Micropaus!

Hej darlings!
 
Jag har landat i soffan för en micropaus tillsammans med en kopp kaffe. Dessa små micropauser är så sköna även om jag är väldigt dålig på att ta dem. Är ju oftast på eftermiddagen de behövs och då är ju Jolie hemma för det mesta så det kan ju kanske vara därför det sällan blir pauser. Vi kan såklart pausa och mysa i soffan tillsammans, men ja, hon brukar föredra att hoppa i soffan och gärna till mig (läs på mig), haha!
 
 
Ska förhoppningsvis hämta hem fröken imorgon och som jag längtar. Hon har det kanon hos mormor och morfar och verkar inte längta hem eller efter sin mamma eller pappa det minsta men vi längtar efter henne. Denna vecka har dock varit så värdefull och jag har verkligen fått ladda batterierna till sömnkontot sett. Även lyxigt att kunna sticka iväg på Birsta en sväng igår kväll utan att behöva ordna med barnvakt / be Mattias komma hit. Små grejer som jag uppskattar stort när vardagen ser ut som den gör. Tacksam.
 
 
Jag kan visst inte skriva korta inlägg nu för tiden. Hade egentligen tänkt att bara posta en bild med ett par rader om micropausen men som vanligt drar jag iväg. Kanske har ett behov att skriva av mig för stunden även om det mest är vardagsbabbel?
 
Hoppas ni mår bra!
 
Puss! ♥Pink & Mint

Hej vänner!
 
Idag har jag en jobba-hemifrån-dag nästan hela dagen. Jag har ett lunchmöte med Ida inplanerat, jag har en PT-klient och jag har mitt torsdagspass HIIT Challenge ikväll. Även om jag ändå har massa jobb så älskar jag dessa dagar där jag styr tiden själv och har chans att andas en sekund eller två. Oftast sitter jag hemma och jobbar sådana här dagar men ibland checkar jag in på biblioteket, något av vår stads mysiga cafén eller på kontoret på gymmet. Jag tror inte att det är sunt att jobba mycket hemifrån i längden och drömmen är nog att hyra in mig på ett kontor med kollegor i samma eller liknande bransch eller något sådant, men det ligger långt fram i framtiden. Trivs väldigt bra här och nu också. Viktigt att inte glömma.
 
Apropå hemma så har min inredningslust äntligen kommit tillbaka efter månader på vift. Egentligen har jag inte fixat mer än det mest akuta när vi flyttade in här i början av oktober. Kanske har varit nyttigt då jag nu fått en bild av hur jag vill ha det här hemma. Det är en svårmöblerad lägenhet men jag får jobba på andra sätt. Igår fick tre härliga nya kuddar flytta in i soffan. Älskar pasteller som ni vet. Nästa steg är att få lite kärlek på väggarna i form av bilder och väggord. 
 
 
Alla kuddar i soffan kommer från Hemtex. Den rosa, mintgröna och blommiga inhandlades igår. Övriga i somras. 
 
Nu kör vi torsdag. Imorgon är det helg igen. Tjihoooo!The Urban Project

Yeyy, äntligen har jag, efter cirka två års letande, hittat den perfekta stöveln. Lika snygga som Primeboots, lika bra kvalité men till ett mycket bättre pris. Ni kanske minns att jag i höstas köpte mig ett par Clarks? Jag blev aldrig riktigt nöjd med dem och när de sedan gick sönder här för ett par månader sedan så ville jag inte ha ett par nya utan tog istället ett presentkort vid reklamationen. Glad är jag för det för idag när jag såg dessa från The Urban Project föll jag direkt. Precis det jag letat efter. Materiell kärlek!
 
 
Scorett har tyvärr inte varit hjälpsamma vid reklamationen och jag har träffat på två tjejer som inte borde vara i servicebranschen. Hade därför inte tänkt att handla där mer men så träffade jag idag på världens bästa säljare som var så trevlig och hjälpsam. Scorett i Birsta - håll hårt i den mörka killen i glasögon, han vände mig som missnöjd kund till världens nöjdaste och det är BRA service. Guldstjärna i kanten!Bålstyrka/Kontroll & Teknikträning

Hej vänner!
 
Idag körde jag på egen hand ett pass med marklyft, raka marklyft samt styrka och kontroll för bålen. Enbart marklyft räcker egentligen gott och väl för bålen då man måste ha både stryka och kontroll där för att kunna utföra övningen på ett korrekt sätt men då jag idag endast körde teknik på marklyften med låga vikter kände jag att jag ville slänga in lite extra bålträning i slutet. Raka mark nöter jag mycket för mina strama hamstings och äntligen känns det som att det börjar ge resultat. Kul!
 
Då Mia är sjuk denna vecka och inte kan hålla ögonen på mig filmade jag idag alla övningar. Perfekt vid teknikträning. Analyserade dem dels själv efteråt och skickade även en av filmerna på marklyften till Erik. Lyxigt med PT-vänner som kan coacha och jag älskar dagens teknik. Filma er själva vid träning. Det är SÅ nyttigt!
 
Bra övning för både kontroll och styrka!
 
Jag försöker posta små inspirationsvideos på Instagram då och då. Det ligger uppe en från dagens pass nu. Jag heter @malinsblogg där om ni vill följa. Vet att ni är många som önskar fler videos här med. Ska försöka ta mig tid till det.
 
Vad har ni tränat idag?
 B.A.B.Y Sisters

Hej vänner!
 
I augusti 2013 träffade jag för första gången Malin Nylén där vi hade ett trevligt och givande möte. Hon berättade för mig om nätverket The B.A.B.Y Network och både Malin och hennes nätverk gick rakt in i hjärtat på mig. Jag älskar gemenskapen, genorösitetet och andan som finns i nätverket - att kvinnor hjälper till att pusha, peppa och lyfta fram varandra. 
 
I nätverket finns även B.A.B.Y Sisters som beskrivs såhär:
 
B.A.B.Y. SISTERS utgörs av 12 av Sveriges främsta kvinnliga konsulter inom träning- och hälsa med olika förgreningar inom målgruppen. De driver samtliga bloggar med mycket trafik och de mest välbesökta bloggarna har 25 000 unika besökare per vecka! Tillsammans driver bloggarna 5 miljoner unika besökare om året, vilket är en bekräftelse på hur framgångsrika vi kvinnor blir då vi samarbetar: 1 + 1= 2 - framgång är matematik!
 
 
När jag och Malin träffades där i augusti så diskuterade vi B.A.B.Y Sisters och ett eventuellt ambassadörsskap för The B.A.B.Y Network från min sida. Därför är jag nu så glad att idag, nästan ett halvår senare, kunna berätta för er att jag nu är en av tolv ambassadörer/systrar för nätverket. Jag känner mig otroligt stolt och glad över detta och ser fram emot ett härligt 2014 med alla starka tjejer i The B.A.B.Y Network.
 
Många vet på ett ungefär vad nätverket går ut på men för er som vill läsa om hur allt startade har Malin skrivit ett läsvärt inlägg HÄR. Så fint, underbart och häftigt!
 
En parentes till detta är att det var Therese, som då jobbade på Röhnsich, som kopplade ihop mig och Malin. Det är också en del av andan i nätverket "jag vet någon som kanske kan passa" eller "jag kan inte det här själv, men jag vet någon som kan" eller "detta är mitt expertisområde, självklart hjälper jag till och delar med mig"... Ja, ni förstår poängen. Jag är tacksam och glad att Therese kopplade ihop oss ♥
 
Foto: Felicia Margineanu
 
Som jag berättat om tidigare så är B.A.B.Y Runners Team en del av The B.A.B.Y Network. Vi erbjuder gratis löpträning för kvinnor där alla kan vara med. Nybörjare som proffs. B.A.B.Y Runners Team finns på flera platser i Sverige och inom kort kommer jag tillsammans med Ida Halvarsson att starta upp det även här i Sundsvall vilket jag är så peppad på.
 
Vill ni veta mer om The B.A.B.Y Network och dessutom få fina rabattkoder hos bland annat Röhnisch? Signa upp er för nyhetsbrevet som kommer ut en gång i månaden. Såklart är det gratis!
 
Stora kramar!Tisdagskramar!

Tack gulliga ni för fina grattishälsningar igår på bloggen, Instagram och Facebook. Det värmer en 20-årings hjärta. Ja, jag råkade visst dra av några till år igår när jag fick frågan om hur mycket jag fyllde, så nu kör vi på 20, bara så att ni vet, hihi!
 
Har nu på morgonen suttit och jobbat med pto men ska strax kila ned mot gymmet för en lång arbetsdag där. Har en finfin träningsvärk i magen vilket jag blir påmind om i varje rörelse jag gör. Skönt att det är vilodag idag även om jag längtar till nästa träningspass. Något annat jag börjar längta efter nu är lillskruttis. Hon verkar dock ha det väldigt bra och har knappt tid att prata med mig i telefon så gissar på att hon har det väldigt bra och lever loppan hos mormor och morfar :)
 
Tisdagskramar i solen och det fantastiska vårvädret!
 Blue, Yellow & My Birthday

Hej vänner!
 
Anar att en härlig träningsvärk är på g efter gårdagens träning. Dock verkar den inte komma från själva huvudträningen utan från bonusen vi körde efteråt - nämligen chins och pullups. Latsen (lattisimus dorsi = stora ryggmuskeln) känns så där härligt "aj" just nu men jag skulle tro att det kommer att över går till "aj, aj, aj" under dagen, haha! 
 
 
Ett av mina mål under 2014 är ju att klara tio stycken strikta oassisterade chins. Därför försöker jag slänga in chinsträning lite här och där när kroppen tillåter. Ibland rena pass och ibland lite bonusträning som igår. Ett annat av mina mål är/var ju att ha mer färgglada träningskläder och det tycker jag att jag lyckats bra med. Älskar färger och känner mig så tråkig i svart numer. Bra mål av mig, hihi!
 
Annars fyller visst den här mamman år idag. Hade det inte varit för att några i min närhet har varit väldigt noga med att de senaste dagarna ofta påpeka till mig mig att jag från och med i dag minsann inte åker som ungdom längre, och enligt dem därmed inte heller är ungdom längre, hos SAS och SJ så hade jag nog faktiskt glömt av att jag fyller år. Vissa år har jag gått all-in med födelsedagsfirandet, vissa år har det blivit lite kaffe och tårta med nära och kära och vissa år, som i år, blir det jobb och sedan hem och sova. Känns helt okej, jag stannade av att fylla år ungefär i samband med att Jolie föddes så jag vet ju att jag får chans igen nästa år att fira min 23-årsdag, haha :)
 
Kram på er!Ett Äventyr

Tre åk hade hon lust på idag lilla fröken J, sedan lockade korvgrillning, bus och snögubbebyggning mer. Vi tar det i hennes takt med skidåkningen även om jag längtar så tills vi kan åka åtminstone halvdagar tillsammans. Så kul med ett gemensamt intresse. Hoppas, hoppas hon fortsätter att tycka att det är kul!
 
 
Jag lekte lite i PicMonkey innan med färgerna. Blev ju inte så snyggt och jag har visst målat lite utanför men kul att hålla på även om jag varken har tålamod eller tid att göra det snyggt, haha!
 
Nu är faktiskt Jolie ute på ett annat äventyr. Mina föräldrar har tagit med henne hem till Jämtland ett par dagar. Jobb, stress och sömnbristen har varit enorm senaste tiden och hela jag skrek efter avlastning. Känns ovant, konstigt men väldigt tryggt det här. Hon kommer ha det så bra hos mormor och morfar och jag kommer förhoppningsvis vara en gladare och utvilad mamma med mer tålamod när vi ses igen. Vi har inte riktigt betämt hur många dagar hon ska vara där utan håller kontakten i veckan så får vi se. Spännande för stora och små och situationen är förhoppningsvis win-win-win!
 
Nu ska jag kila ner på gymmet för ett söndagspass. Blir ett sådant där tjuvpass utanför schemat så ska försöka ta det hyffsat lugnt. Ska egentligen inte öka på antal träningsdagar ännu men ibland får man fuska lite, eller hur? :)
 
Kram på er!Lovely Sunday Morning

Dora, välling, kaffe och en sol som nästan tränger igenom molnen utanför fönstret. Kan man önska mer av en söndagsmorgon? Hihi! Vi laddar för skidbacken och ska alldeles strax bege oss. Hoppas solen kikar fram på riktigt under dagen.
 
Happy Sunday finisar!
 Jolie-Shopping & Mello

Hej vänner!
 
Denna lördag har spenderats på stan med mina föräldrar som varit på besök ett par timmar. Jolies garderob har blivit påfylld med alltifrån strumpor, leggings och tröjor till fleecekläder och vantar. Mycket välbehövligt och vi tackar såklart för sponsringen ♥
 
 
Älskar pasteller och speciellt nu om våren. Pasteller på strumpor, soffkuddar, blommor, servetter - ja, gärna på så mycket som möjligt. 
 
Ikväll blir det soffmys med Jolie och sedan väntar Melodifestivalen. Helt galet att jag efter ikväll har sett tre avsnitt i rad. Är nog mer än vad jag sett tillsammans de senaste tre åren. Kom till och med på mig själv med att använda ordet "Mello" tidigare idag. Inte okej Malin, inte okej ;)
 
Vad pysslar ni med i helgen?Friday Baby!

Hej vänner!
 
Mina alla-hjärtans-dag-rosor börjar nu att sjunga på sista versen, eller de började nog göra det redan för ett par dagar sedan och har nog nu sjungit klart, men de andra blommorna som var med i samma bukett står fortfarande så fint i vasen. Älskar kombinationen rosa, vitt och grönt. Så fint!
 
 
En lång jobbfredag väntar nu innan det är dags att ta helg. Egentligen är det Mattias helg med Jolie i helgen men han har en personalfest vilket innebär att jag får träffa henne både idag, lördag och söndag. Så tacksam att vi fortsatt är så bra vänner och kan pussla med schemat så att det passar hela famlijen. Kärlek på det. 
 
Nu ska jag kila ned mot gymmet i snöovädret som dragit in över Sundsvall. Hörde att ni hade det söderöver igår? Fredagskänslorna spritter i kroppen. Woop, woop!Crazy Days

Hej kvällsvänner!
 
Så har onsdagen faktiskt svischat förbi på riktigt idag, igår var det ju mer på inbillningsstadiet, och det känns fantastiskt att vi imorgon redan har torsdag igen. Mina dagar den här veckan är helt galna och tempot väldigt högt. Jättekul och utmanande men även påfrestande. Jag älskar att på jobbet lösa problem jag ställs inför då det är då jag utvecklas och lär mig men det tar såklart på energin också. Något annat vore väl kanske konstigt. Två dagar kvar och sedan helg. Morgondagen är bokad med PT-klienter, gruppträning, egen träning med Mia samt ett spännande möte efter lunch. Tell you more later!
 
Dagens PT
 
Vi har fått nya arbetskläder på Sportsgym och jag älskar byxorna. De är fodrade och egentligen tänkta som överdrag utomhus men jag som är så frusen älskar dem på jobbet. Sitter perfekt gör de också. Försöker alltid liva upp min arbetsoutfit med ett färgglatt linne från Röhnisch. Glada små detaljer gör mer än vad man kan ana :)
 
Stora kvällskramar, tack för att ni fortsätter att kika in varje dag och varje vecka ♥Starka Sara

Hej vänner!
 
Jag har haft en så härlig dag på jobbet och trots att jag inte var hemma förrän strax innan nio nu ikväll så känner jag mig fylld med energi. Det är fantastiskt att få träffa olika klienter med olika förutsättningar och mål men med en gemensam nämnare - de är alla beredda att kämpa för att nå sina mål. Älskar go:et och viljan som sprider sig vidare och smittar av sig på mig på flera plan. Både personligt och professionellt. 
 
En av tjejerna jag träffade idag var Sara. Tjejer dominerar min kundkrets även om jag har ett par manliga klienter också. Hur som helst, jag träffade Sara för första gången på min allra första säsong av Mamma Boot Camp hösten 2011 då hon deltog med sin lilla kille på ett par månader. Att se henne nu och då och fått följa utvecklingen hela vägen är så häftigt. Jag utmanade Sara med ett tufft cirkelpass idag som hon utförde med otroligt fin teknik som inte rubbades en millimeter trots att hon mot slutet, såklart, blev trött. Detta har hon sin starka core att tacka för. Envist arbete lönar sig alltid. Ibland går det snabbt och ibland tar det tid. Men lönar sig gör det.
 
Idag är Sara även en god vän till mig och det är perfekt att träffas på gymmet när tiden till att träffas utanför är knapp. Win-win!
 Onsdag...Tisdag!

Hej vänner!
 
Två dagar in i veckan och jag har redan blandat ihop dagarna. Hela dagen igår gick jag runt och tänkte "Tisdag" och imorse vaknade jag upp och kände i hela kroppen att det skulle bli en bra onsdag. Omöjligt att ställa om dig själv när man hamnar så här i osynk, eller hur? Kan konstatera att detta kommer bli en lååång vecka, hihi!
 
Något annat som är långt är denna arbetsdag som sträcker sig från 9-20/21:isch någon gång ikväll. Känns dock bara skoj då jag kommer möta så härliga energispridare under dagen. Taggade klienter och mitt obligatoriska tisdagspass med Mia står bland annat på agendan. Nu kör vi. Pepp, pepp!
 
Ps. Tipsar om att Veronica från vårt underbara The B.A.B.Y Network är på väg att dra igång en grym utmaning. In och kika vetja!
 Söndagsträning

Hej vänner!
 
Har ni haft en härlig helg? Min helg har varit helt perfekt med trevligt sällskap, massa mys och bus med Jolie, skidåkning, korvgrillning, mellokväll (gahh, har jag åkt i fällan jag med nu....?), sovmorgon igår och så avslutade jag helgen med ett litet smygträningspass på hemmaplan. Underbart!
 
Passet igår kväll bestod av ett överkroppspass av 8:or-10:or i antal repetitioner sett. Jobbade i tre set. Det finns en liten film från det på Instagram och som jag skrev där så blev passet inte perfekt men det blev bra ändå. Väntar man på de optimala förutsättningarna kommer ett träningspass sällan bli av. Förväntar man sig att träningspassen ska vara perfekta varje gång kommer besvikelsen bli stor. Träning går upp och ner som allt annat i livet. Huvudsaken är att den blir av - då har ni vunnit!
 
 
Jag körde enarmshantelrodd (ryggövning), bicepscurl, tricepssträck och axelpressar igår. Avslutade sedan med en vandrade planka mot väggen. Precis som med alla andra plankor är det viktigt att tänka på att suga in naveln mot ryggraden, tänka på vart man har svansen (vilket håll bäckenet lutar åt) och hålla koll på axlarna.
 
Glad måndag finisar!Regn, Blåst & Skidor

Hej hopp i lördagsförmiddagen!
 
+1 grader, regn och blåst bjuder vår kära stad på denna lördag och att jag igår lovade Jolie att vi skulle åka skidor känns idag som en mindre bra idé, haha. Inte för att vi brukar vara kräsen på väder generellt sett men ja, det hade gärna fått vara lite bättre förutsättningar. Nåja, ett löfte är ett löfte så skidor och kläder är redan framme och nu ska ryggsäcken packas med korv, bröd, kaffe och kexchoklad :)
 
Vad ska ni göra idag?
 
 
Kan varmt rekommendera Jolies pjäxor från HEAD. Optimala barnpjäxor då man kan öppna upp i princip hela foten vilket gör de enkla att sätta på och av. Alla som åkt skidor någon gång vet ju att pjäxor annars dels inte är det lättaste att sätta på sig och dels inte är sådär jättesköna. Toppen med en bra lösning då som gör att även en till humöret ostabil 3-åring med glädje vill sätta på sig pjäxorna. Extra plus för att klistermärken medföljer så att barnet i fråga kan pimpa dem efter smak ;)
 
Happy Lördag!20% på kärlekens färg!

Glad alla hjärtans dag finisar ♥
 
Jag är så himla glad i er, min familj, mina vänner, mitt jobb och i livet. Har en bubblande känsla i magen och är övertygad om att detta kommer att bli en härlig alla hjärtans dag. Kan det bli annat när det är fredag och helgen ligger runt hörnet? Jag och Jolie har planerat in fredagsmys ikväll och skidåkning imorgon. Lovely!
 
Röhnisch bjuder idag på 20% rabatt på alla kläder i kärlekens färg. Det är den underbara färgen Watermelon och på bilden i förra inlägget har jag på mig ett linne i just den färgen. Så fint. Använt koden LOVE för att få rabatten.
 
Nu kör vi jobb och fredagsfys kryddat med extra mycket kärlek!
 Hoppålek!

Hej vänner!
 
Jag är nyss hemkommen från ett pass HIIT Challenge med ett gäng härliga deltagare. Torsdagspasset är mitt stående pass varje vecka och det ska mycket till för att jag ska ställa in eller byta bort det. Älskar't och älskar mina "stammisar" som dyker upp vecka för vecka. Grymt pepp!
 
 
Jobbdagen i övrigt har flytit på bra och jag har hunnit haft två timmars break på eftermiddagen för dagishämtning och middag med Jolie. De där timmarna vi ofta får på eftermiddagarna mellan jobb samt morgontimmarna är verkligen guld värda. 
 
Även hunnit med veckans pass "hoppålek" med Mia idag. Vi kör varje vecka ett pass där vi lyfter tungt och ett pass där vi jobbar mer med lätta vikter, mångra reps och högre puls. Oftast någon typ av cirkelträning. De passen har fått namnet hoppålek men det är hårdare än vad det låter och där och då är lek det sista jag tänker på, haha :)
 
Vad har ni tränat idag?Valentine's day coming up!

Tack fina ni både för tips om fotoredigeringsprogram och för det fantastiska stödet i föregående inlägg. Ni är så grymma!
 
"Dan före dan" idag och på förskolan bjöds det förra veckan in till ett alla-hjärtans-dag-disco som går av stapeln nu i skrivande stund. På inbjudan stod det att klädkoden var något som man kände sig fin i och ooohh, gissa om det är en liten tjej som varit överladdad för denna dag? Hon valde omsorgsfullt ut sin favoritklänning, leggings och strumpor igår kväll. Med andra ord blev det de kläderna som hon har nästan mest i vardagen, haha, men tanken är ju fin och Jolie blev så nöjd. Ett halsband på det och "partyoutfiten" var klar. Det var länge sedan hon var så ivrig på att gå till dagis och energin bubblade så hos alla barn när vi kom fram imorse. Underbart!
 
Virvelvinden, Ninne & Botox. Ja, hunden heter Botox. Precis som mormor och morfars hund ♥

Ska ni fira alla hjärtans dag imorgon? Jag har faktiskt inte riktigt tänkt på den i år. Första alla hjärtans dag som singel på väldigt många år. Men något mys av något slag ska det nog bli även för den här mamman, hihi!
 
Kram kram!Att leva som man lär & Att lära av sina misstag

Ja, att leva som man lär är i teorin väldigt enkel men ibland desto svårare i verkliga livet. Jag skulle förmodligen aldrig be mina klienter att göra något jag själv inte skulle göra men däremot kanske jag själv skulle göra något som jag starkt skulle avråda mina klienter från. Som att springa TjurRuset sjuk med konstaterad feber dagen innan startskottet gick. Jag inser såklart nu i efterhand så idiotiskt det var för att inte tala om farligt. Och jag har fått betala för det. Min astma gör att kroppen har svårare att ta hand om infektioner och liknande och behöver längre tid att läka. Den 5:e oktober sprang jag TjurRuset och den 6:e oktober började hosta. Sedan dess har jag hostat och hostat och hostat. Fick först höra att det borde ha läkt ut tills årsskiftet medan senaste domen var att jag nog får räkna ett par månader till från och med nu. Allt på grund av att jag kraftigt provocerade min kropp när det enda den egentligen behövde var vila. 
 
Lyckan efter målgången är obeskrivlig...
 
I kombination med detta har jag senaste året dragits med ett dåligt immunförsvar och mina förkylningar/sjukdomar har avlöst varandra. Med facit i hand vet jag ju nu att det berodde på att min astma var felbehandlad men det visste jag ju inte då. Det jag då gjort är att så snart jag blivit frisk är att börja träna 5-6 dagar i veckan. Har jag inte fått till mina 5-6 träningsdagar har jag nästan fått panik. Resultatet? En immunförsvarsmässigt svag kropp har blivit ännu svagare och åkt på ytterligare en förkylning eller sjukdom. 
 
Allt detta som jag har skrivit vet jag ju såklart om att det inte är sunt eller bra på något sätt. Jag skulle aldrig rekommendera det för en klient. Jag skulle rent ut av bli galen om en klient gjorde som jag gjort. Dock var det inte förrän jag berättade min historia för Mia, som också jobbar som PT på Sportsgym, som jag på riktigt förstod hur galet det har varit. 
 
Sagt och gjort - Mia "tog mig lite i örat" och höjde pekfingret åt mig och vi gjorde efter det upp en plan. Vi tränar tillsammans två gånger i veckan och that's it för min del. Jag får inte träna mer än så nu. Jag måste bygga upp min kropp och mitt immunförsvar på nytt. I början tyckte jag detta var jättejobbigt. På riktigt jättejättejobbigt. Men, nu när jag kommit in i det så känner jag mig dels friskare än under hela senaste året. Dels LÄNGTAR jag till varje träningspass. Jag kämpar fortfarande med att enbart träna två gånger i veckan. Senast i helgen tänkte jag att jag skulle smita ned på gymmet för att köra ett "litet" pass men jag la band på mig själv. Jag vill fortfarande träna minst fem dagar i veckan. Mitt mål är också att komma dit. Men, denna gång, ska jag med hjälp av Mia göra allting i rätt ordning. Om ett par månader kanske jag kan öka upp till tre pass i veckan. Så glad och tacksam att jag fått lära känna denna underbara tjej, kollega och fantastiskt duktiga PT. 
 
...men lyckan över att få vara frisk, träna, bli stark och må bra i vardagen är tusen gånger bättre :)
 
Två historier som smälter ihop till en. Om jag lärt mig att leva som jag lär? Svar, ja. Om jag lärt mig av mitt misstag? Svar, nja. Jag skulle garanterat aldrig ställa mig på startlinjen sjuk igen. För det mesta tänker jag också att det inte var värt det. Men, så kommer den där lyckokänslan när jag tänker tillbaka på loppet och hur fantastiskt roligt det var. Ja, då känns dessa månader av hosta och sjukdom på något konstigt sätt nästan värt det. Men bara nästan. 
 
Ett småtufft inlägg för mig att skriva då jag så öppet utelämnar mig själv och mina svagheter. Ni vet den där gränsen mellan personlig och privat. Samtidigt som jag dels vill berätta så att ni förstår när jag babblar om mina pass med Mia men även för att ni som är/har varit i samma sits kanske blir klokare av mina ord. Hälsan ska alltid gå först. Alltid!
 
Kram på er ♥Fotoredigeringsprogram till Mac?

Hej vänner!
 
Det blev en lugn bloggdag även igår med endast ett inlägg men gårdagens tystnad berodde på avsaknaden av fotoredigeringsprogram till Mac:en. Jag har tidigare kört med PhotoScape vilket jag varit så nöjd med då programmet är busenkelt och har precis de funktioner jag är ute efter. När jag nu laddade ned det till Mac:en saknas dock hälften av alla funktioner. Så, tips på bra och enkla redigeringsprogram mottages varmt. Jag vill kunna ljusa upp i olika toner, förbättra kontrasten, ändra storlekar, sätta en stämpel och göra kollage. Typ så. 
 
Andra tips jag varmt mottager är hur man håller liv i en blomma längre än tre dagar, hihi!
 
Nu ska jag springa ned mot gymmet där en intensiv men rolig jobbdag väntar. Reception, PT-klienter, gruppträning och ett eget träningspass står på agendan. Älskar variationen!
 
Hoppas ni mår bra finisar!Färgklickar by Asics

Tjingeling Sweeties!
 
Måndagsenergin är här på topp och blir ännu bättre av att spana på dessa färgklickar från Asics. Det är dags att införskaffa ännu ett par till garderoben då det helt enkelt går åt här. Har nog aldrig trivts så bra i arbetskläder sedan jag började jobba med träning på heltid. Bästa arbetsuniformen, hihi!
 
 
Jag vill ha färg, färg, färg för stunden och favoriten är såklart skon där färgerna går crazy bananas. Dock tror jag att den är för lite uppbyggd för mig och att det istället får bli den turkosa med med rosa detaljer som också är SÅ snygg. Jag har ju enormt pronerat steg och använder därför enbart Asics skor då de hittills är de enda jag hittat som lever upp till mina krav med ett överpronerade steg, ett knä som är opererat tre gånger och ett skadat bäcken från graviditeten. Love Asics!
 
Nu ska jag kila ned på jobbet för att kicka igång denna vecka. Tänk att vi redan är i vecka sju och snart når mitten av februari. Älskar tiderna vi nu går mot. Happy Monday!Lugn Söndag

Jag har haft en sån där underbart skön och lugn söndagsförmiddag i soffan framför Nyhetsmorgon. Önskar att jag hade OS-kanalerna en sådan här helg men det har jag tyvärr inte. Stöder inte på något sätt Putins OS och Ryssland men stöder idrottarna och älskar glädjen de sprider!
 
Nu ska jag faktiskt sätta mig och jobba ett par timmar med mina pto-klienter men det är inte för att jag måste utan för att jag vill. Ska även börja tömma min gamla dator på bilder, dokument, ja allt egentligen då det är dags att lämna tillbaka den till Mattias. Imorgon ska jag övergå till MAC på heltid, och hjälp, det kommer verkligen bli learning by doing, haha!
 
 
Det här med att ta bilder på sig själv i mjukiskläder en söndagsförmiddag. Trots att jag bloggat i så många år nu kommer det nog aldrig kännas eller se naturligt ut, haha!
 
Söndagskramar!AW & Pulled Beef

Hej lördagsvänner!
 
Jag försvann från bloggen igår men jobbdagen gick i ett och så snart den var slut drog jag till Udda Tapas Bar för after work med grymmaste brudarna på jobbet. Vi är ett litet gäng som jobbar på på Sportsgym och går ofta om varandra på dagarna så det är sällan vi får chans att umgås som igår. Väldigt trevligt och uppskattat med andra ord även om fredag alltid är fredag och jag kraschade i säng när jag var hemma strax efter elva :)
 
Nu har jag precis slängt in en gryta med pulled beef i ugn som jag hoppas hinner bli klar till kvällens middag. Fick ju vänta i timmar senast men tycker mig ha lite bättre framförhållning denna gång, hihi!
 
Receptet hittar ni HÄR!
 
Glad lördag finisar!
 FREDAG

Hej vänner!
 
Mår ni bra idag? Fredagspeppet och nedräkningen till helg pågår för fullt här. Är strax på väg ned mot jobbet så kikar in med ett snabbt hej till er. Imorgon har jag planerat att spela in ett par nya videobloggar så vill ni önska något specifikt får ni gärna göra det i detta inlägg.
 
Kram & Happy Friday!
 Woop, woop!

Hej vänner!
 
En lång men rolig arbetsdag är nu till ända och jag är så glad att helgen nu väntar alldeles runt hörnet. Kommer ni ihåg mitt löfte till mig själv om att vara ledig alla helger i februari? Det gick inte så bra förra helgen men denna helg ska jag minsann vara ledig och kommer att kicka igång den med en After Work med mina grymma kollegor imorgon kväll. Woop, woop!
 
 
Det är verkligen en utmaning för mig att vara ledig men jag vet att jag behöver det för att hålla långsiktigt så jag ska göra mitt bästa. Kommer eventuellt att ha lite kontakt med mina pto-kunder som jag har svårt att släppa helt men annars så - ledig helg here I come!
 
Har ni något skoj inplanerat i helgen?Torsdagsjobb

Hej vänner!
 
Vad roligt att läsa era reflektioner kring föregående inlägg och vad skönt att höra att ni är så många som håller med mig och tänker likadant som mig. Ju fler vi är som är medvetna om det dolda sockret ju fler är vi som kan sprida budskapet. Jag ska försöka ta mig tid att svara er under dagen.
 
Jag har precis varit och lämnat Jolie hos farmor och farfar då förskolan har stängt för utvecklingsdag idag. Önskar att jag kunde vara hemma med henne men det gick inte ihop sig idag så jag är glad och tacksam att farmor och farfar ställer upp. 
 
Nu sitter jag och jobbar med mina pto-klienter innan jag ska ner på gymmet för ett par timmars jobb. Efter det ska jag åka upp på mitt gamla kontor i Mattias lägenhet och försöka reda ut bokslutet en gång för alla innan jag återigen ska ner på gymmet för PT-klienter, ett gruppträningspass och ett special-gruppträningspass. Full rulle med andra ord men jag älskar't!
 
Jag har två PTO-platser kvar med start måndag 10/2 och fyra platser kvar måndag den 17/2. I februari kommer appen att lanseras även för Android, tjihooo!
 Läsarfråga | Tillsatt Socker

Hej vänner!
 
Igår fick jag en fråga från Sarah som jag tror att flera av er kan vara intresserade av så jag svarar i ett inlägg. Sarah skrev:
 
Får jag fråga hur du/sköterskan såg på tillsatt socker? Tycker sånt är intressant, åsikterna kring det skiljer sig ju så..

Mitt svar:
 
Jag anser att tillsatt socker är en av de stora bovarna till dagens folksjukdomar och tycker därför att man bör undvika det i största möjliga mån. Många tror idag att man inte äter så mycket socker bara för att man inte äter lösviktsgodis flera gånger i veckan och för att man är duktiga på att tacka nej när jobbet bjuder på semlor. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt då det tillsatta sockret, även kallat de dolda sockret, finns överallt. Det finns i vaniljkesellan, det finns i bröd, det finns i den där "nyttiga" barnyoughurten som har extra tillsatta vitaminer och 32% mindre socker... Frågan är då, 32% mindre socker än vadå? 
 
Jag vill nu poängtera att det är det tillsatta/dolda sockret jag är emot. Inte socker i sig. Jag tror inte på totala förbud och jag tror inte på att man ska utesluta grejer. Jag tror på balans. Äter man "rent" och bra till frukost, lunch och middag så får man gärna ta den där semlan med kollegorna eller äta en påse godis på lördagar för då VÄLJER man att äta socker. Kanske inte det bästa för kroppen men bra för själen. Man väljer det, man är medveten om det, man gör det inte till en stor grej. Att däremot varje dag få i sig socker, flera gånger om dagen, medvetet eller omedvetet är något jag tycker att man ska undvika i största möjliga mån. 
 
Mitt bästa tips för att lyckas med detta är att börja vända på förpackningar när ni handlar. Våga granska och vara kritisk. Se även till att använda er fantasi. Önskar era barn rosa hallonyoghurt? Köp då en nautrell youghurt och frusna hallon som ni sedan blandar ihop. Voila! Önskar era barn glass en vardagskväll? Gör då en tjock "smoothie" på naturella mejeriprodukter samt frukt och bär. 
 
Om vi och våra barn äter bra och näringsrik mat, utan tillsatt socker, till vardags så är det mer än okej att köpa den där gräddglassen en varm sommardag eller äta den där kakan på barnkalaset. 
 
Så tänker jag. Hur tänker ni?
 
Risifrutti med tillsatt socker motsvarande 8 sockerbitar. Bra eller dåligt? Tisdag

Hej vänner!
 
Sen start på jobbdagen innebär sen jobbkväll men nu ska jag strax slå ihop datorn här och säga tack och hej till denna dag. Somnar ovaggat varje kväll nu för tiden då dagarna och veckorna går i ett galet tempo och jag känner mig lite småtrött samtidigt som det är så kul det här med att få jobba med sin stora passion.
 
Lunchträning med Mia idag som komponerat ihop ett riktigt härligt pass. Kanske inte så skönt just där och då, väldigt trötta axlar bland annat, men otroligt härligt efteråt. Längtar tills nästa pass som går av stapeln på fredag!
 
I ♥ Röhnisch!
 
Nedvarvning efter passet pågår. Jag återhämtar mig oftast snabbt men gillar att tröja mig kvar på mattan och varva ned innan jag hoppar in i duschen. Var dock inte så sammanbiten som jag ser ut, haha :)
 
Nattinatt! Morning Laughter

Hej vänner!
 
Denna tisdag fick en lugn och skön start då Jolie hade sin första tandläkartid inbokad i förmiddags. Vi passade på att ta en riktigt mysmorgon på hemmaplan innan vi kilade ner till tandläkaren för att sedan dyka upp på dagis lagom till lunchtid. Besöket gick tipp topp och Jolie fick en okejstämpel på sina tänder. Jag passade på att diskutera tillsatt socker med tandsköterskan vilket var väldigt givande då hon hade samma syn på det som jag. Skönt att vi är flera som jobbar för samma sak från olika håll - även om jag primärt tänker på hälsan i helhet och hon på våra barns tänder.
 
Fick ett sådant gott skratt till morgonkaffet då en vän till mig delat denna film på Facebook. Kika, njut och låt er ryckas med!
 Föreläsning | Kost, Trender, Balans

Pjuhhhh! 
 
Vet ni vad jag gjorde i eftermiddags? Jo, jag gav min första kostrelaterade föreläsning till ett företag. Egentligen inte bara min första kostrelaterade utan min första föreläsning överhuvudtaget sedan jag utbildade mig till personlig tränare. Det känns så stort, coolt och häftigt att människor och företag väljer att betala för att få lyssna på mig. En stor milstolpe i min karriär som jag är väldigt stolt över!
 
Foto: Olle Melkerhed 

En annan grej jag är stolt över är att jag lyckades hantera min nervositet. Jag vet inte riktigt om jag skrivit om det tidigare i bloggen men jag blir otroligt nervös i vissa situationer. Det kan vara inför en föreläsning eller tala inför en grupp, det kan vara inför en tenta, det kan vara när jag ska hålla ett nytt gruppträningspass för första gången. När nervositeten dyker upp går inte riktigt att säga men när den väl kommer så gör den det med besked. Åh, ni skulle bara veta hur många gånger jag kräkts inför tentor under tiden jag pluggade. Men, jag gillar utmaningar och jag tror att jag utvecklas och växer som människa genom att utsätta mig själv för sådant som jag tycker är jobbigt. Många små vinster blir till slut en stor seger. Föreläsningen idag gick SÅ bra till nervositeten sett, och ja, jag är både glad och stolt över det. Heja mig!
 
Vad är ni stolt över idag?
 
Ps. Vill ni lyssna på min föreläsning Kost, Trender, Balans? Välkommen att kontakta mig på info@happyfitness.se för offert och bokning!Lovely February

God morgon måndag!
 
Solens strålar tränger på sina ställen idag igenom det tjocka täcket av moln som legat över Sundsvall senaste tiden. Det i kombination med att termometern visar plusgrader och att fåglarna kvittrar ger härliga vårkänslor. Jag sa till Mattias igår att med ens februari är här så känns livet väldigt mycket enklare. Dagarna blir varmare, ljusare och längre. Människor vaknar till liv. Underbart. Att februari även går under namnet Vabruari och att vi ifjol hade hela 16 stycken VAB-dagar i just februari väljer jag att för stunden ignorera, hihi!
 
Jag har en spännande jobbdag framför mig idag. Lite nervöst. Berättar mer i eftermiddag! 
 Sidsjöbacken

Åh, vilken fantastisk succé det blev med en dag i skidbacken. Det var säsongspremiär för oss och Jolie fick inviga sina nya pjäxor och skidor som hon fick i julklapp. Hon skrattade från första åket och slutade sedan inte att skratta på hela dagen. "Igen, igen, igen" och "jag vill åka mer" har varit standardfraserna idag, hihi!
 
Tekniken gick väl sisådär i början då hon hängde väldigt mycket på mig men i slutet vågade hon stödja på benen och luta sig framåt. Idag hajkade vi backen hela dagen och Mattias fick agera lift åt Jolie men redan nästa gång skulle jag tro att vi vågar oss på liften. Jag längtar!
 
På med skidorna med hjälp av pappa a.k.a som liften dagen till ära :)
 
Haha, så skön stil :)
 
 Varför stå när man kan hänga på morsan och samtidigt skrika "snabbare, snabbare" ?
 
 
High Five!
 
Sådana här dagar kan jag verkligen sakna Åre samtidigt som jag är glad och uppskattar att Sundsvall kan erbjuda åkning som räcker mer än gott och väl för en 3-åring. Vi har verkligen haft så KUL idag, glädjen är liksom verkligen äkta. Svårt att beskriva med ord mer än att lyckan är total ♥ULLMAX

Tjingeling!
 
Vi är på väg ut i skidbacken här så jag kikar in med ett snabbt hej. Jag inviger idag mitt nya underställ från Ullmax och det är såå mjukt och skönt. 100% Merinoull och det sägs även att det ska vara helt luktfritt. Som ni säkert vet så har ju annars underställ en tendens att lukta mindre gott efter ett tag, haha!
 
Happy Sunday Sweeties!
 Biopremiär | Bamse och Tjuvstaden

Hej vänner!
 
Vi har haft en så mysig dag idag jag och Jolie. Efter en lugn förmiddag på hemmaplan kilade vi ner på stan för ett biobesök. Dock lyckades vi för en gångs skull vara ute i god tid så med en timme tillgodo smet vi in på Wayne's för en eftermiddagsfika som snarare blev något mitt-emellan lunch och middag. Jolie beställde pannkakor och jag valde min favoritbagel med laxröra. Mums!
 
Vi hade först tänkt att se Frost men jag kände på mig att den var på gränsen för lång för Jolie så valet föll tillslut på Bamse som endast var en dryg timme lång. Pjuhh, tur var väl det kan jag glatt säga med facit i hand. Myror i brallan, festis över hela Jolie, popcorn på våra stolar, popcorn på golvet, popcorn i min väska, popcorn i "grannarna" framför oss hår, högljudda frågor från fröken.... Ja, bio har fått en ny innebörd för mig efter idag och det har inte med avkoppling att göra, haha! Dock på det stora hela en mysig stund och en glad tjej efteråt även om jag tror att det dröjer ett tag innan vi gör ett nytt försök ;)
 
Fyra från dagen!

Efter bion så drog vi hem och lagade lasange till middag och sedan somnade Jolie bums. Lasange är nya favoritmaten och det är jag så tacksam för, tidigare har det nämligen varit blodpudding och ja, låt oss säga att jag är så less på det. För att uttrycka det fint. Visst har Jolie en snygg mössa förresten? Jag fick den från jobbet för ett par veckor sedan men någon la snabbt beslag på den ;)
 
Hoppas ni har haft en fin lördag finisar ♥Annonsera här »