Training Accessories

God morgon vänner!
 
Jag känner att min träningsgarderob för stunden består av alldeles för mycket svart och på tok för lite färg. Har några godbitar i härliga färger men 95% av garderoben är nog tyvärr i svart. Just på träningskläder älskar jag ju färger så vet inte riktigt hur det har slutat med så mycket svart men ska se till att ändra på det framöver tänkte jag. I väntan på att vårkollektionerna dyker upp i butikerna så tänkte jag satsa på färgglada accessoarer. Det lilla gör ju som bekant mycket och behöver dessutom inte kosta så mycket. Tumme upp på det!
 
Hårband | Strumpor | Träningshandskar | Shaker | Vitamin D | Vattenflaskor
 
Älskar hårbanden och tänkte klicka hem ett par sådana med detsamma så kan återkomma med ett omdöme av dem inom kort. Strumpor kan man aldrig få för många för och det är alltid lite av en krisvara här hemma. Shakern har jag redan men skulle behöva en till. Denna håller tätt bra, är lätt att diska och ju jättesnygg till på köpet. Vitamin D borde alla här i Sverige ta då vi tyvärr får i oss alldeles för lite via solljuset. Håll utkik efter IE när ni köper Vitamin D. Som vuxen bör vi få i oss 5000 IE per dag vilket gör dessa perfekta då man bara behöver ta en tablett.
 
Några små morgontips från mig!Kommentarer
Jennifer

Fast vänta nu! Varifrån har du fått den rekommendationen? Rekommendationen ligger på 10 mikrogram per dag, vilket motsvarar 400IE. 5000IE motsvarar 125 mikrogram! Precis som med allt annat ska inte D-vitamin ätas i för stora mängder, då det kan ha negativa effekter i kroppen.

Och för att avsluta lite mer positivt så måste jag säga, guud vad snygga handskar! Synd att jag redan har ett par som fungerar bra ;)

Svar: Många studier visar att de rekommendationerna är på tok för låga. Fler och fler forskare trycker på det och förhoppningsvis kommer en ändring av rekommendationerna att ske. Vuxna bör få i sig mellan 4000-5000 IE per dag och barn runt 1000 IE per dag.
Ja, enig med dig, handskarna är supersnygga :)
Malins Blogg

Vilka läckra strumpor!

Svar: Ja, ser sköna ut och fina färger :)
Malins Blogg

Anonym

Viktigt att ha färg nu när det börjar mörkna också!! Kram

Svar: Ja, helt enig med dig :)
Malins Blogg

Jennifer

Okej nu ska jag vara lite jobbig då, bara för att jag tycker att det är väldigt intressant! Har du några källor på denna forskning? I nya nordiska näringsrekommendationerna gjorde de en höjning från 7,5 mikrogram till 10 mikrogram för vuxna efter att ha gjort en genomgång av den forskning som finns på området. Det är ju ganska stor skillnad på 10 mikrogram och 125 mikrogram. Jag är nyfiken på varför du väljer att utgå från detta istället för den vedertagna (och faktiskt nya) rekommendationen?

Svar: Nej då, du är inte jobbig, bara kul med lite diskussioner :)
En av mina bästa vänner arbetar med och har stor insyn i forskning kring ämnet. Höjningen som kom i samband med SNR tidigare i höstas är bra men med största sannolikhet alldeles för liten. Det tar tid och är en stor process från att en forskningsstudier är klar till att de allmänna rekommendationerna ändras - om det någonsin sker. Tyvärr. Jag väljer att lita på de människor som står mig nära som har stor koll och insyn på ämnet. Vi får inte glömma bort att det var livsmedelsverket och SNR som en gång i tiden rekommenderade oss att äta minst 8 skivor bröd dagligen. Med det sagt ska man våga vara kritisk och inte köpa allt de säger blint.

Självklart har jag studier att hänvisa till. Har dem dock inte här på rak hand utan får be att återkomma när (och om) jag har länkadresserna. Har fått läsa dem via en vän och ibland krävs inlogg för att få läsa en del av studierna. Återkommer!
Malins Blogg

Snygga hanskar! De skriver jag upp på min önskelista! :-)

Snygga handskar! De skriver jag upp på min önskelista! :-)

Svar: Ja, visst är de snygga :)
Malins Blogg

Jennifer

Ja det är absolut inget måste med de där studierna, men skulle du ha dem någon gång så får du gärna komma ihåg mig för jag läser dem gärna :) De studier jag har läst har också rekommenderat högre rekommendationer men det jag har läst handlar om 800-1000 IE. Upp till 2000 IE anses säkert och det finns studier med högre mängder som visar på att det inte ska vara farligt men de studierna har varit små och inte varit nog långa för att se långtidseffekterna. Så jag har som sagt inte sett det du skriver om.

Sen är det ju så att NNR görs av en expertgrupp från hela norden som sammanställer den forskning som finns på uppdrag av nordiska minsiterrådet. Livsmedelsverket baserar sedan SNR på detta. Rekommendationen om bröd var inte en del av detta utan kom till efter en rapport om att svenskar åt för lite fibrer. De tyckte då att rekommendationen om bröd var ett bra sätt att att öka fiberintaget, inte deras smartaste drag :) Och ja de kan vara sega och mossiga men de kan inte bara ändra sina rekommendationer så fort det kommer några studier som visar på något. Det krävs mycket för att de ska ändra rekommendationerna och främst studier av god kvalitet och långtidsstudier. Och då tar det tid :)

Men alltså guud vad långt det blir! Haha men nu är jag klar ;)

Svar: Absolut, ska höra efter ikväll om jag kan få studierna. Gillar också att få studier när jag diskuterar med folk, är lättare att få stöd och förståelse för sina tankar och åsikter då :)
Det du skriver om NNR, SNR och Livsmedelsverket är jag väl medveten om och ja, kanske exemplet med bröd var ett dåligt exempel. Dock ska man komma ihåg att det alltid går att hitta experter som säger och har stöd för det just man vill att ska komma fram. Tyvärr är det så att det finns människor som tjänar väldigt mycket pengar på att "rätt" rekommendationer ges och därför är det extra viktigt att vara kritisk. MEN det är en helt annan diskussion.

Precis som du säger så krävs många och långa studier för att rekommendationerna ska ändras. Jag är övertygad om att rekommendationerna kommer att ändras och det är därför jag väljer att redan nu äta den mängd D-vitamin som jag gör. Och det är även därför jag väljer att ge Jolie cirka 800-1000 IE varje dag.

Kul att diskutera med dig :)
Malins Blogg

» Mari

Massa fina saker :).

Svar: Ja, eller hur :D
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »