så mycket så den skulle vi kunna köpa idag men vi måste dra om vatten, el och sådant... Svammel, svammel här nu :)

Puss <3
Veronica

» Eleni

Härligt att ha er på hemmaplan igen! :) Ni verkar iaf haft en toppen semester. Vore jätte kul att ses någon dag, men ni åker väl snart igen eller?

Lycka till med "tråk-görat". Vet precis hur det känns med allt bök till tvättstugan men hoppas också snart på flytt ;) Kramar!

Svar: Ja, men det blir bara lörd-sönd vi är borta då :D Jobbar du hela veckan efter idag? Vi kanske kan ses nån eftermiddag i så fall?

Åh, ja det blev inte så mycket av våra tvättdejter, haha! Men vi får hoppas att vi får flytta snart, både ni och vi :)

Puss & kram!
Malin ☆

Jag är verkligen överlycklig att vi har både tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. Hade nog inte klarat det annars. Allt springande upp och ner är verkligen pest. Och sen är där ju alltid rester kvar av förra användarens tvättmedel. Ja, jag är en riktig gnällfia när det gäller andras tvättmedel, haha

Svar: Haha, ja det är verkligen ett projekt att tvätta här hemma. Vi bor på fjärde våningen utan hiss och tvättstugan ligger i huset bredvid på källarplan. Bläää ;) Det värsta tycker jag är när grannarna har tvättat färgstarka kläder eller färgat kläder i maskinen. Såå många av Jolies vita och ljusrosa kläder har blivit grå/blå-dassiga... :(
Malin ☆

Maria

Åh, precis så där hade vi det i förra lägenheten (4:e våningen utan hiss, tvättstuga i källaren). Jag hade ångest varje gång det skulle tvättas, haha... ;) Investerade i att dra fram el och vatten till tvättmaskin, och så toppmatad tvättmaskin. SÅ värt det!! :) Hade tur och kunde sälja tvättmaskinen till den som köpte vår lägenhet, men det hade varit värt det oavsett. Kram!

Svar: Åh, ja, vi kommer nog också göra en sådan variant. Hoppas jag! Är så i valet och kvalet eftersom vi vill flytta men har vi otur kan det ju dröja ett år till innan vi hittar rätt så kanske är lika bra att ta tag i det med detsamma :)

Kram!
Malin ☆

Jag kan rekommendera att göra badrummet om man känner att man vill göra de, oftast får man tillbaka pengarna. Jag själv tycker att de är bra att badrummet är gjort när man införskaffar ny bostad. De är ett stort plus känner vi! Och jag tror att de är fler ute i lgh, villa letandet som tycker det. Vi hade tänkt oss en enklare, billigare renovering först, men ändrade oss och ville istället kakel, klinker, sänkt tak med spot, takdusch, tvättmaskin osv. Så vi har nyligen gjort vårt badrum och fått vår lägenhet värderad för kul skull. Totalt 300 tusen upp fr. vad vi köpte den för så vi kände att badrumsrenoveringen var värd varenda krona. Förhoppningsvis går inte lgh priserna ner.. Men de vet man ju iof aldrig! :-) De beror ju såklart på läge, storlek och hyran! :-)

Om ni hade tänkt er en liten lättare renovering så kan jag tipsa om att söka på Google, finns massor med bra och fina tips! Massa inspirerande bilder! :-)

Sofia

Hej, vi har en toppmatad maskin i vårt badrum. Det fungerar hur bra som helst, dem sväljer nog lika mycket som en "vanlig" tvättmaskin. Jag tvättar allt i den, fast jag borde nog använda lägenhetens tvättstuga när man ska tvätta tyngre tvätt... men det är ju så behändigt att bara pula ner allt i den lilla :)

Svar: Hihi, kan tänka mig att man blir bekväm! Vi tänker i första hand att man ska tvätta Jolies kläder, underkläder och sådant man är extra rädd om i den men känner jag mig själv rätt slutar det säkert med att allt tvättas där ;)
Malin ☆


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »