Coca Cola Life

Kunde ju inte låta bli att norpa åt mig en sådan här när jag var på Hemköp för att handla idag på lunchen. Har ni testat? Jag är skeptisk. Gillar inte alls smaken av sötningsmedel (aspartam) och dricker därför aldrig Light- eller Zeroprodukter. Dricker hellre äkta Coca Cola men gör det istället relativt sällan. Många dricker ju tyvärr lightläsker som vatten med hänvisning till att de är energisnåla men tyvärr innebär energisnålt inte lika med nyttigt.
 
Nu behöver steviolglykosider, som denna är sötad med, vara ett dugg bättre än aspartam men min erfarenhet är att eftersmaken inte är lika hemsk utan tvärtom brukar smaka ungefär som om en produkt vore sötad med socker. Därför ska denna bli intressant att testa. Kommer inte att dricka Coca Cola mer ofta eller sällan oavsett resultatet - värt att notera :)
 
Står just nu på kylning så återkommer ikväll med recension!
 Kommentarer

Hej Malin,
Jag har börjat bli mer och mer intresserad av mat och näringslära och undrar om du har någon bok som du kan rekommendera att läsa. Min kunskap är ganska dålig när det gäller näringsinnehåll och vad olika saker är bra för men har bra koll på antal kalorier. Jag hade velat veta mer om när man skall äta protein, kolhydrater och fett när det gäller träning och även i allmänhet, hur mycket man kan/bör äta samt vad som är vad.
Har googlat och letat böcker men det är ju så svårt när man inte kan bläddra i dem så jag hoppas jag kan få tips av dig!

Själv vägrar jag allt med light och cola blir det max en gång om året, alldeles för sött för mig!
Tack för en bra blogg!
Helena

Svar: Hej Helena! Vad kul att du börjat intressera dig för kost- och näringslära. Jag kommer tyvärr inte på något tips om bok så här på rak arm utan måste fundera lite. Det jag kikar efter när jag läser på nätet eller i böcker är om de är baserade på forskning och studier eller på en persons personliga uppfattning. Jag har jättebra böcker från min utbildning men de finns tyvärr inte att få tag på i handeln. Jag ska fundera och återkommer :)
Tack för att du läser! Kram Malin
Malins Blogg

Jag har preciiiiis samma smakuppfattning som dig vad gäller lightläsk/drycker. Jag avskyr smaken! Och vissa förstår inte alls vad jag menar. Förstår inte hur de inte kan känna den äckliga eftersmaken. ;P

Svar: Vad SKÖNT att höra! Det är aldrig någon som förstår vad jag menar med eftersmaken annars. Hade en diskussion om detta med en kollega som drack Cola Light här om dagen och han förstod inte alls vad jag menade och sa att han inte känner skillnad på vanliga Cola och Light Cola... Huuuur är det möjligt? Haha!
Malins Blogg

nej, nej, nej till sötningsmedel. ska det va så ska det va socker. mannen hade köpt denna men den smakade på tok för mycket sötningsmedel för min smak.. :)

Svar: Åh, är det så? Har inte testat än men kan tänka mig att det är så :) Och jag är egentligen som dig där, generellt svårt för sötningsmedel även om jag inte är helt svart eller vit. Kram vännen!
Malins Blogg

Inget för mig då med andra ord. Gillar inte sötningsmedel! :-) Ska dock bli kul att få höra vad du tycker.

Svar: Ja, inte jag heller egentligen, hellre socker men sällan! :)
Malins Blogg

» C

Den där innehåller både stevia OCH socker så det går bort för mig som undviker kolhydrater. Hade den däremot varit sötad med enbart stevia eller sukrin(som är naturliga sötningsmedel) så hade jag gärna testat.

Svar: Ja, jag undviker ju inte kolhydrater men hade missat att det var socker i den. Såg det efter jag skrev inlägget. Men nej, ingen hit tycker jag, håller mig till vanlig cola om jag ska dricka det någon gång :)
Malins Blogg

Rosanna

nej fy för den där,den smakade mest light.Går absolut bort för mig.Vad tyckte du?

Svar: Håller med dig, provsmakade den äntligen igår och gillade den inte alls!
Malins Blogg


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »