Styrketräning för barn

Hej hopp i lördagen! Har ni plankat något idag? Jolie har precis lärt sig att göra plankan med relativt bra teknik och jisses vad stark hon är. Barn är så häftiga och jag älskar att studera dem i rörelse. De använder nämligen sina kroppar precis som de är tänkta att användas. De springer, hoppar, rör sig, belastar, puttar, drar - hela dagarna långa. Och alla har vi väl någon gång imponerats av alla barns energi? Ser vi sambandet? Rörelse/Aktivt liv → Energi!

plankanSååå snygg planka! Lägg märke till att även legogubbarna i bakgrunden plankar ;) 

Förr trodde man att det var skadligt för barn och ungdomar att styrketräna innan pubertetens slut men idag vet man att det inte alls är så. Tyvärr är det en myt som bland många fortfarande lever kvar. Styrketräning, lek och rörelse är bara positivt för barn och ungdomar! Den egna kroppsvikten kan med fördel användas som den enda belastningen men vill man som ungdom träna med mer belastning så bör vikterna vara lätta och man bör utföra många repetitioner av varje övning.

plankaDenna variant på planka är tung. Testa själva! Ju längre fram ni sätter armarna ju tyngre blir det... :)

Viktigt att poängtera är att all träning för barn och ungdomar ska vara ROLIG. Ingenting får vara påtvingat och som förälder, ledare och vuxen är det viktigt att hela tiden ha fokus på och locka fram leken i det hela.

Jolie älskar att träna med både mig och Mattias. Och vi älskar att hon vill träna med oss. Brukar ni träna med era små?
Kommentarer

Gulle! :) Alma brukar vara med när vi kör i hemmagymmet. Hon gör marklyft, lyfter handlar och gör armhävningar :)

mrsmoet

Emilia älskar att plocka fram min yogamatta och få lära sig de övningar jag gör och precis som du säger så gör ju de oftast övningarna perfekt utan att anstränga sig alls. Jag blir grön av avundsjuka ibland när jag ser Emilia i vissa yogapositioner som jag själv får slita som fasen för att klara av:)

Jag hoppas att detta att både jag och barnens pappa lever ett aktivt liv ger mina barn en önskan om att också leva så. Emilia har redan frågat när man får börja träna på Elixia så vi är nog på rätt väg.

Ha en fin lördag.
Kram Åsa

Erica

Vera brukar planka och köra lite knäböj med mig

Svar: Hela kommentaren kom inte med.
Såg tutten i bakgrunden och undrar hur det går? Har hon den på natten eller är det bara elementet som gäller?
Det är snart dags för oss att ta tag i det där och jag måste säga att jag gruvar mig lite. Så jag letar tips överallt nu
Erica

Sofia

Men hur gulligt?!! Härligt jobbat Jolie :-) Även Erik gillar att hänga med på övningar hemma. Han kör en egen variant av armhävningar/planka. Så sött!

Vilka härliga bilder! Emma vill oftast vara med och träna de dagar Johan kör något enklare här hemma eller jag kör min rehab. Kul tycker jag att hon är intresserad av saker som även vi är intresserade av :)

Haha, underbara unge! Hoppas att ni njuter av denna sensommarlördag <3

KRAM

Zandra

[MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
Så söt!! Minnah se precis börjat på gympa och tycker det är superkul att springa omkring och hoppa.
Sen undra jag om du har några tips för mammamagar. Har fått två kejsarsnitt och är nere på min startvikt och tänker gå ner mer men magen är alltid svår att bli av med. Min son är bara 3 månader gammal och jag tror inte magmusklerna har hunnit dra ihoppa sig, hur lång tid kan det ta?
Situps är lite tidigt än men är det något annat jag kan testa? Eller det är plankan som ger bäst resultat? Tackar för alla tips :)

Carolina

Hahaha <3 VÄLDIGT snyggt jobbat av Jolie! Jovisst har jag också tänkt på det, speciellt med knäböjen - de är ju huur perfekt utförda som helst! Undrar när man tappar all den där rätta taktiken? Kram

Det är faktiskt häftigt att studera hur naturliga barn är, och att de ofta gör saker och ting rätt. Så som man borde göra hela livet ut, när det gäller det mesta. Allt från att göra knäböj riktigt, till att sova när man är trött, gråta när man är ledsen, o.s.v... :)

Yasmine

Så søøøøøøt:-)

Haha vad gulligt! :D duktig hon är! Min dotter brukar härma mig ibland när jag tränar hemma, ser för gulligt ut! Och både hon och jag längtar tills hon får börja på bamsegympan om 1 år! :) känns bra att införa träning i hennes liv redan nu!

Där ser du vilken bra inspiration du är! Heja Jolie och mamsen!! Men du får nog se upp, snart tar hon över dina kunder som PT ;)

Nilla :)

Men hur underbart sött är inte det där???, go Jolie <3

HAHAHAHA jag dör!!! Älskar bilderna

Men så gulligt det såg ut då! Duktiga Jolie! :-)

Johanna

Detta kan ha varit bland det gulligaste jag sett på länge. Hon ser liksom ut som en liten minuatyrmänniska .. ja inte helt olik lego-gubbarna i bakgrunden :D Så söt. Heja Jolie!

Nina

Coola Jolie! Hoppas att Lovisa vill haka på mig sen då hon blir större, drömmer om familjegympa om några år. Just nu är det ju bara babygymmet och nackträning på mattan för henne, och jag? Ja, jag borde väl komma igång med lite bäckenstabilitet och plankor jag med under tiden hon ligger där då vi tyvärr sover för länge på mornarna för att vara med på din mamma-boot camp denna omgång :(

Herregud en av de bästa bilderna jag har sett! Shit! Hon e ju lätt grymt duktigare än mig. Fan va awesome :)

Svar: Haha, ja, visst är hon härlig :)
Malins Blogg

» Fanny

Hon får bra vanor redan nu liksom, hur bra som helst. Men undrar, tror du att barnen ser det som träning eller som något annat? :) Har egentligen ingen större betydelse så länge de tycker det är kul men blev lite nyfiken :)

Svar: Jolie säger att hon tränar men ser det nog som en rolig lek tillsammans med mig :)
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »