Ekologiska majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Hej vänner!
 
Kikar in med en snabb söndagsmiddag för er som kanske varit på språng idag. Jag hittade receptet hos ICA och det är både enkelt, snabbtlagat och gott. Tumme upp!
 
Plättar
  • 340 gram majs
  • 2 stycken zucchini
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
Låt majsen rinna av. Riv zuccini, lök och vitlök. Vispa ägg, mjöl och kryddor. Vänd ner grönsakerna i smeten. Stek plättarna!
 
Creme Fresh / Gräddfil
  • 2 dl gräddfil eller creme fresh (smaksak)
  • Persilja (färsk eller fryst)
  • 1/2 tsk spiskummin
Blanda ihop ingredinenserna till en röra. Smaka av med salt och peppar.
 
Sallad
  • Valfri grönsallad, jag använde machésallad som är en favorit här
  • 1 bananschalottenlök
  • Parmesanost
  • Olivolja, vinäger, salt och peppar
Hacka löken och blanda med grönsalladen. Hyvla ner flarn av parmesanosten. Smaka av med olja, vinäger och kryddor.
 
 
Det ser ut att vara många ingredienser men jag lovar er att det är busenkelt att tillaga och går SÅ snabbt. Perfekt även att använda resterna som mellanmål under veckan. Tips är att dra på med lite större mängd kryddor, det kommer jag göra nästa gång, då jag tyckte plättarna blev lite lama. Jag körde på ekologiska produkter rätt igenom idag vilket gör att måltiden känns extra fräsch, men det är såklart smaksak.
 
Testa gärna!



Kommentarer

Ser super gott ut men vad är bananschalottenlök?=)

Svar: En avlång schalottenlök, tror den är lite mildare än vanlig också :)
Malins Blogg

Ser riktigt gott ut!

Låter som perfekt smarrig vardagsmat! :)

» Sussi

SMarrigt. :D

» Carro

Mums!

mums

Gott! :)

Svar: Ja :)
Malins Blogg


Kom ihåg






Trackback
Annonsera här »