Lördagsfrukost

Hej vänner!
 
Vår stad bjuder idag på en sådan där drömdag med strålande sol, blå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå. Termometern visar redan 11 plusgrader i solen och jag gissar att det kommer ticka på uppåt ett par grader till här under förmiddagen. Vårvintern är äntligen här och jag älskar det!
 
Något annat jag älskar är helgfrukostar. Att i lugn och ro få sitta ner och plocka, njuta, äta långsamt, inte stressa. Lika viktigt för mig att känna smaker som att "äta med ögat" och jag lägger gärna ett par extra minuter på att skära upp frukt och grönt för exempel. 
 
Önskar er alla en underbar lördag i solen! Ska ni hitta på något kul?
 Kommentarer

Så solar du säkert i vårsolen
Dagarna allt ljusare. vilket betyder att solen är uppe betydligt längre och faktiskt även väldigt stark. Därför är det bra att vara försiktig redan nu!

Det gäller särskilt dig som befinner dig i exempelvis fjällen. Snön reflekterar 80 procent av solens UV-strålning! Förutom att du riskerar att bränna dig ökar även risken för hudcancer (läs mer om hudcancer).

Så solar du säkert i vårsolen

Använd skyddande kläder, vilket är ganska naturligt när det är kallt ute.
Skydda även ögonen med solglasögon alternativt solglasögon med sidoskydd.
Skydda ansiktet om du är ute längre perioder och exempelvis åker skidor.
Använd solskyddsfaktor, tänk på att smörja in till exempel näsan eftersom den är svår att skydda helt under längre vistelser utomhus.
Undvik att sola alltför intensivt när solen är som starkast (mellan 11-15) – precis som under sommaren ökar det risken att du bränner dig eller i värsta fall drabbas av hudcancer. Huden är dessutom ovan efter vintermörkret och är känsligare.
Vistas i solen kortare perioder – även om du kan skydda dig mot solen så är det allra bästa att inte stanna för länge i det starka solljuset. Lagom är bäst, det gäller även solen på uteserveringen!
Bränner du dig, låt huden vila helt från solning. Ställ in skidturen om du har bränt dig i ansiktet och låt din hud vila istället så den hinner läka ordentligt!
Självklart ska vi njuta av vårsolen men det är bra att vara medveten om att vårsolen är mycket stark den lilla period som den faktiskt är framme så även om kylan fortfarande sitter i – sola med förnuft!

Så härligt det låter med sol! Här öser regnet ner... Bra väder för inomhusträning och städning Ha en härlig helg

Super mumsigt :D

Vad gott!

Åh, så gott!

Åh en sån frukost hade jag dött för att få serverad nu =)

Härlig start på helgen!=)


Kom ihåg


Trackback
Annonsera här »