Vinterkläder

Dessa är de plagg vi har valt som vinterkläder till Jolie denna vinter. Med undantag för extraoverallen så känns det som bra och rejäla kläder som vi kommer att hålla henne varm och torr i vinter. Mössan är sist in och den beställde jag alldeles nyss på nätet efter att ha letat som en tok. Vi hade nämligen en exakt likadan ifjol som vi var så nöjda med men till i år har Didriksons ändrat färgerna litegranna så det var inte det lättaste att hitta en i rätt färg och storlek av fjolårets modell. Hmm, är jag lite kräsen tycker ni? Hihi :) Utöver detta har vi som ni vet satsat på ett par skor från Kavat och jag har idag även köpt ett par ullstrumpor till fötterna. En fleecefodrad mössa från Geggamoja är beställd för de lite mildare vinterdagarna och den dyker förhoppningsvis upp i brevlådan inom ett par dagar. Det som återstår är ett par extra handskar och en fleecekrage, sedan tror jag vi är i mål på riktigt vilket i ärlighetens namn känns SÅ skönt. Är ni klara med allt till era små inför vintern?Kommentarer

KRÄSEN???? Malin NEJ!!! De är ju superviktigt. Du måste ju kunna visa dig ute med Jolie liksom. Man vill ju inte vara ute o skämsgå med sin unge liksom. Så jag förstår ditt frenetiska letande o stora oro. Helt med dig. Nu kan du (o jag) pusta ut även denna vinter! Hejja er!!! :) hihi

Svar: Hahahaha, tack för att du alltid får mig att skratta och le :D :D :D
Malin ☆

Nena: Foto - DIY - Inredning

Gillar allt det rosa och didrikson overallen är verkligen supersöt :) trevlig kväll <3

Vad skönt att snart vara klar och redo för vintern. Ser fint och varmt ut:) själv är vi snart klara. Var iväg idag för att kunna stryka mer från listan. Nu har vi mössa, vantar och skor till lillkillen kvar. Storasyster blev det sista inhandlat idag, skönt. Var köpte du mössan?

Svar: Här beställde jag den http://www.alltiute.se/ :)
Malin ☆

nää..blir man någonsin färdig haha? ;) ett par vantar till (dom här ovan kanske?) sen tror jag vi klarar oss fint. didriksonmössan från förra året passar fortfarande perfekt (det gjorde den inte förra året, då var den lite stor) så det känns bra :) nu inväntar vi kyyyylan!

Svar: Åh, Jolie har växt ur sin mössa upptäckte vi igår. Vågar inte skriva vad vi beställde för size nu, storhuvvet sitt har hon ärvt av pappsen, haha :D
Malin ☆

Blir man nånsin klar? Det brukar alltid bli lite extra. Nåt fint och " onödigt"

Svar: Haha, helt sant :D
Malin ☆

Jag tror att vi är klara. Det blir väl att man får köpa vantar och mössa en gång till. Sådana saker har ju en tendens att försvinna :)

Svar: Haha, oooooh ja! Särskilt vantar tycker jag. Försvinner jämt :D
Malin ☆

Vilka fina kläder!

Rosanna

Jag är mössgalen, tror att min son har 2...3..4..5.6..7 vintermössor:P några kan han ha sen förra året också. annars är de fleeceställ till honom alltså en fleecefodrad overall eller regnställ.. Sen är vi nog klara :)Fin rosa overall från Didriksson:)

Svar: Haha, härligt att du har ett lager att välja på :D
Malin ☆

» Ika

Vi har köpt vinteroverall och det var tur att vi var ute i tid för nu är det 12 minusgrader här så vintern har börjat. Men en riktigt vintermössa står på tur att köpa :)

» Ika

Förresten hur är didrikssons vintermössor i storlek, små, normala eller stora i storlek?

Svar: Något små i storlek tycker jag :)
Malin ☆

zpiach

Tänker du någonsin på det här med genus när du köper kläder till din tjej? skulle du kunna ha lika kläder till pojke som flicka? jag antar att du handlar utefter din egen smak och tycke och jag menar absolut inte att det är något fel utan jag är bara nyfiken på hur andra tänker kring genus speciellt de som har små barn.

och jag håller med fina ytterkläder:)

Svar: Jag köper det jag tycker är fint, lekvänligt och bekvämt till min dotter. Skulle kunna skriva en lång kommentar om hur vi tänker men orkar inte riktigt med det just nu. Har tagit upp denna diskussion så många gånger förrut och är i ärlighetens namn ganska less på den :)
Malin ☆

Vi har nog det mesta... Men som många skriver så blir man nog aldrig helt färdig... Ullsockar ska jag inhandla.. Sen blir det nog en till ännu varmare mössa framöver... Och kanske ett underställ i ull åxå.. Hihi :)

Svar: Hihi, ja, riktigt färdig blir man nog aldrig. Helt sant :)
Malin ☆

Jag shoppade det sista (förhoppningsvis) nu i söndags när jag var på ullared. Hittade äntligen termobyxor och jacka i storlek 80 vilket jag har haft svårt för att hitta! Också har jag hamstrat hem tunna vantar med snöre att ha under regntäta vantar på dagis :)

Svar: Vad kul med shopping i Ullared! Aldrig varit där men vill gärna dit någon gång och fynda :D
Malin ☆

Sarah

Åh så fina saker! Älskar allt det rosa också :) Underbart!

Här har vi ullstrumpor och ett par rejäla vintervantar kvar, sedan är vi också i mål. Så skönt!

Tycker skor varit allra svårast att hitta faktiskt. Helst vill man (jag) att de ska vara lite fina också, men självklart är funktion viktigast men det tror jag knappt att jag behöver skriva. Kavat som ni köpt kikade vi på men de var på tok för breda för Elviras fötter, tyvärr för de är sååå fina! Nu blev det ett par skor som endast är köpta för funktionens skull och det ger mig ju faktiskt en rätt bra anledning att handla ett par till som passar lite mer till "fint", eller hur? ;)

Svar: Hihi, ja, håller helt med dig där = klart du ska skaffa ett par till "för fint" ;) Här är det tvärtom med skor - Jolie har så breda fötter/vader så Kavat är nästan det enda som fungerar. Tur det finns olika att välja på då alla barn (såklart) är olika skapta!

Kram på dig
Malin ☆

Njae, vi är nog inte klara... det saknas en mössa i samma stil som den du visar här, men jag har inte hittat någon som passar overallen :) Får kanske bli en svart. Enklast så, även om det inte finns något svart i overallen :)
Och overallen då, jag har lite ångest över den. Det är en Didriksons och jag köpte den mest för att den är snygg. Den har ju inte så hög vattenpelare egentligen, vi har flera andra modellen/märken på jobbet som är bättre (Didriksons är inte så bra som alla tror, de lever mycket på rykte) men samtidigt så är ju inte snön så blöt mitt i vintern, det är ju mer fram mot våren och då kanske man har andra ytterkläder ändå?
Någon bra extraoverall har vi inte heller så jag får kanske köpa en ny och bättre overall och ha Didriksons-overallen som extra?
Och handskar då... Vi har ett par som liknar dessa, men jag är inte helt nöjd med dem. Eftersom de är så korta i skaftet är de så svåra att få på om/när han sliter av sig dem, eftersom de ska in under ärmen på overallen. Så vi måste nog köpa ett par som man drar utanpå. Men då var det där med att hitta rätt färg igen :)
Så nej, jag är nog långt ifrån klar nu när jag tänker efter, haha!
Och jag kommer nog aldrig att bli klar, tycker jag kommer på saker hela tiden!

(förlåt för typ en hel novell till kommentar :))


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »