Rapport från S:t Olavsloppet

Hej vänner!

S:t Olavsloppet är en stafett som går mellan Trondheim och Östersund varje år där sträckan är uppdelad i 51 stycken etapper fördelat på 339 kilometer. När jag i vintras blev tillfrågad att springa en sträcka för Team Sportsgym var min första tanke NEJ men efter att ha övervägt det en kort stund så ändrade jag mig och tackade ja. Jag har sprungit loppet förut, för väldigt många år sedan, och då sträckan var för motionslaget och inte tävlingslaget kändes det bara skoj att få representera Sportsgym på min hemmaplan. Men, så kom ju den där förbaskade skadan i vägen för ett par månader sedan och jag fick lämna återbud. Att då min kära vän, PT och kollega Mia, som ogillar löpning väldigt, väldigt mycket, kliver in och tar sträckan för min skull gjorde mig så glad och jag lovade henne där och då att följa henne hela vägen. Vilket jag också gjorde.
 
 
Vi anlände till Åre i fredags eftermiddag och började då vår helg med en obligatorisk middag på Broken. Därefter tog vi oss en promenad på byn för att sedan åka upp till Tott Hotell där vi hade turen att få ett rum ordnat trots att hotellet egentligen har stängt. Vi stannade på hotellet hela kvällen, hängde på altanen, förflyttade oss till hotellsängen, käkade godis och bara njöt av lugnet. Eller ja, jag och Jolie njöt, Mia var nog inte lika harmonisk, haha :)
 
 
Tidigt på lördagsmorgonen ringde sedan klockan och jag vaknade med ett underbart pirr i magen. Det kändes som att jag skulle tävla själv, haha, även om pirret såklart var mycket värre för Mia. Vi tackade Åre och Tott och åkte till Undersåkers Kyrka där Mia skulle växla och därmed starta sitt lopp. Direkt efter att Mia startat hoppade jag och Jolie in i bilen för att åka till Järpen, möta upp flera Sportsgymmare och ta emot Mia som sprang i mål där. Mia gjorde en jättefin sträcka och jag är så stolt över henne!
 
Start vid Undersåkers Kyrka 
 
 Påväg in mot växling i Järpen...
 
...och där skickar vi iväg näste man!
 
Tyvärr hade vi sedan bråttom tillbaka så vi följde inte tävlingen och laget hela vägen till Östersund utan packade in oss i bilen för att åka tillbaka till Sundsvall igen. Vi fick ett galet intensivt men fantastiskt dygn tillsammans. Mia har flyttat från Sundsvall vilket jag tycker är så jobbigt och det gör mig extra tacksam över detta dygn tillsammans. Nästa år hoppas jag att vara skadefri och både få springa loppet men även vara med på hela karusellen enda in i mål. S:t Olavsloppet är en folkfest utan dess like och jag kan varmt rekommendera att dra ihop ett lag för att springa tillsammans.
 
Sportsgyms tävlingslag slutade på en 3:e plats totalt vilket vi är galet stolta över. Vilka krigare vi har!
 Kommentarer
» Mari

Men tusan så roligt =) Går det där loppet varje år?

Men vilket roligt lopp! Malin, jag tänker på dig så ofta och hoppas du har det bra. Jag kan stolt meddela att jag kommit in bra i träningen (tack vare dig och Rebecca!) och har blivit riktigt biten av löpning. Satsar på milen och hoppas få den gjord innan sommarens slut. Är just nu klar med 7,5 km och det känns fantastiskt bra :) Det är ju KUL att springa! Jag är i bättre fysisk kondition nu än innan graviditet och det känns så sjukt bra! Jag är en stark och stolt mamma!

Puss o kram!


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »