Lidingöloppet MTB & Fjällturen

Hej vänner!
 
Som jag hintat om tidigare så har jag planerat att ställa mig på startlinjen i sommar och detta i två olika cykeltävlingar. Jag känner att jag vill ha något mer som motiverar mig än att "bara" bli skadefri och eftersom jag i rehabsyfte ändå sitter på cykeln 6-7 dagar i veckan tänkte jag att jag kan se till att bli riktigt bra på det under resans gång. Så innan jul började tankarna på en tävling växa fram och nu är jag så peppad på det. Tänk hur det kan förändras - hade ni frågat mig för ett år sedan så hade jag skrattat åt det. Jag har aldrig gått på ett spinningpass i hela mitt liv och skarpt ogillat att cykla som träningsform. Knappt cyklat för transport eller vardagsmotion heller för den delen. 
 
Jag har siktat in mig på två lopp där det första, Lidingöloppet MTB, går av stapeln i början på maj. Det andra loppet, Fjällturen, äger rum i mitten av juli. Dock har jag inte anmält mig ännu då jag måste ta reda på två saker först. Det ena är om jag kan stå upp och cykla, i dagsläget sitter jag bara ner, och det andra är om jag klarar av uthålligheten. Jag kör nästan enbart intervaller och aldrig pass som är längre än 30 minuter. Men detta får jag förhoppningsvis svar på i veckan med hjälp av tester som Thomas, min sjukgymnast, hjälper mig med och klarar jag det så är det bara att köra. Om jag inte klarar av att stå upp men klarar uthålligheten finns fortfarande planer på lopp men då landsvägslopp i stället.
 
 
Bild lånad från Lidingöloppets hemsida, visst ser det härligt ut?
 
Bild lånad från Fjällturen, fotograf Anders Robertsson. Helt fantastiska vyer!
 
Min första målsättning är att anmäla sig till 23km i Lidingöloppet och 40km i Fjällturen. Min andra målsättning är att ta mig till startlinjen. Min tredje målsättning är att klara av att genomföra loppet utan smärta eller på bekostnad av rehaben. Fungerar det bra är jag så taggad på längre lopp i framtiden och kanske även på att satsa på tider, men, ett steg i taget.
 
Ska ni tävla i något lopp i sommar? Är ni några fler som cyklar här? Tell me!Kommentarer
Josefin

Haha, ja jag ska cykla Vättern.................
Dock ingen cykelmänniska och har inte suttit på en cykel på över 10 år förrän jag köpte min racer i somras och cyklade på den kanske 7 gånger. (Lär ju gå jättebra..)

Svar: Haha, låter som min bakgrund innan jag började rehabcykla i somras. Kommer gå kanon för dig, dock läge att börja samla några cykeltimmar kanske ;)
Malins Blogg

Anonym

Va roligt med cykling. Hoppas det går bra med mountainbike för dej, för det är ju tufft för kroppen på ett annat sätt än landsvägscykling. Annars så kan jag rekomendera tjejvättern som jag kört två gånger=superkul. I år höjs ribban dock och vi ska testa halvvättern, men det ska nog gå det också. Målet är bara att komma i mål, ingen tidspress eller nåt. Då är tre av fyra pinnar klara på halvklassikern : )

Har du tips på en bra film jag och min pojkvän kan se ikväll? :) ha en bra helg!

Matilda

Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet, Vansbrosimmet och Bokenäs Triathlon sprint!
Så kul att ha tävlingar att se fram emot :)
Dock så har min höft börjat krångla med mig.. Så nu är det rehab som gäller och hoppas på att jag kan genomföra gbgvarvet :)
Cykling och framför allt crawl är ju lite snällare mot höften än löpningen, men jag hoppas! :)

Matilda

Jag har anmält mig till Göteborgsvarvet, Vansbrosimmet och Bokenäs Triathlon sprint!
Så kul att ha tävlingar att se fram emot :)
Dock så har min höft börjat krångla med mig.. Så nu är det rehab som gäller och hoppas på att jag kan genomföra gbgvarvet :)
Cykling och framför allt crawl är ju lite snällare mot höften än löpningen, men jag hoppas! :)

Anna

Har alltid ogillar cykel förrut men har sedan januari regelbundet gått på cykelpass och har skapat lite hatkärlek till spinningcykeln! Sjukt jobbigt i stunden och det finns inget pass som får mig så sjukt svettig, men känslan efteråt är oslagbar! :)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »