Att välja soffa

Hej vänner!
 
Jag slängde nyss ut vår kära lilla soffa på Blocket och funderar nu på vad vi ska hitta på i stället. Jolie röstar på en rosa men där går gränsen även för den här mamman. Älskar våra små rosa detaljer här och där men det får liksom räcka där. Är egentligen mest sugen på en stor divansoffa (gärna ljusgrå och mysvänlig) men har faktiskt börjat spana en hel del på IKEA's soffor från serien Ektorp. Med en 3-sits, en 2-sits och eventuellt en fotpall är ju möjligheterna oändliga. Dessutom är de väldigt sköna och mysiga. Pluspoäng för att man kan byta tyg. Dock tycker jag inte de är supersnygga men med kuddar, filtar och en snygg matta tror jag att det kan bli bra. Vad tror ni?
 
 
Soffan som jag nu säljer var nästan på gränsen på för stor i gamla lägenheten men i denna lägenhet är den dels mini-liten och dels har den inte någon naturlig plats någonstans i vardagsrummet. Gillar den egentligen annars trots att det var ett akutköp i samband med förra årets flytt. Hade den varit lite större, lite ljusare och lite mer ombyggnadsbar hade det varit en keeper, haha :)
 
 
Extra plus för att det kryllar av Ektorpsoffor på Blocket. Dock mest vita och jag tror att jag är mer inne på en Svanby Grå. Nu kan man ju köpa ett nytt tyg till soffan men just den färgen kostar som halva soffan för ny. Så då kan man ju lika gärna köpa en ny. Hej hopp vilka problem.
 
Nej, nu ska jag passa på att plocka lite här innan Jolie som har sovit hos farmor och farfar i natt kommer hem. Så lugn och skön förmiddag men nu kryper det i mig och det är alldeles för tyst i lägenheten. Längtar efter lillhjärtat!
 
Vad gör ni idag?Kommentarer
Lina

Vi har en Ektorpsoffa i Svanby grå, med en divan. Lätt ett av våra bästa köp! Så köpte vi till en stor fotpall också så blir det nästan som två divaner så mannen och jag kan har varsin :)

Svar: Ja, visst är de sköna? Lutar mer och mer åt en sådan faktiskt :)
Malins Blogg

» Hanna

Ja, en massa fina kuddar, så blir det nog jättebra! ^^

Svar: Ja, jag tror det :)
Malins Blogg

Jag har också börjat kolla efter ny soffa inför önskelistan till jul ;) Är inne på ditt spår med en ljusgrå soffa vilket är så snyggt! Dock har jag ännu ej hittat någon jag gillar.

Idag fick jag låna hem Emma några timmar i eftermiddag (pappahelg) då jag satt barnvakt till hennes jämnåriga kompis. Så de har lekt hela eftermiddagen :) Nu ska här städas undan leksaker och sen får jag väl hitta på något att göra ikväll :)

Svar: Låter som en mysig gårdag :)
Hoppas du hittar något fint till jul och att tomten kommer med det, hihi ;)
Malins Blogg

Anonym

Tips om att kolla tyger på bemz, suveräna, vissa dyra men i väldigt bra kvalité! köper man soffan utan klädsel på ikea blir det inte så mkt dyrare men mycket personligare!

Svar: Tack för tips!
Malins Blogg

Erica

Jag hade en Ektorp för 10 år sedan, den var ifs skön att sitta i men blev snabbt nedsutten och trist.
Nu kan det ju vara så att kvalitén är bättre nu (eller att du har ett lite aktivare liv än vad jag hade då, så den inte används så ofta) men för egen del så skulle jag inte gå på IKEAs låga priser när det kommer till soffa.

Svar: Tänkte först investera i en "riktig" soffa från ex. MIO men känner att i det läget jag är i nu så passar exempel Ektorp bättre både för variation och pris. Men förstår din tanke och är egentligen enig med dig, men får ligga på framtiden :)
Malins Blogg

Anonym

Kan rekommendera denna soffan. Den ser lite stel och tråkig ut på bilden men är väldigt skön att sitta i. Har köpt till lite kuddar och pläddar så den blir mysig.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S09889211/
Den finns även i 2-sits och fåtöljer.

Svar: Tack för tips, kikat lite på den men gillar inte silen, vill ha mysigare :)
Malins Blogg

Emelie

Hej Malin!

Vill tipsa om soffan "Memphis" som finns på Mio. Köpte en i somras och den är superskön och fin. Dessutom en av deras billigaste. Hade en "Ektorp" från Ikea innan men de blir nedsuttna så lätt tycker jag.

Hoppas du hittar någon du gillar! :)

» Laila

Kan varmt rekommendera ektorp, jag har kört med dessa soffor i många år, fördelen är just att både kunna tvätta överdragen och byta efter humör. :-) Kramizz Laila

Svar: Tack Laila, lutar mot att det blir Ektorp här med :) Kram!
Malins Blogg

Annika

Varifrån är er gamla soffa? :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »