Day After Leg Day

Tjingeling i fredagsförmiddagen!
 
Jag har vaknat upp med en härlig träningsvärk idag efter gårdagens benpass. Det är en sådan där perfekt träningsvärk som gör sig påmind hela tiden men som inte hindrar mig från att gå, sitta och röra mig normalt. Dock lite småorolig att den under dagen kommer gå från perfekt till hemsk, haha ;)
 
Bild efter gårdagens träning!
 
Uppvärmning (tre varv, lätta vikter)
 • Knäböj x 5
 • Utfallssteg x 5 (på varje ben)
 • Raka mark x 5
 • Stående rodd 90 grader x 5
Passet (tuuuunga vikter)
 • Höga StepUps med hantlar på mjuk yta med balans och kontroll (det benet som inte arbetar hänger löst vid sidan genom hela övningen)
  8 reps på varje ben, 3 set

 • Knäböj 
  10-12 reps, 3 set

 • Enbenspressar 
  6-8 reps, 3 set
Tack Mia för ett härligt pass som känns ordentligt i kära gluteus!BALANS

Hej vänner!
 
Jag laddar ju nu upp med en proteinshake för ett träningspass tillsammans med Mia. Jag vet bara att det är "legday" och att det är tungt som gäller då det är Mia som programmerat dagens pass så detta ska bli spännande. Dålig planering kring kosten idag därav proteinshaken. Jag förespråkar i första hand alltid ren mat med en stor skopa BALANS men jag ser inget fel med att ta extra proteiner så länge man vet syftet med det. Proteinshakes kommer aldrig att bygga muskler och forma kroppar. Det är det träningen i kombination med bra kost som gör. Men lika okej som jag tycker det är att äta godis ibland tycker jag det är okej att dricka proteiner. Balans var det. As simple as that!
 Mobilanpassning | Vad tycker ni?

Hej vänner!
 
Efter ett par timmars lek, mys- och middagspaus med Jolie sitter jag nu återigen och jobbar. Tänker alltid de dagar jag jobbar hemifrån att jag ska hinna blogga massa men ja, haha, det blir sällan så nu för tiden. Så det blir ett snabbt hej till er här nu och tänkte samtidigt passa på att fråga vad ni tycker om blogg.se's nya mobilanpassning av bloggarna? Både jag och blogg.se är tacksamma för konstruktiv kritik och feedback. Något ni gillar? Något ni saknar? Något ni ogillar?
 
Jag vet i dagsläget att en del småjusteringar är på gång, bland annat ska de ordna så att statistiken läses rätt, jag fick panik idag när jag kikade in på Bloggportalen och såg att min statistik rasat. Tack och lov är det en bugg så det känns tryggt att veta att ni är kvar. Inte för att bloggens statistik är det viktigaste, men lite viktig är den nog allt för mig. På flera sätt.
 
Nu kom jag från ämnet, igen, och babblade iväg som vanligt. Avslutar här och nu, haha. Angående mobilanpassningen - shoot!
 Jobba-hemifrån-dag!

Tjingeling!
 
Idag har jag en "jobba-hemifrån-dag" vilket innebär administrativt arbete som planering, utveckling, bokföring, marknadsföring, fakturering, pto-arbete för att nämna några uppgifter. Jag brukar ofta styra mina "hemmajobbsdagar" till fredagar men ibland är det rätt skönt att ha den mitt i veckan också. Dock är det alltid nästan dessa dagar jag har som mest att göra då jag vill vara så effektiv som möjligt och få ut så mycket som möjligt från dagen. Idag sitter jag med redovisning och försöker få till det sista pusselbitarna för att kunna stänga ihop förra året. 
 
 
En nackdel med att jobba hemifrån är att det ALLTID blir för mycket kaffe. Hur jag än gör. Men gissar att det är ett helt okej problem, haha :)
 
Hur mår ni idag? Jobbar ni? Vabbar? Föräldralediga? Pluggar?Dagens pass

Hej vänner!
 
My god, vad denna dag har gått i ett högt tempo. Trycket på gymmet är just nu så stort och det känns som att allting kokar. Är ju alltid högt tryck på de flesta gym i januari men i och med att vi öppnat två nya anläggningar verkar trycket aldrig minska. Såklart jättekul men det innebär mycket jobb med dagar som går i ett. 
 
Dagens höjdpunkt var ett träningspass på lunchen tillsammans med Mia som också jobbar som personlig tränare på Sportsgym. Jag hade knåpat ihop ett pass som jag tänkte skulle vara relativt enkelt men vill man så kan man alltid ta ut sig. Särskilt med en PT-kompis som pushar på lite extra. No more words needed, haha!
 
Dagens pass
 • Innovativ uppvärmning á la Malin 10 minuter 
 • Parövning Armhävning med klapp
 • Utfallsgång med axelpressar
 • Parövning Båten med boll (Rygg mot rygg, langa runt bollen)
 • Höftlyft med stamp med viktplatta
 • Parövning Plankan med klapp
Varv 1 = 30 sekunder
Varv 2 = 45 sekunder
Varv 3= 60 sekunder
 
Ingen vila mellan stationerna, så kort vila som möjligt mellan varven. Varning för trötta axlar!
 
Vi avslutade med att ta ut våra ryggar och armar med chins och pullups tills vi var färdiga. Underbart. På torsdag väntar ett nytt pass med Mia och då är det hon som har gjort schemat. Jag vet att det är tunga benövningar som väntar. Spännande!
 
Glad men skakis efter passet :)
 
Tack för fina kommentarer i förra inlägget. Jag ska svara på allihopa men det får bli imorgon. Nu väntar jobb med PTO-kunder!
 
Kram kram!Vortex, Astma & Sömnproblem

Hej vänner!
 
För en tid sedan blev Jolie diagnoserad med astma vilket inte kändes sådär jättekul. Astma är ju ärftligt och vi har länge misstänkt det då Jolie så ofta haft andningsproblem och andra klassiska symptom på astma och att jag till på det har en ganska rejäl astma. Ändå gick luften lite ur mig när utredningen var klar och vi fick beskedet då jag vet hur det kan vara att dras med den här sjukdomen i perioder. När vi sedan fick se hur man ger barn astmamedicin så tyckte jag det blev ännu värre, usch, det ser så ynkligt ut med den där masken...
 
Nu har jag dock vant mig vid tanken och ser istället det positiva med det hela. Dels kommer Jolies vardag att underlättas enormt vid lek och bus, hon kommer inte drabbas av lika segdragna förkylningar och hon kommer förhoppningsvis att få sova bättre. Att hennes astma dessutom blev uppfångad så tidigt ger henne goda utsikter för framtiden gällande sjukdomen. Tumme upp på det. 
 
Angående nätterna så strular de fortfarande, ja. Som de alltid har gjort. Som ni vet har vi tidigare varit på flera utredningar och träffat den ena specialisten efter den andra utan att få hjälp eller hitta något fel. Sedan nu för ett par veckor sedan så upptäcktes en liten grej i samband med 3-årskontrollen och då blev det minsann fart. Astman i kombination med två andra grejer kan vara det som gjort att hon helt enkelt inte kan sova om nätterna. Vi har nu en remiss till ytterligare specialister så vi inväntar spänt på att få komma dit. Först blev jag så otroligt arg, att Jolie sedan födseln haft det så jobbigt med sömnen i onödan när svaret nu verkar så enkelt. Nu har jag dock lugnat mig och är så glad och tacksam att vi äntligen träffat rätt personer och läkare. Äntligen.
 
 
Pjuhh, skönt att få skriva av sig lite känner jag. I vanliga fall skriver jag aldrig så här privat om Jolie men jag vet att ni är så många som dels är nyfikna men som framförallt har stöttat mig enormt med peppande ord angående sömnproblemen. Tack för det ♥
 
Nu ska jag kila iväg till gymmet. En lång jobbdag väntar och jag räknar med att vara hemma först runt nio ikväll. Får se om vi hinner höras något innan dess :)
 
Kram kram!Sportsgym Magazine

Hej vänner!
 
Ni kanske minns att jag fotades för lite olika projekt i höstas? Nu kan jag äntligen visa er resultatet från ett av projekten. Jag är med i ett reportage i Sportsgym Magazine där jag även fick äran att vara på framsidan. Jättekul!
 
Det är duktiga Erik som tagit bilderna på mig och det var kul att få fotas på ett annorlunda sätt än vad jag är van vid. Gillar speciellt den svartvita bilden!
 
Tidningen kommer ut på alla våra anläggningar i Sundsvall, Åre, Östersund och Härnösand samt att den skickas ut till våra medlemmar direkt i brevlådan. Vill ni läsa hela intervjun med mig finns tidningen även online. Happy reading!
 Vackra Skepparholmen

Hej vänner!
 
Wow, vilken dag jag har haft. Helt fantastisk på alla sätt och vis. The B.A.B.Y Network med inspirerande Malin Nylén i spetsen, Skepparholmen och Reztart bjöd in till en underbar inspirationsdag fylld med god mat, föreläsningar, spa, massage, yoga, bad och underbart sällskap av härliga tjejer. Jag har varit så stressad på senaste och jag kan inte riktigt sätta ord på vad den här dagen har gjort för mig. Känner ett inre lugn och har kommit till rätta med många tankar. Underbart!
 
Tack snälla Malin & Co för en FAB dag ♥
 
Välkomstdrink!
 
 Litet välkomsttal av Malin & Co :)
 
 Fantastiska shotar till brunchen...
 
 ...och en FAB dessert efter brunchen :)
 
 Dagens utsikt. Älskar lugnet!
 
Jag har aldrig varit till Skepparholmen förut men kommer definitivt att återvända. Så bortskämd som jag har blivit idag kan jag inte minnas när jag blev sist. Fräscha lokaler, fin utsikt, genuint och otroligt trevlig personal. Lagomt stort. Perfekt avstånd från Stockholm!
 
Jag var så duktig första halvan av dagen och fotade allt med systemkameran men sedan tog latheten över och kameran åkte in i omkläddningsrummet och telefonen fick istället komma fram. Typiskt mig, haha!
 
Fyra från dagens Instagram
 
På bildena ovan ser ni mig tillsammans med Emma och Johanna. Två härliga tjejer som jag träffade första gången i höstas när vi fotograferades för B.A.B.Y Runners Team. Glad att jag lärt känna dessa två härliga tjejer, de är så kloka och riktiga energispridare!
 
Testade även yoga för första gången idag. Har länge tänkt att testa det men det har aldrig riktigt blivit av. Jag är inte såld men ska absolut ge det fler chanser. Funderar på en slags utmaning till mig själv där yoga ingår, tror att jag kan behöva det på flera plan. 
 
Nu sitter jag på tåget hem och runt 23:55 i natt tuffar vi in i Sundsvall. Tänkte försöka hålla mig vaken tills dess så att jag kan somna ordentligt sedan. Därav sen kvällsbloggning från mig idag, är ni några som är vaken och med mig? 
 
Kram & God natt finisar ♥
 
Ps. Mina träningskläder - såklart från bästa Röhnisch. Printet är ju helt FAB!
 
 Kan jag träna?

Hej darlings!
 
Medan jag är på SPA och njuter så kommer här ett tidsinställt inlägg angående träning vid förkylningar och sjukdomar. Jag får ofta frågor både här i bloggen och från mina PT-klienter vart gränsen går. När kan man träna och när kan man inte göra det? Detta är självklart individuellt men Apoteket har tagit fram en jättebra sida som heter kanjagträna.se och där hittar man bra och generella riktlinjer. In och kika där om ni är osäkra. Tips, tips!
 
 
Tack Viktoria för att du pushade på frågan igen. Hoppas du kryar på dig snabbt nu och slipper din förkylning!
 
Kram ♥Girls Night, 100-åringen & SPA

Hej vänner!
 
Jag gjorde något härligt spontant i fredags då jag inom en timme skickat ut en efterlysning efter någon att dricka lite vin med, bokat en tågbiljett, packat och sedan kastat mig på tåget mot Stockholm för att möta upp Kitty som var den som svarade på efterlysningen. Jag ÄLSKAR spontanitet och de är oftast de mest spontana grejerna som blir mest lyckade. Håller ni inte med?
 
På tåget ner insåg jag sedan att vi behövde någonstans att bo så efter en telefonkonferens med Kitty bestämde vi oss för att boka in oss på Scandic Anglais. Jag bor nästan alltid där när jag bor på hotell i Stockholm. Trevlig personal och extremt god frukost!
 
Klockan tre skickade jag ut min efterlysning, klockan fyra satt jag på tåget, klockan åtta hade vi checkat in på hotellet och klockan 03:40 var vi tillbaka på hotellet efter en kväll och natt med klackarna i taket. Jag var så galet trött hela dagen igår men det var verkligen SÅ värt det. Tack älskade Kitty för att du förgyllde min kväll. Detta kommer jag att leva på länge!
 
 
Efter att ha varit mindre social hela dagen igår så piggnade jag tillslut på mig och bestämde en biodejt på kvällskvisten. Vi såg 100-åringen och WOW alltså. Jag är inget Bio/film-fan överhuvudtaget egentligen, förmodligen för att jag så sällan har tid, men denna film vill jag rekommendera med hela mitt hjärta. Den bjuder på många skratt och man får en så härlig känsla i kroppen.
 
Nu ska jag stax bege mig ut mot Nacka för att möta upp ett gäng härliga tjejer från The B.A.B.Y Network. En dag på SPA väntar med massa mys. Bästa avslutningen på en redan perfekt helg. 
 
Vi hörs ikväll igen. Söndagskramar!MacBook Air

Hej vänner!
 
Åh, ja, finally är den här! Min nya kärlek. Eller ja, det tar ju alltid ett tag innan man finner varandra på riktigt och lär känna varandra men jag hoppas att det ska bli vi på riktigt, hihi :)
 
 
Som ni ser föll valet tillslut på en MacBook Air efter en hård kamp med MacBook Pro. Egentligen så har Pron:n lite mer av de egenskaperna jag var ute efter med det som tillslut avgjorde det var vikten på Air som är lika med just Air. Den väger verkligen noll, luft och ingenting. Eftersom jag far och flänger så mycket så är det otroligt mycket värt för mig att ha en lätt dator. Jag fick hjälp av en kompis som är grym på allt som har med Apple att göra så att vi tillslut lyckades "plocka ihop" en grym Air till mig. Kostade några tusenlappar mer men förhoppningsvis kommer det att vara värt det. 
 
Nu ska jag jobba ett par timmar och sedan hoppas jag få ägna kvällen åt att lära känna min nya vän. I helgen ska jag till Sthlm så jag ska kika på biljetter ner nu också. Åker förmodligen imorgon men kanske redan ikväll. Mys med underbara människor står på schemat och jag glädjer mig!Fräscht!

Om jag saknar längderna? Svar ja, men JISSES så skönt det är med urtunnat, kort och fräscht hår. Verkligen underbart skönt och jag drar med fingrarna genom håret hela tiden just nu, haha! En klippning och keratinbehandling gjorde verkligen susen. Kommer mest att sakna att ha håret i en lång, slarvig fläta, älskar ju det, men målet är ju att spara ut mitt eget hår på sikt och då krävs det ju att jag tar hand om det på vägen dit. Så det känns med andra ord bra det här.
 
Som vanligt är det Elin på Runt Hörnet som fixat mitt hår och jag vill varmt rekommendera henne till er. Denna gång vill jag tacka henne extra mycket då hon ordnade fram en akuttid åt mig efter att jag fått lite smått panik över mitt hår här igårkväll, haha :)
 Stark, Glad & Frisk

Hej vänner!
 
Mår ni bra idag? Jag var på återbesök på sjukhuset i morse och fick väl inte direkt det beskedet som jag hade hoppats på. Det kommer bli bra, det är ingen fara så, men när någon sammanfattar de senaste åren av ens liv men några få meningar och man får på papper det man länge förstått men valt att pusha ifrån sig, ja, då blir det lite småtungt. Läkaren avslutade besöket med att säga åt mig att jag idag och varje dag framöver försöka ta mig tid att göra sådant som får mig att må bra. Sagt och gjort. Direkt efter dagens första PT-kund stannade jag kvar i gymmet för att köra ett eget träningspass. LOVELY!
 
Hälsan har ju som ni vet gått emot mig relativt länge nu men passet idag kändes SÅ bra. Jag kände mig stark i kroppen, inte i musklerna, haha, men att kroppen svarar som man vill att den ska göra är bästa känslan. Hade någon frågat mig hur jag mådde i morse hade jag nog brutit ihop med detsamma. Nu, efter ett lyckat träningspass, känner jag mig däremot stark, glad och frisk. Är det inte häftigt vilken effekt träning kan ge även på det mentala planet?
 
 
Jag tränade på Sportsgym 24h Skönsmon idag och det var premiärpasset där för mig. Det är vår minsta anläggning men den går nästan upp i topp hos mig. Väldigt mysig och ljus lokal. Rekommenderas för er som bor på den sidan av Sundsvall :)KRIS-tips | Mellis & Lunch

Igår skrev jag på Instagram om vilken fantastiskt bra grej kokta ägg är. Jag har alltid ett par kokta ägg i kylen som jag kan ta fram och äta, eller slänga med i väskan, när planeringen på ett eller annat sätt brister. På så sätt vet jag att jag alltid har ett stadigt och bra mellanmål tillgängligt. Kokta ägg håller flera dygn i kylen och en hel dag utanför kylen så länge man behåller skalet på. 
 
Idag krisade det ihop sig vid lunchen för mig på grund av dålig planering från min sida. Jag sprang då in på Hemköp och plockade ihop en sallad. Perfekt då produkterna är "rena" och jag kan plocka de energikällor jag vill ha. Bra, enkel och snabb mat men jag vet ändå precis vad jag stoppar i mig. 
 
 
Min sallad idag bestod av kräftstjärtar (protein), bönor (kolhydrater) och avokado + fetaost (fett) som jag sedan fyllde ut med sallad och andra grönsaker. Många räknar bönor som protein men för mig är det kolhydrater då de faktiskt innehåller dubbelt så mycket kolhydrater som protein. Tuesday

Hej vänner!
 
Brådis här men blogglusten är stor så vill kika in med ett snabbt hej till er. Jag ska börja arbetsdagen med att jobba ett par timmar i receptionen på Sportsgym nu över lunch vilket ska bli intressant då jag fortfarande ser väldigt dåligt på ena ögat i kombination med att januari är den månad med flest inskrivningar av nya medlemmar på hela året. Ska dock bli så roligt att träffa människor och få använda mina sociala förmågor på ett annat plan än med en 3-åring, haha!
 
En crazy day med plattan i mattan väntar alltså här, nu kör vi! Pepp, pepp!
 
(Yes, mitt hår ÄR slitet. Dags att ta ut extensionsen i veckan. Ska bara hitta en lucka i schemat för det...)Dagens PT & HIIT-sal

Hej vänner!
 
Jag har precis landat i soffan efter en dag i högt tempo och hjälp var skön den är ikväll. Somnade nästan när jag nattade Jolie och skulle jag slå igen mina ögonlock nu skulle jag förmodligen somna på tre röda. Tänkte dock försöka hålla mig vaken i några timmar till då arbetsdagen inte riktigt är slut ännu men jag planerar att inte lämna soffan utan att jobba härifrån ikväll. Big no no på det säger min naprapat, man får fuska ibland säger jag.
 
Har ni haft en bra måndag och start på veckan?
 
Dagens HAPPY PT på Sportsgym 24H Skönsberg i förmiddags :)
 
 Vår HIIT-sal på Sportsgym City 
 
Älskar verkligen vår HIIT-sal där vi har många roliga redskap att jobba med och det bara är fantasin som sätter gränser. På bilden ovan har jag byggt upp en cirkelträning á 10 stationer som jag körde med en företagsgrupp i eftermiddags. Vi fick ett riktigt härligt pass med massa energi!Back @ Work

Hej måndag! 
 
Åh, vilken lycka det var att få vara tillbaka på jobbet imorse efter en månads sjukfrånvaro. Jag har ju jobbat en del hemifrån denna månad men det är på gymmet jag trivs som allra bäst och känslan efter ett bra PT-pass är obeskrivlig. 
 
Nu är jag hemma igen och ska kicka igång två nya PTO-kunder nu efter lunch och sedan ska jag tillbaka till gymmet i eftermiddag för att köra ett HIIT-pass med en företagsgrupp.Sportsgym har tre anläggningar i stan nu för tiden så imorse var jag på den ena och i eftermiddag är det "huvudanläggningen" i City jag ska till. Ännu mer variation i mitt jobb med olika gym och jag älskar det!
 
 
Dagens administrativa arbetsplats. Satt även här hela helgen och jobbade med bokslutet. Jisses, alltså, ett löfte till mig själv är verkligen att leja bort det nästa år. Bokslut ogillas skarpt. Men, nu skjuter jag det åt sidan, åtminstone tills ikväll, och fokuserar istället på betydligt roligare jobb med PTO-kunder. Dubbelgillas!Jonosfär Taklampa

Hej hopp!
 
Gällande inredning så gick luften helt ur mig här i höstas med alla sjukdomar och så och allting har stått i princip helt stilla sedan vi flyttade in. Det viktigaste kom snabbt på plats men sedan har det inte hänt något mer. Nu börjar dock suget komma tillbaka och jag vill fixa, trixa och dona med det mesta här hemma. Nya gardiner, en vardagsrumsmatta, ett sidebord att ha bredvid soffan, tavlor och annat fint till väggarna är nog högst prioriterat. Bör även försöka styra upp förvaringsutrymmena på ett eller annat sätt. Hmm, jag har en del att styra med så kanske ska satsa de där lediga helgerna i februari på lägenheten helt enkelt? 
 
Denna rosa taklampa fick flytta in i sovrummet tidigare i veckan. Den gör sig så bra där inne och både jag och Jolie älskar den, kan ni förstå? Hihi!
 
 
Bild lånad från IkeaWorkout Åre

Hej vänner!
 
Jag fick ett trevligt sms här tidigare idag där det stod att jag skulle reservera 23-25 maj för Workout Åre. Jag har aldrig deltagit på eventet tidigare men däremot så jobbade jag på Holiday Club när vi bodde i Åre och det är där eventet hålls varje år. Så med andra ord vet jag vilket tryck det är och även vilken fantastisk stämning som råder. Det ska verkligen bli så kul och jag glädjer mig! Är ni några som har planerat att åka dit? 
Nu sover Jolie för kvällen och jag ska sätta mig och börja bena ut det dära bokslutet. Sista halvan av januari kommer bli riktigt tufft jobbmässigt men jag har lovat mig själv att vara ledig varje helg hela februari. Siktar på att lyckas med det.
 
Hoppas ni alla har en fin lördagskväll!The Ketchup Effect

Ja, kommer inget, kommer inget, kommer ALLT stämmer väl in på snön denna vinter. Jisses vad det snöar och det slutar verkligen aldrig. Han där uppe kör visst på allt eller inget och tar ingen hänsyn till oss svenskar som annars mest gillar lagom, haha :) Men jag klagar inte, jag är glad över att snön kom sent och att vi fick en lång höst men jag är lika glad över att snön faktiskt nu är här och att vi kommer få en kort men förhoppningsvis härlig vinter. Att leva här och nu är nog verkligen något som jag blivit bättre på senaste åren även om jag fortfarande trillar i fällorna då och då. 
 
 
Vi har precis kommit in från ett par timmars lekparkshäng och ska nu äta lite mellis innan vi kör en vända till utomhus. Vet inte om jag sagt det men jag och Jolie bor i ett litet privat hyreshus på markplan så det är nästan lite villakänsla över det hela vilket jag älskar. Vi hade verkligen sådan tur som fick den här lägenheten. Älskar även att bara är att springa ut och in nu när vi bor på markplan - innan bodde vi ju på fjärde våningen utan hiss, och ja, tyvärr påverkar det att man helst inte går ut och in fler gånger än nödvändigt. Tummen upp på detta boende alltså.
 
Kram kram!Fredagsdejt!

Hej vänner!
 
Jag är precis hemkommen från en fredagslunch på stan tillsammans med Elma. Jisses, hon är en sådan energispridare min älskade vän och det spelar ingen roll vilket humör jag är på innan jag träffar henne - jag lämnar henne alltid med ett leende från öra till öra. En riktig bästis på alla sätt och vis!
 
Sallad med renkött på Tant Ancis & Fröken Sara = såååå gott!
 
Nu kommer snart Jolie hem, Mattias hämtade henne kring lunch idag så hon har haft en riktig kortdag, och jag har lovat henne en riktigt mysig fredagsmiddag. Helgen ska spendeas utomhus med massa bus och lek. Kvällarna tänkte jag ägna åt vila så att jag förhoppningsvis kan återgå till jobbet på måndag. My god, nästa vecka kommer att bli crazy för min del efter två veckors "sjukskrivning" men jag längtar!
 
Fredagskramar!PT Online | Hur pto.-appen & tjänsten fungerar

Hej vänner!
 
Det har trillat in många frågor senaste veckan om hur den nya pto-appen som jag arbetar med fungerar så jag tänkte att jag samlar upp de vanligaste frågorna i ett informationsinlägg om hur tjänsten fungerar. Har ni fler frågor utöver det går det bra att lämna en kommentar alternativt att mejla mig. Låter det bra?
 
Det första du får göra när du vill ha mig som personlig tränare online är att välja vilket paket/upplägg du vill köra. Är du osäker på vilket upplägg som passar just dig så kan du alltid kontakta mig för rådgivning innan du beställer. När tjänsten är beställd får du välja önskat startdatum samt svara på ett antal frågor om dig själv. Jag skickar sen ett välkomstmejl med information som kan vara bra att veta inför start och efter det är det bara att invänta startdatum. 
 
När vi väl är igång så får du träningsprogram samt kostråd av mig direkt via appen. Samtliga övningar visas både i bilder samt som videos - allt för att du ska känna dig trygg med hur övningen ska utföras. Där står också tid, set, reps och liknande. I samma sekund du genomfört ett träningspass får jag ett sms till min mobil. Jag finns alltså alltid där för dig - både för att stötta men även för att hålla ett öga på dig ;)
 
Vilka övningar och träningsprogram just du får är såklart individuellt. Allt beror på dina mål och dina förutsättningar!
 
 
Du får även kostråd och recept av mig via appen och beroende på din målsättning så rapporteras kosten in dagligen till mig. Återigen - för att jag ska kunna peppa dig men även för att jag vill hålla koll på dig.
 
Utöver detta så finns det en chattfunktion i appen där du kan skicka meddelande till mig precis när du vill. Jag svara alltid så snabbt jag kan och på vardagar dröjer det aldrig mer än 24 timmar men oftast går det betydligt snabbare än så. 
 
Appen finns i skrivande stund endast tillgänglig till iPhones och/eller iPads men i februari lanseras den till Android också. 
 
Så, nu tror jag att jag har täckt upp de vanligaste frågorna. Om inte får ni som sagt gärna hojta till. Nästa lediga startdatum är måndag 20/1 där jag har två platser kvar samt måndag 27/1 där jag har fyra platser kvar. Välkomna!PINK

Tjingeling i torsdagen!
 
Igår kväll kikade Sara förbi med ett par underbara tulpaner och stannade sedan för lite tjatter, mys och popcorn. Jag har ju varit sjuk sedan mellandagarna och Jolie i all ära alltså men ÅH så skönt det var att få umgås på vuxnas vis för ett par timmar, haha! Längtar verkligen tillbaka till jobbet och ett socialt liv nu. På måndag hoppas jag att det är dags. Visste ni förresten att det var tulpanens dag igår? Jag har alltid extremt dålig koll på sådana där dagar men blev desto gladare för de fina blommorna jag fick av Sara ♥
 
 
Nu kör vi torsdag och jag ska försöka vara så effektiv jag kan med ett och ett halvt öga. Många pauser och mycket vila verkar vara ett vinnande koncept så jag kör vidare på det.
 
Glad torsdag!Ljus & Energi

Hej vänner!
 
Jisses, här värker snön ner utanför fönstret vilket känns så mysigt. Det är sådär fjäderlätt snö som blir underbart fluffig och inte stör på något sätt. Älskar ljuset som snön har tagit med sig. Jag märker sådan skillnad i både huvud och kropp och ljuset ger verkligen energi. Lovely!
 
Fotograf: Jolie ♥
 
Min huvudvärk är nästan helt bortblåst nu vilket är så skönt. Huvudvärk som skapar illamående är inte att leka med. Lider verkligen med er som har migrän och drabbas av denna känsla titt som tätt. Kan tänka mig att det är liknande i alla fall. Tyvärr har jag dock fortsatt kraftigt nedsatt syn på ena ögat vilket skapar en spänningshuvudvärk och gör det svårt för mig att jobba. Men, det har bara gått drygt en vecka ännu och läkaren sa att jag skulle räkna med minst två veckor så det är bara att koppla på det där tålamodet igen :)
 
Kram kram!WOW!

Hej vänner!
 
Idag så har Röhnsich äntligen släppt sin vår/sommarkollektion i webshopen och jag har bara ett ord - WOW! Jag brukar gilla alla deras kollektioner men detta är något utöver det vanliga. Trenden som kommer nu att man inte ska behöva välja mellan utseende och funktion har Röhnisch verkligen lyckats med och jag vet inte om jag kan komma på något klädmärke som har ett sådant sinne för detaljer? 
 
 
Linnet i mitten är givet i min framtida garderob. Tänk att få bära det och känna sig så snygg under en varm sommar-PW, hihi! Annars är ju ett av mina mål 2014 att satsa på mer färger i min träningsgarderob och Oxygen och Blur är mina favoriter från denna kollektion när det kommer till färg men jag vill även få in Watermelon och kanske något plagg i Poison? Älskar namnen på färgerna!
 
Vilket hyllningsinlägg detta blev men finns det något denna PT verkligen går igång på så är det snygga träningskläder :)
 
Happy Tuesday!Photo Booth

Hej vänner!
 
Gissa hur många bilder jag precis raderade från min iPad? Jo, 459 stycken för att vara exakt. Alla tagna idag av Jolie genom appen Photo Booth. Mycket intressanta bilder på taket, soffan och hennes hårfäste. På tre av dem hade hon lyckats fånga sitt egna ansikte, haha! Jag hade absolut ingen aning om att hon visste om hur man öppnar och använder Photo Booth men det visste hon visst eller så listade hon ut det på egen hand. Egentligen får hon inte använda iPaden då jag har så mycket jobbgrejer på den men hon brukar använda iPhonen då och då och kan man använda en sådan kan man ju använda en iPad. Uppenbart det efter idag ;)
 
Gamla Photo Booth-bilder :)
 
Vi har myst på här hemma idag jag och Jolie. Varit ut en liten sväng på förmiddagen. Imorgon är det dags för vardag och dagis igen efter 3½ vecka ledigt för henne. Känns sådär om jag ska vara ärlig, känns som att hon precis har hunnit varva ned och kommit in i ett skönt go och så ska vi riva upp det igen för vardag och stress. Men, hon får en mjukstartsvecka med fyra relativt korta dagar vilket känns bra. Vet ju även att hon trivs väldigt bra på dagis så det blir bra det här, som alltid, men ja, lite känns det i hjärtat idag trots allt.  
 
För mig går återhämtningen väldigt sakta framåt men det går ändå framåt. Dock räknar jag med att vara borta från jobbet (Sportsgym) hela veckan ut och jag kan inte göra så mycket jobb på hemmaplan heller då det här med att sitta framför datorn mer än några minuter åt gången är svårt. Tålamod, tålamod, tålamod!
 
Hoppas ni mår bra ♥Sunset & Update

Hej vänner!
 
Den halvtimmen jag var ute med Jolie i fredags straffade sig snabbt och har resulterat i en sängliggande helg. Idag mår jag dock mycket bättre, huvudvärken känns inte alls lika extrem och synen har börjat komma tillbaka på ögat. Det är fortfarande jättesuddigt, men jag ser i alla fall mer än ljus och mörkt vilket är en otrolig lättnad. 
 
Jag har känt mig så besviken på detta "jullov" där tanken var att umgås massa med Jolie samt att jobba ikapp med sådant jag ligger efter i för att imorgon få starta på en ny, lugn och frisk kula. Tyvärr har det ju istället blivit tvärtom att jag varit sjuk, inte alls kunnat hitta på roliga grejer med Jolie samt att jag ligger mer efter / är mer stressad än någonsin med jobb och sådant. Nu menar jag inte jobb med alla underbara klienter, för det är faktiskt bara roligt, utan mer administrativt jobb som bokföring, bokslut och sådant. 
 
MEN, nu har den värsta besvikelsen lagt sig och jag blickar framåt igen. Har ställt in en planerad resa till Sthlm nästa helg - dels på grund av sjukdomen och att jag inte räknar med att vara i form att åka men även för att jag känner att jag behöver en frisk helg med Jolie på hemmaplan. Snön har ju anlänt till Sundsvall nu så jag hoppas på en helg med sol, skidor, korvgrillning utomhus, mys, bus och kärlek. Blir varm i hjärtat bara av att tänka på det. Längtar!
 
 
Solnedgång i Sundsvall där vi verkligen gick från vårväder till en vargavinter över en natt. Jag gruvade mig faktiskt för att snön skulle komma men nu när den väl är här och dessutom tog med sig solen är det faktiskt jättehärligt. Att dessutom få se glädjen hos Jolie, som tidigare år inte alls varit ett fan av snön, är så underbart!
 
Avslutar med att tacka för alla fina kommentarer som trillat in senaste dagarna. Även om jag kommer ha svårt att blogga en tid framöver på grund av ögat och huvudet så ökar blogglusten med 200% när jag ser att ni är många som lämnar små spår. TACK!Lill-Coachen Peppar & Tipsar

Hej vänner!
 
För ett par veckor sedan var vi nere på stan för att Jolie skulle få välja sig en leksak. Innan vi skulle in i leksaksbutiken skulle jag snabbt springa in på Clas Ohlsson för att köpa lite smågrejer. Vad tror ni fröken J får syn på där om inte deras träningsavdelning? Sagt och gjort, Jolie valde en hantel och ville inte ens diskutera att gå in i leksaksaffären. Väldigt gulligt och såklart lite småstolt mamma här, hihi!
 
I väntan på att jag ska bli frisk kommer här därför nu lite träningspepp- och tips från Jolie. Låt er inspireras!
 
 
Lite svårt att säga vad för övningar Jolie körde imorse men jag gissar på en blandning av axelpressar och tricepssträck. Axelpressar är en favoritövning för mig medan tricepssträck hamnar långt ned på listan då jag tycker allt med triceps är så tråkigt att träna. När Jolie var klar spände hon stolt sina biceps och bad mig känna på hennes "mukkler", haha ;) 
 
Vad kan vi lära av bilderna? Jo...
 • Välj rätt vikt. Jolie valde först en rosa hantel på 2kg inne på Clas Olsson men ångrade sig snabbt och valde den grå hanteln på 1kg. Har du svårt att få kontakt? Sänk vikten!
 • Är det svårt att få upp vikten i de sista seten? Helt okej att "chippa" eller göra som Jolie gör - ta hjälp av andra handen. Passa sig själv med andra ord :)
 • Träningskläder kan vara viktigt för motivationen men faller andan på en lördagsmorgon - kör ett pass hemma i pyjamasen!
 • Ansiktsutrycken kan variera under ett träningspass men se till att ha tungan rätt i mun...
 • TRÄNINGSGLÄDJE - glöm inte att ha kul när du tränar! Det behöver inte alltid vara kul men det behöver heller inte alltid vara så himla seriöst. Släpp loss och lek då och då!
Kram från mig och J ♥Ett Livstecken

Hej vänner!
 
Tack fina ni för alla krya-på-hälsningar. Jag är nu hemma igen och på benen även om det för det mesta är soffläge som gäller ett par dagar till. En riktigt elak infektion intog min kropp i måndagskväll, eller förmodligen innan dess, men det var i måndagskväll det bröt ut. Infektionen har bland annat orsakat en extrem huvudvärk, ni vet så där ont så att man kräks, och jag har även tappat synen på vänster öga. Lite småläskigt och jag ser just nu bara ljust/mörkt på det ögat men det ska komma tillbaka allteftersom. Går på en stark antibiotikakur som ska få ordning på det hela. 
 
Jag har svårt att sitta framför datorn/mobilen dels då det är jobbigt med ett öga och dels då ljuset är jobbigt för huvudet. Ville dock ge er en liten update så ni inte är oroliga. Det är inte så illa som det kanske låter och jag är på gott humör :)
 
 
Igår fick vi äntligen (ja, jag tror faktiskt det även om jag hoppats på vår/sommar direkt, hihi) snö till Sundsvall igen. Idag har jag varit så pigg så jag orkat mig ut med Jolie en halvtimme. Helt fantastiskt underbart och glädjen till livet är större än någonsin. Ser nu att jag är lika vit som snön men gissar att det är okej efter senaste sjukdomsveckorna? Hihi!
 
Tack för att ni finns och bryr er ♥På Sjukhus

Hej vänner!

2014 fick visst inte en så bra start som jag hoppats på. Är inte alls pigg för stunden men ni behöver inte vara oroliga. Det kommer bli bra snart hoppas jag. Ville bara lämna ett litet spår så vet ni varför det är tyst här inne. Vi hörs när jag är piggare igen.

Kram!Jobb & Planering

Hej vänner!
 
Är ni lediga även idag? Jag hade en PT-klient på gymmet imorse, körde ett lunchmöte med denna härliga tjej och jobbar nu hemifrån med papper och sådant. Nyårsskifte innebär även bokslut som egen företagare och förra året sa jag att det var sista året jag gjorde det själv, men ja, nu sitter jag ändå här igen med siffror hit och dit. Nästa år SKA jag ta hjälp. Tar alldeles för mycket tid och energi detta. Kan ni vara snäll och påminna mig om jag glömmer? Haha :)
 
Jag och Ida, som jag träffade på lunchen, har idag börjat planera arbetet för att starta upp B.A.B.Y Runners Team här i Sundsvall. Ida är också personlig tränare och hon är så glad och positiv så det ska bli jättekul att få arbeta med och lära känna henne. För er som bor i Sundsvall så kommer vi att inom kort gå ut med mer information. Pepp, pepp!
 Little Picasso

Hej vänner!
 
Tack snälla för alla fina grattishälsningar till Jolie i förrgår. Lilla fröken tackar ödmjukast till er alla även om jag inte är helt säkert på att hon förstår innebörden av ordet "Blogg- och Instagramhälsningar", haha! Så roligt att läsa att ni är så många som hängt med oss sedan Jolies födsel och att en del av er har hängt med sedan min graviditet och en del till och med innan dess. Wow. Det är så häftigt och jag är så tacksam!
 
Här ser ni en av Jolies födelsedagspresenter som mormor och morfar gav henne. Ett stativ med en whiteboardtavla på ena sidan och en blackboard (säger man blackboard? haha, griffeltalva kanske är mer korrekt?) på andra sidan. Tavlan blev en succé och jag kan varmt rekommendera den till er med barn i Jolies ålder. Dock är den gigantisk men vi lyckades hitta ett ledigt hörn att klämma in den i. Får se om den på sikt får flytta upp till Mattias, det var tanken från början, men mamman här tycker än så länge att det är lika kul som Jolie att kladda på den, hihi :)
 
Söndagskramar!
 Mina träningsmål 2014

Hej vänner!
 
Önskar att dessa bilder var tagna idag, men nej, de är från förra lördagen. Kände mig då stark även om jag inte var på topp. Senare på kvällen slog febern till och jag har sedan dess mer eller mindre bott i soffan. Hur seg kan en influensa bli? En vecka? Två veckor? Väldigt frustrerande. Väljer dock att fokusera på det positiva och det är att jag nu utformat mina träningsmål för 2014. Så snart jag är frisk ska jag arbeta aktivt för dem - varje dag, varje vecka, varje månad. Peppad till tusen!
 
 
Konkreta Mål: 
 • 10 stycken chins (oassisterade)
 • 10 stycken enhandsarmhävningar
 • Satsa på mer färgglada och mindre svarta träningskläder ;)
Luddiga Mål:
 • Öka min muskelmassa
 • Förbättra min tid på TjurRuset och det ordentligt :)
Mina luddiga mål ska bli konkreta även dem. Ska börja med att göra en kroppssammansättningsmätning för att få ett humm om vad som är rimligt att öka i muskelmassa. Inför TjurRuset tänker jag sätta en tid när det närmar sig och jag känner vilken form jag är i. 
 
Hur ser era träningsmål ut under 2014? Ni var några som delade med er på Instagram tidigare i veckan men berätta gärna här med. Kul att läsa och peppas av varandra!
 
Känner jag mig själv rätt kommer det säkert min lista med mål fyllas på under året. Dyker något roligt, spännande eller utmanande upp brukar jag ha svårt att motstå, hihi!Jolie 3 år

Alltså de här bilderna, jag kan aldrig få nog av dem. Speciellt de från förlossningen kan jag kika på i evigheter, minnas tillbaka och känna den där starka känslostormen som gick genom kroppen samma sekund Jolie kom ut i världen. Det är helt klart den häftigaste och mest otumlande känslan jag någonsin känt. Ibland känns det som att det är 10 år sedan och ibland, som idag till exempel, känns det som att det var igår. I själva verket är det på dagen tre år sedan. Tre år sedan vår älskade dotter kom till världen och tog oss med storm ♥
 
Emma Jolie | 3 januari 2011 | 13:59
 
Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.
 
Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.
 
Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg.
 
Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara
  
Denna vackra dikt läste jag för Jolie på hennes dopdag den 21 maj 2011. Den känns lika stark, rätt och kärleksfull nu som då och jag blir varm i hjärtat av att läsa den. Älskade barn.
 
GRATTIS på födelsdagen Jolie. Mamma och pappa älskar dig och du är vårat ALLT ♥Go Athletic

Hej från sjuksoffan!
 
Ja, jag är fortfarande kvar på soffan men är piggare idag vilket är skönt. Ligger och tröstar mig med ögongodis i form av H&M's nya sportkollektion. Har ni kikat? Väldigt mycket fint och min favorit är den serie som kallas Go Athletic. Älskar färgerna och mönstrena!
 
Torsdagstips från mig. Kram kram!
 
Bilder lånade från H&M1 januari 2014

Hej vänner och hej 2014!
 
Hade ni en härlig kväll igår? Jag stannade på soffan hela kvällen men höll mig vaken över tolvslaget och fick för första gången på många år se ett sprakande fyrverkeri över vår för stunden väldigt vackra stad. Somnade runt 00:30 med förhoppningen att vakna frisk idag, men nja, det gick sådär. Funderar på om det kan vara så att det är Herr Influensa som är på besök? Antingen det eller så är det en väldigt elak förkylning som härjar i min kropp. Oavsett så ska den bort och det nu. Tack :)
 
Första året på länge som jag inte startar det nya året med ett träningspass. Ja, med undantag för 2011 då jag var höggravid. Tänk att vår lilla tjej fyller 3 år på fredag. Galet. Hur som helst, blir så glad av alla träningsbilder på Instagram och andra sociala medier så fortsätt gärna att peppa och glädja mig genom att ladda upp mer härliga träningsbilder!
 
Dagens sjukling - No makeup och hyffsat sliten men GLAD - 2014 here I come!
 
Har ni några nyårslöften förresten? Jag är inte så mycket för nyårslöften av den enkla anledning att jag aldrig har tålamod att vänta till ett nytt år. Vill jag göra en förändring gör jag den här och nu och helst igår. Men jag gillar nystartskänslan med ett nytt år och jag kan förstå att många gillar att inleda ett nytt år med nya vanor och liknande. 
 
Host, host och kram!Annonsera här »