Ledarskap/Coachning

Hej vänner! Hur mår ni? Jag är fortfarande så förkyld men det har tack och lov inte blivit sämre så jag hoppas att värsta dagen var idag och att det från och med imorgon bara blir bättre och bättre. Så skönt att vi har haft två teoretiska dagar nu och att det imorgon är teori varvat med träning som gäller. På så sätt hoppas jag "köpa mig tid" till att bli frisk inför helgen då det är fystester som gäller. Iiihhhh, så spännande det ska bli och jag hoppas verkligen att jag är frisk då så att jag kan ge järnet!

kaffeDagens andra kaffebild men jisses, det går åt en del kaffe dessa dagar kan jag lova, hihi!

Som jag skrev i föregående inlägg så har vi dessa två dagar jobbat med ledarskap och coachning. Det är verkligen så himla intressant och jag har fått flera "aha-upplevelser" både om mig själv och andra. Känner verkligen att detta är två ämnen jag kan tänka mig och förmodligen även kommer att fördjupa mig inom i framtiden. Dessutom så känner jag starkt att det är detta yrket som personlig tränare kommer att handla om snarare än att kunna allt och lite till om anatomi för exempel. Även om det såklart är viktigt det med. Hänger ni med på hur jag menar?

Har ni läst något inom ledarskap/coachning? Skulle vara jättekul att höra då jag är helt uppslukad av detta for the moment, hihi!
Kommentarer

Vi hade en kurs om ledarskap inom sjuksköterskeutbildningen. Men tyvärr inget jag kommer i håg nu. Skäms! Antar att det beror på att lärarna gjorde den kursen så tråkig. Är helt säker på att din är mycket mer intressantare :-D

Håller alla tummar att du kryar på dig till helgen nu så du kan ge max! <3 Många kramar!!

Svar: Åh, ja, jag tror stenhårt på att lärarna påverkar! Vi har haft en otroligt duktig lärare dessa dagar och det känns nästan sorgligt att vi imorgon byter lärare, hihi :)

Tack gumman! Hoppas också på det :D
Puss & kram <3
Malin ☆

Krya på dig nu! Kram

Svar: TACK vännen <3
Malin ☆

» Lena

Är själv lite förkyld också nu. Känns som om man bara är förkyld hela tiden, blä.
Låter verkligen intressant det som ni lär er :)
Krya på dig! :) Kram

Svar: Åh, krya på dig Lena!

KRAM
Malin ☆

Frida

Ledarskap är såå spännande och skoj tycker jag!! För några år sedan skrev jag min C- uppsats på sjuksköterskeprohrammet om sjuksköterskans ledarskap:) kram och kämpa på Malin, du är grym!! Kramar

Svar: Åh vad kul! Jag håller med dig, det är verkligen jättespännande och jag vill lära mig så mycket mer i ämnet :)

Tack Frida!
Stor kram
Malin ☆

åh så spännande med fystester. hoppas, hoppas att du känner dig helt på banan tills det är dags :)

Svar: Ja, det ska bli jätteskoj! Jag kommer bli så besviken om jag inte är frisk nog att göra dem men jag satsar på att bli frisk, bäst så :D
Malin ☆

» Bella

Det låter ju jättespännande! Och perfekt när man är förkyld :) Längtar efter att höra mer senare.

Svar: Om en vecka ska du få höra allt och lite till, hihi :)
Malin ☆

Jag älskar coachingsynsättet. Liksom att coacha den andra till att ta rätt beslut utifrån sig själv, sina mål och sina förutsättningar. Har läst en del om livscoaching, vilket är något annat än träningscoach men samtidigt baserar sig på samma synsätt. Gillar också motivational interviewing som är en intervjuteknik där man får personen ifråga att själv komma på "lösningen" istället för att den professionella säger åt en vad man ska göra. Lycka till vidare!! Kram.

Svar: Ja, precis! Grunden som vi har läst nu är lika oavsett om det är livscoach, jobbcoach, träningscoach och liknande men nu framöver kommer vi att specialisera oss just på träningsdelen.

När vi pratar om coachning är på utbildningen så är det precis det du beskriver med motivational interviewing. Annars är det rådgivning och det är ju något helt annat. Rådgivning är ju såklart också bra men det är just coachingdelen jag fallit så för :)

Tack och kram på dig!
Malin ☆

Vi har ju läst lite inom ekonomin om ledarskap och så men ingen "ren" kurs om bara det. De mesta har ju varit delar inom entreprenörskap, företagande, organisationsteori och liknande, men spännande är det absolut!

Svar: Vad kul! Det har jag också läst i mina ekonomikurser och som du säger så är ju det ledarskap på ett annat vis men absolut spännande det med :D
Malin ☆

Jennie

God morgon!
Ledarskap/Coaching är ju min grej! Både genom jobb och skolan (läser ju inriktning management), så
det är bara att höra av dig om du har idéer du vill bolla. Hade ju varit roligt att få hjälpa dig tillbaka. :) Kram

Svar: Tack vännen! Det ska jag lägga på minnet :) Kommer säkert dyka upp tusen frågor, tankar och idéer när allt landat lite. Då ringer jag, hihi!

Puss & kram & så kul att få ge dig en kram i Åre <3
Malin ☆

Yasmine

jag läste det förra terminen på HR och personalledelse, har ett år igen sen är jag färdig...längtar efter arbetslivet!!!

Svar: Åh förstår att du längtar! Kämpa på, du är så grym <3
Malin ☆

Oh ja.. Mycket. Det ingår i min utbildning. Visst är det häftigt? Man lär sig otroligt mycket

Svar: Det är SÅ häftigt och jag känner att "varför har ingen berättat det här för mig tidigare?" Haha :) Vill och är fast besluten att lära mig mer i ämnet!
Malin ☆

Kaffetant :) hahaha

håller tummarna att du piggnar till fort fort nu!

Svar: Hahaha, jaaa, kaffetant kan du kalla mig med all rätt :D :D :D
Malin ☆

Angelica

Går en ledarskapsutbildning som heter aspiranten på IKEA. Förra veckan hade vi feedback och coachning på tapeten och de är svårt att ha det synsättet när man är chef för du ska egentligen endast ställa frågor och inte falla in i att bli rådgivare. Och där vill jag gärna hamna då jag har för lite tro på att den som är cocheen ska ge sig själv svaren;)haha lite om vad vi pratade om på den dagen iallafall. :) hoppas du har haft en lika inspirerande dag!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »