TENS

Hej vänner!
 
Jag har medvetet låtit bli att blogga om min rehabträning senaste månaderna av den anledning att det är svårt. Det är svårt att skriva när jag inte riktigt själv vet hur det går. Men nu har jag läget lite under kontroll igen och passar därför på att slänga in en uppdatering och även en summering. 
 
Nu är det snart ett år sedan jag träffade min sjukgymnast Thomas för första gången. Jag var till honom första gången 30 april 2014 och vi trodde då att jag hade cirka 1 - 2 års rehab framför mig. Nu har första året snart gått och det har varit mycket mer komplicerat än vad någon av oss trodde från början. Min foglossning/bäckenskada är inte en typisk foglossningsskada och vi har därför helt enkelt fått testa oss fram. Vad fungerar? Vad fungerar inte?
 
Det är en kombination av två grejer som förmodligen kommer vara huvudanledningen till att jag blir frisk och skadefri. Den ena är att undvika det jag får ont av, helt enkelt att undvika att dra upp skadan om igen på nytt. Den andra grejen är min rehabträning. Dels i form av cirkulationsträning men även i form av att stärka upp rätt muskler på rätt sätt. Detta är ett tidskrävande arbete där jag är facit men trots att ett år nu har gått är jag lika motiverad nu som jag var dag ett. Jag ska ju bli frisk!
 
Utöver detta har vi försökt hitta lösningar som kan få mig smärtfri här och nu. Även här jobbar vi parallellt med två olika saker. Den första är laserbehandling som jag fått flera gånger i veckan sedan i oktober. Det ger mig smärtlindring och kan även hjälpa till att läka skadan i sig. Den andra grejen som vi testat är akupunktur och det har liknande effekt som laser då det både ger smärtlindring och kan påskynda läkning. Dock fungerade detta dåligt på mig och effekterna uteblev. Förmodligen på grund av min enorma nålrädsla så att vi helt enkelt inte kom upp i rätt antal nålar som krävs för att få effekt. Så efter 5 -6 behandlingar, tror jag, avbröt vi försöken med nålarna, thank God for that, haha...
 
För ett par veckor sedan kom Thomas på den, enligt mig, briljanta idén att testa TENS vid sidan av lasern och I'm in love! TENS har olika användningsområden och jag använder den för att dämpa / störa smärtan. Har den på mig cirka 3 x 30 minuter per dag och det fungerar verkligen jättebra. Tusen gånger skönare än nålarna!
 
 
Efter flera bakslag senaste månaderna är närmaste målet nu att få mig relativt smärtfri igen. Även om det innebär i princip noll (vanlig) träning, att ta bilen till jobbet, undvika promenader och liknande. När vi nått det delmålet blir nästa mål att börja försöka få mig frisk och skadefri. Målet är att jag ska kunna promenera hur mycket jag vill, lyfta tungt, busa med Jolie, ja, göra vad jag vill utan att få ont. Så att jag alltid är smärtfri oavsett vad jag gör. Vi har en plan hur vi ska göra detta vilket bland annat kommer innebära vissa förändringar på jobbet för min del. Ska berätta mer om det vid senare tillfälle. Ligger ett par veckor fram i tiden.
 
För att summera så är skadan i sig inte mer läkt nu än för ett år sedan. Däremot så vet vi så mycket mer om den nu vilket ger mig höga förhoppningar om att det kommer ske stora framsteg det kommande året nu. Visst håller ni en tumme för mig?
 Kommentarer
Britt Heidi

Så bra å få en oppdatering! Jeg krysser såklart fingrene og heier på deg!

Svar: Tack Britt Heidi! Kram <3
Malins Blogg

Ida A

Klart att man håller en tumme eller två!

Svar: Tack Ida :)
Malins Blogg

Ida A

Klart att man håller en tumme eller två!

Ida A

Klart att man håller en tumme eller två!

Jag håller två tummar för dig!

Anna

Vilket jobb du gör! All cred till dig som kan hålla positiva sidan uppe, inte många som skulle klara det efter så mkt jobb utan resultaten man önskar!
En fråga du kan ignorera om du inte vill svara, vad tror du och din sjukgymnast händer om du blir gravid igen i framtiden? Kan det bli så att du inte återfår foglossnigen idåfall? Hoppas så på det för din skull! Jag hejjar på dig! Kram

Lina

Kämpa Malin, vi håller på dig! <3

Madelene

Jag håller tummarna för att det ska gå vägen. Heja dig! Du verkar vara en helt fantastisk människa och mamma! Jag önskar dig all lycka till och hoppas du sparkar skiten ur skadan en dag!

» Lina

Såklkart jag håller en tumme för dig! Skönt att ni hittat något som verkar fungera, hoppas du blir av med smärtan så småningom :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »