Det kallas demokrati

God morgon vänner!
 
Jag gissar att vi är många som idag vaknat med en orolig och obehaglig känsla i kroppen. Valresultatet är så fel samtidigt som det inte är fel för det är ju detta som kallas demokrati. Det skrämmer mig. Att vi i Sverige VILL ha det så här. Förra valet blev jag förvånad. Igår blev jag chockad. Matt.
 
Bilden nedan representerar min känsla idag bra. Grått som asfalten. Allt känns luddigt och inget riktigt klart. Jag hoppas vi reder ut detta på bästa sätt även om det just nu inte alls känns tryggt. 
 
 
Hörrni, jag hoppas ni får en bra dag idag. Jag vet att det pratas och skrivs om politik överallt just nu och ni är förmodligen lika less på det som jag är. Men det kändes så fel att skriva om något annat än just det denna morgon. Hoppas ni förstår.
 
VARMA kramar till ALLA ♥Kommentarer
Ingela Christiernin

Även om man anat att de skulle få ökad stöd så trodde jag nog inte att det skulle bli så högt. Ofattbart och sorgligt...

Jag känner exakt likadant, matt och tom. Och det som skrämmer mig är precis det du skriver - att det inte är något hittepå uppifrån utan att vanligt folk faktiskt valt att rösta på SD. Huvva!

» Elin

Håller helt med dig! Jag vill bara ropa ut att det måste ha blivit något fel och att det här inte alls kan vara resultatet efter röstningen. Jag har väldigt svårt att ta in att nästan 13 % av Sveriges befolkning kan sympatisera med ett parti som sverigedemokraterna. Ännu värre när jag tänker mig att 13 % av eleverna på min skola känner så, 13 % av grannarna i mitt område och 13 % av människorna jag går förbi på stan eller i bussen. Det är en sjuk tanke.

Jag känner precis som du. Jag hoppas verkligen att den nya regeringen gör bra ifrån sig & att allt blir bättre, så att SDs missnöjda väljare byter sida..

Jag kan bara hålla med, jag känner en stor chock.

Helt ofattbart. Jag skämdes över Sverige när jag såg valresultatet.

Håller med dig... Känns väldigt tråkigt!

Ja, orolig är bara förnamnet!!! Nu bor jag i Spanien, men har vårt hus kvar i Sverige. Allt kommer bli så mycket dyrare nu och jag har inget som helst förtroende för denna regering som kommer att styra vårt land=(

Håller med dig .. Jag som avskyr politik hade också en obehaglig känsla. Att få bekräftat att mer än 750.000 människor i Sverige stöttar ett nazistiskt parti är skrämmade. Vi startar ju krig mot oss själva och vad händer den dagen vi behöver en hjälpande hand från andra länder? Återstår att se ..

» Hanna

Jag förstår precis din känsla. Jag var ledsen när jag gick och lade mig inatt efter valresultatet, och så uppgiven imorse när jag vaknade. Men ska man se något ljust i det mörka så är vi fortfarande fler som tror på människors lika värde och som tycker att SD:s politik är helt uppåt väggarna! Vi är i stor majoritet och även om det är tungt idag så får vi fortsätta kämpa för det Sverige vi vill ha, för oss alla.

» Fani

Håller verkligen med dej i det du skriver. Helt sjukt att det här är resultatet av dagens demokrati och samhälle.
Skrev också ett inlägg kring det här efter valvakan igår och känner liksom du att jag egentligen också börjar bli rätt trött på allt politiksnack nu. Samtidigt är det ju svårt att undvika efter gårdagens upprörande resultat..
Kram!

Detta skrämmer mig PÅ RIKTIGT. Inte bara att folk är så korkade att de faktiskt slukat Jimmies tal med hull och hår utan för att folk verkar inte minnas vad som hände när Tyskland röstade fram ett liknande parti bara för några årtionden sedan.

Jag tycker det är hemskt att SD är tredje största partiet i Sverige, helt ärligt trodde jag vi svenskar var bättre än såhär. Är förfärligt tycker jag för det känns som vi går bakåt i utvecklingen nu, liksom hela världen har kämpat så mycket mot rasism och nazism sen andra världskriget och plötsligt så är ett enligt mig rasistiskt parti det tredje störsa? Liksom whaat??

Aja du får ha en bra dag!<3

ja vad ska man säga? man vet inte längre vad ens egna granne tycker och tänker. och att mina barn och man kan ses som fel av många gör mig innerligt ledsen och förbannad. senast igår hörde jag en av mitt barns fd förskolelärare stå och säga att sd minsann har en hel del fina poänger...

Fy för de 13%. Fy för rasism!

» Ida

Hittade din blogg lite random, men grymt söt design!! :)

» Niles

Håller med dig, känner mig lika tom som efter föregående val... men precis som du säger så är detta demokrati. Jag tycker och har alltid tyckt att man ska respektera varandra och deras åsikter, samtidigt som jag vill att folk respekterar mig och mina... men i detta fall har jag så svårt att se varför man röstar som man gör? Antagligen för att jag själv inte kan se mig sympatisera med det partiet som var 8:e röstat på? Jag känner mig mer förvirrad än besviken, jag kan helt enkelt inte förstå?

Anonym

Jag blir också ledsen. Främst för att Sverige har frångått demokrati och inte längre tycker det är okej att människor tycker olika. Uppenbarligen är det någonting som inte stämmer, annars hade ju inte hela 13% röstat på SD. Jag tycker inte att SD har den mest vettiga politiken alls och skulle aldrig få för mig att rösta på dem, men många tycker att det är bra att de tar upp en fråga som uppenbarligen ingen annan väljer att engagera sig i.
Folk får rösta och vinnaren får leda Sverige - demokrati. Vinnarna och de andra väljer att inte samarbeta med de 3e största partiet i Sverige som folket röstat fram - är det demokrati? De andra partierna väljer alltså att försöka sopa 13% av folkets åsikter under mattan - INTE demokrati. Varför hade vi ens en röstning för?
Fy för rasism säger ni - fy för er som beter er som att ni sitter i sandlådan och rycker varandra i håret. Mottag folks olika åsikter med respekt och framför dina också.

Jag blir också ledsen när jag ser valresultatet.

Håller med dig helt och fullt! Det var med sorg i hjärtat vi såg resultatet på valvakan igår. Vi hade fruktat att SD kanske skulle nå 10% och så blev det ännu värre. Skrämmande att så många svenskar tydligen håller med dem. Hoppas de övriga 87% av svenskarna och de övriga partierna gör sitt bästa för att låta Sverige vara ett öppet och varmt land!

» Frida

Vilken dunderhärlig bild i headern! Man blir ju megaglad av att se den :D

» Linda

Håller helt med dig!

Håller med helt och hållet. Kändes verkligen inte bra att vakna upp till den här dagen alls faktiskt!

Vad fin blogg!
Kika gärna på min blogg ifall du vill :D

Håller med dig! Det var inget roligt resultat vi fick igår. Undrar var går gränsen för vad som får uttryckas och genomföras i en demokrati? Vi talar ju om ett parti som vill inskränka på de mänskliga rättigheterna, som ju är en av grundpelarna i en demokrati då de talar om vilka skyldigheter staten har gentemot individen. Känns inte alls kul att ett sådant parti får 13% av rösterna.

» Sara

håller med dig :)

» Alice

Håller med totalt, satt med gråt i halsen hela kvällen igår, jag tycker det är sjukt skrämmande. Får bara hoppas på det bästa i framtiden!

» alina

känner samma och jag bor inte ens i sverige

» alina

känner samma och jag bor inte ens i sverige


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »