Ont i hjärtat

Åh, fy tusan, ikväll har jag så ont i hjärtat. Besvikelsen hos min snart 3-åriga lilla tjej är total och att inte kunna göra något åt det eller påverka det svider ordentligt. 
 
Jolie har i ett par veckor nu längtat efter dagens Luciafirande på dagis. Varje morgon denna vecka är det första hon har frågat om när hon har vaknat om det är torsdag idag. Imorse var ju svaret äntligen ja på den frågan och med glittrande ögon skrek hon rätt ut "JA, idag ska jag vara Lucia!". Jag lämnade en glad och förväntansfull tjej på dagis imorse med löfte om att vi skulle ses till Luciafirandet klockan 15:30. Allt gott så långt.
 
Klockan 14:45 ringer en av Jolies pedagoger och säger att hon verkar lite lös i magen och att vi måste hämta henne pronto. Att hon inte får vara med på Luciafirandet utomhus 45 minuter senare. Åh, den känslan som sköljde över mig då. Nu vet jag att reglerna är sådana. Hellre det säkra före det osäkra. Jag lämnar aldrig Jolie om jag är minsta tveksam och på det dryga år hon gått på förskolan var idag första gången vi fick hämta henne pga misstänkt sjukdom - förmodligen har det inte hänt tidigare just för att vi är så försiktiga. Men åh, försök förklara det för en 3-åring? Så när de andra barnen strax skulle klä på sig för att gå ut i lussetåget fick Jolie klä på sig för att gå hem. 
 
Hon har varit så pigg med full fart i kroppen hela kvällen och förstår ju såklart ingenting. Det sista hon sa innan hon somnade var "Mamma, det var väldigt synd att inte jag fick vara Lucia idag på dagis"... Nu säger jag inte att det var fel av dagis, absolut inte, har vi otur så är det magsjukan som knackar på även om inget tyder på det just nu, men ont i mammahjärtat gör det ändå. Usch och fy!
 
Älskade lilla vännen ♥Kommentarer

Gud vilken sötnos

Moa

Men vad tråkigt. Om det var utomhus så tyckte jag nog att hon kunnat få vara med.

Ush så tråkigt att hon inte fick vara med :( För hon var en väldigt fin lucia!

Håller dock tummarna för att ni slipper magsjukan

» Sara

åh va tråkigt! :(
väldigt fina bilder iallafall :)

Jennie

Här är vi lite i samma situation. Min Freja på 2,5 år är magsjuk och vi kommer också missa luciatåget på förskolan imorgon. Freja har sjungit "Tipp tapp" i flera veckor och förstår inte alls varför vi inte kan åka dit imorgon. Inte lätt för de små att förstå och väldigt jobbit för oss att se besvikelsen i ens barns ögon.

Nej vad tråkigt!!! :-(

Har ni inte lite barn i närmaste kretsen som ni kan överala att ställa upp på ett extra lussefirande när alla symtom är borta?

Nej vad tråkigt!!! :-(

Har ni inte lite barn i närmaste kretsen som ni kan överala att ställa upp på ett extra lussefirande när alla symtom är borta?

Men nej vad tråkigt :-( Hoppas verkligen det inte är magsjuka! Lite dålig i magen kan man vara ändå! Håller alla tummar och tår. Här hemma har vi precis blivit friska, men vilken pers det har varit! jisses!


Puss och kram!!

Sofia

Ååå, stackars Jolie. Vårt luciafirande idag blev inte heller som planerat. Förskolan ringde i morse och frågade om E kunde vara ledig idag eftersom det var kris med personal. Självklart ställer man upp (jag är ju bara gravid och sjukskriven!😉) så vi åkte istället dit direkt till firandet kl 15. Tror du han ville bli lämnad då och vara med i luciatåget? Slutade med att han och jag var med bland alla fröknar och barn. Haha, jag som trodde att jag för första gången bara skulle få vara åskådare!

Men lilla vännen då, vilken besvikelse :-( Ni får fira lucia ordentligt hemma istället, även om jag fattar att det inte på långa vägar är samma sak... Håller tummarna att det inte är magsjuka...

Kram N

Sama

Nä så trist:( Förstår besvikelsen om hon nu sett fram emot det så mycket. Och särskilt när hon inte förstår. Inte lätt att vara liten:(

» Erika

Åh fy va trist :( inte lätt att förklara åt dom små heller. Men vilken söt lucia hon är ändå!

Men fy så trist! Stackars Jolie!

alltså. jag fällde nästan en tår när jag läste detta igår. så tufft och orättvist i en treårings liv :( och så ont sådant gör i mammahjärtat! hoppas besvikelsen lättat idag ♥

Denise - Mama till Noah!

Åh så trist att hon inte fick vara med :( Hoppas de inte var magsjuka! Kram!

» KIKKI

Vad tråkigt och dålig tajming, men men..Ibland har man otur! :/ Hoppas det inte blev någon mer magsjuka av det hela iaf! :)

» Mari

Fy. Lilltjejen då !! hoppas det inte är magsjukan som knackar på...

Vilket gym håller du till på i Sundsvall?

Jag måste säga att det var lite konstigt agerande av personalen. Jag jobbar själv på förskola och jag vet hur OTROLIGT förväntansfulla barnen var inför vårt luciatåg. Det är klart att om någon kräks, eller har diarré är det inte mycket att välja på. Men lös i magen? Och utomhus-firande? Nja, där skulle jag nog ha ringt föräldrarna och låtit föräldrarna avgöra i så fall!

Stackars Jolie, förstår att det blev en stor besvikelse för både henne och er!

KRAM

Rosanna

De där tyckte jag var rent ut sagt taskigt. De hade ju redan brutit ut å om dom skulle vara ute så vad gör de. Här får man iaf vara med om man är lös i magen, dom bryr sig inte så mkt. Man kan vara lös av många anledningar, behöver inte va så rädd för allting

» Mizca

Åh, det gjorde ont i mig också, och då har jag inga barn!
Stackars flicka!
Man kan ju känna att hon iallafall kunde få vara kvar en timme till för att gå med i luciatåget och åka hem sen. För vem säger att det är magasjuka? Barn kan väl vara lösa i magen oavsett.

Näe vad tråkigt, det gjorde till o med ont i mitt mamma hjärta.
Vet själv hur mycket min fyra åriga tjej såg fram mot lucia.
Hoppas ni slapp magsjukan iallafall!

Svar: Ja, det var falskt alarm och ingen magsjuka, så skönt :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »