Barfotaskor

Hej vänner! Ni är många som frågar om mina barfotaskor så jag tänkte passa på att skriva några rader om dem. De två vanligaste frågorna jag får är om jag är nöjd med dem och om jag kan rekommendera dem och på båda frågorna är svaret ja med ett stort J. Jag pronerar väldigt mycket med mina fötter, det vill säga att den sidan där hålfoten är lutar inåt/nedåt, och sedan barnsben har jag därför alltid haft skor och sulor som är väldigt uppbyggda just i hålfoten för att förhindra pronationen. Just av denna anledning har jag varit väldigt skeptisk mot barfotaskor eftersom sådana inte alls är uppbyggda och dessutom inte har någon inbyggd stötdämpning. Det där med stötdämpning har nämligen också varit väldigt viktigt för mig då jag har problem med både knän och bäcken. Men när jag började läsa på och lära mig mer om barfotaskor så insåg jag att det kanske var just sådana som min kropp behöver. Med sådana skor på fötterna får kroppen själv lära sig att balansera sig och lära de "små" musklerna att arbeta för att kunna bära upp kroppen på korrekt sätt. Nu har jag vid styrketräning använt mina barfotaskor i cirka två månader och jag märker en tydlig förbättring - framförallt vad gäller mitt pronationsproblem. Än så länge har jag dock inte vågat mig på att springa i dem men jag har tänkt att börja testa på det senare i vår vilket ska bli spännande!

merrell barefoot merrell barefoot Bilder lånade från Merrell

Jag äger modellen på den översta bilden men funderar på att införskaffa även den nedersta då den innehåller lite mer dämpning och därför kanske skulle vara bättre när jag ska våga mig på att börja löpträna i skorna. Den nedersta skon rekommenderar jag även om man vill mjukstarta med att börja använda barfotaskor just för att den har lite dämpning. Ett mellanting mellan en vanlig löparsko och en barfotasko skulle man kunna säga. Om ni vill har mer konkret läsning om just barfotaskor så rekommenderar jag detta inlägg som Lovisa har skrivit. Undrar ni något så hojta till här så försöker jag svara under kvällen!Kommentarer
Mia

Hur är dom i storlek? Vet du vilka butiker som säljer eller finns dom bara online? Tacksam för svar :)

Svar: De är normala i storlek men du bör ändå gå upp 0,5-1 storlek så att du verkligen har plats att "spreta" ut med tårarna :) Team Sportia vet jag säljer Merrell men skulle tro att nästan alla större sportkedjor gör det också :)
Malin ☆

» Bella

Trevligt att höra att du gillar dem. Jag är också sugen! Man borde få ge sig själv en present sen när man klarat PTn..eller hur? :)

Svar: Hihi, du, vi är värda många presenter när PT:n är klar :D
Malin ☆

Låter som att du o jag har samma problem. Jag pronerar ganska kraftigt, tycker jag själv iaf. Kanske skulle försöka våga mig på den nedre modellen. Ska läsa på lite. Behöver nya löparskor.

Svar: Ja, läs på eller gå in och prata i butik med någon kunnig. Skorna är verkligen grymma även om jag än så länge "bara" använder dem vid styrketräningen :)
Malin ☆


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »