Koffeinbrist, SL-kort&Dagens

Tjingeling från tåget! Jag har precis gjort ett tågbyte här men är nu återigen på rull (räls?) mot Sthlm. Var med om en lättare nära-döden-upplevelse innan tågbytet i form av koffeinbrist. Thank god for Pressbyrån i Gävle, hihi! Vi hörs igen när jag är framme på hotellet. Ska förresten bo ute i Bromma då utbildningen hålls där och sitter nu och funderar på vad jag ska lösa för biljett/kort för kollektivtrafiken. Brukar ha dygnskort med obegränsade resor när jag är nere i Sthlm men nu vet jag inte alls om jag enbart kommer hänga i Bromma eller om jag ska försöka hinna med att ta mig in till stan några svängar. Kan man tanka Accesskortet med ett visst belopp istället kanske? Förstår ju att det snabbt lönar sig med dygnskort om man åker några gånger men frågan är om jag kommer att göra det? Kram kram!

dagensmalinTröja - Hunkydory | Jeans - DrDenim
Kommentarer

Det går att tanka med belopp också, i automat innan spärrarna. Då dras X kr beroende på hur många zoner du passerar (det väljer du också i automaten innan spärrarna). Mycket bra, tycker jag. Hade förut månadskort men insåg att det var olönsamt då jag sällan åker pendel/tunnelbana, går eller tar bussen och då åker man med vagn gratis. Tror jag haft mina 500 påladdade kr i snart ett halvår :P

Svar: Hmm, det där med zoner låter ju krångligt, haha! Men smidigt att bara tanka kortet som du säger. Jag går egentligen för det mesta om jag är inne i stan så kanske smidigast att tanka med ett belopp ändå då? Stora i-landsproblem här nu ;)
Malin ☆

Finns ju även 72timmarskort för 230 kr :) och så som Mathilda säger, man kan ladda på reskassa på kortet och betala per zon:)

Svar: Ja, just ja, sånt hade jag sist :) Får kanske tanka kortet idag och köpa 3-dygns imorgon om det behövs, då täcker det ju hela söndagen med :)
Malin ☆

TROR hela tbanan är en zon. alltså är inte resekassan jättekrånglig. laddar du resekassa kanske de räcker till nästa gång du ör i stan :)

Svar: Nej, det var ju inte alls krånglit fick jag lära mig idag, hihi :) T-banan och bussarna jag tar är samma zon alltihopa, väldigt smidigt :)
Malin ☆

Jaha håller ni till i Bromma? Jag bor i Bromma:). Hoppas fortsatt resa gått bra! Kram

Svar: Åh. gör du? Vink vink från mig :)

Kram!
Malin ☆


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »