Pulled Beef

Hej vänner!
 
Receptet sa 4-5 timmar men det tog hela åtta timmar för maten att bli klar. Om det var värt det? Oooh, ja, tusen gånger om. Jag satte in "grytan" i ugnen klockan fyra igår eftermiddag och tänkte att det blir perfekt som dagens sista mål runt åttatiden. Tji fick jag för jag kunde plocka ut grytan först runt midnatt då jag inte orkade vänta längre och ögonen gick i kors. Men den som väntar på något gott... Lunchen idag blev ju alldeles FAB!
 
 
Pulled Beef på grytbitar
  • 1,5 kg grytbitar på nötkött
  • 2 gullökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 250 ml BBQ-sås Hickory 
Lägg köttet i en ugnssäker gryta. Salta och peppra. Klyfta vitlökarna och gullökarna och lägg runt om i grytan. Täck både kött och lök med BBQ-såsen. Lägg på locket på grytan. Svischa in i ugn på 125 grader och låt sedan tillagas i 5-8 timmar. Köttet är klart när det "ramlar isär" när man drar i det med gafflar.
 
Självklart kan man göra egen sås men jag körde på latemansvarianten och köpte en på flaska. Servera gärna med creme fresh och sallad. Idag åt jag i bröd men det går såklart lika bra med ris eller med enbart sallad. Mums, mums, mums!Kommentarer

Amen gud så gott det såg ut!! Ha en fortsatt fin Torsdag! :)

Amen gud så gott det såg ut!! Ha en fortsatt fin Torsdag! :)

Svar: Verkligen jättegott :)
Malins Blogg

Gud så gott det ser ut! Jag har fortfarande aldrig testat att laga det trots att jag tänkt att göra det så länge. Måste bli av snart.
Tänker mig att det tog lite längre tid eftersom du valde oxkött istället för gris. Lite svårare att få mört, men desto godare när det är klart:)
Kram Åsa

Svar: Verkligen så gott så kan varmt rekommendera det. Busenkelt att göra med!

Ahh, så långt tänkte jag inte ens men det stämmer säkert. Helt klart värt väntan i alla fall :)

Kram!
Malins Blogg

Åh jösses så gott!!

Svar: Ja, SÅÅÅ gott :D
Malins Blogg

Men hjälp vad gott!

Svar: Mmm, verkligen :)
Malins Blogg

» Jojo

Åhh vad gott!

Svar: Ja, supergott!
Malins Blogg

Hahaha inget man gör när man börjar bli lite småhungrig då ;) haha... kul att de blev lyckat iaf!! Ser gott ut!

Svar: Hahaha, nää, här får inte blodsockret vara lågt när man börjar ;)
Malins Blogg

malin

Denna keso med mellanmål tycker jag är riktigt god (http://www.arla.se/vara-produkter/produkt/?productid=7310865074362) Jag förstår inte alls hur man ska titta på innehållsförteckningen för att veta om det är "ok" att äta. Så, vad säger du? Kan jag äta denna som mellanmål?

Svar: Ja, det tycker jag att den är. Jag brukar först kolla på innehållet - innehåller produkten socker? Sötningsmedel? Därefter på energiinnehållet, hur mycket protein, kolydrater och fett innehåller produkten? Hur många kcal? I början är det lite småkrångligt men man lär sig snabbt :)
Malins Blogg

Undrar just om Micke läste denna kommentar igår? Hyss var det visst, haha, men ja - det var sååå härligt att komma iväg lite <3

Puss & kram hjärtat!!

Och mmm, Micke älskar pulled pork, tror detta får bli lördagsmiddag för jag har faktiskt aldrig provat - tack för receptet!

Svar: Haha, åh, det kan jag tänka mig gumman! Alltså jag är inte så överförtjust i grytor och sådant i vanliga fall, men detta, mmmmmmmm!
Puss!
Malins Blogg

» Erika

Åh det är ju så sjukt gott!! Aldrig provat laga det själv dock, men kanske får bli till helgen :)

Svar: Ja, kan varmt rekommendera det :)
Malins Blogg

Åh jisses va gott =)

» Erika

Det där står i ugnen här just nu, var bara tvungen att prova. Såg så gott ut och ditt recept verkade inte så svårt :)

Svar: Ja, visst är receptet enkelt? Hoppas det blir lyckat och att ni får en god söndagsmiddag ikväll :)
Malins Blogg

Körde in detta i ugnen över natten, ut i morse kom små kolbitar :( Först nu läste jag "lägg på locket", hmm, måste bli bättre på att läsa instruktioner :P


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »