Pulled Chicken Taco Style

 
Idag fick vi äntligen testa på Pulled Chicken Taco Style och jag vill varmt rekommendera rätten till alla stressade småbarnsfamiljer som snabbt och enkelt vill ha en god fredagsmiddag. Ja, såklart till er andra också, oavsett om ni har småbarn eller ej. Kycklingen sköter sig själv i ugnen under 30 minuter vilket är perfekt tid för att hinna hacka upp grönsaker, duka fram, tända ljus och liknande. Rätten går att variera i oändlighet, precis som med vanlig tacos, och vi åt den idag i tortillabröd. Extra plus att kycklingen var fylld med smaker utan att för den sakens skull bli stark. Barnvänligt med andra ord.
 
Nu sover lillhjärtat och jag sitter och smuttar på ett glas vin, bloggar, lyssnar på musik och flyger samtidigt iväg med tankarna. Vår familj har drabbats av cancer och det är omöjligt att inte ha en stor klump i magen av oro och illamående. 
 
Ta hand om varandra och hoppas ni får en fin kväll ♥När mattan rycks undan

God morgon vänner!
 
Lite sparlåga här inne i dagarna två så där som det kan bli när energin inte riktigt räcker till. En nära anhörig till oss blev snabbt svårt sjuk och oron gnager i magen. Operation igår och jag håller alla tummar att vi får positiva besked idag.
 
Så vill denna fredag uppmuntra er till att ta hand om era nära och kära extra mycket. Gör det där lilla extra. Köp med en spontan bukett tulpaner från fredagshandlingen, dra ut stolen vid middagen, berätta att ni älskar personen. Små, små grejer som gör skillnad. Mattan kan ryckas undan från benen så snabbt.
 
Stora fredagskramar ♥
 A New Cosy Hero

Hej vänner!

Fredagsmyset ligger nog långt in i hjärtat hos de flesta svenska familjer och det gör precis likaså hos oss. För det mesta blir det tacos, tacos och tacos på menyn och allt som oftast med samma tillbehör. Därför längtar jag tills nu på fredag då vi ska testa på Kronfågels nya hjälte Pulled Chicken Taco Style. Visst låter det gott? Om fredagar, eller egentligen om alla veckans vardagar, vill jag att matlagningen ska gå enkelt och snabbt utan att för den sakens skull bli tråkig. Jag tror med andra ord vi kan ha en riktig vinnare på gång här.
 
Efter helgen kommer jag och ett gäng andra bloggare i samarbete med Kronfågel tävla ut flera presentcheckar på 500 kronor, de pengarna kan man få mycket fredagsmys för, hihi :) Håll utkik!
 
 
Detta inlägg är i samarbete med KronfågelNär litet blir stort

Hej finisar!
 
Tack för alla grattishälsningar idag och vad kul att se att åldrarna är spridda bland er som kikar in här. Även kul att ni är några som delar födelsedag med mig, stort grattis till er!
 
Jag har haft en lugn och fin dag på jobbet omgiven med kollegor, medlemmar och PT-klienter som förgyllt min dag med leenden, skratt och kramar. Senaste månaderna har av olika skäl varit rätt kämpiga och tunga för mig så att bli påmind om hur många nära, kära och bekanta som faktiskt bryr sig en sådan här dag var viktigt för mig. Det lilla gör så mycket ibland och jag ska bli bättre på att komma ihåg det själv också. Ett telefonsamtal eller en spontant besök kan göra stor skillnad. Påminnelse både till mig själv och till er som läser här inne.
 
 
Även kvällen hemma har varit lugn och jag och Jolie har myst på med popcorn och en film innan läggdags. Vissa år har jag gått all-in med födelsedagsfirandet och vissa år blir mer mellanår där det inte sker så mycket. I år är ett sådant år och det känns helt okej!
 
Kram på er och trevlig kväll!It's my Birthday!

God morgon vänner!
 
Upp och ner, ner och upp, landsväg eller MTB, MTB eller landsväg? Tävlas på cykel ska det göras i sommar men frågan är i vilken gren? Just nu lutar det faktiskt mot landsväg då fördelarna väger tyngre där. Jag har kikat på två, evenutellt tre, lopp där som reserv för de inplanderade MTB-loppen. Hoppas kunna ta ett beslut i veckan så jag kan anmäla mig och sedan fokusera till 110% på min träning. 
 
Ytterligare en fördel med landsväglopp är cykeln nedan. Perfekt som första racercykel och SÅ snygg. Kära Team Sportia / Scott, jag kan gärna ta en sådan här goding i födelsedagspresent. För ja, den här bloggaren fyller visst 27 år idag. Huvva, huvva, vid 25 år hade jag min första officiella ålderskris. Den 26:e födelsedagen gick hur bra som helst men nu känner jag av den där nojjan lite igen. 27 år. Det är verkligen vuxet!
 
Hur gamla är ni förresten? Vad har vi för åldersmix här inne?
 
Happy Tuesday!
 Solutmaning vecka 9

Tidigt tycker vissa, inte en dag för sent tycker jag. Efter mörka november, december och januari är solen så välkommen och att den för värme med sig ser jag bara som plus. Snön smälter snabbt och kanske är det till och med vår på riktigt snart? Lite tidigt att hoppas på det men vårvinter duger gott åt mig och jag njuter av varje sekund.
 
Igår tog jag med kameran och en kaffetermos och tog sedan en promenad ner mot småbåtshamnen. Känner ni igen platsen? Det är där min headerbild är fotad. Jag satte mig på en parkbänk och ja, bara satt. Lyssnade på fågelkvittret. Andades frisk luft. Njöt av solens värmande strålar. Pausade. Helt fantastiskt!
 
 
Lovade mig själv när jag satt där att ta mig en liten promenad på lunchen varje dag nu kommande vecka. Hamnen är bara tio minuters promenad från jobbet och med värmen som var igår är det inga problem att äta lunchen ute så länge lunchen är förberedd för det. Min utmaning mot mig själva denna vecka får bli att samla solminutrar. Jag ska på riktigt klocka och se hur många minuter jag får ihop. Vill ni haka på?
 
Edit: Dagsljusutmaning får vi kalla det om solen inte väljer att kika fram :)Lördagsfrukost

Hej vänner!
 
Vår stad bjuder idag på en sådan där drömdag med strålande sol, blå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå. Termometern visar redan 11 plusgrader i solen och jag gissar att det kommer ticka på uppåt ett par grader till här under förmiddagen. Vårvintern är äntligen här och jag älskar det!
 
Något annat jag älskar är helgfrukostar. Att i lugn och ro få sitta ner och plocka, njuta, äta långsamt, inte stressa. Lika viktigt för mig att känna smaker som att "äta med ögat" och jag lägger gärna ett par extra minuter på att skära upp frukt och grönt för exempel. 
 
Önskar er alla en underbar lördag i solen! Ska ni hitta på något kul?
 Lidingöloppet MTB & Fjällturen

Hej vänner!
 
Som jag hintat om tidigare så har jag planerat att ställa mig på startlinjen i sommar och detta i två olika cykeltävlingar. Jag känner att jag vill ha något mer som motiverar mig än att "bara" bli skadefri och eftersom jag i rehabsyfte ändå sitter på cykeln 6-7 dagar i veckan tänkte jag att jag kan se till att bli riktigt bra på det under resans gång. Så innan jul började tankarna på en tävling växa fram och nu är jag så peppad på det. Tänk hur det kan förändras - hade ni frågat mig för ett år sedan så hade jag skrattat åt det. Jag har aldrig gått på ett spinningpass i hela mitt liv och skarpt ogillat att cykla som träningsform. Knappt cyklat för transport eller vardagsmotion heller för den delen. 
 
Jag har siktat in mig på två lopp där det första, Lidingöloppet MTB, går av stapeln i början på maj. Det andra loppet, Fjällturen, äger rum i mitten av juli. Dock har jag inte anmält mig ännu då jag måste ta reda på två saker först. Det ena är om jag kan stå upp och cykla, i dagsläget sitter jag bara ner, och det andra är om jag klarar av uthålligheten. Jag kör nästan enbart intervaller och aldrig pass som är längre än 30 minuter. Men detta får jag förhoppningsvis svar på i veckan med hjälp av tester som Thomas, min sjukgymnast, hjälper mig med och klarar jag det så är det bara att köra. Om jag inte klarar av att stå upp men klarar uthålligheten finns fortfarande planer på lopp men då landsvägslopp i stället.
 
 
Bild lånad från Lidingöloppets hemsida, visst ser det härligt ut?
 
Bild lånad från Fjällturen, fotograf Anders Robertsson. Helt fantastiska vyer!
 
Min första målsättning är att anmäla sig till 23km i Lidingöloppet och 40km i Fjällturen. Min andra målsättning är att ta mig till startlinjen. Min tredje målsättning är att klara av att genomföra loppet utan smärta eller på bekostnad av rehaben. Fungerar det bra är jag så taggad på längre lopp i framtiden och kanske även på att satsa på tider, men, ett steg i taget.
 
Ska ni tävla i något lopp i sommar? Är ni några fler som cyklar här? Tell me!Cycle Interval Workout

Hej vänner!
 
Efter fem dagar med feber för ett par veckor sedan och därefter en veckas seg förkylning försöker jag nu komma igång med mina cykelintervaller igen. Det primära syftet med cyklingen är att få ordentlig daglig cirkulation genom mitt bäcken där skadan sitter då det är viktigt för läkningsprocessen. Sedan i somras har jag suttit på cykeln mer eller mindre varje dag och jag har gått från att hata det till att acceptera det till att, nästan, tycka om det. Därför har jag nu även satt upp en målsättning om att tävla på cykel i sommar. Så jag har något mer än bara rehabprocessen som driver mig framåt. Jag har accepterat att jag här och nu inte kan bli bäst på eller ens utöva CrossFit och tung styrketräning med basövningar som jag tycker är så kul och har därför bestämt mig för att försöka bli riktigt grym på det jag faktiskt kan göra och där kommer alltså cyklingen in i bilden. Ska berätta mer om träningsplanerna vid senare tillfälle.
 
Lovade på Instagram att lägga upp dagens korta intervallprogram så här kommer det. Detta programmerade jag ihop själv med syfte att pressa på kroppen men med ordentliga vilopauser då jag inte är helt i form ännu.
 
Warm-Up
5 minuter lätt motstånd med en kadens på 100
 
Intervall 1 20/40
20 sek arbete, högt motstånd, hög kadens (90-100)
40 sek vila, lågt motstånd, hög kadens
x 8
 
Intervall 2 60/30
60 sek arbete, högt motstånd, mellanhög kadens (uppskattninsvis runt 80)
30 sek vila, lågt motstånd, mellanhög kadens
x 8
 
Intervall 3 20/40
20 sek arbete, högt motstånd, hög kadens (90-100)
40 sek vila, lågt motstånd, hög kadens
x 8
 
Nedvarvning
10 minuters cool down och trampa ur mjölksyran
 
Ett varierande pass som jag ska köra flera gånger med målsättning att sänka vilotiden i de korta intervallerna. Dock är det dags att börja öka på längderna på intervallerna och även lämna intervaller för distanser om jag ska ha en rimlig chans att nå sommarens målsättning med två genomförda lopp.
 
 
Småskakig efter passet och det krävdes två händer för att hålla telefonen still. Älskar mitt linne i färgen Flamingo från Röhnisch. Jag brukar inte gilla linnen som är  "Loose fit" i vanliga fall men detta är FAB!
 
Trevlig kväll på er!Astmakontroll coming up!

Hej vänner!
 
Vi lyxar till det med sovmorgon och lugnt mys på hemmaplan denna förmiddag. Jolie har tid hos läkaren här om ett par timmar så VAB-förmiddag it is. Astmakontroll är det primära, hon har det rätt jobbigt med astman till och från och medicineras flera gånger per dygn året runt så vi ska kika på om hon ligger rätt i doser och sådant. 
 
Efter läkaren ska vi äta lunch tillsammans och sedan blir det sen dagislämning. Önskar jag hade möjlighet att vara hemma med henne hela dagen men schemat går inte riktigt ihop sig för det. Men vi har haft en underbar helg tillsammans och njuter av förmiddagen här och nu vilket inte är så tokigt det heller.
 
Happy Monday!

Bilder via iPhonen då kameran blev kvar hemma igår. Vi åkte madrass tillsammans och tjöt av skratt både jag och Jolie. Hade helt glömt av hur roligt madrassåkning kan vara. Lovely Sunday!Kärlek by Haglöfs

God morgon vänner!
 
Glad alla hjärtans dag på er! Har ni blivit firade idag eller ska ni hitta på något speciellt? Jag tycker som vanligt alla hjärtans dag är en mysig dag som är värd att firas lite extra. Fick godiskärlek av mamma och pappa förra helgen och x-svärisarna som alltid kommer ingå i min familj uppvaktade med choklad tidigare i veckan. Inte det materiella men handlingen i sig gör mig så glad. Att veta att man finns i någons tankar mer än här och nu. 
 
En helt annan typ av kärlek är den jag har till vinterkläder, haha. När vi bodde i Åre bytte jag skidkläder varje eller vartannat år. Dels slet jag på kläderna på ett annat sätt då med 4-5 dagar i skidbacken varje vecka och dels mer eller mindre bodde jag i kläderna så jag gillade variationen. Nu har jag inte uppdaterad den garderoben sedan flytten från Åre 2010 och gissa om det kliar i fingrarna nu? Älskar Haglöfs och första setet till vänster i bild här med jacka och byxa är jag förälskad i. Kanske tur att jackan är slut i min storlek, annars hade det blivit svårt att hålla sig, hihi!
 
 
Samtliga plagg i bilden ovan finns just nu på kamanj hos Campadre en del med 61% rabatt vilket är galet bra på Haglöfs priser. Tips, tips!
 
 
 
"Campadre är Skandinaviens första och största ”Private Shopping Club”, med över 760 000 medlemmar. Sedan februari 2009 erbjuder Campadre mode, heminredning, resor och andra livsstilsprodukter från eftertraktade varumärken upp till 70% under ordinarie butikspris. Varorna säljs genom tidsbegränsade kampanjer och endast till medlemmar. Medlemskapet är kostnadsfritt!"BILÄGARE

Hej vänner!
 
Så himla lycklig. Så himla lättad. Det senaste halvårets slit är slut. Kan numer titulera mig lycklig ägare av en Volvo v40 Cross Country och visst är den snygg? Blev så positivt överraskad när jag fick se den. Mamma och pappa överraskade med en takbox i födelsedagspresent - jag hade ingen aning om att den skulle sitta på eller att jag ens skulle få en men det hade visst pappa ordnat i veckan tillsammans med säljaren på Bilbolaget. Happy, happy, happy!
 Tok-å-knas Mandelmas!

God morgon fredag!

Lite blandat bus hos oss förra helgen. Veckan har varit intensiv och det ska bli underbart att få ladda upp med familjetid nu i helgen. Vi har inga direkta planer utan kommer ta det som det kommer. Fredagsmys all-in står i alla fall på agendan ikväll!
 
Men först väntar en jobbdag och efter det roadtrip till Östersund för att hämta nybilen. Åååhhh, kan knappt bärga mig. ÄNTLIGEN!
 
Happy Friday! 
 Ten Thousand Steps

Jag har inte hunnit få ihop ett marathon ännu men å andra sidan gör det inte så mycket då det för mig inte är syftet med appen. Jag använder den i stället lite tvärtemot för att hålla koll så att jag inte går för långt med tanke på min bäckenskada. Det gäller att hålla nere stegen för att inte få ont. Men den fungerar precis lika bra till det och jag längtar såklart tills den dag jag kan ta sikte på att gå ett marathon (eller två) per vecka. 
 
Hur går det för er som laddat ner appen? Har ni fått ihop 10'000 steg? Har ni inte laddat ner appen hittar ni den HÄR och det är alltså Nutriletts nya app jag pratar om. Man får en belöning om man lyckas skrapa ihop ett marathon!
 
Så underbart med de dagarna vi nu har framför oss med fler och fler soltimmar. Perfekt prommisväder! 
 
Lång dag på jobbet idag igen, därför jag säger hej först nu, så idag passade det perfekt att ta en av produktproverna jag fått som mellis igen. Körde på en av barsen och den passade perfekt mellan middag och kvällsmål här hemma. Har tjatat om det i dessa inlägg men vill ändå skriva igen att jag endast ser på denna typ av kosttillskott som mellanmål när bättre alternativ saknas och INTE som måltidsersättare. Kan inte trycka nog på det.
 
Kvällskram!
 
I samarbete med NutrilettFräscha pasteller

Hej vänner!
 
Jag har legat och bevakat dessa vaser ett par veckor nu i hopp om påfyllning men det verkar vara helt slut. Så typiskt att jag missade dem när de kom. Älskar färgerna och de skulle passa så fint i vårt vardagsrum. Får fortsätta kika in med jämna mellanrum, kanske, kanske kommer de in igen?
 
Bilder och inspiration från H&M HOME
 
Igår fick jag det här årets mest efterlängtade telefonsamtal. Min bil har kommit och är redo att hämtas ut på fredag. Lyckan är obeskrivlig. Detta kommer underlätta vår vardag enormt mycket. På fredag flexar jag ut efter lunch för att åka upp till Östersund och Bilbolaget för att hämta den. Åh, gissa om jag längtar?Övningstips för ryggen

God morgon måndag!
 
En av mina favoritövningar för ryggen är enarmshantelrodd på bänk. Jag personligen får en väldigt bra kontakt med stora ryggmuskeln, latsen, som är den muskel som primärt tränas i övningen. Det kan vid första anblick se ut som en övning för armarna men i och med att latsen fäster i övre delen av armen så tränas den varje gång man sänker armen upp och ner. Då jag till och från har stora problem med min ena axel fungerar denna övning de flesta gånger bättre en den klassiska latsdragen. Extra plus för att övningen enkelt kan göras hemma om man har vikter att jobba med.
 
 
Vill ni testa övningen så se till att ryggen är neutral och inte krummar. Aktivera magen så att ni har ett bra stöd därifrån - när kroppen är i framåtlutad position är det viktigt att vi orkar hålla emot magen mot gravitationen. Jobba med tunga vikter men se till att rörelserna är kontrollerade!Picknick, Stjärtlappsrace & Vinnare

Solens strålar letade sig idag igenom molnen precis de timmar vi var utomshus. Jag har lyckats missa alla solglimtar senaste månaden så de var så välkommet. Energin och glädjen återvände till kroppen på ett par sekunder.  Vi körde picknick och stjärtlappsrace i en park här i närheten och är nu laddade för en nu jobbvecka. Åtminstone jag. Jolie är fortfarande småsjuk så hon får vara hemma med farmor och farfar imorgon så får vi ta det därifrån sedan.
 
 
Så himla många fina bidrag till tävlingen jag anordnade i samarbete med Röhnisch. Älskar era motiveringar till den snygga men faktiskt också ack så livsviktiga reflexvästen. Superkul att ni ville vara med och delta. Den lyckliga vinnaren av reflexvästen är denna gång Maria som vill ge västen till sin 13-åriga dotter. GRATTIS!
 
 
Hoppas ni har haft en fin söndag! Kramar från oss ♥Vinterns stora hit!

Hej vänner!
 
Igår kväll kom jag hem till Sundsvall igen efter tre härliga dagar i Åre. Byn bjöd under de tre dagarna på flera olika årstider vilket är så typiskt fjällvärlden och Åre. Igår när jag åkte hem var det sådan snöstorm så att man inte såg en meter framför sig. Man såg inte tåger på spåret när man stod på perrongen. Helt galet men samtidigt rätt mysigt!
 
Nu sitter jag och väntar på att Jolie ska komma hem. Tror ni hon kommer gilla presenten jag köpte med hem? Jag och Mattias pratade för ett par dagar sedan om ironin i att vi både köpte henne relativt dyr skidutrustning och en snowracer när det visade sig att vinterns stora hit är en stjärtlapp, haha! 
 Vill du jobba med mig?

Hej PT-vänner runt om i landet!

Just nu söker vi personliga tränare och receptionister till Sportsgym Scandinavia i Sundsvall. Det är en unik chans då en av tjänsterna är på heltid. Möjligheterna till utveckling är stora såväl på det yrkesmässiga planet som det personliga. Denna tjänst kan vara värd att flytta för med andra ord.

Så, vill du jobba med mig och mina fantastiska kollegor? Läs mer på vår hemsida www.sportsgym.nu (kan inte direktlänka från mobilen) eller dra iväg ett mejl till mig direkt. Sista ansökningsdag är 27 februari 2015.

Dela gärna detta inlägg och tipsa era vänner. Tack!
VAB, VOB & Jobb

Hej vänner!

Pjuh...vilken natt! Lagom till att min feber släppte så slog Jolies till och till på det astma- och kruppanfall. Huvva, huvva, lillhjärtat mitt ❤️ 

Att lämna henne hos Mattias för att åka till Åre på utbildning i jobbet lockade mindre idag men denna gången fick mammahjärtat ge vika. Pappahjärtat klarar det ju lika bra, men fy, inte kul att lämna när hon är sjuk.

Nu sitter jag på tåget till Åre och i VAB-kaoset imorse så glömde jag datorn hemma. Inte bra varken ur jobb- eller bloggperspektiv men jag får göra det jag kan från telefonen. 

Lillhjärtat imorse ❤️

Dag 1 i VAB-ruari är alltså igång. Eller VOB-ruari som det visst också kallas när man kombinerar jobb och VAB. För två år sedan hade vi 16 (!) VAB-dagar i februari så värre än så kan det ju inte bli. Hoppas jag ;)

Är VAB-tiderna igång hos er med?Workout School - Sammanfattning!

Hej alla träningsskolans deltagare!
 
Jag vet inte vart jag ska börja riktigt men jag börjar med att TACKA er alla för att ni var med mig i satsningen, för engagemanget och för responsen. Det har varit så otroligt kul och jag längtar efter att få göra detta med er igen. Målsättningen med denna träningsskolan var att gå från att komma igång till att hålla igång. Passen jag har givit er har varit relativt enkla pass med basövningar. OBS - förväxla nu inte enkla som i icke-jobbiga utan jag menar enkla som i att lätta att få till. Två pass per vecka i fyra veckor. Det räcker. Mer avancerat än så behöver det inte vara. Man kan, om man vill, fortsätta snurra på dessa pass två gånger i veckan. fyra veckor i månaden, tolv månader om året om man vill och ändå få fantastiska resultat. Det behöver inte vara mer avancerat än så här. För att man ska hålla igång med träningen måste den, för de flesta, vara enkel och lättillgänglig och det är det jag hoppats att jag har lyckats förmedla med träningsskolan.
 
Det jag kommit fram till själv inför nästa gång är:
 
- Jag ska fota och skriva alla inlägg INNAN träningsskolan drar igång. Nu hade jag dem nedskrivna på papper men inte i form av färdiga blogginlägg att posta. Det skapade för mig dels en stress och dels blev jag väldigt sårbar när jag i slutet blev sjuk.
 
- Jag kommer att hålla mig till exempelvis endast träningspassen och ej fylla upp med promenader. Eller, jag kommer åtminstone göra det på ett annorlunda sätt. Märkte att ni var många som blev stressade av de dagliga promenaderna vilket inte var min mening. Nästa gång ska de förmedlas som en bonus och inget annat.
 
- Jag ska avsätta mycket mer tid. Jag blev tagen på sängen av deltagandet (över 100 stycken) och hade inte en chans i världen att hinna med och svara och peppa er som jag önskat. Däremot har jag läst varje kommentar och de har drivit mig framåt i arbetet - er respons är otrolig viktigt för mitt engagemang.
 
Jag tar gärna emot feedback av alla dess slag. Även gärna förslag på vad ni vill se i nästa träningsskola. Kanske ligger den alldeles runt hörnet... ;)
 
Återigen TACK hörrni och kör hårt ni som kör på nu i februari ett varv till. Jag finns kvar här för alla stora som små frågor.
 
STOR KRAM!
 Go, go, go!

Jag fortsätter att testa Nutriletts app GO som räknar hur många steg man tar per dag. Tyvärr har jag varit sjuk här sedan jag började använda appen så den står på stadiga 0 steg men nu känner jag mig på bättringsvägen så till helgen ska jag testa den ordentligt. Har ni laddat ner appen? Hur långt har ni gått? Som jag skrev i förra inlägget får man en belöning om man går ett helt marathon :)
 
HÄR kan ni ladda ner appen om ni också vill testa. Den är helt gratis.
 
 
Jag har även hunnit testa ett till mellanmål och denna gång blev det en Nordic Berries Smoothie. Även här vill jag återigen hänvisa till förra inlägget och trycka på att jag inte förespråkar kosttillskott i samband med viktnedgång men att det när det krisar kan fungera bra som ett mellanmål i farten.
 
Kvällskram på er!
 
Detta inlägg är i samarbete med Nutrilett Volvo V40 Cross Country

Hej vänner!
 
Jag vet inte om jag skrivit om det på bloggen eller bara nämnt det på Instagram men snart är jag bilägare igen. Mer specifikt om 1-2 veckor vilket känns underbart skönt. Har nu varit utan bil sedan första oktober och konstaterat att det inte var min grej. Dels har vi tiden det tar att ta sig mellan jobb, sjukhus, hem och dagis vilka är det ställena jag oftast förflyttar mig mellan. Dels har vi det ekonomiska. Trodde jag skulle spara mycket på att vara utan bil men det kostar med busskort, att inte kunna storhandla, resor till och från jobb på annan ort och liknande. Så i slutändan har jag faktiskt inte sparat någonting i jämförelse med när jag hade bil.
 
Efter mycket velande fram och tillbaka föll det tillslut på en Volvo V40 Cross Country. Det stod mellan en sådan och en Volvo V60. Även om V60:n är snäppet snyggare så passar V40:n mina och Jolies behov bättre och jag är övertygad om att jag valt rätt. Längtar otroligt mycket tills den kommer nu. Det är som när man bokar en klipptid vet ni, då vill man ju ha det gjort på en gång, helst igår. Likadant känns det med bilen - från att jag beställde den för 10 veckor sedan så har det känts som att jag inte klarar mig en dag till, haha :)
 
 
I övrigt är jag egentligen inte så bilintresserad så mer bilsnack än så här blir det nog inte i bloggen. Fick frågan om jag vill provköra innan jag bestämde mig men nja, vet liksom inte riktigt vad jag ska prova? Har den fyra hjul, en ratt, gas, växellåda och broms är jag nöjd. Har dock provkört den i efterhand och ja, det kändes bra. Vi gick för en vit, Jolie ville ha en rosa men där sa jag stopp, haha. Stod mellan svart och vit och det kändes egentligen hugget som stucket men jag gillar kombon vitt/svart på Cross Countryn. 
 
Är ni fler Volvoåkare här?Röhnisch 50% REA

Hej vänner!
 
Jag knatade ner på jobbet i morse, körde ett pass MAMA Baby+ men fick strax därefter kasta in handduken och trippa hemåt igen. Febern slog till igen och det var som att gå in i en vägg. Vet inte alls vad det är som är knas då jag inte har några andra symptom alls och känner mig frisk, förutom febern då som såklart gör mig allt annat än pigg. Hoppas på att vara piggare imorgon, åker till Åre på torsdag för utbildning och det varken vill jag eller kan jag missa.
 
Vill tipsa er om att Röhnisch är på grym REA hos Campadre just nu. Massa Shape Tights till halva priset i olika färger och storlekar, flera av mina favoriter är med. Tips, tips!
 
Dessa Shape Tights som jag har på bilden finns bland annat med. Ett par favoriter hos mig!Barnvakt på distans

Hej vänner!
 
Febern har kommit och gått här fram och tillbaka senaste dagarna och jag har legat nedbäddad mer eller mindre hela helgen. Hade hoppats på jobb idag men hann inte mer än att kliva ur sängen innan jag kände att det inte skulle gå. Så idag är jag hemma och sjukanmäld för första gången sedan, ja, jag vet inte när. Att sjukanmäla sig är inte my cup of tea men däremot att lyssna på kroppen och de där två krockar ju ibland. Slumrade till ett par timmar här och känner mig peppar, peppar lite kryare nu. 
 
Vi ska binda ihop påsen med träningsskolan också, var inte oroliga, det känns jätteviktigt för mig att få summera och tacka av på riktigt. Kanske få ge er en spark i baken för fortsättningen också? Men det kom av sig lite här i och med sjukstugan. Alla extra krafter i helgen har gått till att underhålla fröken Jolie. Det här med att vara ensamstående och sjuk med ett piggt barn är inte riktigt en hit. Tur vi har vänner på distans som kan hjälpa till att underhålla en stund via FaceTime ♥
 
Oldie från telefonen i brist på annat... Känner mig inte lika pigg idag ;)A piece of home

Jag har senaste året haft väldigt stor hemlängtan till Åre och det blir svårare och svårare att åka därifrån vid varje besök nu för tiden. Egentligen trivs jag på det stora hela bra i Sundsvall men i hjärtat kommer Åre alltid att vara hem och det är väl därför det blir lite, eller mycket, haha, känslomässigt till och från. 
 
Det har därför numer blivit obligatoriskt med ett besök i "Jämtlandshörnan" på ICA Åre vid varje besök innan hemgång till Sundsvall. Det är som en liten butik i butiken med enbart lokala inslag. Älskar att spana runt där, inspireras av entreprenörskapet och drivet som finns i Jämtland och till sist välja några godbitar att köpa med hem till Sundsvall. 
 
Små detaljer som påminner om hem i inredningen. Det lilla som gör så mycket. Visst är det konstigt också hur olika innerbörden av ordet hem kan vara? Hem för mig är just nu två olika saker. Hem som hemma i lägenheten och staden där vi bor. Hem som i Åre/Jämtland där hjärtat förmodligen alltid kommer att vara ♥
 
Vart är hem för er?
 
Home is where your heart is... Ett fint ordspråk som stämmer så väl!Annonsera här »