Tävling|Libero

God morgon vänner! Vi kickar igång denna tisdag med en tävling i samarbete med Libero för att fira att de har kommit ut med en ny design på sina blöjor. Vinsten är ett härligt kit med produkter från Libero.
  • Babyvårdsprodukter från Libero
  • Produktcheckar
  • Pussel
  • Pekbok
  • Memoryspel
För att vara med i tävlingen vill jag att ni svarar på hur ni brukar göra för att göra blöjbytet lite enklare och mysigare. Berätta gärna om något roligt, mysigt eller tokigt minne från skötbordet! Tävlingen pågår en vecka och avslutas tisdag den 4/6-2013 - LYCKA TILL! Libero SweKommentarer
Annika Adolfsson

Jag brukar sjunga och prata med min lilla Ida, 8 månader. Det tycker både hon och jag om =)

Ett minne jag har från blöjbyte är när vi skulle i väg på fotografering för nyfödda till tidningen när vår mellersta dotter var nyfödd. Med en nyfödd blir det inte alltid som man planerar så självklart valde hon att bajsa precis innan vi skulle åka, det var bara att lägga henne på skötbordet och påbörja blöjbytet. Men tydligen var hon inte färdig och var ganska lös i magen så plötsligt släpper hon iväg en bajs- stråle rakt på mig och kläderna jag noggrannt valt ut till fotograferingen. Med knappt om tid så var det bara att dra fram första bästa plagg ur garderoben och det blev ju inte riktigt som jag hade tänkt mig men så är det ju ofta när man har småttingar =)

Med vänlig hälsning,
Annika

Vi sparar på tomma toarullar som vår kille L 23 månader leker med när vi byter. De är precis lagom stora att stoppa in händer eller fötter i och sedan tuta i dem. Största skrattet varje dag!

Svar: Smart, det måste vi testa här hemma ;)
Theres

Linnea

Förut så sjöng vi ofta men nu när han är äldre har vi börjat med en pekbok där han säger alla djur. :)

Elin

Vi myser alltid på skötbordet, sjunger och pussar på de små fötterna. Vi har en mobil med små insekter i olika färger och den hänger så han når den med sina händer, blir helt överlycklig när den kommer i rörelse.

Ett roligt minne är när han var nyfödd och han skulle få en ny blöja och rätt som det är så kissar han på hela väggen jämte skötbordet och strax därefter kommer en hel kasad av kräk och när han sen slappnar av bajsar han. De blev raka vägen till badet och därefter hade jag en nöjd bebis, kanske inte en lika nöjd mamma som fick sanera hela skötbordet, golvet och väggen. De är tur man glömmer sådant fort :)

Blöjbytet här hemma har börjat bli en kamp emellanåt. Men när han får vara med och "hjälpa till" brukar det gå lite lättare. Han tar servetter till mig tar blöjan. Och så pekar vi på allt som vi använder och säger vad det heter. När inget funkar så är det bara lek och bus som går hem.
Men han gillar oftast det här med att få hjälpa till så det försöker jag köra sten hårt på nu.

Håller tummar och tår.
Angelica

Malin

Hej! Min bebis ligger fortfarande i magen och förväntas komma om ca 3 veckor, så något speciellt minne från skötbordet har jag inte! Men när jag har min bebbe här så ska jag försöka göra varje stund på skötbordet till något speciellt, prata, leka och massera!

Mvh Malin

Hej!

Edvin 15 månader vill inte ligga still längre, men om han får en bok eller en hårborste går det bra. Det bästa Edvin vet är att rymma från badrummet alldeles nakenfis innan jag hinner få på den nya blöjan, han skrattar så att han kiknar när jag jagar efter <3

De sjungs, busas o skojas o sen berättar jag hela tiden vad vi ska göra :) Ofta kan de vara en kamp för Lucas förknippar de hela med att antingen droppa ögondroppar eller byta sond/sondtejp så de gäller att vara uppfinningsrik för att han ska kunna slappna av...

Maria

Vår lilla tös är 21 månader och har haft problem att bajsa. Hon har hållit sig så det slutat med blod svett o tårar innan hon är färdig. Gissa om skötbordet sedan är en mysig stund? Nä, då gör det ju så klart ont o det går nästan inte att torka henne. För någon vecka sedan fick vi äntligen riktig hjälp med ett preparat som verkar hjälpa henne. Så första bajsningen på kanske ett halv år som inte följdes av tårar och blod utan bara glädje gissa om mammahjärtat grät av glädje då hon på skötbordet då jag skulle torka henne pratade på och räknade sina fingrar ända till nio, något jag aldrig hört henne göra tidigare o dessutom hände det vid ett tillfälle som absolut aldrig tidigare varit mysigt o glatt.... :) äkta glädje

Therese

Stunden vid skötbordet brukar bli både mysig och speciell med lite extra bus och gos. Mitt bästa minne är då maken bytte blöja ett tillfälle och jag fick höra förstfödde sonen allra första skratt <3 Det bör man med sig i hjärtat.

Lisa

Ibland blir de lite ramsor och ibland sång. Oftast räcker det med att kolla på djurmobilen som hänger över skötbordet för den blir nog aldrig riktigt tråkig :)
Kram

Vi sjunger någon sång, tränar på att säga ord (Emma är inne i en härma mamma fas nu) och sen pekar vi på olika kroppsdelar när kläderna ändå är av :)

Katrin

Jag har en son på nio månader och det blir en hel del bus på skötbordet just nu. Han brukar gömma sitt ansikte under tvättlappar eller handdukar, så då leker vi alltid lite tittut vilket han (och jag) tycker är jätteroligt.
De senste veckorna kissar han ALLTID på skötbordet när det är pappan som ska byta blöja, men jag klarar mig av nån anledning, så det är en busig grabb vi har. :)

Ett roligt blöjbyte som jag minns…

Ellen var väl ungefär 2 veckor när jag klev upp på natten för att byta en bajsblöja. Ellen var inte så nöjd över det så hon börjar gallskrika.. I och med hennes skrik så börjar mina tuttar läka mjöl, eller inte läka, det riktigt sprutade.. Haha.. Jag fick släppa blöjbytet och hålla händerna under tuttarna för det bara sprutade Jag höll på att skratta ihjäl mig så jag ropade dit min sambo medans jag gick jag ställde mig över handfatet där det fortsatte rinna…Sambon fortsatte att byta blöjan, men han kom inte så långt förrän Ellen hade fått iväg en sprutbajs rakt på han

Mina tuttar slutade rinna efter ett tag och då lyfter sambon bort Ellen så jag kunde ”byta kläder” på skötbordet. Men Ellen var inte klar där, utan då bajsade hon igen och snabb som min sambo var så hann han hålla henne över handfatet ;P Så Ellen bajsade i handfatet ca 2 veckor gammal

Haha…Det är nog det roligaste blöjbytet hittils

litenpåjäsning

har inga egna än men är barnvakt åt en hel del knoddar så blöjbyten det kan jag :) jag brukar sjunga och ge en leksak lr dylikt till liten att fingra på medans blöjbytet sker. men oftast så pratar vi om vad som har hänt under dagen. det brukar de små gilla. lite tid för ögonkontakt och frågor brukar få vilken liten som helst att jollra på. när vår egna "liten" kommer så kommer jag sjunga och prata. vi hittar nog vår lilla grej som båda gillar så småningom och då kan jag berätta minnen! men än så länge är det inte dags på ett bra tag och liten gömmer sig rätt bra i magen så vi är hemliga ett tag till ;) men tävla kan man väl göra redan va?!

» Mia

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Nu har jag ju bara en stor kille som slutat med blöja, men snart utökas vår lilla familj:-)

Jag kommer passa på att göra blöjstunden till en mysig massagestund.

Ha det gott.

//Mia

www.lagnoviken.com
http://iloveekonomi.blogspot.se/

Sarah

Jag skulle vilja vinna det här till min systerdotter på 3 månader.

Jag försöker träffa henne så ofta jag kan trots många mil mellan oss, och det bästa hon vet då är att jag drar upp hennes dinglis som hänger ovanför skötbordet och så sjunger jag en "blöjbytarsång" och hon ligger och jollrar och ler mot mig.

Det roligaste minnet.. är nog när jag och hennes mamma precis hade stått och sagt att det är tur att hon inte är en kille så att hon kan kissa på oss, och precis då så lyckas hon få iväg en kisstråle på både mig och sin mamma ;)

[...] ska sätta mig och svara på dem under kvällen tänkte jag. Passar så länge på att puffa på tävlingen jag just nu har i samarbete med Libero. Ni är än så länge relativt få som är med och tävlar [...]

Elin

Just nu är det en kamp med blöjbyten mellan mig och min soon to be 2 1/2 åring. För att underlätta och få några skratt får han leka med min iPhone! Allt annat mys som beskrivs ovan får vi ta ikapp på andra områden under dagen! Kram!

Emma Vuckovic

Vi myser som bara den =)
Kittlas, pussas & busar!
"Munpruttar på magen är också en favorit & Molly skrattar så hon kiknar <3
Visst finns det stunder då de små inte alls vill ligga stilla & då är det mutor som gäller tex leka med min telefon eller något annat spännande...
Kramar från Emma

Stora grabben, 2 1/2 år och jag brukar byta enkelt med Liberos up and go, men vi brukar alltid ha lite puss o kramkalas samtidigt innan vi far ut igen och busar.
Lilltjejen som blir 3 månader snart och jag brukar alltid busa på skötbordet, hon älskar sin mobil med ankor ovanför och skrattar alltid, jag passar även på att prata och kittla henne lite ;) härliga stunder på olika sätt med barnen :)

Astrid

Jag har en dotter på snart 2,5 år och en som är två månader. Mitt bästa knep för att göra blöjbytet roligt för den stora är att locka henne att ligga bredvid lillasyster och prata med henne. De båda ÄLSKAR det! Den lilla gillar fortfarande att ligga naken på skötbordet, men jag brukar passa på att få lite "egentid" med henne, som ju kan vara svårt att få med den minsta i familjen.

A-k

Min tjej blir 2 år i juli månad och vi fick sluta rätt snabbt med skötbordet då hon inte villa ligga stilla;)
Så vi kör sedan 4 månaders ålder numera med :
Jag säger: "Nu ska vi ta bort bajs" och så springer hon, för det mesta, glatt, rätt in till badkaret i badrummet. Där spolar vi stjärten i badkaret med duschslangen och barntvål, medans leker och pratar hon med sina baddjur. Sen när vi är färdiga, eller snarare när hon har lekt ett tag, under uppsikt, säger jag: "Nu säger vi hejdå till djuren" Och då ställer hon dom prydligt på en rad i badkarskanten och jag lyfter upp en nöjd tjej.
Så gör vi med bajsblöjorna :) Kissblöjorna byts lite överallt.

Roliga minnen är alla de gånger bajset kommit lite överallt när hon var mindre;) Samt de höga bebispruttarna och det senapsgula bebisbajset:)
Sen har ju jag lite bajshumor också! ;)

Rolig tävling! Bra med alla tips :)

Åh, perfekt kit till Liv och snart lillasyster som kommer i sommar!

Liv älskar att leka med sin borste, sjunga med mamma, bli kittlad och ibland avsluta med lite benmassage. "Massage mamma!" säger hon då och vill att jag ska smörja hennes ben och fötter med lite olja. Mysigare finns inte när hon ligger och mår gott av det och vi småpratar tillsammans!

susanne

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
När jag byter blöja på min dotter brukar Jag passa på att Smörja in hennes ben å skinkor med miniderm så att hon blir sådär bebismjuk. Jag gör det regelbundet oavsett om hon är torr eller ej.

Sara T

Vi kör ofta med sånger, tåramsor, luftpruttar på magen och passar på att träna lite på vad kroppsdelarna heter :-). Snart är det dags för barn nr 2 och jag hoppas det blir lika mysiga stunder som med storasyster!

Viktoria

Våra katter älskar att ligga och sova på skötbordet. Kommer jag då och ska byta på Ella behagar dom inte flytta på sig utan får agera huvudkudde till lillan. Det tycker hon är supermysigt och ligger alldeles still och gosar med dom. :)

Kram kram

Mikaela

Jag tycker inte att det krävs så mycket för att få blöjbytet lite enklare och mysigare.En färgglad mobil att vila ögonen,prata,kittla och skratta tillsammans :)

Emma

Min dotter är 10 veckor gammal och jag har ordnat skötbordet så att det ska passa oss båda; smidigt då jag har allt till hands som kan tänkas behövas och roligt för henne då det hänger en liten mobil över skötbordet. När hon tittar på den börjar hon alltid le och jollra, oavsett vilket humör hon var på innan!

» Frida

Vi brukar sjunga när vi byter blöja det tycker lillen är mysigt.

Något som jag minns från skötbordet va då jag satte fart på mobilen som hänger ovanför skötbordet och han börjar gapskratta!

» emma

Vi brukar prata, sjunga sånger som vi sjunger på babycafét så som "baka kaka" där man kliar på magen och rullar fram och tillbaka. Detta gillar Alvin väldigt mycket och skrattar gott.
För att göra blöjbyten enklare så brukar jag förbereda med att lägga fram en ny blöja och "stretcha" ut den så det bara är att lägga dit den när man är klar med torkningen.
Jag brukar också ta fram ett par våtservetter så det är klart så man slipper att de fastnar i förpackningen :)

Tokigt minne är första gången han kissar utan blöja ett par dagar efter vi kom hem från BB.
Pappan står och ska byta blöja och jag ska hänga upp tvätten. Vi pratar samtidigt och helt plötsligt ser vi en stråle som vi bådar tittar på. Känns som vi står och tittar ett par minuter, fast det är nog bara ett par sekunder innan vi förstod vad det var!
Då fick vi fram papper så vi stannade av strålen och så skrattade vi gott :)
Efter denna händelse så har det hänt ett antal gånger till, fast nu vet man ju vad det är ;) Och man försöker vara förberedd så det inte ska bli så blött på skötbordet.

Kram!

Emma S

Vi väntar våran första i sommar så har inga rutiner för lek och skoj vid skötbordet. Däremot har jag i några år jobbat som assistent åt en liten kille och kan gå tillbaka till när han var så pass liten att han använde blöja. Han tyckte verkligen inte om när de vart kallt, alltså när man tog bort blöjan så det gällde att vara snabb. Däremot när den var på plats ville han mer än gärna att man busade med honom. De klassiska "pruttarna" på magen och att få flyga var hans absoluta favoriter :-)
Längtar så efter att få bygga nya sådana rutiner med våran kommande lilla kille :-)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »