The Boat

Hej hopp! Mina starka mammor får fortsätta stå för träningspeppet här inne idag för hur härlig är inte denna bild? Maria, Emma, Veronica och Jeanette från min kvällsgrupp kör här en övning som går under många olika namn men jag brukar kalla den statisk situps för det är just det som det är. Båten är ett annat namn den brukar kallas för men då lyfter man oftast även på benen. Testa gärna denna övning om ni inte gjort det innan. Den är riktigt härlig och ett roligt komplement till olika plankor! 20130618_183020 Bra att tänka på i denna övning är försöka skapa en rak linje längs med ryggraden, genom nacken och hela vägen upp till huvudet. Det är lätt att huvudet vill åka framåt men våga luta det bakåt. Ju längre bak ni lutar er ju tyngre bli övningen. Testa att köra till exempel 3 x 45 sekunder eller varför inte lägga in övningen som en tabataintervall? Bålträning är alltid bra att lägga i slutet av träningspasset - oavsett vad passet har bestått av. Detta för att man behöver en stark bål för att klara av att genomföra passet på korrekt sätt med rätt teknik och då är det dumt att börja med att trötta ut bålen. Är ni med på det? Några små tisdagstips från mig!Kommentarer
Johanna

Liten fråga...
Situps har vi ju fått lära oss är ett Big no no när man fött barn... Är statisk situp annorlunda?

Svar: Nja, både ja och nej. Situps är en rörelse som sker i höftled men problemet med den övningen är att de flesta inte är starka nog att utföra den på korrekt sätt och att det därför mer liknar crunches där rörelsen sker över de raka magmusklerna vilket som du skriver är "big no no". Vad gäller statisk situps kan man med andra ord göra den utan risk så länge man orkar göra den på korrekt sätt. Men det är inget jag personligen sätter nyblivna mammor på. Tjejerna på bilden har tränat lång tid efter förlossningen och är väldigt starka alla fyra.
Malin ☆

älskar dina träningstips! suger åt mig och ska testa denna vid nästa pass. tack och bock :)

Svar: Tack vännen vad glad jag blir :)
Malin ☆

mycket bra tips :)

Åh, vad härligt att träna i solen!! Jag har själv varit ute och sprungit i kvällssolen - såå underbart!!

KRAM

» Bella

Ser ju helt underbart ut att träna ute sådär! Roligt att du la upp just den, körde den med ett gäng idag men la till rotationer och körde den som en final i tabataform. Det uppskattades!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »