Att förpacka ett varumärke

Hej vänner!
 
Jag tog med mig en bit av Åre hem förra veckan i form av den klassiska Årechokladen och en flaska Årevatten. Jag älskar att ha flaskan ståendes på köksbordet som en fin påminnelse i vardagen om hem, fjällen och Åre. Har alltså egentliga inga planer på att öppna och dricka den utan köpte den mer för utseendet. Åre är grymma på att förpacka sitt varumärke och trots att jag är uppvvuxen där och inte ser mig som en turist så shoppar jag mer än gärna med mig Åregrejer hem. 
 
Att hitta sitt eget varumärke är inte alltid det enklaste och vägen dit kan vara krokig. Min väg har verkligen gått upp och ner och svängt åt både höger och vänster och det är först nu som jag har en klar bild av hur jag vill ha mitt personliga varumärke. Nu ska jag bara forma det från tanke till handling också. Vilket egentligen inte är så bara men däremot väldigt kul. 
 
 
Jag skulle kunna gå mycket djupare in i, uttveckla och analysera detta ämne då jag tycker det är så intressant och roligt men det får vi göra en annan gång. Nu ska jag och Jolie nämligen kila ned på stan för en playdate med Elma och Liam. Jag skulle egentligen varit i Stockholm idag för att heja och supporta på Stockholms Marathon men kände att jag behövde en helg på hemmaplan med Jolie. Så jag hejar och följer på distans istället. Är ni på plats och hejar? Har jag någon läsare som kanske till och med springer själv? 
 
Lördagskramar!Kisses ♥

Ja, att det är pappas flicka det här har det väl egentligen aldrig varit något tvivel om men jag slutar ändå aldrig att förvånas. Hon har förvisso ärvt min vilja och mitt humör, på gott och ont, men utseendet är pappas till hudnra procent. Det finns ingen i världen som kan få hennes ögon att lysa som han kan och även om mamma är bra på det här med bus så är pappa bäst. Utan tvekan.
 
Pussar och kramar fick han också idag men när jag vill ha en puss så var de visst slut. Typiskt. Haha. Vi har haft en bra dag och jag har nyss nattat en lycklig tjej. Allt och lite till för henne ♥
 Kristi Himmelsfärd

Tjingeling!
 
Är ni lediga idag? Kanske till och med har långhelg? Jag är ledig idag men jobbar igen imorgon innan jag välkomnar helgen på riktigt. Dock har jag smygjobbat lite idag med ett pass Mamma Boot Camp i morse men det är så roligt så att det inte riktigt räknas. Allt som jag i en period upplevde som väldigt jobbigt och stressande har nu åter blivit roligt och det känns så bra. Det här med att skära ner på min egen verksamhet och i stället gå all in i en tjänst som anställd var nog det bästa som kunde hända mig just nu. Jag jobbar järnet när jag jobbar men jag är också helt ledig när jag är ledig vilket är underbart.
 
Vätskepaus efter morgonens Mamma Boot Camp!
 
Jolie fick följa med mig till Fagerdalsparken och Mamma Boot Camp idag. Det är henne ni skymtar där i bakgrunden på den översta bilden. Nu ska vi strax plocka upp Mattias för att åka tillbaka dit och spendera ett par timmar tillsammans "hela familjen" som Jolie säger. Hon har tjatat om detta i veckor nu så jag hoppas och tror att vi får en mysig stund tillsammans.
 
Glad Kristi Himmelsfärd!Rörlighet & Löpstyrka

Vilken härlig kväll vi fick tillsammans med tjejerna på Baldershovs Idrottplats. Ingen värme men ack så frisk och fräsch luft och höll vi oss i solen var det riktigt trevligt att vara ute. Rörlighet, löpstyrka och målspurt stod på agendan och kvällen till ära fanns Sundsvalls Tidning på plats för att intervjua och fotografera. Håll utkik efter oss på lördag!
 
Ida hade som vanligt komponerat ihop ett bra pass och jag är så tacksam för att hon driver träningarna framåt. Jag har tagit ett steg tillbaka och fungerar mer som sidekick men det passar mig alldeles utmärkt just i detta uppdrag. Nästa onsdag är det dags för Vårruset och både jag och Ida kommer att finnas på plats för att heja fram tjejerna. 
 
Hur har det gått för er som redan hunnit springa årets Vårrus?
 Back @ Work

Hej vänner!
 
Idag är Jolie mycket piggare och fick därför åka ut till farmor och farfar så att jag fick gå till jobbet. Vi har haft jobbiga dagar och nätter så det är skönt att det nu verkar ha vänt och avi håller tummarna att det fortsätter åt rätt håll. 
 
Min jobbdag är hektisk efter en utbildningsdag i Åre i fredags och sedan två VAB-dagar på det. Men, jag klagar inte, utan tvärtom. Jag trivs så bra på den här tjänsten och den känns helt rätt för mig. Det bästa av flera världar med ansvar, administration och träning i en och samma tjänst. Lucky me!
 
Dagens PT på vårt gym i Skönsmon. Nu är jag nere på City och ska i eftermiddag vidare till Skönsberg. Kärlek på variation var det!
 
Ikväll kör jag och Ida sista träningen med B.A.B.Y Runners Team Sundsvall innan Vårruset. Ida samlar ihop och kickar igång gänget kl.17:00 på Baldershovs IP och jag kommer sedan och tar över stafettpinnen runt kl.17:30 då Ida måste i väg på annat. Samarbete när det är som bäst. Som vanligt behövs ingen anmälan utan det är bara att dyka upp. Välkomna!A Night From Hell

Hej vänner!
 
A night from hell är nog passande för att beskriva natten som passerade. Så länge Jolies astma är rätt medicinerad och hon i övrigt är frisk så kan vi hantera den. Men så kommer nätter som i natt. När hon har en infektion i kroppen med feber, rossel och hosta. Då är astman inte att leka med. Hon blir extremt dålig och det går i raketfart utför. Trots att jag själv varit med om flera ambulansfärder på grund av min egen astma så glömmer jag ibland hur snabbt det faktiskt kan gå mellan bra och dåligt. Det är även tusen gånger läskigare när det är mitt barn det gäller och inte mig. Usch och fy. 
 
 
Vi har varit hemma på VAB hela dagen idag och det blir likaså imorgon. Trots fyrdubbling av medicinen jämfört med när hon är frisk så hjälper det inte riktigt så bra som det borde men jag håller alla tummar att natten som väntar går bättre än föregående. 
 
Skönt att skriva av sig lite men jag vill poängtera att vi är vid gott mod både jag och Jolie. Just nu är läget under kontroll och oron därmed mindre hos mig. Jisses, detta mammahjärta alltså, från den dagen man blir gravid sägs det ju att man alltid kommer vara orolig för något och visst stämmer det väl till viss del? Dumt att oroa sig i onödan men nog kommer de skrämma upp oss våra små under livets gång. Både en och två och tre och fyrahundra gånger ;)
 
Kram på er!Double Post With Love

Text och bild är här kapat direkt från Instagram men detta är helt klart värt en dubbelpost. 
 
...och när man tror att det är glömt men kommer hem till detta. Världens bästa dotter och världens bästa ex. Älskar dem båda ♥
 Bye Åre

Glad morsdag alla vackra mammor ♥
 
Har ni blivit firade och uppvaktade idag? Jag ska möta upp Jolie på tågstationen i Sundsvall om ett par timmar och jag längtar så efter hennes kramar och att få ha henne i min famn. Min tredje morsdag som Jolies mamma och jag är så tacksam för varje dag med henne - morsdag som årets dagar där emellan.
 
Ett par timmar sedan jag sa hejdå till gänget i Åre och jag har nu suttit på tåget i drygt en timme. Helgen har, som ni säkert förstått, varit alldeles fantastisk. Sportsgym är en kedja som går från fjäll till kust här i Norrland och i helgen har jag fått hänga med och lära känna ett gäng härliga kollegor från andra anläggningar än Sundsvall. Förutom dessa har jag träffat på gamla ex-kollegor, nära Årevänner samt en och annan blogg/sociala-medier-bekant. Trots att jag inte kunnat delta aktivt på klasser tar jag alltså bara med mig positivt från denna helg och jag längtar redan till nästa år. Stor tumme upp till arrangörerna av Work Out Åre, ni har gjort ett fantastiskt jobb!
 
På Instagram heter jag @malinsblogg 
 
Tack och hej för denna gång Åre. Det känns bra att vi redan nu bokat en ny dejt och det ganska snart. I juni går nämligen S:t Olavsloppet av stapeln mellan Trondheim och Östersund och Sportsgym kommer att finnas på plats med två lag. Jag skulle själv springa en sträcka men har, såkart, fått boka av den men kommer självklart att följa med för att heja på mina kollegor. Längtar!After Workout

Lugnaste stunden på dagen, på helgen och på länge. Jag sitter på uteplatsen som tillhör vårt hotellrum och bara njuter. Tror detta är första gången sedan vi flyttade från Åre som jag på riktigt saknar det och har lite smått ångest över att lämna det i morgon. Det är en speciell plats den här lilla byn ♥
 
 
Nu ska jag strax lämna lugnet här på terassen och bege mig bort mot restaurangen för mingel och middag. Älskar kontrasterna denna helg bjuder på. Lovely!
 
Puss & kram!Work Out Åre

Tjingeling!
 
Jag befinner mig i Åre denna helg för konferens, jobb, utbildningar, föreläsningar, workshops och massa härligt häng med fantastiska människor. Work Out Åre går av stapeln denna helg och det är riktigt roligt att jag fick äran att kombinera jobb med nöje. Tyvärr har jag fått avboka alla pass jag hade tänkt att delta på men jag hämtar inspiration från annat håll även om jag villigt kan erkänna att jag är lite smått avundsjuk på alla andra. Men det är väl lov att vara det en sådan här helg? Haha :)
 
Jag vågade mig faktiskt på en workshop idag i form av The GRID Workshop och AOUSCH vad det kändes. Då tog jag det ändå väldigt lugnt då jag vet vilken effekt tryck på fel triggerpunkter kan ha på mitt bäcken. Jag fick i alla fall jobba igenom vaderna samt, det viktigaste, fick med mig bra verktyg hem hur man kan tänka vid användningen av redskap som används för triggerpunkter. 
 
Dagens jag - Linne &  Byxor från Röhsnich ♥
 
Förutom allt skoj som pågår här så ser jag till att göra min rehabträning varje dag. Jag kan erkänna att jag var sugen på att fuska i helgen men då jag delar hotellrum med Mia (min kära vän och PT) så är det svårt att komma undan. Hon har ögonen på mig vilket jag egentligen är tacksam för. 
 
Annars var det blandade känslor att komma hem igår. Jag har inte varit i Åre sedan april 2013 vilket är alldeles för länge sedan. Maj är en sådan fin årstid här och det väcker många minnen. Att vi dessutom bor på hotellet där jag själv jobbat i sex år känns också lite avigt. Att gå förbi min och Mattias gamla lägenhet. Kika på kyrkan där Jolie döptes just i maj för tre år sedan. Många känslor och många minnen. Älskade, älskade Åre.
 
Åre bjöd på fyra årstider i en när vi kom igår. Så typiskt och så mycket Åre det kan bli :)
 
Nu ska jag kila iväg för att tjuvkika på när denna fantastiska kvinna kör sitt pass. Min & Bettys vägar korsades för första gången i augusti 2011 via MBC-utbildningen och det har varit så kul att följa henne sedan dess. Att titta tillbaka och se hur långt vi båda har kommit. Häftigt!
 
Önskar er en härlig lördag! Är ni förresten några läsare som hänger på Work Out Åre i helgen?Det är ett BARN

God morgon fredagsvänner!
 
Jag måste få skriva om något som hände för ett par veckor sedan och som jag känner att jag irriterar mig mer och mer på. Det är ett ämne jag vanligtvis inte behandlar i bloggen och som jag absolut inte är expert på men jag är tillräckligt insatt för att veta att det som hände var fel. Vi ska diskutera lite genus idag. Det är inte rosa och blått vi ska prata om. Det har jag för länge sedan lärt mig att det bara är två färger som egentligen inte har något alls med genustänket att göra. En gång i tiden trodde jag det men tack och lov har jag lärt mig annorlunda. Inte genom att jag har läst på egentligen utan genom att jag lyssnat på vad människor runt omkring mig har berättat. Lyssnat på er bloggläsare. Snappat upp lite här och där. Jag var tidigare rätt säker på min sak men blir jag motbevisad är jag den första som erkänner att jag har fel. Genus handlar bland annat om att ge sina barn flera möjligheter istället för en och det är jag glad för att jag idag vet. Till er som ännu inte är genusmedvetna - börja tjuvlyssna lite på vad "genusfolket" säger. Ni behöver inte kunna allt. Ni behöver inte nörda ner er i ämnet. Att bli medveten räcker långt. Ett litet fredagstips så där. 
 
 
Men, nu till själva händelsen. Det var en fredag för ett par veckor sedan så skulle jag hämta hem mat från ett av stadens Sibylla. Vi äter i princip aldrig där men just den här fredagen hade allt och lite till gått fel, jag var vrålhungrig och kände att Sibylla blev perfekt. Kanske att mitt för dagen inte bästa humör gjorde att jag reagerade extra mycket. I dont know. Hur som helst - Jolie var hemma hos mig med Mattias och jag hade beställt mat till oss alla varav en barnbox till Jolie. När maten är klar är det bara leksaken som fattas och följande konversation äger rum.
 
Restaurangbiträdet: Är det en flicka eller pojke?
Jag (som står och halvdrömmer och inte riktigt uppfattar frågan): Ehh, va?
Restaurangbiträdet: Ja, är det en flicka eller pojke som ska få barnboxen?
Jag: Jaha, det är ett barn.
Restaurangbiträdet: Jo, det förstår jag men jag undrar om det är en flicka eller pojke?
Jag (som ännu inte är säker på vad hon är ute efter): Ja, alltså det är ett barn.
Restaurangbiträdet: Ja, du sa det men jag måste veta om det är en flicka eller pojke.
Jag (som nu är säker på vad hon är ute efter tänker att jag ska hjälpa henne på traven genom att ge en ålder): Det är en 3-åring.
Restaurangbiträdet (rätt högljutt och irriterat nu): Men hur ska åldern hjälpa mig? ÄR DET EN FLICKA ELLER POJKE?
Jag (rätt irriterat tillbaka): VAD spelar det för roll vilket kön det är på barnet?
Restaurangbidrädet: Ja, men hur ska jag annars veta vilken leksak jag ska lägga ner i boxen?
Jag: Vad sägs att du visar mig vilka leksaker du har?
 
Restaurangbiträdet slänger då upp ett set med rosa halsband och armband samt en blå liten leksaksfyrhjuling. Jag väljer fyrhjulingen och lämnar sedan restaurangen med ett snabbt tack. Anledningen till att jag valde fyrhjulingen var så enkel att Jolie inte har någon sådan medan hon har massa olika sorters smycken hemma. 
 
Det brukar ibland pratas om könsneutrala leksaker men är inte alla leksaker könsneutrala? Så tycker jag i alla fall att det borde vara och allt jag begär är att min barn ska få de valmöjligheter som finns. Och när hon inte kan välja själv vill jag kunna välja åt henne. Ett ord. Valmöjligheter. Rätt enkelt, eller hur?
 
Jag är så nyfiken nu på att höra hur ni hade reagerat i denna siutation?
 
 
Ps. Jag vet att det finns en bok som handlar just om att ge sina barn flera valmöjligheter istället för en. Har tyvärr noll tid i världen att läsa den och som jag var inne på i början varken vill eller orkar jag sätta mig in det hela på det sättet. Fortsätter istället att snappa upp lite här och lite där :)Motivation & Svackor

Att vänja kroppen vid en förändring av något slag brukar ta cirka tre veckor. Förändringen kan till exempel vara ett nytt tränings- eller kostupplägg men det kan också vara en sån enkel grej som att börja gå till jobbet varje dag istället för att ta bussen. Väldigt vanligt är att när man börjar närma sig de första tre veckorna så kommer den första motivationssvackan. Man har ofta ansträngt sig väldigt hårt, gått all-in och satsat järnet i tre veckor vilket är tufft om det är en stor förändring man gör samtidigt som resultatet oftast inte börjat komma ännu så att man får ny motivation av dem. 
 
Idag sa det PANG in i väggen vad gäller motivationen för mig. Det var så otroligt tungt att ställa sig på crosstrainern. Jag ska stå trettio minuter varje dag men efter tio minuter idag var jag nära tårarna. Jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att stå där varje dag och jag längtar efter variation. Mest av allt längtar jag efter tunga marklyft, knäböj och annat skoj. Även om resultaten redan visar sig i att jag har mindre ont så vet jag att det är långt kvar till målet. Vilken dag är jag då på i min rehabprocess? Jo, dag 22 vilket innebär bra precis tre veckor in i förändringen. Jag följer visst mallen till punkt och pricka. Tack vare att jag är medveten om detta så klev jag inte av efter tio minuter idag utan jag fortsatte att trampa tills tidtagaruret visade trettio minuter. Jag vet att det är så viktigt mentalt att pressa sig över gränsen dessa jobbiga dagar. För gör man det, gör jag det, så vet jag att det kommer gå lättare sedan igen och jag vet att resultaten kommer att komma. 
 
Så, till alla er som kämpar med olika förändringar och vanor. Fortsätt att kämpa. Det är inte alltid kul men det är så värt det. Pannben på så går det. Ni är grymma. Vi är grymma!
 
Bilden nedan får beskriva stoltheten och känslan efter passet. I did it!
 She is home!

Yes, äntligen är hon hemma igen och ordningen, eller snarare o-ordningen, är återställd. Den lilla virvelvinden har varit hos farmor och farfar måndag-onsdag då jag helt enkelt inte fick ihop det denna vecka. Det har gått jättebra även om jag saknat henne extra mycket dessa dagar, kanske för att jag vet att vi ska vara ifrån varandra till helgen igen då jag ska på Work Out Åre? Men, nu är hon hemma och vi har myst järnet ikväll och ska göra likaså imorgon. 
 
 
Snyggare än så här blir vi inte, haha! Jag går fortfarande i jobbkläder men ska hoppa ur dem nu och in i duschen. Jag shoppade faktiskt loss på H&M här om dagen men funderar nu på när jag ska använda dem? Går ju i träningskläder 24/7 nu för tiden. Får se till att byta om flera gånger per dag under helgerna kanske så att jag får användning för allt, haha :)
 
Kram kram!Car Blogging

Tjingeling!
 
Den här årstiden alltså. Att jag sent igår kväll kunde gå hem, okej gå till bilen men ändå, utan jacka och att jag nu på morgonen kan ta mig till jobbet utan jacka. En tröja och 3/4-tights räcker. Snart behövs inte ens tröjan. Hur underbart är inte det? 
 
Om det är årstiden eller ej vet jag inte men jag har idag vaknat med en energi jag inte har haft på länge. Redo att hugga tag i saker och ting. Redo för jobbdagen. Redo att möta det underbara livet. Härligt onsdagspepp!
 
Kram från bilen ♥
 Not My Cup Of Tea

Kvällsmacka och te, not my cup of tea egentligen men precis vad jag behövde efter en tolvtimmars jobbdag. Jag började arbetsdagen med Mamma Boot Camp i ett underbart solskensväder och avslutade nu precis med en workshop på Sportsgym kring skivstångsträning och då främst tekniker kring olika lyft. Jag fick tyvärr delta passivt på grund av rehaben men jisses vad jag längtar tills jag är klar med den och får börja lyfta på riktigt igen. Var det ett till två år jag sa angående det? Tack och lov så hoppas jag dock att vara tillbaka med tyngre vikter något tidigare än så. Hoppet är det sista jag överger och att önska kostar ingenting som min kära mor brukar säga. Så jag både hoppas och önskar - till tusen :)
 
Nu är det en dusch som gäller och sedan sängen. Längtar efter att landa med huvudet på kudden. Snart så. God natt alla fina ♥
 
 NIKE DRI-FIT KNIT

Hej vänner!
 
Träningsgarderoben måste uppdateras här och jag gillar dessa linnen från Nike. Kan tänka mig ett i varje färg men favoriterna är det rosa och det turkosa. Det går åt flera ombyten per dag för mig nu för tiden vad gäller träningskläder så nya inköp är motiverade. 
 
Vilken färg är er favorit?
 
 
Jag kom hem från jobbet rätt nyligen och kommer nog att krascha i säng inom kort. En rolig men intensiv första dag på veckan har det varit så jag tippar på att jag somnar ovaggat även ikväll. Ovanligt, haha :)
 
Hoppas ni har haft en bra start på veckan!
 
 Chillin' & Playing

Hej darlings!
 
Vi knatade ner på stan relativt tidigt i förmiddags och kom hem innanför dörren nu för ett par minuter sedan. Inte riktigt samma värme som igår och småkyliga vindar men ack så skönt vi har haft det ändå. Att shortsen är på får ändå ses som ett stort framsteg jämfört med förra veckan då det var vinterjacka som gällde. Underbara maj!
 
 
Nu är Jolie hos Mattias ett par timmar och jag ska passa på att åka ut till Birsta för att ordna ett par ärenden. När jag är klar med det ska jag vidare till gymmet för dagens rehabträning och efter det är det dags att hämta hem Skruttis igen för middag och kvällsmys. 
 
Har ni haft en bra helg? Pink Elephant

Hej vänner!
 
PMS-dag deLux här igår som tillslut ordnade upp sig på bästa sätt då jag fick hem Jolie en dag tidigare. Hon bor för det mesta hos mig men att vänja sig vid de där dagarna från varandra vete jag inte om jag någonsing kommer göra. Tack och lov att jag och Mattias har en sådan bra relation och oftast träffar henne varje dag båda två, oavsett om det är "våra" dagar eller inte. Svårt att beskriva men jag är så tacksam att det fungerar bra för oss. 
 
Vi avslutade lördagen med grillning, bus och lek hela kvällen lång. Jolie var vaken till efter kl.21 vilket är ovanligt för att vara henne. Så himla mysigt. Älskar området vi bor i och älskar årstiden vi nu går in i där vi människor kommer ut och möts på ett helt annat sätt än under vinterhalvåret. Kärlek på det!

 
Elefanten som snabbt fick namnet Ellis underhöll oss många timmar igår. Jag köpte den på City Gross igår och den blev en succé med detsamma. Tips, tips!
 
Happy Sunday ♥Nordal

God morgon finisar!
 
Har ni sett vilken fin fotoram jag har morgonshoppat? Har länge letat efter den perfekta ramen och här har vi den äntligen. Googlade på märket och ska försöka samla på mig en vit och en grå också för att sedan bygga en liten fotovägg. Hoppas, hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bild. Ni hittar den hos Campadre -> Home Selection -> Nordal. Tips, tips!
Jag har precis kommit till jobbet och har fredagskänslor i hela kroppen. En bra fredag med varierat jobb väntar och jag ser fram emot hela dagen. Älskar att jag älskar mitt jobb. Bästa känslan.
 
Glad fredag på er så hörs vi senare!Backintervaller | Upplägg

Hej vänner!

Fem härliga tjejer dök upp på gårdagens träning med B.A.B.Y Runners Team här i Sundsvall och backintervaller stod på agendan. Vi har på alla pass jobbat med intervaller i någon form då det är ett bra sätt att möta alla individer på deras nivå. Oavsett vilken nivå man ligger på löpmässigt kan alla köra tillsammans, peppa varandra och hålla liv i gruppkänslan. Vi, alltså jag och Ida, uppmuntrar dock tjejerna till distanspass på egen hand eller tillsammans utanför våra onsdagsträningar, men på onsdagar är det alltså intervaller som gäller.

Vi blandar långa intervaller med korta, vissa pass kör vi en längre strykedel och vissa pass kör vi ingen styrketräning alls. Ibland fokuserar vi mycket på löpskolning och ibland poängterar vi bara det mest grundliga. Variation förnöjer!Uppvärmning

  • Ett och ett halvt varv lugn jogging runt Baldershovs IP
Enklare löpskolning
  • 3 x höga knän, lätt jogg tillbaka
  • 3 x sparka på rumpan, lätt jogg tillbaka
  • 3 x smyga igång för att sedan trycka på och spurta, lätt jogg tillbaka
Fokus på blicken långt fram, aktiv bål, öppna upp bröstkorg samt lätta fötter. Jag är dålig på att uppskatta sträckor, verkligen jättedålig, men jag skulle tro att vi låg på runt 30 meter vid löpskolningsövningarna. 
 
Backintervaller
  • 6 x 30 sekunders backintervaller, vila den sträckan det tar att gå/jogga ned till start
  • Kortare vila (runt en minut)
  • 6 x 30 sekunders backintervaller, vila den sträckan det tar att gå/jogga ned till start
Jag är lika dålig på att uppskatta lutning som jag är på att uppskatta sträckor. Tjejerna tyckte dock att den var perfekt men att den inte hade fått varit brantare. Sträckan är naturligtvis individuell beroende på vilket tempo man kan hålla. Tempot vi låg på igår var högt. Målet var att pressa sig ur bekvämlighetszonen men att ändå kunna hålla samma tempo genom alla intervaller. Vi vill aldrig att tjejerna ska gå från oss med "kräk- och/eller gråtkänsla". Det ska ju vara kul det här om än jobbigt till och från!
 
Nedvarvning
  • Skedde igår på egen hand men jag rekommenderade ett eller två varv lugn jogg runt idrottsplatsen för att trampa ur sig och varva ned
Testa gärna passet hemma! Onsdagsträning

Tjingeling från en låååång onsdag!
 
Yes, denna arbetsdag sträcker sig från 08:30-20:30 men då är en timmes ideellt arbete med B.A.B.Y Runners Team inräknat. Dock lång dag ändå då mitt huvud inte riktigt gör skillnad på betalt och ideellt arbete, hihi :)
 
Ikväll ska vi, B.A.B.Y Runners Team alltså, köra backintervaller vid Baldershovs IP och som vanligt är alla välkomna - nybörjare som elitmotionär. Min partner Ida var troget med till förra veckan trots att hon då var gravid i vecka 40 men idag stannar hon tack och lov hemma och bebismyser istället. Själv är jag ju mitt i min rehab och ska helst inte promenera, än mindre springa, men min röst är det inget fel på så jag ska coacha så gott jag kan via den. Ses vi ikväll?
 
Dagens PT :)SHARP, GRACE & PROTECT

Hej vänner!
 
Hur många läsare har jag som ska springa VårRuset i år? Och hur många är ni som redan sprungit? Här i Sundsvall laddar vi för fullt inför loppet som går av stapeln den 4 juni. Jag kommer själv inte att springa i år på grund av min rehablitering och bäckenskada men jag kommer däremot, i samarbete med Vitamin Well, göra mitt bästa för att peppa fram er till startlinjen och sedan hela vägen över mållinjen. Sounds good? 
 
Min favorit i "The Vitamin Well Family" är överlägset Vitamin Well SHARP Stevia. Så god och innehåller koffein vilket ni som känner mig vet att jag aldrig tackar nej till. Gillar dock alla smaker i Stevia-serien och GRACE här nedan slinker lätt ner. Likaså PROTECT. Har ni någon favorit?
 In Action

Tjingeling!
 
Det här med att hitta tid för att blogga när jag jobbar dubbelt är inte riktigt det lättaste. Det är en övergångsperiod med mycket jobb nu när jag tillträtt min nya tjänst på Sportsgym men ännu inte hunnit skära ner på tempot i min egna verksamhet. Till sommaren räknar jag med att vara i fas med allting. Att utveckla och driva bloggen framåt är något jag verkligen vill göra och även har planer på att göra. Jag ska bara skapa mig tid till det först. Snart så!
 
Idag har jag haft en underbar dag på jobbet. Jag började med en PT-klient i morse, körde sedan ett par timmar i receptionen, efter det 45 minuters egen rehabträning, lunch, admin-jobb för att avsluta arbetsdagen med ett härligt utomhuspass tillsammans med en företagsgrupp. Variation när det är som bäst. Extra plus på att de senaste veckornas kyla äntligen har gett med sig och idag fick jag under delar av passet ta av mig till linne. Lovely!
 
Today's PT in action!Ordning & Reda

Hej vänner!
 
Jag drog igång ett alldeles för stort projekt idag då jag bestämde mig för att styra upp vår hall som varit oorganiserad alldeles för länge nu. Började dagen med att måtta för att sedan åka ut till Jysk, Rusta, Mio och några andra möbelbutiker för att köpa hem skohylla, hatthylla och korgar. Fortsatte sedan med att riva ut allt jag hittade i skåp och garderober och ja, här sitter jag nu med ett hem i totalt kaos. Energin tog tvärt slut här för ett par timmar sedan och jag undrar nu hur jag tänkte egentligen? 
 
 
Tröttare än tröttast här men ska ändå försöka mig på ett ryck till innan läggdags. Vore skönt att få börja veckan med ordning och reda imorgon. Bilderna är från gårdagen, himla snyggt med underställ under jeansen, eller hur? Haha :) Våga vägra frysa var mottot. Idag har vi faktiskt haft varmare och till och med grillat här på kvällskvisten. Hoppas att ännu varmare väder är på väg in. Det är SÅ välkommet nu!
 
Natt-i-natt ♥Weekend

Hej vänner!
 
Igår körde vi städrace och finns det något härligare än att vakna upp till ett fräscht och nystädat hem en lördagsmorgon? Vackraste snittblommorna på bordet och en dotter som bjöd på sovmorgon till strax efter klockan åtta (!) i morse. Kaffe, mys och nyhetsmorgon. Kan en helgdag starta bättre?
 
 
Skalkläder, fleece, vinterskor, mössor och vantar ligger här fint framlagda i hallen och är snart redo att användas. Jag brukar sällan klaga på vädret men när vinterkläderna kommer till användning i maj känns det ju lite sådär. Vi vägrar dock att frysa så kläder på är det som gäller idag när vi, jag och Jolie alltså, ska bege oss ut till Alnö för att heja fram nära och kära som ska springa ICA-loppet i form av en halvmara. Ska någon av er dit för att heja eller springa?Veckans sista

God morgon vänner!
 
Jag är på språng ner mot jobbet och veckans sista arbetsdag. Är peppad på en dag på jobbet men längtar även tills eftermiddagen, dagishämtning och fredagsmyset. Jolie har beställt lekparkshäng i eftermiddag, lasange till fredagsmiddag och ostbågar till soffmyset och jag är inte sen att haka på de planerna, hihi!
 
Kram på er & GLAD FREDAG!
 Ett race jag ska vinna!

Hej vänner!
 
Första veckan på "nya" jobbet rullar på i ett rasande tempo och jag kan erkänna att jag längtar tills helgen imorgon. Inte för att det inte är kul, tvärtom, men mitt stackars lilla huvud skulle må bra av ett par dagars vila känner jag. Idag fick jag börja min arbetsdag på bästa sätt genom ett pass Mamma Boot Camp och jag fick avsluta dagen på bästa sätt i form av egen träning. Två tummar upp!
 
Tyvärr så styr jag inte längre min egen träning och detta har jag gråtit floder över kan jag säga. Dock kanske det är fel att använda ordet tyvärr för samtidigt som jag tycker att det är jobbigt så är jag även glad och tacksam för det som sker nu. Låt mig berätta.
 
Kvällens jag efter avslutat träningspass. Not so happy.
 
Ni som hängt med mig länge i bloggen vet ju att jag under och efter graviditeten hade stora foglossningsbesvär. Jag har sökt hjälp på flera håll tidigare men inte fått den hjälp, kunskap och bemötande jag har behövt och ja, ni vet ju hur det är, efter ett tag ger man mer eller mindre upp. Ett tag accepterade jag att jag hade ont varje dag. Jag har käkat smärtstillande och tränat på trots smärtan. Har innerst inne vetat att det förmodligen inte är hållbart i längden men jag har ändå kört på. Som jag skrivit tidigare så är det där med att leva som man lär inte alltid så lätt. Men, senaste tiden har smärtan blivit värre och värre samtidigt som jag blivit mer och mer less på allt som jag inte kan göra. Så, för ett par veckor sedan bestämde jag mig för att göra ett "sista försök" och satte mig och började googla om foglossning, bäckensmärtor och forskning. Idag är jag så glad att jag gjorde det. Det jag hittade var inte bara artiklar och forskning om bäckensmärtor utan även en av forskarna bakom allting. Att han sedan har sin bas i Sundsvall. Vad är oddsen och hur har jag kunnat missa detta tidigare? Att han dessutom både har tid och tror att han kan hjälpa mig. Glädjen på det är obeskrivlig.
 
Nu har jag träffat Thomas två gånger och att jag fått honom som sjukgymnast känns otroligt. Jag är så tacksam. Nu vet jag att det finns tjejer som har det tusen gånger jobbigare än mig med bäckensmärtor efter graviditet, jag lider verkligen med dessa tjejer, men allting är relativt och för mig är mina smärtor psykiskt påfrestande då det begränsar mig både i min vardag, mitt yrke och min största passion. Att dessutom ha ont varje dag i princip 365 dagar om året är ju såklart hellre aldrig kul. Därav min tacksamhet. 
 
För att återgå till floderna av tårar jag skrev om i början. Jag har en rehabtid framför mig på två år. TVÅ ÅR. Det kan gå snabbare men jag är inställd på "det värsta" så får jag i stället bli positivt överraskad om det går snabbare. Första tiden nu är en utredningsperiod på 6-12 veckor där ALL min ordinarie träning är bortplockad. I det är även vardagsmotion som att gå till och från jobbet bortplockat. Det är rehabträning som gäller. Tanken är att jag ska kunna träna mer och tyngre så småningom men det är baby steps som gäller. Detta är såklart mentalt jobbigt för mig. Träningen har alltid varit min räddning, speciellt när jag i perioder inte mått bra och att nu inte kunna använda den medicinen när jag behöver den som mest är jobbigt. Så klart.
 
Men, jag väljer att se det positiva i det hela. I min rehabträning ingår, om det fungerar, just nu 30 minuters konditionsträning i A1-zonen varje dag, alltså sju dagar i veckan. Detta är positivt på så sätt att detta är något jag ALDRIG skulle ha gjort annars. Jag är mer för intervaller kring mjölksyratröskeln jag om det ska vara. Annat som är positivt är att jag fått hjälp. Att jag med största sannolikhet kommer att bli helt bra. Att jag kommer lära mig väldigt mycket om min kropp längs vägen. Att jag kommer slippa ha ont i framtiden. Att jag kommer kunna träna som jag vill och det jag vill. Att jag en dag kanske kommer att våga bli gravid igen. 
 
Så, jag är glad. Jag är optimistisk. Jag är tacksam. Om du läser det här Thomas så TACK för att du tagit dig an mig. Verkligen tusen tack. Även om rehab inte är det roligaste och tidsperioden för den är lång så ska jag gå in för det till 110%. Vinnarskallen har jag kvar och detta race ska jag vinna!
 
Insåg att jag var rätt GLAD ändå. Det är ju positivt det här som händer och sker!Wednesday Morning

God morgon vänner!
 
Kikar in med ett snabbt hej från morgonracet som består av målning, kaffedrickande, påklädning, tandborstning, bokläsning och barnkanalen. Allt på samma gång. Ungefär så. Det spelar oftast ingen roll hur mycket tid vi har på morgonen så blir det oftast stress i slutändan ändå. Är det någon som känner igen sig? 
 
 
Nu kör vi onsdag, siktar in oss på slutspurten av veckan och börjar smålängta efter helgen. B.A.B.Y Runners Team Sundsvall tränar ikväll kl.19:00 på Baldershovs IP för er som är taggade. Ses vi?
 
Tack även för fina grattishälsningar i föregående inlägg. Måndag och tisdag har varit helt fullspäckade så jag har tyvärr inte hunnit svara på dem ännu men jag har läst allihopa och WOW, ni är fantastiska!
 
KRAM ♥
 
Ps. Apropå stressiga morgnar - började skriva detta inlägg vid 07:30 men fick visst tid att posta det först nu :)A New Chapter

Hej vänner!
 
Utbildningsdagen i Stockholm igår var lång, rolig och givande och jag tänkte berätta mer om den i senare inlägg. Jag landade på Midlanda sent igår kväll och är nu på hemmaplan redo att starta igång en ny jobbvecka. Med ny jobbvecka menar jag verkligen ny. Ny fast ändå inte. Jag ska berätta.
 
I februari fick jag en förfrågan om ett roligt, utmanande och för mig väldigt passande jobb. Jag blev något förvånad men mest glad och stolt. Det kluriga med erbjudandet var mitt eget företag. Om jag skulle tacka ja och ta en tjänst på 100% skulle det innebära att jag måste avveckla eller åtminstone skära ner rejält på min egen verksamhet. Mitt företag som jag slitit med dygnet runt för att bygga upp till vad det är idag. Men å andra sidan lockade den där tjänsten som skulle innebära ett kliv framåt för mig i träningsbranschen, ge en trygghet och ge utmaningar på nya sätt. Att tacka ja skulle lite innebära att förlora friheten men istället vinna tryggheten. Efter ett par möten, telefonsamtal och mailkonverastioner tackade jag två veckor efter erbjudandet ja till tjänsten. Idag gör jag min första dag som platsansvarig på Sportsgym i Sundsvall. 
 
 
Det svåraste med detta beslut var vad jag skulle göra med mitt egna företag. Först kändes det som ett nederlag. Det gör det inte alls längre. Jag sätter det bara lite på paus och utvecklas på andra plan under en tid i mitt liv. Mamma Boot Camp kommer att finnas kvar och likaså kommer jag att fortsätta att ge föreläsningar. Men resten kommer i lagom takt att avvecklas. Så företaget kommer att vara aktivt men på minifart. När jag satt i möte med ledningen för ett par veckor sedan fick jag frågan när jag ville ha semester. Hör ni? S-E-M-E-S-T-E-R! Vad är det liksom? Att vara helt ledig när man är ledig och dessutom få betalt för det. Wow! Haha :)
 
Vad kommer jag då att göra i praktiken framöver? Jag kommer ha driftsansvar för våra tre anläggningar i Sundsvall vilket känns utmanande men också så roligt. Med en sådan här tjänst medföljer naturligt en hel del administrativt men jag kommer att fortsätta att jobba med personlig träning och gruppträning på Sportsgym. Något annat finns inte på kartan, det är ju det jag älskar allra mest.
 
Så - massa nytt men också en hel del bekant. Nu kör vi!On The Go

Tjing, tjing från tåget!
 
Bjuder ni på sol i Stockholm idag? Jag slog till på kjol och barbent men inser nu att det kanske var lite för optimistiskt. De enda jeansen jag äger för tillfället ligger i tvättkorgen, så klädvalet dagen till ära var väl inte helt frivilligt. Kanske jag ska ta mig en liten shoppingtur i eftermiddag? Jag älskar fortfarande kläder, stil och trender men jag älskar träningskläder snäppet mer därav bristen på människokläder, som Lovisa så fint har döpt det, i min garderob :)
 
 
Jag är förresten mycket piggare i min förkylning idag. Helgen får gå till vila så hoppas jag att vara tillbaka på topp, nåja på startlinjen i alla fall, på måndag. Pepp, pepp, pepp!
 
Helgkramar ♥Deklartation | Check!

Hej vänner!
 
Jag har precis skickat in deklarationen här, när man driver enskild firma ska den in samtidigt som man lämnar in sin privata, och det är en skön tyngd som nu släppt från mina axlar. Nästa år ska jag helt klart anlita hjälp. Precis som jag tänkt att göra med bokslutet. Det går att göra det själv men jisses vilken tid det tar. Tid som jag hellre lägger på Jolie, mig själv, PT-klienter och annat roligt jobb. Jag har lärt mig att man ska ägna sig åt det man är bäst på. Jag är bäst på att vara PT medan det finns redovisningsekonomer som är bäst på redovisning. Är nog rätt klokt.
 
Dagens PT :)

Nu ska jag ta helg här. Imorgon bitti hoppar jag på tåget ner till Stockholm för lördagshäng med en saknad vän och på söndag väntar sedan en heldags vidareutbildning inom graviditet/mammaträning. Glädjer mig!After Workout BBQ

Hej vänner och hej första maj!
 
Minns ni att jag tidigare skrivit om att jag saknar vissa ting sedan separationen men att jag inte upptäcker det förrän att jag behöver det? Idag var jag där igen. Jag och Jolie skulle nämligen montera vår nya (rosa) grill i förmiddags men det gick ju sådär med noll verktyg hemma. Nu har jag ju behövt verktyg innan i och med flytten och så, såklart, men då har jag fått hjälp med grejerna och inte tänkt på det. I förmiddags var nog första gången vi skulle ge oss på något på egen hand. Tur det var en simpel grej och med en bordskniv, en sax, en nypa vilja och en stor skopa tålamod så löste vi det tillslut. 
 
Apropå separationen - igår så var det ett år sedan vi tog beslutet. Blandade känslor på det och galet hur tiden tickar på. Ett år.
 
 
Efter ett lättare träningspass körde vi After Workout med korvgrillning första maj till ära. Det låter ju fantastiskt härligt men det blev inte jättelyckat så det slutade med att vi gick in och stekte på korven i stekpannan. Nåja, vi fick sol på nästan under nästan en timme och både hår och kläder luktar härligt av grillen. Känns som efter en heldag i skogen. Always look at the bright side of life!
 
Mitt lättare träningspass ska jag berätta mer om då det är starten på något nytt. Återkommer. Glad första maj så länge!Annonsera här »